27 Eylül 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Konya Kağıt halka arz ediliyor

Konya Kağıt halka arz ediliyor

Haberton - Haberton
18 Kasım 2021
- İş Dünyası
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Konya Kağıt halka arz ediliyor

Konya Kağıt halka arz ediliyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bera Holding iştiraklerinden olan kağıt sektörü üreticilerinden Konya Kağıt halka arz ediliyor

32 yıllık geçmişe sahip olan ve Türkiye’de üretilen toplam yazı tabı kağıdı üretiminin yüzde 25’ini karşılayan 130 milyon kayıtlı sermayesi bulunan şirketin 1 TL nominal bedelli 26 milyon adet payı satışa sunulacak.

Satış işlemi 18-19 Kasım tarihlerinde sabit fiyatla talep toplama suretiyle gerçekleştirilecek. Satış fiyatı 6,95 TL olacak. Şirket BİST İstanbul’da KONKA kodu ile işlem görecek.

FİNANSAL KAYNAKLARI ÇEŞİTLENDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

Konya Kağıt’ın halka arz süreci ile ilgili düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya, şunları söyledi:

”Konya Kağıt A.Ş, 2012 yılından beri Borsa İstanbul’da Yıldız Pazar’da işlem görmekte olan Bera Holding’in bağlı ortaklığıdır. Bera Holding 18 şirketi ve bunlara bağlı 32 üretim tesisini bünyesinde barındıran, yaklaşık 3,5 milyar TL ciroya sahip bir gruptur. Konya Kağıt A.Ş grubumuzun büyük şirketlerinden ve temel taşlarından birisidir. Bilindiği üzere, şirketler cirolarını artırdıkça ve büyüdükçe finans ihtiyaçları artar. Son yılların finansallarına bakıldığında Bera Holding’in konsolide bazda sürekli büyüdüğünü görmek mümkündür.

Şirketlerin kalıcı başarılara imza atabilmelerinin ve dalgalanmalarda sağlam durabilmelerinin güçlü bir sermaye yapısına bağlı olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle, finansal kaynaklarımızı çeşitlendirmek amacıyla grubumuzun bu güçlü şirketini halka açıyoruz. Finansal tablolarına baktığımızda, esasen Konya Kağıt A.Ş’nin halihazır sermayesinin yeterli bir seviyede olduğu görülebilir. Ancak Bera grubu olarak tüm şirketlerimizi aynı gemide kabul ederek finans planlaması ve yönetimini konsolide olarak esas alıyoruz. Böyle baktığımızda, halka arzla elde edilmesi beklenilen gelirlerin grubun zaten iyi olan konsolide finansal yapısını daha da güçlendirmesi ile tüm grup şirketlerimizle birlikte Konya Kağıt A.Ş’nin de yeni fırsatları yakalama, yeni yatırımlar yapma şansını artacağını düşünüyoruz.”  

KUR RİSKİ TAŞIMIYOR

Konya Kağıt A.Ş. Genel Müdürü Cemalettin Tunç Efe de  32 yıllık bir geçmişe sahip olan Konya Kağıt’ı paylarının BİST’te işlem görmesiyle beraber şirketin daha kurumsal bir yapıya bürüneceğini söyledi.

Yıllık 98 bin ton üretim kapasitesiyle, Türkiye yazı tabı kâğıt üretiminin yüzde 25’ini karşıladıklarını belirten Efe, “Şirketimiz elektrik ve buhar ihtiyacını da kendi kurmuş olduğu doğalgazla çalışan kojenerasyon tesisinden karşılıyor. Ayrıca Konya Kağıt kendine münhasır mali konforu olan minimum borçluluk seviyesinde ve yüzde 70’den fazla ürününü dövizle sattığı için kur riski taşımayan bir firma”dedi.

" Yüzde 70’den fazla ürününü dövizle sattığı için kur riski taşımayan bir firma"
” Yüzde 70’den fazla ürününü dövizle sattığı için kur riski taşımayan bir firma”

HALKA ARZ GELİRİ 180 MİLYON 

 Halka arzdan gelecek gelir Bera Holding’in şirketlerinde ve bazı yatırımlarında kullanılacak diyen Efe, bu kaynağın da yaklaşık 180 milyon TL civarında olmasını beklediklerini kaydetti.  Efe, halka arz gelirinin holding bünyesindeki şirketlerde kullanılacağını ancak yatırım projeksiyonlarının da yönetim kurulu masasında beklediğini belirtti. 

Onay verildiği anda gerekli katma değeri yüksek yatırımlar için de beklediklerini ifade eden Efe, “Halka arz sermaye artırımı değil, pay sahibi Bera Holding’in hisselerinden satış yapılacak. Konya Kağıt’ın yüzde 20’si halka açılacak. Buradan gelecek yaklaşık 180 milyon liralık halka arz geliri Bera Holding’in şirketleri içinde özkaynak artışında, yatırımlarında ve inovatif çalışmalarında kullanılacak. Diğer bir deyişle halka arz geliri holding bünyesinde kalıp değerlendirilecek.” diye konuştu. 

MEB TARAFINDAN DAĞITILAN KİTAPLARIN ANA TEDARİKÇİSİYİZ 

​Özellikle pandemi sonrası temizlik ve ambalaj kağıtlarında ciddi talep artışı olduğunu da belirten Efe,  “Bizim ürettiğimiz kağıtlar ofset kağıtlar kategorisinde yer almakta. Türkiye’de ve yurt dışında bazı ülkelerin zorunlu eğitimde kullanılan kitapların ana kağıt tedarikçilerinden birisiyiz.”dedi. 

‘KURAN-I KERİM VE FIKIH KİTAPLARINDA KULLANILAN IVORY KAĞIT ÜRETİMİNİ DE YAPIYORUZ’

Ürettiğikleri tüm kağıtların gıdayla temas edilebilir özellikte olduğunun da altını çizen Efe, şunları söyledi:

 “Bizim ürettiğimiz ürünler sonuçta çocuklarımızın elinde. Çocuklar devamlı defteri, kitabı elliyor. Sonra elini ağzına götürüyor. Onun için bu ürünler yaklaşık 72 testten geçiriliyor. Türkiye ve Avrupa laboratuvarlarında yapılan testlerle  insan sağlığına zararlı olmadığı ispat edildikten sonra satışa sunuluyor. Sadece kullanılan kağıtın  değil, içinde yer alan tüm baskı malzemelerinden boyasına kadar insan sağlığına zararlı olmaması lazım.

Yoksa zaten hiçbir yere bu malları gönderemeyiz. Daha sonraki yatırımlarımızda renkli kağıt da yapmaya başladık. Şu anda her renkten kağıt yapabilen Türkiye’deki tek fabrikayız. Genelde Kur’an-ı Kerim ve Meali kitaplarında kullanılan Ivory  kağıtlarını da  üretmekteyiz. Bizim bundan sonraki yatırım hedefimiz Türkiye’de üretimi olmayan ithalatla karşılanan bazı katma değeri yüksek  kağıt türlerine yatırım yapmak. Bu yatırımların  fizibiliteleri bitmek üzere. Yönetim Kurulu’nun onayları doğrultusunda bu yatırımlara başlayacağız. İthal ikamesi mahiyetindeki bu yatırımlar Türkiye’ nin cari açığına da olumlu katkı sağlayacaktır. Bu kapsamda üç ana projemiz masada bekliyor.”

4 ANA ÜRETİM ÜNİTESİNE SAHİP 

 Konya Kağıt A.Ş., 1989 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Bera Holding’in bağlı ortaklığı. 130 milyon liralık güçlü sermayesiyle Konya Kağıt A.Ş. 1998 yılından bu yana İSO (İstanbul  Sanayi Odası) ilk 500 ve ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşları arasında sürekli yer alıyor. 32 yıllık geçmişi ve bilgi birikimiyle, sektörünün öncü kuruluşlarından olan Konya Kağıt A.Ş., Konya Organize Sanayi Bölgesinde ve İstanbul Güneşli tesislerinde 60.000 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 105 bin metrekarelik alanda 1989 yılından beri hizmet vermektedir.

Konya Kağıt A.Ş., Konya’da kağıt üretim, karton ambalaj ve defter üretim, İstanbul Güneşli tesislerinde de karton ambalaj üretim tesisleri olmak üzere 4 ana üretim ünitesinden oluşuyor.

Üretim kalemlerinin yüzde 70’e yakınını kağıt bazlı ürünler oluştururken, kalan bölümü karton ambalaj kutuları ve defter üretim tesisleri oluşturuyor. 461 çalışanının 79’u beyaz yaka kalan bölümü ise mavi yakadır.

Etiketler: İstanbulTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Açılan işyerleri konusunda veriler yanıltılıyor

Sonraki Haber

Ekim Geçidi sergisi sanatseverleri buluşturdu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Tavşanlı yatırım alanı ilan edildi; eski maden sahaları endüstri bölgesine dönüşecek
İş Dünyası

Tavşanlı yatırım alanı ilan edildi; eski maden sahaları endüstri bölgesine dönüşecek

27 Eylül 2026
'Pembe maskeli’ kadın arıcılar hasada başladı
İş Dünyası

‘Pembe maskeli’ kadın arıcılar hasada başladı

26 Eylül 2026
İzmir'de 'His Urla' projesinin lansmanı yapıldı
İş Dünyası

İzmir’de ‘His Urla’ projesinin lansmanı yapıldı

26 Eylül 2026
Karaburun’un nergis üretimine büyük destek
İş Dünyası

Karaburun’un nergis üretimine büyük destek

26 Eylül 2026
Kardeşinin tavsiyesiyle başladığı aronya yetiştiriciliğinde 10 bin köke ulaştı
İş Dünyası

Kardeşinin tavsiyesiyle başladığı aronya yetiştiriciliğinde 10 bin köke ulaştı

26 Eylül 2026
Garanti BBVA’dan COP31 öncesi kritik mesaj: “Hedeflerin ötesine geçip uygulamayı hızlandırmalıyız”
İş Dünyası

Garanti BBVA’dan COP31 öncesi kritik mesaj: “Hedeflerin ötesine geçip uygulamayı hızlandırmalıyız”

26 Eylül 2026
Sonraki Haber
Ekim Geçidi sergisi sanatseverleri buluşturdu

Ekim Geçidi sergisi sanatseverleri buluşturdu

En Güncel Haberler

Aliağa Petkimspor yenilgisinin ardından: Yukatel Denizli Basket dersler çıkaracak
Spor Haberleri

Aliağa Petkimspor yenilgisinin ardından: Yukatel Denizli Basket dersler çıkaracak

27 Eylül 2026
İzmir'de voleybol coşkusu sürecek: Sıra File'nin Efeleri'nde
Spor Haberleri

İzmir’de voleybol coşkusu sürecek: Sıra File’nin Efeleri’nde

27 Eylül 2026
Hareket halindeki kamyonetin kasasından düştü; kaza kamerada
Yerel Haberler

Hareket halindeki kamyonetin kasasından düştü; kaza kamerada

27 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bakan Uraloğlu: Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu’nda seyahat süresini 18 dakikaya düşüreceğiz

27 Eylül 2026
Yaşam

Türkiye’nin en büyük gastronomi festivali, ‘Sıfır Atık’ konseptiyle kapılarını açacak

27 Eylül 2026
Yaşam

Trabzon’da yaylacıların renkli dönüş yolculuğu: Geleneksel yöntemlerle köylerine ulaştılar

27 Eylül 2026
Yaşam

Doğduğu tesadüfen öğrenilen zebra yavrusu ‘Jason’, ilgi odağı oldu

27 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Gaziemirspor dolu dizgin: Futbolcular ve teknik ekip büyük sevinç yaşadı

Gaziemirspor dolu dizgin: Futbolcular ve teknik ekip büyük sevinç yaşadı

- Haberton
27 Eylül 2026

3'üncü Lig 2'nci Grup'ta mücadele eden Gaziemirspor dolu dizgin yoluna devam etti. Son olarak İzmir derbisinde Karşıyaka'yı deplasmanda 84'üncü dakikada...

Metabolizma nasıl hızlandırılır? Bilimsel olarak etkili yöntemler ve metabolizmayı destekleyen egzersizler

İnternetten aldığınız ürün gelmediyse dikkat: Satıcının “kargo gecikti” demesi yetmiyor! Tüketicinin hakları neler?

Ekmeği tamamen bırakanların vücudunda neler oluyor? İlk günlerden itibaren değişim başlayabilir

Dolandırıcıların yeni yöntemi: “Ödeme yaptım” deyip ekran gösteriyorlar! Sahte ödeme ekranı nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Aliağa Petkimspor yenilgisinin ardından: Yukatel Denizli Basket dersler çıkaracak

Aliağa Petkimspor yenilgisinin ardından: Yukatel Denizli Basket dersler çıkaracak

27 Eylül 2026
İzmir'de voleybol coşkusu sürecek: Sıra File'nin Efeleri'nde

İzmir’de voleybol coşkusu sürecek: Sıra File’nin Efeleri’nde

27 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton