5 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kılıçdaroğlu: Bir ittifakız, 6 lider bir aradayız

Kılıçdaroğlu: Bir ittifakız, 6 lider bir aradayız

Haberton - Haberton
28 Ekim 2022
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Kılıçdaroğlu: Bir ittifakız, 6 lider bir aradayız

Kılıçdaroğlu: Bir ittifakız, 6 lider bir aradayız

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizler hep beraber Türkiye’yi ikinci yüzyıla hazırlayacağız. Bir ittifakız, 6 lider bir aradayız. 6 lider bir arada, bugün yaşadığımız şartları hepimiz biliyoruz” dedi.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu yapımı tamamlanan Boğaziçi Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler hattının resmi açılışını gerçekleştirdi. 800 metre uzunluğa sahip, seyahat süresi ise 2 buçuk dakika olan hattın açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Devleti yönetenlerin belli sorumlulukları vardır.

Alt yöneticiler belli sorunlarla karşılaştığında üst yöneticiler bu sorunların aşılması için katkı verirler, çaba harcarlar. Bu sorunlar aşılmasın, İstanbul bizimdi, bir daha belediye başkanı sorunlarla karşılaşsın, sorunların içinde boğulsun, sorunları çözemesin, biz gelelim. Bu sağlıklı ve tutarlı bir devlet anlayışı değil” ifadelerini kullandı.  

NASIL ÇELME TAKARIM DİYE ARAYIŞA GİRERSENİZ, DEVLETİ YÖNETEMEZSİNİZ 

Kılıçdaroğlu: Bir ittifakız, 6 lider bir aradayız

Kılıçdaroğlu, “Bilgi kadar değerli bir şey yoktur. Aksini düşünmek, farklı düşünmek kadar değerli bir şey yoktur. Hayatı sorgulamak kadar değerli bir şey yoktur. Merak duygusunu güçlendirmek kadar değerli bir şey yoktur.

Eğer siz bunları önemsiyor ve önem veriyorsanız o zaman sizin bir vizyonunuz var demektir. Kısır tartışmalar içinde acaba belediye başkanına nasıl çelme takarım, nasıl görevini yapamaz diye arayışa girerseniz, siz devleti yönetemezsiniz. Nitekim, yönetemiyorlar” diye konuştu.  

ÜNİVERSİTEYİ FELÇ EDERSİNİZ TEKNOLOJİ DEVRİMİNİ KAÇIRMIŞ OLURSUNUZ 

Kemal Kılıçdaroğlu, “Üniversitenin bilgi üretmesi, bir ülkenin ekonomik açıdan sıçramasına yol açar. Üniversiteyi felç ederseniz, Osmanlı nasıl sanayi devrimini kaçırdıysa siz de teknoloji devrimini kaçırmış olursunuz. Bir kişi ben vizyon sahibiyim diyorsa önümüzdeki yüzyıldaki gelişmeleri görmek zorundadır.

Dünyanın nereye gittiğini görmek zorundadır. Dünyada hangi gelişmelerin olduğunu bilmek zorundadır. Bilgi üretmeyen bir ülkenin 21’nci yüzyılda sınıf atlaması mümkün değildir. Bilgiyi nerede üreteceğiz? Üniversitelerde. Ne demiş düşünür. Sultanın sofrasında oturan alimin fetvasından hayır gelmez. Eğer birileri sultanın sofrasına oturarak Boğaziçi’nde görev yapmaya çalışıyorsa oradan hayır gelmez” dedi.

TÜRKİYE’Yİ İKİNCİ YÜZYILA TAŞIYACAĞIZ 

“Bizler hep beraber Türkiye’yi ikinci yüzyıla hazırlayacağız” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir ittifakız. 6 lider bir aradayız. 6 lider bir arada, bugün yaşadığımız şartları hepimiz biliyoruz. Zorlukları hepimiz biliyoruz. Hepimiz bu zorlukları nasıl aşacağımızı da biliyoruz” şeklinde konuştu.

PROJENİN TEK SAHİBİ MİLLET 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da hattın önceki dönemden yarım kaldığına dikkat çekerek “Biz neredeyse kalan yüzde 80’ini ve geçmişteki hataları gidererek yaptığımız iş ve bitiriş biçimimiz aynen buradaki gibi olmuştur.

Çıkıp diyorlar ki, ‘İmamoğlu bizim projemizi sahipleniyor. Sahiplenmesek batırırdınız, batırmadık. Sizden teslim aldık, sahiplendik, insan gibi teslim ediyoruz. Bizim dediğimiz şey bir partinin olabilir mi? Bir zümrenin olabilir mi? Burada herkes milletin bütçesini en ahlaklı, en erdemli şekilde çalışıp hayat geçirmenin çabası içerisinde. Projenin tek sahibi var. Millet” diye konuştu.  

İmamoğlu, “Kendi dönemimizdeki iş yapma düzenimizi gururla sahipleniyorum onu söyleyeyim. Bu bizim iş yapma düzenimizdir ve gurur duyuyorum” dedi.  

Kılıçdaroğlu: Bir ittifakız, 6 lider bir aradayız

TUZLA’DA ARITMA TESİSİ AÇILIŞINDAKİ GERGİNLİK

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’yla yaşanılan olay hakkında da açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “96 yılında Tuzla’daki arıtma tesisi açıldı o dönemin belediye başkanı Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ederiz. Tabi ki ederiz.

Onun döneminde bitirilmiştir. Ama unuttuğu bir şey var. O projenin hazırlanmasını ve başlangıcını Nurettin Sözen yapmış. Temelini atmış, başlatmış. Süreci olgunlaştırmış. Sayın Erdoğan da bitirmiş. Allah razı olsun. Böyle bir şeyin siyasi altlığını bu şekilde deşifre ettiğiniz zaman altında o kadar şey çıkar ki altında kalırsınız” dedi.  

DAHA YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR 

İmamoğlu, “Daha yapacağımız çok iş var. 2050’de bu şehri karbon nötr ve dirençli bir kent haline getirmek istiyoruz. Beylikdüzü-Sabiha Gökçen arasında 75 kilometreyi 55 dakikada almasını hesapladığımız projelerinde sona geldiğimiz, uluslararası ve ulusal süreçlerde vitrine koyduğumuz hız ray projemiz çok önemli.

Füniküler hatları yapmaya devam edeceğiz. 3 tane daha füniküler hattının tasarımlarını sona getirdik. Bunlardan bir tanesi İTÜ-İstinye füniküler hattımız. Bir tanesi Yıldız-Ortaköy füniküler hattımız. Bir diğeri de Altunizade Çengelköy füniküler hattımız olacak. Buralardan boğaza vatandaşlarımızı taşıyarak deniz ulaşımını da canlandıracağız” diye konuştu.

Açılışın ardından füniküler ile Aşiyan’a giden Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, buradan tekne ile Kabataş Transfer Merkezi inşaat sahasına geçti.  

Etiketler: Kemal Kılıçdaroğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın en yoğun havalimanı

Sonraki Haber

Savunma ve otomotiv sektörlerine destek

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

CHP'li isimden Vahap Seçer çağrısı: "Başkanımız derhâl serbest bırakılmalı"
Politika

CHP’li isimden Vahap Seçer çağrısı: “Başkanımız derhâl serbest bırakılmalı”

5 Ekim 2026
Bakan Göktaş, Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu kapsamında Riyad'da ikili görüşmelerde bulundu
Politika

Bakan Göktaş, Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu kapsamında Riyad’da ikili görüşmelerde bulundu

5 Ekim 2026
Burhanettin Duran'dan İsrail'e çağrı: "Suriye topraklarında ihlâllerine son vermeli"
Politika

Burhanettin Duran’dan İsrail’e çağrı: “Suriye topraklarında ihlâllerine son vermeli”

5 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AileFest alanını ziyaret etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AileFest alanını ziyaret etti

5 Ekim 2026
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Suudi Arabistan’da
Politika

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Suudi Arabistan’da

5 Ekim 2026
DEVA Partili isimden sert eleştiri: “3Y ile mücadele düsturuyla çıkılan yolun sonunda, 3Y katmerleşti”
Politika

DEVA Partili isimden sert eleştiri: “3Y ile mücadele düsturuyla çıkılan yolun sonunda, 3Y katmerleşti”

5 Ekim 2026
Sonraki Haber
Savunma ve otomotiv sektörlerine destek

Savunma ve otomotiv sektörlerine destek

En Güncel Haberler

Adana'da motosikletler kavşakta çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı
Yerel Haberler

Adana’da motosikletler kavşakta çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

5 Ekim 2026
Eyüpsultan'da yediemin otoparkında yangın: Alevlerle mücadele sürüyor
Yerel Haberler

Eyüpsultan’da yediemin otoparkında yangın: Alevlerle mücadele sürüyor

5 Ekim 2026
Yasin Kol'un MASAK raporu ortaya çıktı: 41 farklı IBAN numarası ve çok sayıda para transferi tespit edildi
Öne Çıkan

Yasin Kol’un MASAK raporu ortaya çıktı: 41 farklı IBAN numarası ve çok sayıda para transferi tespit edildi

5 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Nefes borusuna yiyecek kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

5 Ekim 2026
Yaşam

Ovacık’ta yaylaya kar yağdı

5 Ekim 2026
Yaşam

2 ton 809 kilo menşei belirsiz et ve sakatat ele geçirildi

5 Ekim 2026
Yaşam

Çatalca’da itfaiye aracının çarptığı 11 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

5 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Nefes borusuna yiyecek kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

Nefes borusuna yiyecek kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

- Haberton
5 Ekim 2026

Zonguldak’ta nefes borusuna poğaça parçası kaçan öğrenciyi, öğretmeni Heimlich manevrasıyla kurtardı. Olay, sabah saatlerinde Yayla Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. Bir...

4 gün çalışma 3 gün tatil modeli Türkiye’de uygulanabilir mi?

Ekrandaki güzellik, gerçek hayata sızıyor

Türk Tabipleri Birliği nedir? Türkiye’nin sağlık politikalarındaki rolü, etkisi ve tartışmalar

Arabanız sürekli su eksiltiyorsa dikkat: Motor arızasının habercisi olabilir

Güncel Haber

Adana'da motosikletler kavşakta çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

Adana’da motosikletler kavşakta çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

5 Ekim 2026
Eyüpsultan'da yediemin otoparkında yangın: Alevlerle mücadele sürüyor

Eyüpsultan’da yediemin otoparkında yangın: Alevlerle mücadele sürüyor

5 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton