26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Kemer’deki orman yangını 3’üncü gününde

Kemer’deki orman yangını 3’üncü gününde

Haberton - Haberton
26 Temmuz 2023
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Kemer'deki orman yangını 3'üncü gününde

Kemer'deki orman yangını 3'üncü gününde

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kemer’deki orman yangını 3’üncü gününde devam ediyor. İlçede 1 saat içinde hava sıcaklığı 7 derece artarken, nem oranı da düştü.

Göynük Değirmendere Mahallesi’nde 24 Temmuz saat 21.00’de başlayan orman yangını, 3’üncü gününde devam ediyor. Helikopter ve yangın söndürme uçaklarının havadan müdahale ettiği yangın, ormanla vadi arasına sıkıştırıldı. Rüzgarın hızını kestiği ve nem oranının yükseldiği saatlerde daha etkili olan havadan müdahaleye, kara ekipleri de çevrede önlem alarak destek veriyor.

Kemer’deki orman yangını 3’üncü gününde

HAVA SICAKLIĞI 1 SAATTE 7 DERECE ARTTI

Yangının 3’üncü gününde havanın aydınlanması ile helikopterler ve yangın söndürme uçakları, sabaha kadar yangına müdahale eden gece görüş sistemine sahip helikopterlerden görevi devraldı. Gece boyunca ilçenin genelinde hakim olan yoğun duman, sabah saatlerinde dağıldı. Gece görüş sistemine sahip 5 helikopter, dün akşam saatlerinde başladıkları mesailerini sabaha kadar sürdürdü.

Ekiplerin işini zorlaştıran hava şartlarından biri de sıcaklık oldu. Sabah 08.00’de 28 derece olarak ölçülen sıcaklık, 09.00’da 35 dereceye yükseldi. Nem oranı ise yüzde 26’dan 17’ye düştü. İlçe genelinde hava sıcaklığının bugün 40 dereceyi bulması bekleniyor. Yangında 180 hektar alanın zarar gördüğü tahmin ediliyor.

Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, Kemer’de süren orman yangınına ilişkin çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi. Açıklamada 10 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz, yaklaşık 600’e yakın orman personeli, AFAD ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının makine ve ekipmanlarıyla yangına müdahalenin sürdüğü belirtildi.

YANGININ DUMANI KONYAALTI’NDAN GÖRÜLÜYOR

Antalya’nın Kemer ilçesinde 3 gündür devam eden orman yangınını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Yaklaşık 200 hektarlık alanda etkili olan yangın nedeniyle oluşan dumanlar 40 kilometre uzaklıkta Antalya şehir merkezindeki birçok noktadan görülebiliyor. Beydağları’nın sırtındaki vadiden yükselen dumanlar, tatilcilerin denize girip güneşlendiği Konyaaltı Sahili’nden çıplak gözle izlenebiliyor. Sahile gelen tatilciler ise denize girip güneşleniyor. 

Kemer'deki orman yangını 3'üncü gününde devam ediyor. İlçede 1 saat içinde hava sıcaklığı 7 derece artarken, nem oranı da düştü.
Kemer’deki orman yangını 3’üncü gününde devam ediyor. İlçede 1 saat içinde hava sıcaklığı 7 derece artarken, nem oranı da düştü.

KEMER’DEKİ YANGINI ‘SPOT’ BÜYÜTTÜ

Kemer’e bağlı Göynük Değirmendere Mahallesi’nde başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları 23 helikopter, 9 uçak, 62 arazöz, 1000’e yakın personel ile üçüncü gününde de sürüyor. Pazartesi saat 21.08’de başlayan yangında, salı sabahına kadar 60 hektar orman zarar gördü. Dün rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayıldı ve üçüncü gününde yaklaşık 180 hektar alan yandı. Yangında sıcak hava ve rüzgar söndürme çalışmalarını zorlaştırdı. ‘Spot atma’ olarak adlandırılan yanan parçanın rüzgar etkisiyle ormanın farklı yerine sıçraması, alevlerin büyümesinde etkili oldu.

KÜLÜN RÜZGARLA SAÇILMAMASI İÇİN TEDBİR

Arazi topografyası nedeniyle söndürme çalışmalarında hava araçları etkin rol üstleniyor. Hava araçlarının denizden su alarak alevlere boşalttığı ormanda karada görevli söndürme işçileri de yangının başka alana sıçramaması için mücadele ediyor. Soğutma çalışmalarında ‘spot atma’yı engellemek için orman işçileri, su tanklarıyla yanan ağaçlardan kalan yaprakları, yanmayan alanlardaki kuru otları, ağaçlardaki kül parçacıklarına su tutarak rüzgarla uçup başka yerleri yakmasının önüne geçiyor.

BEYDAĞLARI SAHİL MİLLİ PARKI’NDA ALEVLERLE MÜCADELE

Beydağları Sahil Milli Parkı’ndaki ormanda yangının çıkış noktası olan Değermendere Mezarlığı’nın yanındaki alan söndürülmesine rağmen, bazı yerlerinde zaman zaman duman tüttüğü görüldü. Orman işçilerinin bulunduğu alanda sık sık soğutma çalışması gerçekleştiriliyor. Yoğun çam ağaçlarının bulunduğu Beydağları Sahil Milli Parkı’ndaki alevler ve yangının söndürüldüğü bölgelerde küle dönen ağaçlar, görenleri üzdü. Üç gündür aralıksız süren söndürme çalışmalarında orman işçileri, zorluklara rağmen yangını söndürmek için mücadele ediyor. Söndürme çalışmalarında sıcak havadan zorlanan orman işçileri mola zamanlarında arazözün üzerinde oturup, yorgunluk atıyor.

YANGININ ETRAFI ÇEVRİLDİ

Antalya’nın Kemer ilçesinde devam eden yangına an itibarıyla 10 uçak, 29 helikopter, 80 arazöz ve iş makinesiyle birlikte 654 personelin müdahale ettiği açıklandı. Yangının, şu an için bölgenin batı yamacında bulunan sarp ve kayalık arazide devam ettiği, tüm zorluklara rağmen yoğun çalışmalar sonucu etrafının çevrildiği belirtildi. Şu an için yangının yayılma eğilimi bulunmadığı, yerleşim yerlerini tehdit edici bir durumun da söz konusu olmadığı kaydedildi.

ALEVLERİN YAKLAŞTIĞI MAHALLEDE TEDİRGİNLİK

​Kemer’de 3’üncü gününde devam eden orman yangınına 10 uçak, 29 helikopter, 80 arazöz, iş makinesi ve 654 personelle müdahale sürüyor. Sarp ve kayalık arazide süren yangında alevler, ilk çıkış noktası olan Değirmendere mevkisinde evlerin yakınındaki tepeye ulaştı. Alevler nedeniyle tepede yoğun duman oluştu.

Değirmendere Mahallesi’nde oturanlar, yangın nedeniyle tedirgin oldu. Mahalleli, söndürme çalışmalarını evlerinin çatılarından ve sokaklardan endişeyle takip etti. Mahalleyi çevreleyen tepedeki alevlere hava araçlarından yangının yayılmasını yavaşlatmak veya şiddetini azaltmak için kullanılan retardant atıldı.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da mahalleye gelerek havadan yürütülen söndürme çalışmalarını takip etti, vatandaşlarla görüştü. Başkan Topaloğlu, “Pazartesi günü saat 21.08’de orman yangını başladı. 5 dakika içerisinde yangına karadan müdahale edildi. Burası Milli Park olduğu için ormanda fazla yol olmadığından rüzgarın etkisiyle alevler yayıldı. Gece görüşlü helikopter hava kararınca, gündüz de havadan söndürme araçları çalışıyor. Sarp kayalık bölgede yol yok. Karadan müdahale az. Yerleşim alanına inmemesi için tepenin kuzey ve güney yönünde yol açılıp, yerleşim alanına alevlerin inmemesi için ekipler bekliyor. Vatandaş tedirgin olmamalı” dedi. 

Etiketler: Orman Yangını
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

KOOPDES başvuruları 14 Ağustos’a kadar yapılabilecek

Sonraki Haber

Son yılların elektrik tüketim rekoru kırıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın
Öne Çıkan

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür / Geniş haber
Öne Çıkan

İstanbul’un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür

25 Nisan 2026
Düğün günü ölü bulundular
Öne Çıkan

Düğün günü ölü bulundular

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Bakanlık’tan 81 ile genelge: Okullarda x-ray, turnike ve panik butonu dönemi

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Başakşehir’de dehşet! Pencereden sarkıttığı köpeği cama vurup kaydetti

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

İstanbul’da 100 bin konutun hak sahipleri bugün belirlenecek

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
 Son yılların elektrik tüketim rekoru kırıldı

Son yılların elektrik tüketim rekoru kırıldı

En Güncel Haberler

Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
Başakşehir'de polisin 'dur' ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı
Yerel Haberler

Başakşehir’de polisin ‘dur’ ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı

26 Nisan 2026
Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü
Yerel Haberler

Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından

Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından

- Haberton
25 Nisan 2026

Süper Lig’in 31’inci haftasında Zecorner Kayserispor sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor’u 2-0’lık skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Zecorner Kayserispor Teknik...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Trabzon'da boks maçında kavga kamerada

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
Başakşehir'de polisin 'dur' ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı

Başakşehir’de polisin ‘dur’ ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton