27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kılıçdaroğlu kendini hakim ve savcı yerine koyuyor

Kılıçdaroğlu kendini hakim ve savcı yerine koyuyor

Haberton - Haberton
12 Ocak 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Kılıçdaroğlu kendini hakim ve savcı yerine koyuyor

Kılıçdaroğlu kendini hakim ve savcı yerine koyuyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili eleştirilere yönelik, “Kemal Kılıçdaroğlu kendini hakim ve savcı yerine koyuyor” dedi.

MHP’li Yalçın, gündeme ilişkin yaptığı yazılı açıklamada seçimlere yaklaşıldığını hatırlattı. Türkiye’nin meselelerine alternatif çözümler üretemeyen, ortaya somut projeler koyamayan ve telaş içinde kalan siyasi rakiplerinin MHP ve Cumhur İttifakı’nı yıpratma politikası izlediğini belirten Yalçın, “Zillet cephesinde bir türlü elbise; dikiş, avaz, senkron tutmamakta, çok parçalı ithal Pensilvanya kumaşı her yandan patlamakta, her kafadan ayrı cırlak ses çıkmaktadır. 

Malum cephede milleti aldatmak için ortaya atılan ısmarlama ve yırtma/yapıştırma 1-2 projenin başındaysa parlamenter sisteme dönüş hülyası gelmektedir. 2’nci sırtı açık kalmış rüya ise Cumhurbaşkanı’nın tarafsız ve etkisiz olması, yürütme kararlarının zillet ittifakı bağlaşıklarının imzalarıyla hayata geçirilebilmesidir. Gerçek şudur; koalisyon dönemlerinin açmaz ve buhranlarını diriltmekten başka işe yaramayacak olan eski sistemin geri getirilmesi ham hayaldir. Zira bunu yapabilmek için anayasa değişikliği gereklidir ve zillet ittifakı bileşenlerinin Meclis’te yeterli anayasal çoğunluğa ulaşması mümkün görünmemektedir” dedi.

‘MUHALEFETİN ARKASINDA PSİKOLOJİK YIĞINAK YAPILMAKTA’

6’lı masa için ‘CIA konağında kurulmuş ikinci Sevr masası’ benzetmesinde bulunan Yalçın, şunları söyledi:

“Zillet ittifakının arz ettiği manzara şerh edilince, ortaya çıkan vaziyet şudur; 5 dönme/devşirme, bir halayık, kapı önünde de celaliler ve silahlı sergerdelerden oluşan taşeron bir terör timi. Masada yer alan partilerin genel başkanlarının bölücü açıklamaları, bu ihanet matrisini bütün çıplaklığıyla gözler önüne sermektedir. Başta ABD olmak üzere bütün sözde batılı dostlarımız; üstat Necip Fazıl’ın tabiriyle şeytanın günahı, mezarın taze ölüyü beklediği gibi, Türkiye’de yapılacak seçimlerin sonuçlarını beklemektedir. 

Türkiye’de bu yıl yapılacak seçimler, uluslararası basın tarafından dünyanın en önemli seçimleri olarak ilan edilmiştir. Seçim sonuçlarının sadece Türkiye’de değil; yaşadığımız coğrafyada ve bütün dünyada konjonktürel yapıların değişim ve oluşumuna yön vereceği vurgulanmıştır. Bu sebeple; aynen Yunanistan’a ve Suriye’nin kuzeyine ABD tarafından yapılan yığınak gibi PKK ve FETÖ dahil, terör örgütleri de teşvik edilerek, yerli muhalefetin arkasına internet ve sosyal medya üzerinden psikolojik yığınak yapılmaktadır.”

‘Kılıçdaroğlu kendini hakim ve savcı yerine koyuyor’

MHP üzerine artan şekilde algı operasyonları düzenlendiğini söyleyen Yalçın, şunları kaydetti:

“MHP’ye iftira kampanyasında öyle şerefsizler, öyle ahlaksızlar, öyle dönekler, öyle katiller aynı sıraya girmiştir ki; insan ister istemez, ‘Normal zeminde asla buluşmayacak kimse ve kurumları hangi kin, nefret ve ihtiras bir araya getirdi’ diye sormadan edememektedir. İftiracıların başını, kendini fiilen zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayı gören ve bu uğurda keçeyi suya atmaktan imtina etmeyen Kemal Kılıçdaroğlu çekmektedir. Kılıçdaroğlu, Sayın Genel Başkanı’mızın haklı ve yerinde tepkisine ve ağır eleştirilerine rağmen, Ankara’da gerçekleşen menfur suikast konusunda ‘azmettiriciler’ nakaratıyla MHP’ye suç isnadını sürdürmektedir. 

Kemal Kılıçdaroğlu kendini hakim ve savcı yerine koyuyor. Kılıçdaroğlu, asıl azmettiricileri, Pensilvanya ve FETÖ’yü perdeleyerek hedef saptırmakla amacına ulaşamaz. Sadece ‘en pişkin ve en meşin suratlı politikacı’ unvanını elde edebilir. Arsıza söz, pişkine yüz dayanmazmış. Gerçeklerin er veya geç ortaya çıkmak gibi bir hususiyeti vardır. Biliyoruz; gerçekler ortaya çıktığında muarızlarımız asla nedamet göstermeyecek, zerrece fütur getirmeyecek, hatta özür bile dilemeyeceklerdir. Lakin attıkları iftiralar ayaklarına dolanacak, uğradıkları hüsran ve yeis boğazlarına duracak ve mağlubiyetin acısını tadacaklardır. Biliyoruz, aynı taife bıkıp usanmadan yeni iftiralara tevessül ve tenezzül edecek, önümüze yeni yalan ve iftira dağları yığmaya çalışacaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, bunların da üstesinden geleceğiz.” 

Etiketler: Kemal Kılıçdaroğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Beydeğirmeni’nde minibüs devrildi; 6 yaralı

Sonraki Haber

Bakan Muş, Finlandiya Ekonomi Bakanı ile görüştü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Türkiye-Suriye ticaretinde hedef belirlendi: 10 milyar dolar
Politika

Türkiye-Suriye ticaretinde hedef 10 milyar dolar

26 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”

26 Ağustos 2026
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Suriye açıklaması: "Geleceğe bir ve bütün olarak ilerlemeli"
Politika

Ömer Çelik’ten SDG açıklaması: “Suriye için önemli bir eşik geçildi”

26 Ağustos 2026
Bakan Kurum'dan COP17'ye video mesaj: "Artık söz değil, eylem istiyoruz"
Politika

Bakan Kurum’dan COP17’ye video mesaj: “Artık söz değil, eylem istiyoruz”

26 Ağustos 2026
Bakan Ersoy: "Çanakkale, Türkiye'nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip"
Politika

Bakan Ersoy: “Çanakkale, Türkiye’nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip”

26 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı 'Büyük Taarruz' mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan anlamlı ‘Büyük Taarruz’ mesajı

26 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Bakan Muş, Finlandiya Ekonomi Bakanı ile görüştü

Bakan Muş, Finlandiya Ekonomi Bakanı ile görüştü

En Güncel Haberler

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı
Yerel Haberler

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

27 Ağustos 2026
Adana'da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın
Yerel Haberler

Adana’da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

27 Ağustos 2026
Bursa'da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Arnavutköy’de 4 yaşındaki Ediz devrilen futbol kalesinin altında kaldı: “Çocuğum sürüklenerek getirildi”

26 Ağustos 2026
Yaşam

Yaya geçidinde otomobilin çarptığı kişi yaralandı; kaza kamerada

26 Ağustos 2026
Yaşam

Serik’te otluk alanda yangın: Vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı

26 Ağustos 2026
Yaşam

3 milyon 387 bin metrekareden fazla hayalet ağ, su kaynaklarımızdan temizlendi

26 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken yakalandı

Kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken yakalandı

- Haberton
27 Ağustos 2026

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde M.G. (41), jandarma tarafından kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken suçüstü yakalanarak, gözaltına alındı. Edirne İl Jandarma...

İyileşmeyen yaraların gizemi: Hücresel onarımı hızlandıran beslenme rehberi

Sivrisinekler sadece gece mi ısırıyor? Yaz aylarında doğru bildiğimiz yanlışlar

Adınıza dava açılmış olabilir mi? E-Devlet’te birkaç dakikada kontrol edebilirsiniz

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

Güncel Haber

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

27 Ağustos 2026
Adana'da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

Adana’da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton