5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kaybeden Yunanistan olur

Kaybeden Yunanistan olur

Haberton - Haberton
1 Eylül 2020 - Güncellenme Tarihi 18 Ağustos 2021
- Politika, Ak Parti Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Meis Adası'nda limiti aşan silahlandırmalar olursa kaybeden Yunanistan olur

Meis Adası'nda limiti aşan silahlandırmalar olursa kaybeden Yunanistan olur

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Meis Adası’nda limiti aşan silahlandırmalar olursa kaybeden Yunanistan olur. Doğu Akdeniz’de herkesle masaya oturup, hakça paylaşım için müzakereden yanayız” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cezayir Dışişleri Bakanı Sabri Boukadoum ile görüştü. Görüşmenin ardından iki bakan, ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Cezayir ile ilişkilerin her anlamda iyi ilerlediğini belirterek, bu ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Çavuşoğlu, ekonomik ilişkilerin de dengeli devam ettiğini kaydederek, “Pandemiye rağmen bu yıl ticaret hacmimizde bir düşüşün olmaması geleceğe yönelik umutlarımızı da daha da artırdı. Askeri, savunma sanayi alanlarında ilişkilerimiz de gelişiyor, bunları daha da geliştirmek istiyoruz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, koronavirüs sürecine Cezayir ile karşılıklı dayanışma içinde olduklarını belirterek, “Tıbbi malzeme yardımı konusunda üzerimize düşeni yaptık, yardımları ulaştırdık. Türkiye’deki Cezayirlilerin Cezayir’e tahliyesi, Cezayir’deki Türklerin de Türkiye’ye tahliyesinde örnek bir iş birliği sergiledik. Cezayir’de Türk firmaların yatırımları her geçen gün artıyor. Bugün bu firmalarımızın karşı karşıya kaldığı konuları da kendilerine aktardık. Türk firmalarına verdikleri destek için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Görüşmede bölgesel konuları da ele aldıklarını belirten Çavuşoğlu, “Libya’da gelişmeler sınır komşusu olduğu için Cezayir’i de etkilemekte. Libya’nın barışı, huzuru önemli. Libya konusunda iş birliğimizi devam ettireceğiz. Hafter tarafının ateşkese inanmadığını, askeri çözüm istediğini bir kez daha gördük. Ama biz çabalarımızı birlikte sürdüreceğiz” dedi. 

‘TÜRKİYE OLARAK VENEZUELA’NIN DOSTUYUZ’

Bakan Çavuşoğlu, Venezuela’ya yaptığı ziyarete ve ülkedeki seçime ilişkin ise şunları söyledi:

“Venezuela tek taraflı yaptırımlardan da etkilendi. Pandemi mevcut durumu daha da kötüleştirdi. Muhalefet ile yönetim arasında ciddi anlaşmazlıklar vardı. Bu kargaşadan dolayı bazı siyasetçiler üzerinde seçime girme yasağı vardı, bazıları da hapse atılmıştı. Önümüzde 6 Kasım’da bir seçim gerçekleştirilecek.

Belki bu seçimi erteleyecekler. Bu konuda Avrupa Birliği (AB) geçmişte bazı hatalar yapmıştı. Sorunları çözmek için tehdit dili kullanmıştı. Tehdit dilini kullanmayı çok seviyorlar. AB, Venezuela konusunda geçmişte hata yaptığını kabul etti. Muhalefet ile yönetim arasında seçimlere birlikte katılma konusunda görüşme başladı. Bazı şartlar vardı. Bu şartlar ile ilgili AB’nin girişimleri oldu. AB bizden de ricada bulundu.

Bu konuda kendilerine destek vermemizi bizden rica ettiler. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bu konuları görüştük. Muhalefet ile seçime gitmelerinin faydalı olacağını anlattık. Biz Türkiye olarak Venezuela’nın dostuyuz. Bu şartlarda muhalefet ile yönetimin anlaşmaya yanaştığını görüyoruz. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Ne kadar çok siyasi parti bu seçime katılırsa, ülkenin geleceği için iktidar ile muhalefetin birlikte çalışması açısından önemli. Demokratik bir seçimin gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız.” 

‘KAYBEDEN YUNANİSTAN OLUR’

Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan’ın Meis Adası‘na asker çıkarmasına ilişkin şöyle konuştu: “Bahsettikleri ada, Yunanistan’ın ana karasına 580 kilometre uzaklıkta, Antalya’da ise 2 kilometre uzaklıkta. Yunanistan 10 kilometre karelik bir ada için 40 bin kilometre karelik kıta sahanlığı istiyor. Doğu Akdeniz’deki sorunun sebebi bu. Türkiye’yi dar bir alana hapsetmeye çalışılması. Bizim bunları kabul etmemiz mümkün değil. Yunanistan’ın tek taraflı attığı adımlar Türkiye’yi dışlamaya yönelik adımlardır. Doğu Akdeniz’de herkesle masaya oturup, herkes için adaletli bir şekilde hakça paylaşım için ortak bir çözümden yanayız.

Bu çağrılarımız dinlenmediği için tek taraflı adımlar atıldığı için biz de gerekli adımlarımızı attık. Meis Adası ve Ege’deki adalar 1947 Paris Anlaşması ile ‘silahtan arındırılmış’ adalardır. ‘Bu adalar silahlandırılamaz’ ifadenin özeti bu. Yunanistan, bu basına yansıyan haberlerden sonra bir nöbet değişiminin olduğunu söyledi. İç güvenlik için polis ya da jandarma gibi ağır silahlar olmadan bu tür güçler bulundurulabilir.

Ama bunun da limiti var. Bunu aşan silahlanma olursa kaybeden Yunanistan olur. Yunanistan AB’nin de koşulsuz desteği ile uluslararası hukuka aykırı şekilde kışkırtıcı adımlar atmakta. Biz kimsenin hakkını yemeyiz, hakkımızı da kimseye yedirmeyiz. Bu tür adımlar Yunanistan’a zarar verir. Biz haklarımızı ve menfaatlerimiz sonuna kadar koruyacağız. Yunanistan’a çağrımızı bir kez daha yenilemek istiyoruz; başkalarının kışkırtması ile ya da kullanması ile Türkiye’ye yönelik olumsuz adımlar atmayın. Bundan zararlı çıkarsınız.”

Etiketler: Dışişleri BakanlığıMevlüt ÇavuşoğluYunanistan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

2021’de aşı gelebilir

Sonraki Haber

İran’dan BAE ve İsrail’e normalleşme tepkisi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacak
Politika

Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacak

5 Haziran 2026
Haziran ayı yaşlı ve engelli aylıkları yatırılıyor
Politika

Haziran ayı yaşlı ve engelli aylıkları yatırılıyor

5 Haziran 2026
Ali Babacan'dan iktidara sert eleştiri; Türkiye’nin sorunu kötü yönetim, düz yolda otobüs deviren ülke gibiyiz
Politika

Ali Babacan’dan iktidara sert eleştiri; Türkiye’nin sorunu kötü yönetim, düz yolda otobüs deviren ülke gibiyiz

5 Haziran 2026
İdris Şahin’den AYM’nin nafaka kararına temsil eleştirisi
Politika

İdris Şahin’den AYM’nin nafaka kararına temsil eleştirisi

5 Haziran 2026
Bakan Kurum'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı
Politika

Bakan Kurum’dan ‘Dünya Çevre Günü’ mesajı

5 Haziran 2026
Politika

Kendi kaynaklarıyla büyüyen bir Türkiye inşa etmek için gayret ediyoruz

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
İran, en üst düzeyde Birleşik Arap Emirlikleri BAE ve İsrail arasında yapılan normalleşme anlaşmasını eleştirdi.

İran’dan BAE ve İsrail'e normalleşme tepkisi

En Güncel Haberler

Cevdet Yılmaz: Dezenflasyon sürecini sürdürmeyi hedefliyoruz
İş Dünyası

Cevdet Yılmaz: Dezenflasyon sürecini sürdürmeyi hedefliyoruz

5 Haziran 2026
Fidan'dan Bangladeş'te 'İsrail' uyarısı: Ateşkesi sabote etme girişimlerine engel olunması şarttır
Dış Haberler

Fidan’dan Bangladeş’te ‘İsrail’ uyarısı: Ateşkesi sabote etme girişimlerine engel olunması şarttır

5 Haziran 2026
Beylikdüzü'nde kafede tartıştığı kişi tarafından aracına ateş açıldı
Yerel Haberler

Beylikdüzü’nde kafede tartıştığı kişi tarafından aracına ateş açıldı

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Prof. Dr. Turan: Karasal kirliliğin önemli bölümü nehirlerle denizlere ulaşıyor

5 Haziran 2026
Yaşam

Denizkızları, Dünya Çevre Günü’nde dip temizliği yapıp, deniz çayırı dikti

5 Haziran 2026
Yaşam

‘Sakar’ kedinin devirdiği cevizleri hep birlikte topladılar

5 Haziran 2026
Yaşam

Denizden otomobil lastikleri, balıkçı ağları ve demir borular çıktı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Traktörün altında kalan 3 yaşındaki Mert öldü

Traktörün altında kalan 3 yaşındaki Mert öldü

- Haberton
5 Haziran 2026

Diyarbakır'da, park halindeki traktörün hareket etmesi sonucu altında kalan Mert Kaya (3), hayatını kaybetti. Olay, dün akşam saatlerinde, Bağlar ilçesi...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Cevdet Yılmaz: Dezenflasyon sürecini sürdürmeyi hedefliyoruz

Cevdet Yılmaz: Dezenflasyon sürecini sürdürmeyi hedefliyoruz

5 Haziran 2026
Fidan'dan Bangladeş'te 'İsrail' uyarısı: Ateşkesi sabote etme girişimlerine engel olunması şarttır

Fidan’dan Bangladeş’te ‘İsrail’ uyarısı: Ateşkesi sabote etme girişimlerine engel olunması şarttır

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton