16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kimse Türkiye adına karamsarlık oluşturmaya çabalamasın

Kimse Türkiye adına karamsarlık oluşturmaya çabalamasın

Haberton - Haberton
14 Şubat 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Kimse Türkiye adına karamsarlık oluşturmaya çabalamasın
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜSİAD’ın açıklamalarına yönelik, “Kimse Türkiye adına karamsarlık oluşturmaya çabalamasın. Türkiye’nin geleceği aydınlıktır” dedi.

Türkiye’de bilim ve teknolojiyi yaygınlaştırmak, geliştirmek, kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren paydaşları bir araya getirip, birbiriyle ilişkilerini güçlendirmek amacıyla 14-15 Şubat 2025 tarihlerinde TÜBİTAK ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 4’üncü Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Zirvesi’nin açılış programı, bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kocaeli Kongre Merkezi’ndeki programa, Bakan Kacır’ın yanı sıra Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, milletvekilleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

‘TEKNOFEST KUŞAĞININ HER DAİM YANINDAYIZ’

Burada konuşan Bakan Mehmet Fatih Kacır, milletin öz evlatlarının uzun yıllar boyunca öğretilmiş ve öğrenilmiş çaresizliklere mahkum edildiğini söyleyerek, “Son 22 yılda, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; Türk çocuklarının hayallerini sınırlamak, hedeflerinden vazgeçmek zorunda kalmadıkları bir Türkiye’yi inşa ettik. Bilim insanlarımızın, genç beyinlerimizin yalnızca önlerindeki engelleri kaldırmadık, onlara bu yolda asla yalnız yürümeyeceklerini de desteklerimizle gösterdik.

Bugün, gençlerimizin Nuri Demirağların, Vecihi Hürkuşların, Şakir Zümrelerin, Nuri Killigillerin akamete uğramış serüvenlerini tamamlama kararlılığına şahit oluyoruz. Bayraktar, Akıncı, Kızılelma, Anka, Kaan, Hürjet, TCG Anadolu, Altay, TOGG. Milli Teknoloji Hamlemizin bu vizyon projelerinin her birinde, yüreği bu vatan için çarpan TEKNOFEST kuşağının imzası var. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak; Milli Teknoloji Hamlesi’ni omuzlayan, bu ülkeyi daha ileriye taşıma derdinde olan azimli, birikimli ve çalışkan TEKNOFEST kuşağının her daim yanındayız” dedi.

‘SON DERECE KARAMSAR VE KÖTÜMSER İFADELERLE KONUŞMALAR YAPMIŞLAR’

Bakan Kacır, TÜSİAD’ın açıklamalarına yönelik de “Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte geçtiğimiz günlerde yurt dışındaydık. Malezya, Endonezya ve Pakistan ziyaretlerimizde Türkiye’nin başarılarının bizden 8-10 bin kilometre ötedeki dostlarımızda, kardeşlerimizde ne büyük heyecan uyandırdığını bizzat gördük. Savunma sanayindeki ilerleyişimiz dünyanın öbür ucundaki kardeşlerimiz için de güven vesilesi. Yüksek teknolojide attığımız adımlar elde ettiğimiz kazanımlar tüm dostlarımız için umut ışığı ve her biri Türkiye’nin bu hamlelerinden dünyada çok sayıda ülke için ilham kaynağı olmasından ve küresel siyasette elde etki gücünden büyük bir övgüyle söz ettiler.

Fakat ne hazin ki aynı esnada bir sanayici ve iş insanları derneğinin yöneticileri ülkemiz adına son derece karamsar ve kötümser ifadelerle konuşmalar yapmışlar. Onlara şu gerçeği hatırlatayım; Türkiye eski Türkiye değil. Artık montaj sanayiyle yetinen bir Türkiye yok, Ar-Ge, katma değerli üretim, yerli ve milli teknoloji geliştiren bir Türkiye var. Artık bu ülkede, birilerinin milli irade üzerinde vesayet kurduğu bir siyaset iklimine yer yok. Kimse Türkiye adına karamsarlık oluşturmaya çabalamasın. Türkiye’nin geleceği aydınlıktır” diye konuştu.

‘MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ’NE SAHİP ÇIKSINLAR’

Bakan Kacır, “Anadolu’da bir üretim devrimi gerçekleştiriyoruz. OSB’lerde üretimde olan fabrika sayımız 11 binden 59 bine, çalışan sayımız 435 binden 2 milyon 700 bine yükseldi. Türkiye’nin 263 milyar dolara ulaşan ihracatla dünya ticaretinden aldığı pay iki misline çıktı. Türkiye 22 yılda 270 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım aldı.

Yatırımlardan aldığımız pay, 5 misline çıktı. Ar-Ge insan kaynağımız 29 binden 291 bine ulaştı. Ar-Ge harcamalarımız 1 milyar 200 milyon dolardan 16 milyar dolara yükseldi. TEKNOPARKlarımızda 11 bin teknoloji girişimi, inovasyon odaklı çalışıyor. İş insanları dernekleri, halkın iradesiyle seçilen siyasetçilere parmak sallamak yerine Türkiye’nin, yankısı dünyanın öbür ucundan duyulan Milli Teknoloji Hamlesi’ne sahip çıksınlar” dedi.

‘DÜNYA LİDERİ OLDUĞUMUZ İHA’LAR, SİHA’LAR SİZE GURUR VERMİYOR MU’

Dünyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir döneme girildiğini belirten Kacır, “Tüm ezberler terk ediliyor. Gümrük duvarları yükseliyor. Liberal ekonomi, küreselleşme kabulleri bizzat sahipleri tarafından ters yüz ediliyor. Böyle bir dönemde, Türkiye’nin istiklali ve istikbali için attığımız adımlardan haberiniz mi yok? Neden Türk milletinin göklerde süzülen çelik kanatlarıyla iftihar ettiğinizi duymuyoruz. Dünya lideri olduğumuz İHA’lar, SİHA’lar size gurur vermiyor mu? Neden takdir etmiyorsunuz? Milli uydularımız, milli otomobilimiz sizce de çok önemli kazanımlar değil mi?

Neden bunlardan söz etmiyorsunuz? Dünyada eşi benzeri olmayan bir heyecanla geleceğe hazırlanan TEKNOFEST kuşağının ayak seslerini duymuyor musunuz? Yerli ve milli üretimin önündeki takozlar bir bir kalkıyor; fark etmiyor musunuz? Nuri Demirağ’ın, Vecihi Hürkuş’un, Şakir Zümre’nin, Devrim otomobilinin başına gelenler artık geride kaldı; farkında değil misiniz? Vazgeçin bu kötümser, karamsar üsluptan. Cumhuriyetimizin ikinci asrı Türkiye yüzyılı olacak. Bu yolculuğa siz de sahip çıkın” diye konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Kacır, yılın en başarılı proje uygulayan bilim merkezlerine plaket takdimi gerçekleştirdi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

TÜSİAD hakkında soruşturma başlatıldı

Sonraki Haber

Rus yetkililer Münih Güvenlik Konferansı’na katılmayacak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026
İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi
Politika

İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi

15 Mayıs 2026
Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak
Politika

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

15 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak
Politika

Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak

15 Mayıs 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz
Politika

Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Vali Gül: Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak
Politika

Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Rus yetkililer Münih Güvenlik Konferansı’na katılmayacak

Rus yetkililer Münih Güvenlik Konferansı’na katılmayacak

En Güncel Haberler

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
Yerel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026
İzmir’de 2 firari hükümlü yakalandı
Yerel Haberler

İzmir’de 2 firari hükümlü yakalandı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Yaşam

Muğla’da engellilerin askerlik sevinci

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Erzurum’da halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Erzurum’da halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

- Haberton
15 Mayıs 2026

Erzurum’un Palandöken İlçesi'nde özel halk otobüsü ile çarpışan otomobildeki 5 kişi yaralandı. Kaza, akşam saatlerinde Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'nde meydana...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton