6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kılıçdaroğlu Başkent muhtarları ile buluştu

Kılıçdaroğlu Başkent muhtarları ile buluştu

Haberton - Haberton
24 Mart 2022
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Kılıçdaroğlu Başkent muhtarları ile buluştu

Kılıçdaroğlu Başkent muhtarları ile buluştu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkent muhtarları ile Yenimahalle Belediyesi’nde buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde muhtarlarla kahvaltıda buluştu. Belediye Nergis Salonu’nda, Ankara Başkent Muhtarlar Federasyonu ve Yenimahalle muhtarlarının ağırlandığı programda, Kılıçdaroğlu “Vatandaşın derdini anlatacağı ilk kişi muhtardır. Muhtarlar siyasi kişilikleriyle öne çıkmazlar” dedi.

Acilen Muhtarlık Yasası’na ihtiyacımız var

Muhtarların sorunlarını nasıl çözeceklerini anlatan Kemal Kılıçdaroğlu “Muhtarların haklarını savunmak önce muhtarların sonra bizlerin görevi. Bu topraklarda yapılan ilk seçim 1833 yılında Kastamonu Taşköprü’de yapılan bir muhtarlık seçimidir. O nedenle biz muhtarları demokrasinin temel taşı olarak tanımlıyoruz. Bugün geldiğimiz nokta muhtarlara hak ettikleri yetkileri teslim ettik mi? Hayır. 82 kanunda ‘muhtar’ adı geçer. Bir ‘Muhtarlık Yasası’na ihtiyacımız var. Bu konuda bir çalışma yaptık. TBMM’ye sunduk. Çıkmadı, reddedildi ama sizlerin oylarıyla iktidara geldiğimizde bu kanunu çıkaracağız” dedi.

Kılıçdaroğlu Başkent muhtarları ile buluştu
Kılıçdaroğlu Başkent muhtarları ile buluştu

Vatandaş en rahat muhtara ulaşır

Kılıçdaroğlu “Seçim Kanunu’nda değişiklik yapılıyor. Muhtarlar için ‘Birleşik Oy Pusulası’ önergesi verin dedim. Diğerleri için var olan sizin için neden yok? Muhtarlık Evi’ni söylediğim zaman çok sayıda itiraz geldi. Bizim belediye başkanlarımızın büyük bir kısmı muhtarlıklar için bağımsız konutlar yaptılar. Bunu normalde iktidarın yapması gerekiyor. Köy Tüzel Kişiliklerinin yeniden iade edilmesi lazım.

Muhtarların bir bütçesi olsun dedim buna da itiraz ettiler. Vatandaş en rahat muhtara ulaşır. Vatandaşın derdini anlatacağı ilk kişi muhtardır. Muhtarlar siyasi kişilikleriyle öne çıkmazlar. Muhtar bir mahallenin sosyal dokusunu en iyi bilen kişidir. Bir mahallede kim fakirdir, kim zengindir en iyi muhtar ve mahallenin bakkalı bilir. Sosyal yardımların muhtarlar amacıyla dağıtılması lazım. Sosyal yardımlar bizde büyük bir yaradır. Fakire yardım yaparken kişinin onurunu koruyacaksınız, afişe etmeyeceksiniz.

Belediye Meclisi toplantılarına giremiyorsunuz. Olması gereken, muhtarlar kendi mahalleleriyle ilgili bir durum olduğunda belediye meclisine katılmalı, söz ve oy sahibi olmalılar. Muhtarlık bir kamu kurumu olarak kabul edilmemiştir. Kamu kurumu olarak kabul edilmediğiniz için belediye başkanı sizlerle özel proje geliştiremez. Bu kanunun da değişmesi lazım. Sizin ödenekleriniz yani aylıklarını var. İzin aldığınızda kesilir. Niye size aylık verilirken kesiliyor? Size maaş ödenmesi lazım. Kadın muhtarlar doğum yaptıklarında kesilir, izin verilmesi lazım. Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulması lazım” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkent muhtarları ile Yenimahalle Belediyesi'nde buluştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkent muhtarları ile Yenimahalle Belediyesi’nde buluştu.

Yenimahalle muhtarlarıyla güçlü

Muhtarlıkların devletin ilk kademesi olduğunu vurgulayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da  “Muhtarlar, vatandaşın devlete olan güvenini artıran birinci kademedir. Kentin de halkında sorunlarını en iyi bilen kurum sizlersiniz. Muhtarlık, kentini, mahallesini seven, seçimden seçime değil halkın sorunlarıyla her daim ilgilenen ve devlete olan güveni arttıran tek kurumdur. Günümüzde maalesef muhtarlıklar asıl mesleğinden uzaklaşarak postacılık görevi yapıyor. Asıl göreviniz bu değil.

Demokrasiyi kökleştireceksek, Türkiye’de yanlışlıkları giderip hepimizin yaşamaktan mutlu olduğu bir Türkiye kuracaksak size büyük görevler düşüyor. Değişimi siz gerçekleştireceksiniz. Çünkü sorunları siz biliyorsunuz. Sizi dinleyen siyasetçiler de başarıya ulaşıyor. Ben Yenimahalle’de muhtarlarla birlikte hareket ettiğim için bugün Türkiye’deki en güçlü ilçe belediyelerindeniz. Sizinle uyumlu çalışanlar kente değer katar, başarılı olur, yok sayanlar da başarısızlığa mahkumdur. Hepinize başarılar diliyor, özverili çalışmalarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Arkamızda durulmuyor

Ankara Başkent Muhtarlar Federasyonu Başkanı Muammer Köksal ise “ Muhtarlık müessesi kültürün ve toplumsal hayatın en önemli yapı taşlarından biridir. Muhtarlar, Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletin her noktasında kurumsal temsilcilerdir. Ne yazık ki muhtarlık her alanda vatandaş ile devlet arasında her türlü sorunu çözmeye çalışıyor ancak çözse de değeri bilinmiyor. Tüm giderlerimizi kendimiz karşılıyoruz. Postacılık yapıyoruz. Arkamızda durulmuyor” diye yakındı.

Yenimahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Şimşek de muhtarların sorunlarının bir an evvel çözülmesini istediklerini belirterek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Başkent muhtarlarını Yenimahalle’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Etiketler: Kemal Kılıçdaroğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Gökyüzünde milli heyecan

Sonraki Haber

İSKİ: Her ay 500 milyon lira açık veriyoruz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
İSKİ: Her ay 500 milyon lira açık veriyoruz

İSKİ: Her ay 500 milyon lira açık veriyoruz

En Güncel Haberler

Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı
Öne Çıkan

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
Tarkan, Ankara'da sevenleriyle buluştu
Kültür ve Sanat

Tarkan, Ankara’da sevenleriyle buluştu

6 Haziran 2026
Hatay'da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı
Yerel Haberler

Hatay’da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

6 Haziran 2026
Yaşam

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Yaşam

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Yaşam

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Babasının cenazesiyle 2 gün aynı evde yaşadı

Babasının cenazesiyle 2 gün aynı evde yaşadı

- Haberton
6 Haziran 2026

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, komşularının haber alamadığı Veysel Bek (65), evinde ölü bulundu. Zihinsel engelli olduğu öne sürülen A.B.’nin, evde babasının...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

İstanbul'da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

6 Haziran 2026
Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton