5 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kılıçdaroğlu’nun gitmesini isteyen muhalefet haklı

Kılıçdaroğlu’nun gitmesini isteyen muhalefet haklı

Haberton - Haberton
14 Haziran 2023
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Kılıçdaroğlu'nun gitmesini isteyen muhalefet haklı

Kılıçdaroğlu'nun gitmesini isteyen muhalefet haklı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun gitmesini isteyen muhalefetin bir yerde haklılık payı var ancak Kılıçdaroğlu da gitse başka birisi de gelse CHP’nin milletimizden bir destek bulamayacağı bu seçimlerde bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Eyüpsultan İlçe Binası’nda, ilçe teşkilatını ziyaret etti ve yerel basında çalışan gazetecilerle kahvaltı programında buluştu. Erbakan burada yaptığı konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyunda tartışılan istifa konusuna yönelik görüşlerini bildirdi.

“BİZLER İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ BİR BAŞARIDIR”

Pazartesiden itibaren İstanbul’da teşekkür ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Hem seçmenlerimize İstanbul halkına hem de İstanbul’daki ilçe ve il teşkilatımıza 14 Mayıs’ta yaptıkları gayretli çalışmalar dolayısıyla teşekkürlerimizi iletiyoruz. İstanbul halkına da 3 milletvekili çıkarmamıza vesile oldukları için desteklerinden ve teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün Eyüpsultan’da inşallah bu teşekkür ziyaretimizi yapacağız. Ardından Esenler ve akşam da İnşallah Fatih ilçesinde yine bu ziyareti gerçekleştireceğiz.

Yeniden Refah Partimiz 4 buçuk sene gibi kısa bir süre içerisinde girmiş olduğu ilk seçimde 1 buçuk milyonun üzerinde oy ve 5 milletvekili çıkarmaya muvaffak olmuş. Tabii bu ilk girilen bir seçim için ve rakiplerimizin sahip olduğu imkanların pek çoğundan yoksun olan bizler için son derece önemli bir başarıdır. Bunu bu şekilde görüyoruz ve bununla bahtiyarlık duyuyoruz. Ayrıca burada bu 5 milletvekilinin kendi seçmenimizle, kendi oyumuzla, teşkilatlarımızın alın teriyle alınmış milletvekillikleri olması son derece büyük önem arz ediyor” dedi.

“ŞİMDİDEN KOLLARIMIZI SIVAYIP ÇALIŞMAYA BAŞLIYORUZ”

Erbakan, “İnşallah bundan sonraki hedefimiz bugünden itibaren kolları sıvayarak çalışmaya başlayacağımız 2024 yerel seçimleridir. 2024 yerel seçimlerinde İnşallah çıtayı daha da yukarıya taşımak üzere gayret göstereceğiz. Yeniden Refah Partimizin en hızlı şekilde büyüyen ve 2028 seçimlerinin favori bir parti olduğunu, 2024 seçimlerinde elde edeceğimiz sonuçla ortaya koyacağız. Bunun için İstanbul’da da, Türkiye genelinde de şimdiden kollarımızı sıvayıp çalışmaya başlıyoruz. 2023’te Yeniden Refah Parti’mizi meclise taşıdık ve İnşallah Allah’ın izniyle 2028’de Yeniden Refah Partimizi iktidara taşıyacağız” diye konuştu.

“MECLİSTE GAYRET GÖSTERECEĞİZ”

“Mecliste AK Parti’yle imzalamış olduğumuz mutabakatın hükümet tarafından uygulanması konusunda takipçisi olacağız” diyen Erbakan, “Burada ekonomiyle, sosyal politikalarla, dış politikayla ve ailenin korunması, eğitim sistemi, müfredat ile ilgili son derece önemli maddeler var. Bunların uygulanması ve böylece milletimizin derdine derman olunması için mecliste gayret göstereceğiz. Yeniden Refah Partisi olarak en fazla önem verdiğimiz konulardan biri olan önce ahlak ve maneviyat anlayışının tüm ülkemizde, bürokraside, kamuda, eğitim sisteminde, müfredatta hakim olması için mücadele edeceğiz.

Ahiret öncelikli nesiller yetiştiren, ahlaki ve manevi kalitesi yüksek nesiller yetiştiren bir eğitim sistemi için mücadele edeceğiz. Gayri ahlaki yayınları yapan toplumun yeni nesillerin, gençlerimizin ahlakını ifsat eden, medyanın bu durumunun düzeltilmesi, aile yapımıza, tarihimize, kültürümüze uygun yayınlar yapar hale gelmesi için mücadele edeceğiz. LGBT gibi sapkın oluşumların faaliyetlerinin durdurulması ve aynı zamanda aile bütünlüğünün korunması için de Avrupa’dan ithal birtakım yuva yıkan yasaların ıslah edilmesi için mecliste mücadele edeceğiz. Bunları zaten seçim döneminde de defaatle ifade ettik” diye konuştu.

“KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NİN DÜNYA TARAFINDAN TANINMASININ SAĞLANMASI LAZIM”

“Dış politikayla ilgili Kıbrıs ve Kudüs konuları bizim kırmızı çizgimizdir” diyen Erbakan, “Kıbrıs’ta hükümet, şu anda sayın cumhurbaşkanımızın gelmiş olduğu nokta daha önce de ifade ettiğimiz gibi olumlu bir noktada, bunu destekliyoruz. Orada eşit, egemen, iki ayrı devletin varlığının devam etmesi, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığının devam etmesi ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin mutlaka dünya tarafından tanınmasının sağlanması lazım. Tekrardan bir federasyon, bir tek devlet projesi fikrinin asla gerçekleşmemesi gerekir. Bunun takipçisi olacağız.

Bu konuda atılacak olan adımlara, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasına yönelik yapılacak olan çalışmalara inşallah destek olacağız. Tabii Kudüs’te Milli Görüş olarak bizim kırmızı çizgilerimizden. Kudüs davasını, Türkiye’nin ve dünyanın gündemine taşıyan merhum Erbakan hocamızdır. Bu yeni dönemde de Kudüs’ün korunması ve bir an evvel özgürlüğüne kavuşması yine Yeniden Refah Partimizin en önemli gündemlerindendir. İnşallah bu söylediklerimizi hayata geçirilmesine vesile oluruz. İnşallah böylece milletimizin ve İslam aleminin maddi ve manevi sıkıntılarından kurtulmasına Yeniden Refah Partisi olarak vesile oluruz” dedi.

“YÜZDE 25’İ GEÇEBİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyunda tartışılan istifa konusuna yönelik ise Erbakan, şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu’nun gitmesini isteyen muhalefetin bir yerde haklılık payı var ancak Kılıçdaroğlu da gitse başka birisi de gelse, CHP’nin milletimizden destek bulamayacağı bu seçimlerde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bütün çalışmalarına, bütün muazzam bütçelerine kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı yapmalarına rağmen yüzde yine 25’i  geçememişlerdir. Cumhuriyet Halk Partisi genetik özellikleri nedeniyle milletimizin teveccühüne mazhar olamamaktadır. O nedenle bundan sonra kim gelirse gelsin yine başarılı olması, iktidar olması, hatta yüzde 25’i geçebilmesi mümkün değildir. 14 Mayıs seçimlerinde bu gerçek bir kez daha ortaya çıkmıştır.”

Etiketler: Kemal Kılıçdaroğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sahte içki üretimi yapılan çiftliğe baskın; 6 gözaltı

Sonraki Haber

Lüleburgaz’da fabrikanın nitrik asit tankı patladı: 3 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Fransa'daki yangın görevini tamamlayan Türk uçakları yurda döndü! Bakan Yumaklı'dan pilotlara teşekkür
Politika

Fransa’daki yangın görevini tamamlayan Türk uçakları yurda döndü! Bakan Yumaklı’dan pilotlara teşekkür

5 Ağustos 2026
Tüm emeklilere seyyanen 10 bin lira zam yapılmalı
Politika

Tüm emeklilere seyyanen 10 bin lira zam yapılmalı

5 Ağustos 2026
TBMM'de yoklama krizi! Toplantı yeter sayısı bulunamayınca oturum kapandı
Politika

TBMM’de yoklama krizi! Toplantı yeter sayısı bulunamayınca oturum kapandı

5 Ağustos 2026
Bakan Ersoy: Kütüphaneleri üretim ve fırsat merkezlerine dönüştürüyoruz
Politika

Bakan Ersoy: Kütüphaneleri üretim ve fırsat merkezlerine dönüştürüyoruz

4 Ağustos 2026
Kurtulmuş, 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni imzaladı
Politika

Kurtulmuş, ‘Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi’ni imzaladı

4 Ağustos 2026
Tuncer Bakırhan'dan 'çerçeve yasa' çağrısı: "Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı"
Politika

Tuncer Bakırhan’dan ‘çerçeve yasa’ çağrısı: “Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı”

4 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Lüleburgaz'da fabrikanın nitrik asit tankı patladı: 3 yaralı

Lüleburgaz'da fabrikanın nitrik asit tankı patladı: 3 yaralı

En Güncel Haberler

Pluxee Sinema Günleri'nin ağustos programı açıklandı
Kültür ve Sanat

Pluxee Sinema Günleri’nin ağustos programı açıklandı

5 Ağustos 2026
Şişli’de üst geçide çıktı müzakereci polis tarafından ikna edilerek aşağı indirildi
Yerel Haberler

Şişli’de üst geçide çıktı müzakereci polis tarafından ikna edilerek aşağı indirildi

5 Ağustos 2026
AB'ye e-ticaret ihracatında yeni dönem! Ticaret Bakanlığı'ndan kritik düzenleme
Gündem

AB’ye e-ticaret ihracatında yeni dönem! Ticaret Bakanlığı’ndan kritik düzenleme

5 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Falezlerde oturan kadın ekipleri alarma geçirdi

5 Ağustos 2026
Yaşam

Bartın’da 2 ayda 271 kişi, denizde cankurtaranlar tarafından kurtarıldı

5 Ağustos 2026
Yaşam

Yaz sıcaklarında araçlarda yangın riskine dikkat

5 Ağustos 2026
Yaşam

UNESCO listesindeki Justinianus Köprüsü, 8 yıllık restorasyonun ardından yeniden ziyarete açıldı

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TEKNOFEST Mavi Vatan, Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda olacak

TEKNOFEST Mavi Vatan, Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda olacak

- Haberton
5 Ağustos 2026

Denizcilik, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest Mavi Vatan, 20-23 Ağustos’ta Gölcük Tersanesi Komutanlığında teknoloji, denizcilik ve savunma sanayiini aynı...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Pluxee Sinema Günleri'nin ağustos programı açıklandı

Pluxee Sinema Günleri’nin ağustos programı açıklandı

5 Ağustos 2026
Falezlerde oturan kadın ekipleri alarma geçirdi

Falezlerde oturan kadın ekipleri alarma geçirdi

5 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton