26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kavuncu Özdağ’a iddialarını ispatlamak için imkan sunuyor

Kavuncu Özdağ’a iddialarını ispatlamak için imkan sunuyor

Haberton - Haberton
20 Ekim 2020 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- Politika, İyi Parti Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Sayın Buğra Kavuncu bugün, Sayın Özdağ'ın sözlerini iddialarını ispatlamak için imkan sunuyor. Kendisi ile ilgili suç duyurusunda bulunuyor

Sayın Buğra Kavuncu bugün, Sayın Özdağ'ın sözlerini iddialarını ispatlamak için imkan sunuyor. Kendisi ile ilgili suç duyurusunda bulunuyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sayın Buğra Kavuncu bugün, Sayın Özdağ’ın sözlerini iddialarını ispatlamak için imkan sunuyor. Kendisi ile ilgili suç duyurusunda bulunuyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ‘ın, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya yönelik ‘FETÖ’cü’ suçlamasıyla ilgili “Sayın Buğra Kavuncu bugün, Sayın Özdağ’ın sözlerini iddialarını ispatlamak için bir imkan sunuyor. Kendisi ile ilgili suç duyurusunda bulunuyor” dedi.

Akşener, TBMM’deki grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Akşener, partisinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın katıldığı televizyon programında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cü olmakla suçlamasıyla ilgili, “Sayın Buğra Kavuncu bugün, Sayın Özdağ’ın sözlerini, iddialarını ispatlamak için bir imkan sunuyor. Kendisi ile ilgili suç duyurusunda bulunuyor” dedi.

Akşener, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Twitter üzerinden yaptığı, “Partisine küsen Genel Başkan, milletvekilleri istifaları, kongrede liste oyunları derken şimdi de malum tartışma. Bekleyin, grup bile kuramayacaklar” şeklindeki açıklamasına tepki göstererek, şunları kaydetti:

“Benim arkadaşlarımın ne konuştuğu değil de, bugün AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın ne dediği önemli. Biz bir demokrasi mücadelesi vererek geldik. Partimizin içeresinde de o demokrasi mücadelesini güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu yolculukta hatalar kusurlar elbette oluyor. Ama büyük bir dikkatle, her şeye rağmen demokrasiyi içselleştirmeye çalışıyoruz. Çünkü hepimiz ben de dahil, çok otoriter sistemlerden geliyoruz. Nefes almanın patronun izninde olduğu sistemlerden geliyoruz. Dolayısıyla hür iradeleriyle partimizde, yönetimde, milletvekilliği görevinde bulunan tüm arkadaşlarımın hür iradeleriyle fikirlerini söylemelerinin çok önemli olduğunu ve partimize zenginlik kattığına inanıyorum. Ve bu konuda da direnmeye, demokrasiyi içselleştirme konusunda direnmeye devam edeceğim” dedi.

‘PARTİMİZE BİR SALDIRI OLACAĞINI BEKLİYORDUK’

Akşener, Doğru Yol Partisi’nde (DYP), genel başkan yardımcılığı ve bakanlık görevinde bulunduğu 1997-1998 yıllarını hatırlatarak, “O dönemde 43 milletvekilinin DYP’den hangi şartlarda nasıl ayrıldığını biliyorum. Türkiye’ye nelere mal olduğunu da biliyorum. Şimdi ilginç olan Sayın Ümit Özdağ’ın, Sayın Aytun Çıray’ın, ölçü kaçsa da fikirlerine saygı duydum. Grev ve protesto eylemlerine de saygı duydum. Benim konuştuğum grup toplantısına katılmamalarına da saygı duydum. Ama Sayın Bülent Turan’ın bugün büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim için çok manidar oldu. Birden kendimi 1997 ve 1998’lerde hissettim. Şimdi Sayın Bülent Turan’ın yazdıklarını, attığı tweet üzerinden baktığımızda elbette başka bir gözle izleyeceğiz, bundan sonra olacakları. Biz partimize bir saldırı olacağını bekliyorduk elbette; çünkü araştırma şirketleri de 13-15 arasında sonuçlar bulunca, kış kışlığını her zaman yapar onu biliyorduk, şimdi bakacağız” diye konuştu. 

Akşener, İYİ Parti’nin HDP ile yakınlaştığı iddiasına da, “Büyük bir yalandır, bunu söyleyen yalancıdır” yanıtını verdi.

‘TÜRKİYE’NİN AZERBAYCAN’IN YANINDA YERİNİ ALMASINI SAĞLAYIN’

Akşener, grup toplantısındaki konuşmasında ise Ermenistan’ın gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne serdiğini, ateşkes sözü verdikten birkaç saat sonra Azerbaycan’ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füzeyle saldırdığını hatırlattı. Rusya’nın Ermenistan’a silah ve mühimmat verdiğini belirten Akşener, “Sayın Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi, sorunu çözmek için oluşturulan Minsk Grubu’nun üyeleri olan ABD, Rusya ve Fransa, Ermenistan’a her tür yardımı yapıyor. Bu gerçek ortadayken, sorunu bu üçlünün çözemeyeceği gerçeği de ortada duruyor. Bu sebeple, Sayın Erdoğan’ı uyarmak istiyorum; bu konu parti kongrelerinde yapılan konuşmalarla geçiştirilecek bir konu değildir. Bulunduğun makam, tespit yapma değil, gerekeni yapma makamıdır. Türkiye’nin diplomasi birikimini, çok geç olmadan harekete geçirin. Kurulacak masalarda, Türkiye’nin, Azerbaycan’ın yanında yerini almasını sağlayın” dedi. 

‘YARGIDAN ELİNİZİ ÇEKİN’

Anayasa Mahkemesinin tartışmaya açıldığını savunan Akşener, şöyle devam etti: Önce, ülkenin İçişleri Bakanı gider yaptı. Ardından küçük ortak, koroya katıldı. Nihayetinde de Sayın Erdoğan, daha önce de birçok kez örneğini gördüğümüz üzere, ‘Meclis bir adım atarsa ben de desteklerim’ dedi. Son olarak, Anayasa Mahkemesi’nin bir üyesi çıktı, kendi kurumunu siyasi malzeme yapmak isteyenlerin eline, altın tepside istedikleri fırsatı verip, tüy dikti. Ne kadar acı. Sosyal medyada, karşılıklı ışık yakıp söndüren polemiğin tarafları, Türkiye’ye nasıl hasar verdiklerinin farkında bile değil. Anayasa Mahkemeleri, medeni dünyada, demokratik ülkelerin vazgeçilmez kurumlarıdır. Görevleri bellidir. Karar verirken, önlerine koydukları anayasa da bellidir. Yargıdan elinizi çekin” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN BİR METREKÜP KAYNAK BULMASINDAN BİLE MUTLU OLURUZ’

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 85 miyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfinin müjdesini verdiğini, Türkiye’nin bir metreküp kaynak bulmasından bile mutlu olduklarını belirtti. Akşener, “Milletimizin yararına olan her keşfi, sevinçle karşılarız. Bir yandan ‘doğalgaz bulduk’ diye caka satıyorsunuz, diğer yandan faturalara zammı bindiriyorsunuz. Millet sizden doğalgaz faturasına çözüm istiyor, siz anca gemi üzerinde poz veriyorsunuz” dedi. 

Etiketler: FetöTBMM
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Böcek’in yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor

Sonraki Haber

Dünyanın 328 noktasına uçuyoruz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Dünyanın 328 noktasına uçuyoruz

Dünyanın 328 noktasına uçuyoruz

En Güncel Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı
Yerel Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

26 Nisan 2026
Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

- Haberton
25 Nisan 2026

Al-Ahli - Machida Zelvia: 1-0 Milli futbolcu Merih Demiral’ın formasını giydiği Al-Ahli, Afc Şampiyonlar Ligi finalinde Japonya ekibi Machida Zelvia’yı...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

26 Nisan 2026
Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton