27 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Katliam yasası gibi sunulması haksızlıktır

Katliam yasası gibi sunulması haksızlıktır

Haberton - Haberton
24 Temmuz 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Katliam yasası gibi sunulması haksızlıktır

Katliam yasası gibi sunulması haksızlıktır

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bir katliam yasası gibi sunulması büyük bir haksızlıktır ve meseleyi çözümsüzlüğe doğru itmektir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM’de görüşmeleri süren sahipsiz hayvanlara ilişkin yasa teklifiyle ilgili “Bir ‘katliam yasası’ gibi sunulması büyük bir haksızlıktır ve meseleyi çözümsüzlüğe doğru itmektir. Herhangi bir şekilde sokaklarda çocuklarımızın, yaşlı insanlarımızın bu saldırılara uğramasını hiçbir şekilde kabul edemeyiz” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, genel merkezde gerçekleşen Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken açıklamada bulundu. Çelik, “Birinci meselemiz Gazze’dir. Gazze’de İsrail’in, daha önceden Filistinliler için ‘güvenli bölge’ olarak ifade ettiği yerlere bile saldırısı söz konusu. En son Uluslararası Adalet Divanı, bunun gayrimeşru olduğunu ilan etmesine rağmen maalesef İsrail aynı vahşeti sürdürmeye devam ediyor. Tabii İsrail’in buradaki resmi söylemi Hamas’a karşı bir eylem gerçekleştirdiği, yapılan saldırılara karşı bir eylem gerçekleştirdiği şeklindeydi. Gelinen noktada herhangi bir şekilde bunun İsrail’in güvenliğini sağlamaya dönük değil tam tersine bütün bir bölge güvenliğini tehlikeye atacak şekilde saldırgan, provokatif, soykırımcı bir katliam siyaseti olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bunun neticesinde de 2 devletli çözümün en insani, en hakkaniyetli çözüm olduğu noktasında herkes bir mutabakat içerisindedir ve pek çok devlet İspanya’dan diğer devletlere kadar Avrupa devletleri başta olmak üzere Filistin devletini tanımıştır” dedi.

‘VATANDAŞLARIMIZLA TEKRAR BULUŞACAĞIZ’

Çelik, Ağustos ayı içerisinde AK Parti’nin kuruluş yıl dönümünü kutlayacaklarını ifade ederek, “Türkiye’de her türlü vesayete karşı sivil siyasetin üstünlüğünü savunmak üzere, Cumhuriyetimizin demokrasiyle taçlanmasını gerçekleştirmek üzere ilerici ve devrimci adımlara imza attığımız bunca yıldan sonra halen aynı ruhu koruyarak Türkiye’yi daha ileriye taşımak şeklinde bu kuruluş yıl dönümümüzde de ahdimizi tazeleyeceğiz. Vatandaşlarımızla tekrar buluşacağız ve geleceğe daha büyük güçle bakacağız. Partimiz kurulduğunda ‘Partimizi millet kurdu, tabelasını biz astık’ demiştik. Aynı ilerici, aynı vatandaş yanlısı, aynı millet odaklı siyaset, sivil siyasetin üstünlüğü, cumhuriyetin değerlerinin korunması, demokrasinin güçlenmesi şeklindeki irademiz aynı şekilde yoluna devam edecektir. Ağustos ayı içerisinde de inşallah bu kuruluş yıl dönümünde hep beraber sizlerle beraber olacağız” diye konuştu.

‘İNSANIMIZIN CANINI YAKAN BİR MESELE’

Çelik, sahipsiz hayvanlara ilişkin düzenlemeye ilişkin, “O ‘ötanazi’ ifadesinin düzeltilmesi ve veterinerlikle ilgili yasaya atıf yapılmasıyla ilgili bir düzenleme söz konusu. Burada esas mesele; ortada bir problem yokta biz bununla ilgili bir yasal düzenleme yapıyor değiliz. İnsanımızın canını yakan bir mesele var. Çocuklar saldırıya uğruyor. Yaşlılar saldırıya uğruyor. Sokaklarda bir durum var. Bakın tekrar dün de bir görüntü gerçekleşti. Bir hanımefendiye sokak köpeklerinin saldırısı söz konusu oldu. Ondan evvel biliyorsunuz birçok çocukla ilgili bu saldırılar söz konusu oldu.

Arzu ettiğimiz şey bu manzaraları sokaklarımızda görmemektedir. Ama bunu böyle bir ‘katliam yasası’ gibi sunulması büyük bir haksızlıktır ve meseleyi çözümsüzlüğe doğru itmektir. Herhangi bir şekilde sokaklarda çocuklarımızın, yaşlı insanlarımızın bu saldırılara uğramasını hiçbir şekilde kabul edemeyiz. Onun ötesinde ‘böyle hesap sorarız, sokağa dökülürüz’, tabii ki demokratik protesto hakkı başımızın üzerinde yeri vardır. Şiddete başvurmamak koşuluyla vatandaşlarımızın demokratik protesto hakkına yüksek bir saygıyla yaklaşırız. Bununla ilgili herhangi bir eleştirimiz olmaz. Ama Türkiye’nin geçmişte yaşadığı bir takım kötü günlere atıf yaparaktan bir hak savunuculuğu yanlıştır” değerlendirmesinde bulundu.

‘AMERİKAN HALKININ İRADESİNE SAYGILIYIZ’

Çelik, ABD Başkan Biden’ın adaylıktan çekilmesiyle ilgili, “Biz ister demokratların adayı seçilsin, ister cumhuriyetçilerin adayı seçilsin sonuçta Amerikan halkının iradesine saygılıyız. Ama şunu söylemek isterim hem hükümet olarak kabine olarak hem de parti olarak hangisi seçilirse seçilsin hangi argümanlarla çalışacağımıza, hangi dosyalarla çalışacağımıza dair bizim hazırlığımız tamdır” dedi.

‘BU CÜMLENİN ALTINI DOLDURMASI GEREKİR’

Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Kürtler kendini eşit hissetmediği sürece mücadele edeceğiz” sözüyle ilgili de “Sayın Özel’in bu cümlenin altını doldurması gerekir. Tarih olarak geç kalmış bir açıklama çünkü eşitsizlikle ilgili uygulamalar, Kürt vatandaşlarımıza dönük olarak eşitsizliklerle ilgili uygulamalar, birtakım eylemler, geçmiş zamanlarda ortaya koyulmuş bir takım yanlış uygulamalar AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne kadar yaptığımız reformlarla, ortaya koyduğumuz düzenlemelerle, büyük adımlar attık. TRT’de bununla ilgili bir kanal açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı temel eserleri bastı. Birçok yasaklarla ilgili düzenlemeleri kaldırdık” dedi.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Esad ile görüşme takvimine ilişkin de “Burada Sayın Putin’in de bir iradesi söz konusu başından beri. Bunu değerlendiriyor Türkiye. Bu dosya üzerinde çalışma devam ediyor. Şu anda herhangi bir takvim yok” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Panathinaikos Ergin Ataman’ın sözleşmesini uzattı

Sonraki Haber

Aşırı kahve tüketimi kansızlığı tetikleyebilir

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Yenilenmiş Ürünler Hakkında Yönetmelik' Resmi Gazete'de
Politika

‘Yenilenmiş Ürünler Hakkında Yönetmelik’ Resmi Gazete’de

27 Haziran 2026
1 yılda yaptığımız ihracatı artık 1 ayda yapıyoruz
Politika

1 yılda yaptığımız ihracatı artık 1 ayda yapıyoruz 

27 Haziran 2026
Mansur Yavaş’tan Mamak Metrosu mesajı: “Seçimden önceye çekeriz”
Politika

Mansur Yavaş duyurdu: Ankara’ya yeni metro hatları geliyor

27 Haziran 2026
İstanbul’un 39 ilçesinde 233 bin konutun dönüşümü sürüyor
Politika

İstanbul’un 39 ilçesinde 233 bin konutun dönüşümü sürüyor

27 Haziran 2026
Uyuşturucuyla mücadelemiz kesintisiz devam edecek
Politika

Uyuşturucuyla mücadelemiz kesintisiz devam edecek

27 Haziran 2026
Bakan Fidan, Ottava'da Kanada Dışişleri Bakanı Anand ile bir araya geldi
Politika

Bakan Fidan, Ottava’da Kanada Dışişleri Bakanı Anand ile bir araya geldi

27 Haziran 2026
Sonraki Haber
Aşırı kahve tüketimi kansızlığı tetikleyebilir

Aşırı kahve tüketimi kansızlığı tetikleyebilir

En Güncel Haberler

Esenyurt’ta halaydaki kadınların kavgasına erkekler dahil oldu; ortalık savaş alanına döndü
Yerel Haberler

Esenyurt’ta halaydaki kadınların kavgasına erkekler dahil oldu; ortalık savaş alanına döndü

27 Haziran 2026
İki saliseyle kaçırdığı şampiyonluğu, bu kez çifte altın madalyayla taçlandırdı
Spor Haberleri

İki saliseyle kaçırdığı şampiyonluğu, bu kez çifte altın madalyayla taçlandırdı

27 Haziran 2026
Deniz Göktaş’ın stand-up gösterisine erişim engeli: X’te paylaşımlar kaldırılıyor
Öne Çıkan

Deniz Göktaş’ın stand-up gösterisine erişim engeli: X’te paylaşımlar kaldırılıyor

27 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Şanlıurfa’dan 600 kilometre yol gelen tarım işçilerinin zorlu mesaisi

27 Haziran 2026
Yaşam

Denizden su alan uçağın olumsuz hava şartları nedeniyle kalkış yapamadığı anlar kamerada

27 Haziran 2026
Yaşam

Mutfak penceresinin daimi misafiri, ‘Züccaciyeci Jonathan’

27 Haziran 2026
Yaşam

Gözleme pişirip satarak 5 çocuğunu büyüttü

27 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 920'ye yükseldi

Venezuela’daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 920’ye yükseldi

- Haberton
27 Haziran 2026

Venezuela'da meydana gelen depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 920'ye yükseldiği, yaralı sayısının ise 3 bin 360 olduğu bildirildi. Venezuela Ulusal Meclis...

Sosyal medyada fake yatırım tuzakları büyüyor

Sahte IBAN dolandırıcılığına dikkat: Uzmanlardan kritik uyarı

Borç kapatmanın en etkili yöntemleri

Sürekli yorgunluk erkeklerde hangi hastalıkları gösterebilir?

Güncel Haber

Esenyurt’ta halaydaki kadınların kavgasına erkekler dahil oldu; ortalık savaş alanına döndü

Esenyurt’ta halaydaki kadınların kavgasına erkekler dahil oldu; ortalık savaş alanına döndü

27 Haziran 2026
Şanlıurfa’dan 600 kilometre yol gelen tarım işçilerinin zorlu mesaisi

Şanlıurfa’dan 600 kilometre yol gelen tarım işçilerinin zorlu mesaisi

27 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton