18 Temmuz 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kimsenin milletin iradesine müdahale etmesine izin vermeyiz

Kimsenin milletin iradesine müdahale etmesine izin vermeyiz

Haberton - Haberton
15 Şubat 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Kimsenin milletin iradesine müdahale etmesine izin vermeyiz
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Kimsenin vesayet hevesleriyle, tehdit diliyle, milletin iradesine müdahale etmesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara’da otelde düzenlenen ‘Mevsimlik Tarım İşçileri İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’na (METİP) katıldı. Işıkhan, “Türkiye, büyük ve güçlü bir ülke olma yolunda kararlılıkla ilerlerken, üretime, istihdama ve kalkınmaya katkı sunan herkesin yanındayız. Alın teriyle, emeğiyle bu ülkenin geleceğini samimiyetle inşa eden her bir vatandaşımızın hakkını korumak bizim temel sorumluluğumuzdur.

Ancak unutulmamalıdır ki, milli iradenin üstünde hiçbir güç yoktur, olamaz. Aziz milletimizin iradesine parmak sallayanlar, milli iradenin meşru temsilcilerine had bildirmeye çalışanlar, geçmişin karanlık alışkanlıklarını bugünün Türkiye’sine taşımaya çalışanlar büyük bir yanılgı içindedir. Bu ülke, demokrasiye balans ayarı verilen günleri geride bırakmıştır. Vesayet odaklarının, millete rağmen siyaseti dizayn ettiği, bağımsız yargıya yön verdiği dönemler artık tarih olmuştur. Ve bu tarihi biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizle birlikte yazdık. Bugün Türkiye, sadece kendi istikametinde yürüyen, sadece milletinin emanetine sahip çıkan bir ülkedir. Kimsenin vesayet hevesleriyle, tehdit diliyle, milletin iradesine müdahale etmesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘KENTE GÖÇÜ ÖNLEYECEK EKOSİSTEM HEDEFLİYORUZ’

Bakan Işıkhan, 4 Şubat 2025 tarihinde 2025-2028 yıllarını kapsayan Ulusal İstihdam Stratejisi’nin kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlatarak, “Ulusal İstihdam Stratejisi, Türkiye’de, işgücü piyasasının mevcut durumunu analiz ederek, geleceğe yönelik kapsamlı bir yol haritası ortaya koyuyor. Bu stratejimiz, 4 temel politika alanı etrafında şekilleniyor. 1, iş gücü piyasalarında yeşil ve dijital dönüşüm ile beceri uyumunun geliştirilmesi. 2’nci olarak kapsayıcı istihdamın geliştirilmesi. 3, sosyal koruma-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi. 4, kırsal bölgelerde sürdürülebilir istihdamın geliştirilmesi. Türkiye’nin ekonomik kalkınma sürecinde kırsal bölgelerin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir istihdamın artırılması hayati öneme sahiptir. Bu strateji çerçevesinde, kırsal istihdamın geliştirilmesi için özel bir başlık açtık.

Çünkü biz, kırsal kalkınmayı yalnızca tarımsal üretimin artırılması olarak görmüyoruz. Aynı zamanda, bölgedeki vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmayı, sosyal haklarını güçlendirmeyi ve kırsaldan kente göçü önleyecek bir ekosistem oluşturmayı hedefliyoruz. Bu politika ekseninde temel gayelerimiz, kırsalda, ekonomik çeşitliliği artırarak, göç eğilimini kontrol altına almak, mevsimlik tarım işçilerinin, çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek, tarımsal üretimi desteklerken, kırsalda kayıtlı istihdamı teşvik etmek ve kadınların ve gençlerin, kırsal istihdamda daha aktif rol almalarını sağlamak. Tarım sektöründe, yeni nesil becerilerin kazandırılması için eğitim programlarını güçlendirmek” diye konuştu.

‘SOSYAL DESTEK MERKEZLERİ OLUŞTURDUK’

Bakan Işıkhan, METİP kapsamında, 2010-2013 yılları arasında, 38 il valiliğince hazırlanan 65 projeye yaklaşık 96 milyon TL, 2017-2024 yılları arasında, 23 ile yaklaşık 114 milyon lira ödenek tahsis edildiğini söyleyerek, “Bakanlığımız bünyesinde, ilgili kurumların katılımıyla kurulan ‘Mevsimlik Tarım İşçileri Bilgi Sistemi’ (e-METİP) ile mevsimlik tarım işçileri ile ailelerine ilişkin haritalama ve profilleme çalışmalarının yapılması ve sunulan kamu hizmetlerinin elektronik ortamda izlenmesi sağlanmaktadır. Genelge ile; il düzeyinde alınacak tedbirler ise; valiliklerce ilan edilmekte ve tüm bu tedbirlere yönelik çalışmalar, valilerimizin gözetim ve denetiminde yürütülmektedir.

Bakanlığımız 2024/5 sayılı genelge uyarınca koordinasyon görevini yürütmektedir. Ayrıca genelge uyarınca, görevlendirilecek vali yardımcısı başkanlığında illerde mevsimlik tarım işçileri izleme kurulunun kurulması ve vali tarafından belirlenecek ildeki bir kurum yöneticisinin, koordinatör olarak faaliyet yürütmesi beklenmektedir. Mevsimlik tarım işçisi ailelerin, çocuklarının güvenlikleri başta olmak üzere, eğitime yönlendirilmeleri ve sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte ortak çalışmalar yürütmekteyiz. METİP alanlarında oluşturduğumuz, Sosyal Destek Merkezleri çocukların yaz okulları, telafi eğitimleri ve bilgilendirmeler yoluyla eğitime yönlendirilmesi konusunda önemli bir işlev görmektedir. 2024 yılı itibarıyla, 15 ilimizde 28 aktif METİP alanı bulunmaktadır” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

ASELSAN kuruluşunun 50’nci yıl dönümünü kutluyor

Sonraki Haber

Tayvan’da Fener Festivali kutlandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vatandaş neden Kızılay'a değil de Ahbap'a güvendi?
Politika

Vatandaş neden Kızılay’a değil de Ahbap’a güvendi?

17 Temmuz 2026
Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi
Politika

Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi

17 Temmuz 2026
CHP’li Sarıbal: Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var
Politika

Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var

17 Temmuz 2026
Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul'un bile aklına gelmez
Politika

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul’un bile aklına gelmez

17 Temmuz 2026
AB'nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır
Politika

AB’nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır

17 Temmuz 2026
Bakan Memişoğlu: Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye'de
Politika

Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye’de

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Tayvan'da Fener Festivali kutlandı

Tayvan'da Fener Festivali kutlandı

En Güncel Haberler

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada
Yerel Haberler

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

18 Temmuz 2026
Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi
Yerel Haberler

Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

18 Temmuz 2026
Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı
Yerel Haberler

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi binasında çıkan yangın söndürüldü /Havadan görüntüyle geniş haber

Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi binasında çıkan yangın söndürüldü /Havadan görüntüyle geniş haber

- Haberton
18 Temmuz 2026

İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimliği Fakültesi binasının çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler olay yerine...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

18 Temmuz 2026
Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

18 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton