16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kimseyle kavga etmek istemiyoruz, millete hizmet yarışında olalım

Kimseyle kavga etmek istemiyoruz, millete hizmet yarışında olalım

Haberton - Haberton
31 Ekim 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Kimseyle kavga etmek istemiyoruz, millete hizmet yarışında olalım
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partisinden isimlerin katılmamasına ilişkin “Kimseyle kavga etmek istemiyoruz. Millete hizmet yarışında olalım. Biz önümüze bakıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cuma namazını Sarıyer Çamlıtepe Merkez Camisi’nde kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, “Adem Soytekin meselesi şöyle bir meseledir; Türkiye çok siyasi bir dava görüyor. Davanın sebebi şu; Ekrem İmamoğlu İstanbul’da girdiği dört seçimi kazandı. Biri Beylikdüzü, üçü büyükşehir olmak üzere. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bütün bakanlarına, kamu gücüne rağmen kazandı. Artık Türkiye siyasetinde ‘yenilmez’ olarak görülen bir Erdoğan yok. Ama şu anda siyasette bir ‘yenilmez’ var; o da Ekrem İmamoğlu’dur. Girdiği dört seçimi de kazanan bir belediye başkanı var ve bu durum bazılarını rahatsız etti. Ortada tamamen siyasi bir operasyon, büyük bir itibarsızlaştırma planı var. Hepimiz biliyoruz ki Ekrem İmamoğlu’nun terörle ne ilgisi olabilir? Ancak dava ‘terör’ iddiasıyla açıldı. Neymiş, bazı belediye meclislerinde geçmişi olan Kürt vatandaşlarımızın kanaat önderlerini kabul etmişiz. Bunu terörle ilişkilendirdiler. Buradan yola çıkarak da İBB’ye kayyum atama niyetine girdiler” diye konuştu.

‘OLABİLECEK EN HUKUKSUZ SÜREÇ’

Özel, “Ekrem Başkan’a ‘rüşvet’, ‘yolsuzluk’, ‘ihaleye fesat’ gibi suçlamalar yönelttiler. Bu iddiaların benzerleri geçmişte sayın Erdoğan hakkında da vardı. Ancak o hiçbir zaman gözaltına alınmadı, tutuksuz yargılandı. Ceza aldığında bile telefonla cezaevine davet edildi. Oysa Ekrem Başkan’ın diploması bir gece önce iptal edildi, ‘Cumhurbaşkanlığına aday olamaz’ denildi. Ertesi sabah da evine polisler gönderilerek gözaltına alındı ve 23 Mart’tan bu yana tutuklu. Bu büyük bir haksızlıktır. Eğer bir iddia varsa ortaya koyarsın, yargılarsın, ispatlarsan ceza verirsin. İstinaf inceler, Yargıtay onaylarsa ceza çekilir. Ama daha iddianame yazılmadan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı çıkıp ‘Ekrem İmamoğlu suç örgütü lideri’ diyor. Şimdi de ‘casusluk’ iddiası ortaya atılıyor. Bu, olabilecek en hukuksuz süreçtir” ifadelerini kullandı.

Özel, “Masumiyet ilkesi diye bir şey var. Hukuk fakültelerinde şu öğretilir; ‘Bir kişi boş yere içeride kalmasın, gerekirse doksan dokuz suçlu dışarıda gezsin.’ Ama şu anda tam tersi yapılıyor. Daha iddianame yokken başsavcılık, ‘560 milyarlık yolsuzluk’ manşetleri servis etti. Oysa altı yıldaki toplam bütçe zaten 490 milyar lira ve bunun yüzde 70’i çalışanlara ayrılıyor. ‘İmamoğlu’nun lüks arabaları bulundu’ dediler, sonra ortaya çıktı ki araçlar MHP’li bir milletvekiline ait. Binlerce böyle yalan dolaşıma sokuldu. Bir kuruşluk yolsuzluk bile ispatlanamadı. Şimdi, içerideki insanlara ‘İmamoğlu’na suç at, çıkarsın’ deniyor. Böyle bir iftiracılık mekanizması kuruldu. İlk günden beri bunun sağlıksız olduğunu söylüyorum. Ellerinde bir sürü ‘iftiraname’ var ama hala iddianame yazamıyorlar. Sıkışınca itirafçı yaptıkları kişileri tekrar tutukluyorlar. Oysa o itirafları onlara zorla attırdılar. Bazı kişiler bana mesaj yazıyor: ‘Genel başkanım, çocuklarım için mecbur kaldım. Ekrem Başkan’ı çok seviyorum, hakkınızı helal edin’ diyorlar. Yani iftiracı değil, çaresiz insanlar bunlar” dedi.

‘ARTIK İFTİRADAN YILDIK’

Özel, “Adem Soytekin’in yeniden tutuklanması sürpriz değil. Daha niceleri de tutuklanabilir. Çünkü bu süreçte yalana, iftiraya bulaşanlar sonunda kendi söylediklerinin altında kalacaklar. Benim çağrım şudur; Bir şey bilen, kanıtı olan söylesin. Gerçek bir suç varsa ortaya çıksın, ama artık iftiradan yıldık. İftiracıların tekrar tutuklanması sürpriz değil, daha çoğu da olabilir. Ama kim gerçekten iftira attığını itiraf ederse mahkeme onu da affeder. Evladı, hasta anne babası için imza atan, baskıyla ifade veren herkese sesleniyorum: İddianameyi bekleyin. Savcılardan değil, hakimlerden adalet bekleyin. Çünkü hakimler vicdanlıdır. Savcıların yaptıklarını anlatın, adalete sığının. Kimsenin hakkını yemeyin, kendi hakkınızı da kimseye yedirmeyin” diye konuştu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen resepsiyonda, Cumhur İttifakı üyelerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partiden bazı isimlerin yer almadığına dair sorular üzerine açıklamalarda bulunan Özel, “Aksi olduğunda eleştiriyoruz ama Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı Cumhuriyet Bayramı paylaşımı kıymetlidir. Yeni Diyanet İşleri Başkanı, yeni bir dönemin başlangıcı olacaksa ve bu özenli, doğru dil kullanılacaksa bu bizim açımızdan değerlidir. Önümüzdeki günlerde sayın Diyanet İşleri Başkanı’na hayırlı olsun ziyaretinde de bulunacağım. Daha önce zaman zaman cuma hutbelerinde kadınları üzen, miras hukukuna saldıran, Cumhuriyet’in değerleriyle çelişen ifadeler yer alıyordu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı paylaşımıyla Diyanet’te yeni ve özenli bir sürecin başlayacağına inanıyorum.

Eğer Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda faaliyet yürütecekse, ben de bu ziyareti memnuniyetle yaparım. Bizim meselemiz ‘yanlış olsun da kavga edelim’ değil; herkes işini doğru yapsın, biz de işimizi yapalım. Kimseyle kavga etmek istemiyoruz. Millete hizmet yarışında olalım. Bu yaklaşımı kıymetli bulduğumu özellikle ifade etmek isterim. MHP’nin Anıtkabir ziyaretine ve Külliye’deki resepsiyona katılmama kararına gelince. Ben Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’la birlikte MHP heyetine yöneldim, Sayın Bahçeli’yi sordum. Bugün katılamayacaklarını söylediler. Sağlık durumuyla ilgili endişe edilecek bir şey olmadığını öğrenmekten memnun oldum” ifadelerini kullandı.

‘BİZ YENİ BAŞLIYORUZ’

Özel, “Eğer bu bir mesajsa ya da başka bir anlam taşıyorsa, Cumhur İttifakı kendi içinde değerlendirir. Bizim bu kadar derdimiz, meselemiz varken onların iç sorunlarıyla uğraşacak değiliz. AK Parti’ye yakın bazı isimler ‘çatlak büyümeden mesaj alınmalı’ gibi yorumlar yapıyor. Ama arkadaşlar, meclisin açılışında Cumhurbaşkanı geliyor, konuşmasını yapıyor, gidiyor. Bize söz hakkı verilmiyor. Geçen yıl mecliste yaşananları hatırlayın; neredeyse bize savaş ilan edilmişti. Biz oraya gitmediğimizde protesto deniyordu. Şimdi soruyorum: Anıtkabir’e gitmemek protesto mu oluyor? Külliye’ye gitmemek protesto mu oluyor? Bunu oturup kendileri değerlendirsinler, bizi bu tartışmalarla meşgul etmesinler. Biz önümüze bakıyoruz. Cumhuriyet Halk Partililer olarak bugün sabah hepimiz uyandık; iktidarımıza dün akşama göre bir gün daha yaklaşmış olmanın moral ve motivasyonu içindeyiz. Biz yeni başlıyoruz, onlar ise sonradan geldiler” dedi.

Etiketler: CHPÖzgür Özel
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

ABB’ye konser soruşturması davasında ilk duruşma 6 Ocak’ta

Sonraki Haber

İmamoğlu’nun danışmanı İbrahim Özkan serbest bırakıldı 

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

AK Parti'li isimden CHP'ye ağır sözler: "İki yakasının bir araya geleceğini düşünmüyorum"
Politika

AK Parti’li isimden CHP’ye ağır sözler: “İki yakasının bir araya geleceğini düşünmüyorum”

16 Eylül 2026
Bakan Çiftçi: PKK'nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz
Politika

PKK’nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

16 Eylül 2026
Ahmet Davutoğlu’nun avukatı Hasan Seymen’den Abdulkadir Selvi’ye yanıt: “Yazınızın neresini düzeltelim?”
Politika

Ahmet Davutoğlu’nun avukatı Hasan Seymen’den Abdulkadir Selvi’ye yanıt: “Yazınızın neresini düzeltelim?”

16 Eylül 2026
Bakan Uraloğlu, havacılık şirketlerinin temsilcilerini ağırladı
Politika

Bakan Uraloğlu, havacılık şirketlerinin temsilcilerini ağırladı

16 Eylül 2026
Bakan Güler’den “Terörsüz Türkiye” mesajı: “Terör ve şiddet gündemden bütünüyle çıkarılacak”
Politika

Bakan Güler’den “Terörsüz Türkiye” mesajı: “Terör ve şiddet gündemden bütünüyle çıkarılacak”

16 Eylül 2026
Yeni Parti'li isimden seçim mesajı: "Ülke her koşulda seçim sürecine girmiştir, seçim bir zorunluluk"
Politika

Yeni Parti’li isimden seçim mesajı: “Ülke her koşulda seçim sürecine girmiştir, seçim bir zorunluluk”

16 Eylül 2026
Sonraki Haber
İmamoğlu'nun danışmanı İbrahim Özkan serbest bırakıldı 

İmamoğlu'nun danışmanı İbrahim Özkan serbest bırakıldı 

En Güncel Haberler

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş
Gündem

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026
Gündem

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma
Öne Çıkan

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma başlatıldı

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de yerli ve milli tohumla üretilen ayçiçekleri hasat edildi

16 Eylül 2026
Yaşam

Eşini çalıştığı markette tabancayla öldürüp, intihar etti

16 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ’da Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı

16 Eylül 2026
Yaşam

Silivri’de batan geminin kaptanı, Hatay’da toprağa verildi

16 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Çiftçi: PKK'nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

PKK’nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

- Haberton
16 Eylül 2026

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Gösterdiğimiz kararlı mücadele sonucunda terör örgütü PKK/Kck kendini feshetmek ve silah bırakmak zorunda kalmıştır. Bununla birlikte,...

Türk alüminyum folyo sektörü: Ambalaj sanayinin temel taşı

Ankara’nın bilinmeyen 10 durağı: Başkentin keşfedilmeyi bekleyen köşeleri

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Araçlarda kış bakımı zamanı: Lastik, silecek ve antifriz ihmali yolda bırakabilir

Güncel Haber

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton