16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - Konutların yükseldiği deprem kentlerinde çadırlar boşalıyor

Konutların yükseldiği deprem kentlerinde çadırlar boşalıyor

Haberton - Haberton
14 Haziran 2023
- Yerel Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Konutların yükseldiği deprem kentlerinde çadırlar boşalıyor

Konutların yükseldiği deprem kentlerinde çadırlar boşalıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kalıcı konutların hızla yükseldiği deprem kentlerinden Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da ilk etapta depremzedelerin barınması amacıyla kurulan çadırlar da yerini konteynerlere bırakmaya başladı.

Binlerce depremzede konteyner evlerine yerleşirken, halen çadırlarda kalanların tamamının da bir ay içinde konteynerlere geçmesi planlanıyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. 50 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği ‘asrın felaketi’ olarak adlandırılan depremlerin ardından halkın barınması için çadır kentler kuruldu.

Çadır kentlere yerleşen depremzedelerin, barınmaları için bir yandan da zemin etüt çalışması tamamlanan bölgelerde, TOKİ aracılığı kalıcı konutların temelleri atıldı. Tünel kalıp sistemiyle inşa edilen ve en fazla 5 kat ile yatay mimarinin esas alındığı hızla yükselen kalıcı konutların bir an önce tamamlanması için çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.

BİRÇOK NOKTADA KURULUM TAMAMLANDI

Kalıcı konutların inşasının sürdüğü depremin vurduğu Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da bir yandan da depremzedelerin yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor. Depremin ilk anından itibaren, depremzedelerin barınması için kurulan çadır kentler, konteyner kentlerin kurulmasıyla birlikte toplanmaya başlandı. Birçok noktada kurulumu tamamlanan konteyner kentlere depremzedelerin taşınmasıyla birlikte çadır hayatına veda edildi. Halen yaşamına çadırlarda devam eden depremzedelerin de 1 ay içinde kurulumu tamamlanacak olan konteynerlere geçmesiyle bölgede çadırda yaşamın tamamen sona ermesi hedefleniyor.

130 BİN CİVARINDA KONTEYNER KURULDU

Depremlerin ardından Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’ın da içinde olduğu tüm afet bölgesinde belirlenen alanlara konteyner kentler kuruldu. Etap etap yapılan çalışmaların ardından tamamlanan konteynerlere depremzedeler tek tek yerleşti. AFAD, şu ana kadar deprem bölgesinde vatandaşların geçici barınma ihtiyacını karşılamak adına 352 ayrı noktada 130 bin civarında konteyner kurulumunu gerçekleştirdi. Kurulumu tamamlanan konteynerlerde ise 320 bin civarında depremzede barınıyor.

Konutların yükseldiği deprem kentlerinde çadırlar boşalıyor

GAZİANTEP’TE SADECE 900 ÇADIR KALDI

Deprem felaketinin vurduğu Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde yaraların hızla sarılması adına çalışmalar hummalı şekilde devam ediyor. İlk etapta çadır kentlerin kurulduğu iki ilçede yaşayan depremzedelerin bir bölümü prefabrik, briket evlere taşındı. Ancak, iki ilçede belirlenen alanlara 19 bin konteyner kuruldu. Konteynerlerin tamamlanmasıyla birlikte 53 bin depremzede çadırlardan çıkarak, yeni barınma alanına taşındı.

Geçici barınma ihtiyaçlarını bundan sonraki süreçte konteynerlerde devam edecek olan depremzedeler, yapılacak olan 29 bin 751 konut ve 12 bin 607 köy evinin tamamlanmasıyla barınma sorunu kalıcı olarak çözülmüş olacak. Nurdağı ve İslahiye’de sadece 900 çadırın kaldığı ve bu çadırlarda yaşayan depremzedelerin de kısa süre içerisinde kurulumu tamamlanacak konteynerlere geçeceği belirtildi.

MALATYA’DA DEPREMZEDELER KONTEYNERLERDEN MEMNUN

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerden Malatya’da yaralar sarılmaya devam ediliyor. Normalleşme çalışmalarının sürdüğü kentte, 70 bin 263 depremzede 51 ayrı noktada 18 bin konteyner kent kurulmasıyla oluşturulan konteyner kentlere yerleştirildi. Kentte 5 bin konteyner daha kurulması için çalışmalar da sürüyor. Ayrıca kent merkezi ve ilçelerde halen kurulu çadır kentlerde kalan depremzedelerin de yeni konteyner kentlerin kurulmasıyla buraya yerleştirileceği kaydedildi.

Konteyner kentlerde kalan depremzedeler, evleri yıkıldığı için üzgün olduklarını ifade etti. Deprem felaketinin ardından önce çadır sonra konteynerlere yerleştiklerini dile getiren depremzedeler hiçbir sorun yaşamadıklarını ve tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ifade ederek yetkililere teşekkür etti. Malatya’da çadırlardan konteynerlere geçişleri devam eden depremzedeler en büyük isteklerinin ise yapımı hızla süren 70 bin kalıcı konutun tamamlanmasıyla yeni evlerine yerleşmek olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kalıcı konutların hızla yükseldiği deprem kentlerinden Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da ilk etapta depremzedelerin barınması amacıyla kurulan çadırlar da yerini konteynerlere bırakmaya başladı.

KAHRAMANMARAŞ’TA 86 BİN DEPREMZEDE KONTEYNERLERE YERLEŞTİ

6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan ve büyük yıkımın yaşandığı Kahramanmaraş’ta da depremzedelerin barınmasına yönelik çalışmalara devam ediliyor. Kentte ilk etapta çadırlarda kalan depremzedelerin büyük bölümü, konteyner kentlerin kurulmasıyla taşındı. Kahramanmaraş’ta şu anda 86 bin depremzede geçici barınma ihtiyaçlarını 26 bin konteynerde karşılıyor. Kentte 20 bin 300 depremzede ise çadırlarda barınmaya devam ediyor.

Çadır kentlerde kalan depremzedelerin de konteyner kentlerin kurulmasıyla buraya taşınarak çadırlara veda etmesi planlanıyor. Konteyner ve çadır kentlerde kalan depremzedelere AFAD ve sivil toplum kuruluşlarınca beslenme, sağlık, eğitim, psikososyal destek, spor ve sosyal aktivite imkanı da sağlanıyor. Kahramanmaraş’ta geçici barınma ihtiyaçları çadır ve konteynerler ile sağlanan depremzedelerin, 77 bin 57 konut ve 30 bin 310 köy evinin yapılmasıyla barınma sorunlarına kalıcı olarak çözüm bulunmuş olacak.

ADIYAMAN’DA 26 KONTEYNER KENT KURULDU

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen iller arasında bulunan Adıyaman’da da hayatın normale dönmesi için çalışmalar yürütülüyor. 49 bin 934 konut ve 23 bin 640 köy evi yapılacak olan Adıyaman’da, depremzedelerin geçici barınma ihtiyaçları ise çadır ve konteyner kentlerde karşılanıyor. Şu anda kentte kurulu 21 çadır kentin yanı sıra 26 konteyner kent kuruldu. 26 konteyner kentte kurulu olan 12 bin 396 konteynerde 47 bin 237 depremzede barınıyor. Ancak, kentte çalışmaları süren 21 yeni konteyner kentin de 1 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Konteyner kentlerin tamamlanmasıyla çadırlarda kalan depremzedeler konteynerlere yerleştirilecek.

Etiketler: Deprem
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Petrol Ofisi’nden İltekno ile satış ve pazarlama anlaşması

Sonraki Haber

Gol kralı Marco Paixao’da sorun yok

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yozgat'ta kazada ölen 2 öğrenci ile servis şoförü toprağa verildi
Yerel Haberler

Yozgat’ta kazada ölen 2 öğrenci ile servis şoförü toprağa verildi

16 Mayıs 2026
Hadımköy Nikah Sarayı açıldı; kurdeleyi gelin ve damat kesti
Yerel Haberler

Hadımköy Nikah Sarayı açıldı; kurdeleyi gelin ve damat kesti

16 Mayıs 2026
Yeşilırmak Nehri taştı, bazı evleri su bastı
Yerel Haberler

Yeşilırmak Nehri taştı, bazı evleri su bastı

16 Mayıs 2026
Malatya'da CASA şehitleri anıldı
Yerel Haberler

Malatya’da CASA şehitleri anıldı

16 Mayıs 2026
Türk Kızılay'ın 'İyilikle Pişen Hayatlar' atölyesi, bu kez Bursa'da düzenleniyor
Yerel Haberler

Türk Kızılay’ın ‘İyilikle Pişen Hayatlar’ atölyesi, bu kez Bursa’da düzenleniyor

16 Mayıs 2026
Tarihi Bursa Ulu Cami'nin yeni halıları Demirci'de üretiliyor
Yerel Haberler

Tarihi Bursa Ulu Cami’nin yeni halıları Demirci’de üretiliyor

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Gol kralı Marco Paixao'da sorun yok

Gol kralı Marco Paixao'da sorun yok

En Güncel Haberler

Fenerbahçe, kaleci Tarık Çetin’le 3 yıllık sözleşme imzaladı
Spor Haberleri

Fenerbahçe, kaleci Tarık Çetin’le 3 yıllık sözleşme imzaladı

16 Mayıs 2026
Yozgat'ta kazada ölen 2 öğrenci ile servis şoförü toprağa verildi
Yerel Haberler

Yozgat’ta kazada ölen 2 öğrenci ile servis şoförü toprağa verildi

16 Mayıs 2026
Silivri'de alev alev yanan otomobil demir yığınına döndü
Öne Çıkan

Silivri’de alev alev yanan otomobil demir yığınına döndü

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya Üniversitesi’nde MUDUTECHFEST etkinliği gerçekleştirildi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Otomobilin çarptığı kadın, ağır yaralandı; sürücü alkollü çıktı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Eskişehir merkezli yasa dışı bahis soruşturmasında 24 tutuklama

16 Mayıs 2026
Yaşam

Yalova’da göçmen kaçakçılığı operasyonu; 3 organizatör tutuklandı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Yeşilırmak Nehri taştı, bazı evleri su bastı

Yeşilırmak Nehri taştı, bazı evleri su bastı

- Haberton
16 Mayıs 2026

Amasya’da sağanak sonrası Yeşilırmak Nehri’nde su seviyesi yükseldi, yaşanan taşkında çevredeki evlerin giriş katlarını su bastı. Bölgede son günlerde etkili...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Fenerbahçe, kaleci Tarık Çetin’le 3 yıllık sözleşme imzaladı

Fenerbahçe, kaleci Tarık Çetin’le 3 yıllık sözleşme imzaladı

16 Mayıs 2026
Mudanya Üniversitesi’nde MUDUTECHFEST etkinliği gerçekleştirildi

Mudanya Üniversitesi’nde MUDUTECHFEST etkinliği gerçekleştirildi

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton