6 Eylül 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Kırıkkale’de derin dondurucudaki ceset soruşturmasında 16 gözaltı

Kırıkkale’de derin dondurucudaki ceset soruşturmasında 16 gözaltı

Haberton - Haberton
14 Ağustos 2026
- Yaşam
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Kırıkkale'de derin dondurucudaki ceset soruşturmasında 16 gözaltı

Kırıkkale'de derin dondurucudaki ceset soruşturmasında 16 gözaltı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kırıkkale’de yaklaşık 12 yıl önce kaybolan Hüseyin Okumuşoğlu’nun geçen yıl derin dondurucuda parçalanmış cesedinin bulunmasına ilişkin soruşturmada 16 kişi gözaltına alındı.

Kırıkkale’de evi olan ve şehir dışında yaşayan C.Ç, 16 Mayıs 2025 tarihinde, Çalılıöz Mahallesi 11’inci Sokak’taki 3 katlı apartmanda kiraya verdiği evde oturan Meliha V.’yi telefonla aradı. Telefonu açan Meliha V.’nin kızı, annesinin 3 Mayıs’ta hayatını kaybettiğini söyledi. Bunun üzerine il dışından Kırıkkale’ye gelen C.Ç., dairenin kapısını çilingire açtırarak içeri girdi. C.Ç., evdeki buzdolabı ve derin dondurucu içinde parçalanmış ceset buldu.

C.Ç.’nin ihbarı üzerine adrese çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin incelemesinde, erkek cesedinin parçalanarak çöp poşetleri içerisinde derin dondurucuya ve buzdolabının buzluk kısmına yerleştirildiği belirlendi. Evde yapılan aramada, bıçak ve satır ele geçirildi. Ceset, evdeki incelemeden sonra Kırıkkale Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Cesedin, 2014 yılında Ankara’dan Kırıkkale’ye gittikten sonra ortadan kaybolan ve o dönem 40 yaşında olan Hüseyin Okumuşoğlu’na ait olduğu belirlendi.

98 kişinin ifadesi alındı

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve Adalet Bakanlığı Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının koordinasyonunda sürdürülen soruşturma kapsamında, cinayetin aydınlatılması amacıyla yürütülen kapsamlı soruşturmada 98 kişinin ifadesi alındı. Bunun yanı sıra 112 farklı kurum ve kuruluşla yazışma yapılarak olayın geçmişine ilişkin çok sayıda veri toplandı.

GSM hatları ve araç plakaları incelendi

Ekipler, olayın meydana geldiği bölge ve çevresinde teknik incelemeler gerçekleştirirken, şüphelilerle bağlantılı Gsm hatlarına ilişkin kayıtları da detaylı şekilde inceledi. Ayrıca Plaka Tanıma Sistemi kayıtları üzerinde de çalışma yapıldı. Soruşturma kapsamında elde edilebilen güvenlik kamerası görüntüleri tek tek değerlendirilirken, araç kiralama firmaları ve otopark görevlileri de dahil olmak üzere çok sayıda kişi ve kurumdan bilgi alındı.

3 kentte eş zamanlı operasyon

Toplanan deliller ve geriye dönük yapılan teknik analizler sonucunda soruşturma kapsamında 17 şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması amacıyla Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon hazırlığı yapıldı. Soruşturma kapsamında bugün sabah saatlerinde Kırıkkale, Ankara ve Aydın’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çok sayıda polisin katıldığı operasyonlarda belirlenen adreslere baskın yapılırken, 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Diğer şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Kaybolmadan 40 Gün Önce Evinde Yangın Çıkmış

Kırıkkale'de Meliha V.'nin kiralık tuttuğu evde derin dondurucuda parçalanmış cesedi bulunan Hüseyin Okumuşoğlu cinayetine ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Ankara'nın Keçiören ilçesinde oturan Hüseyin Okumuşoğlu'nun evinde, 24 Temmuz 2014'te yangın çıktığı belirlendi. Okumuşoğlu'nun o sırada çevresindekilere çarşaflı kişilerin yardım toplama bahanesiyle evine geldiğini, kendisini bayılttığını ve evde bulunan yaklaşık 120 bin lirayı aldıktan sonra evi ateşe verdiklerini söylediği; ancak polise verdiği ifadede yangının sigara içerken uyuyakalması sonucu çıktığını belirttiği öğrenildi. Soruşturma dosyasındaki HTS kayıtların göre Meliha V.'nin yangından yaklaşık 10 dakika önce Hüseyin Okumuşoğlu'nun evinin bulunduğu bölgeyle aynı bazdan sinyal verdiği tespit edildi.

Okumuşoğlu'nun, yangın olayından 40 gün sonra kaybolduğu belirlendi.

Cesedin Bulunduğu Ev 2014'Te Kiralandı

Soruşturmanın dikkat çeken ayrıntılarından biri ise cesedin bulunduğu evin kiralanma tarihi oldu. Dosyadaki değerlendirmeye göre; Meliha V., 2 Eylül 2014'te cesedin bulunduğu evi kiraladı. Cesedin bulunduğu derin dondurucunun ise 6 Eylül 2014’te eve teslim edildiği belirlendi. Cinayetin yıllarca ortaya çıkmamasının en önemli nedenin derin dondurucunun çalışır durumda tutulması olduğu değerlendirildi.

Ceset bulunduğunda derin dondurucunun halen buzlu olması üzerine soruşturmayı yürüten ekipler, evin elektrik faturalarını geriye dönük olarak incelemeye aldı. Yapılan araştırmada, Meliha V.'nin evin elektrik aboneliğini kendi üzerine almadığı, aboneliğin eski ev sahibi A.S. adına kayıtlı olduğunu belirledi.

7 Milyon Veri İncelendi

Soruşturmanın yeniden ele alınmasıyla teknik çalışmalar da genişletildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (Btk) yaklaşık 1 aylık döneme ilişkin toplam 7 milyon veri temin edildi. Gsm operatörleriyle yapılan çalışmalar sonucunda cesedin bulunduğu evin çevresindeki baz istasyonlarının kapsama alanı daraltıldı. Çalışma sonucunda cesedin bulunduğu bölgeye Meliha V.'nin yanı sıra S.V., H.V., S.V., S.V., K.G. ve Y.G.'nin farklı zamanlarda gittiği tespit edildi.

Kasabın Telefonu Bölgeden Sinyal Verdi

Dosyada cesedin kusursuz şekilde parçalanmış olması nedeniyle olayda bir kasabın yardım etmiş olabileceği ihtimali üzerinde de duruldu. Yapılan iletişim incelemelerinde Meliha V.'nin T.E. isimli bir kasapla gizli görüşmeler yaptığı, ayrıca derin dondurucunun eve getirildiği tarihte bu kişinin telefonunun cesedin bulunduğu bölgeden sinyal verdiği tespit edildi. Ceset bulunmadan 13 gün önce kanser nedeniyle hayatını kaybeden Meliha V.'nin büyü ve fal işleriyle ilgilendiği belirtildi.

Etiketler: AnkaraAydınCesetKanserOperasyonPolisYangın
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

TÜİK: İnşaat üretimi haziranda azaldı

Sonraki Haber

Bodrum FK deplasmanda

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Çıldır karayolu beyaza büründü
Yaşam

Çıldır karayolu beyaza büründü

6 Eylül 2026
Kayseri'de polis, sınava geç kalan öğrencileri taşıdı
Yaşam

Kayseri’de polis, sınava geç kalan öğrencileri taşıdı

6 Eylül 2026
Ölen kız kardeşlerin bahçesindeki fındığın hasadını imece usulü mahalleli yaptı
Yaşam

Ölen kız kardeşlerin bahçesindeki fındığın hasadını imece usulü mahalleli yaptı

6 Eylül 2026
Habur Sınır Kapısı’ndan 8 ayda 1 milyondan fazla araç geçiş yaptı
Yaşam

Habur Sınır Kapısı’ndan 8 ayda 1 milyondan fazla araç geçiş yaptı

6 Eylül 2026
Kaybolan oğlunun bulunduğunu öğrenen anne sevinçten bayıldı
Yaşam

Kaybolan oğlunun bulunduğunu öğrenen anne sevinçten bayıldı

6 Eylül 2026
Karadeniz'de palamut bolluğu: Ağlar dolu geliyor
Yaşam

Karadeniz’de palamut bolluğu: Ağlar dolu geliyor

6 Eylül 2026
Sonraki Haber

Bodrum FK deplasmanda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Yolun karşısına geçerken otomobilin altında kalarak öldü; o anlar kamerada
Yerel Haberler

Yolun karşısına geçerken otomobilin altında kalarak öldü; o anlar kamerada

6 Eylül 2026
Sivas'ta otomobil şarampole devrildi: 5 yaralı
Yerel Haberler

Sivas’ta otomobil şarampole devrildi: 5 yaralı

6 Eylül 2026
Kırıkkale'de bıçaklı kavga: 4 yaralı
Yerel Haberler

Kırıkkale’de bıçaklı kavga: 4 yaralı

6 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çıldır karayolu beyaza büründü

6 Eylül 2026
Yaşam

Kayseri’de polis, sınava geç kalan öğrencileri taşıdı

6 Eylül 2026
Yaşam

Ölen kız kardeşlerin bahçesindeki fındığın hasadını imece usulü mahalleli yaptı

6 Eylül 2026
Yaşam

Habur Sınır Kapısı’ndan 8 ayda 1 milyondan fazla araç geçiş yaptı

6 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Handüzü Yaylası'nda uluslararası bisiklet yarışı heyecanı

Handüzü Yaylası’nda uluslararası bisiklet yarışı heyecanı

- Haberton
6 Eylül 2026

Rize’nin Güneysu ilçesindeki bin 800 rakımlı Handüzü Yaylası'nda bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Yeşilay Handüzü Bisiklet Festivali kapsamında halk turu...

Türk genç nüfusu ve siyasal Katılım: Z kuşağı seçmen profili

Evinizde haberiniz olmadan kimler kayıtlı? Birkaç dakikada kontrol edebilirsiniz

Sonbahar melankolisi: Mevsimsel depresyonu anlama ve yönetme

Türkiye’de tarım ilacı kalıntıları: Meyve ve sebzeler ne kadar güvenli?

Güncel Haber

Yolun karşısına geçerken otomobilin altında kalarak öldü; o anlar kamerada

Yolun karşısına geçerken otomobilin altında kalarak öldü; o anlar kamerada

6 Eylül 2026
Sivas'ta otomobil şarampole devrildi: 5 yaralı

Sivas’ta otomobil şarampole devrildi: 5 yaralı

6 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton