5 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Katarlı firmalar ilk defa Türkiye’de

Katarlı firmalar ilk defa Türkiye’de

Haberton - Haberton
17 Kasım 2021
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Katarlı firmalar ilk defa Türkiye'de

Katarlı firmalar ilk defa Türkiye'de

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Katarlı firmalar ilk defa Türkiye’ye gelirken ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkacağı öngörülüyor

Katar & Türkiye Ticari İş Birliği Toplantısı gerçekleştirildi. Katar firmalarının Türkiye’ye ilk defa geldiğini belirten Grant Thornton Türkiye Partneri Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu, bu vesileyle faklı sektörlerdeki Katar ve Türk firmalarının bir araya gelerek iş birliği yapabileceğini söyledi. Hatipağaoğlu, “2025’te Katar-Türk ticaret hacmini, 5 milyar dolara çıkacağını öngörüyoruz” açıklamasını yaptı.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin büyütülmesi için ‘Katar & Türkiye Ticari İş Birliği Toplantısı’ gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlikle teknoloji odaklı, katma değerli ürün ve hizmetleriyle Türkiye’de iş birliği yapacak güçlü ortaklar arayan Katarlı işletmeler ile yatırımlarını ve ürün portföylerini güçlendirmek isteyen Türk şirketlerini bir araya getirmek amaçlanıyor. Türkiye’ye ilk defa Katarlı KOBİ’leri getirdiklerini belirten Grant Thornton Türkiye Partneri Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu, bu toplantının iki ülke arasındaki ticaret ilişkisinde bir ilk olma özelliği taşıdığını ve böyle organizasyonların devam edeceğini söyledi.

Katar Kalkınma Bankası’nın sponsorluğunda, Grant Thornton Türkiye’nin ev sahipliğinde, Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleştirilen toplantıya; T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Ömür Atılgan, Türkiye Dış Ekonomik İşler İlişkiler Kurulu Türk-Katar İş Konseyi Başkanı Başar Arıoğlu da katıldı. 8 farklı sektörde, 15 Katar firmasının katıldığı ifade edilen toplantının 16-17 Kasım’da gerçekleşeceği belirtildi.

" 2025 sonu itibariyle toplam ticaret hacminin 5 milyar dolarlık seviyeye çıkacağını öngörüyoruz"
” 2025 sonu itibariyle toplam ticaret hacminin 5 milyar dolarlık seviyeye çıkacağını öngörüyoruz”

“DOĞALGAZ VE PETROLÜN DIŞINA ÇIKACAĞIZ”

Etkinlikte özellikle aradaki ticaretin ‘petrol ve doğalgaz’dan ibaret olmamasını hedeflediklerini vurgulayan Hatipağaoğlu, toplantıda çok faklı sektörlerden firmalar olduğunu, bu sayede petrol ve doğalgaz ticareti sınırının dışına çıkılacağını vurguladı.

Türkiye ile Katar arasında, yaklaşık 2 milyar dolar ticari hacmin olduğunu söyleyen Hatipağaoğlu, “Bu miktar ne Türkiye ne de Katar potansiyeli açısından yüksek. 2025 sonu itibariyle toplam ticaret hacminin 5 milyar dolarlık seviyeye çıkacağını öngörüyoruz. Bunun içindeki 2 milyar dolarlık hacmin ise doğalgaz ve petrol dışındaki sektörlerden gelmesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE PAZARI GENİŞLEYECEK

Katarlıların Türkiye’de; hazır giyim, mobilya, bilişim, hizmet sektörü, medikal ürün, tıbbi hizmet, kimyasal ve boya gibi sektörlerinden faydalandığını belirten Hatipağaoğlu, “Türkiye ise Katar’dan sınırlı alanda faydalanıyor. Toplantıdaki amacımız, Katar pazarındaki ürünleri Türkiye’ye sunarak ülkemizin pazarını genişletmektir. Biz bu çalışmada, Katar’dan Türkiye pazarına girebilecek katma değeri yüksek olan, Türkiye pazarında fırsat yakalayabilecek ve pazarına teknolojiyle gelişim sağlayacak sektörleri seçtik. Özellikle Türk sanayisine önemli ham madde girişi olan akrilik, plastik gibi sektörleri de buraya davet ettik. Çünkü Türkiye pazarının ham madde temini açısından büyük avantaj elde etmesini amaçladık” diye konuştu.

“İKİ ÜLKENİN DE POTANSİYELİ YÜKSEK”

Öncelikle gösterilen sıcak ilgi ve davet için Türkiye’ye teşekkürlerini ileten Katar Kalkınma Bankası (QDB) Proje Geliştirme ve Tanıtım Temsilciliği Direktörü Hamad Salem Mejegheer, Katar ve Türkiye’nin ekonomi ve ticarette daha üste seviyelere ulaşma potansiyel ve imkanı olduğunu söyledi. Ülkeler arası yapılan toplantılardaki görüşmelerin, aradaki mevcut iş birliği ile ticari ilişkileri daha üst seviyeye ulaşacağını belirten Mejegheer, “Aramızdaki ticari hacmin 2025’te 5 milyar dolara çıkması için iki ülke de yeterli potansiyele sahip” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE İLE KOMŞU PAZARLARA ULAŞABİLİRİZ”

Katar’ın dünya pazarına açılması için Türkiye’nin büyük önem arz ettiğini ifade eden Hamad Salem Mejegheer, Türkiye’nin coğrafi konumu sayesinde, komşu ülke pazarlarına rahatlıkla ulaşabilme imkânı olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin ayrıca büyük bir pazar olduğunu da söyleyen Hamad Salem Mejegheer şunları söyledi:

“Gerçekleştirdiğimiz üretimlerin bu pazarlara ve tüketicilere sunulması çok önemlidir. Türkiye; sanayi, teknoloji ve kalkınma yönünden de önemli özelliklere sahip. Pazarı ümit vaat eden ve yatırımcıları teşvik eden konumda olmasıyla da bizim için çok önemli konumdadır.”

“AVRUPA, ASYA VE AFRİKA KAPILARINI AÇACAK”

Katarlı Acrylic Fabrikası Genel Müdürü ve Kurucusu olan Mansour Al-Qassabi, Türkiye’ye iş görüşmeleri gerçekleştirmek için geldiklerini belirtti. Mansour Al-Qassabi, “Türkiye ve Katar arasında çok iyi bir dostluk, kardeşlik ilişkisi var. Siyasi ve diplomatik alandaki ilişkilerimizi de geliştirmek istiyoruz. İnşallah başaracağız. Türkiye, oldukça büyük piyasaya sahiptir. Bölgesel konumu ile bize Avrupa, Asya ve Afrika piyasalarına kapı açacak durumda” dedi.

“TÜRKİYE’DE ORTAK BULMAK İSTİYORUZ”

En hızlı büyüyen ekonomilerden birinin de Türkiye’de olduğunu belirten Cwallet Firması Teknik Yöneticisi Abdulmohsin Alyafei ise Türkiye’de pazar çeşitliliğinin olduğunu söyledi. Bu yüzden Türkiye’nin yatırım ve iş birliği konusunda önemli konumda olduğunu vurgulayan Abdulmohsin Alyafei, “Bu etkinlikten beklentimiz, firmamızın Türkiye’ye girişini sağlamak ve Türkiye’de aynı zamanda kendimize bir ortak bulup çalışma sağlamaktır” açıklamasını yaptı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Şirketlere daha hızlı satış ve pazarlama imkanı

Sonraki Haber

Bakan Yardımcısı, UNESCO Genel Konferansı’na katılacak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Akıllı üretim sistemlerini yönetecek dijital fabrika operatörleri yetiştirilecek
İş Dünyası

Akıllı üretim sistemlerini yönetecek dijital fabrika operatörleri yetiştirilecek

5 Ağustos 2026
Akkuyu NGS’nin devreye alınma sürecini Türk tedarikçiler değerlendirdi
İş Dünyası

Akkuyu NGS’nin devreye alınma sürecini Türk tedarikçiler değerlendirdi

5 Ağustos 2026
BTSO, TEKNOSAB KOBİ OSB ile yeni ekosistem kuruyor
İş Dünyası

BTSO, TEKNOSAB KOBİ OSB ile yeni ekosistem kuruyor

4 Ağustos 2026
TCMB Başkanı Karahan, ETSO'da ekonomi istişare toplantısına katıldı
İş Dünyası

TCMB Başkanı Karahan, ETSO’da ekonomi istişare toplantısına katıldı

4 Ağustos 2026
Ekonomist dergisinin ‘Türkiye’nin En Güçlü 50 İK Lideri’ araştırması açıklandı
İş Dünyası

Ekonomist dergisinin ‘Türkiye’nin En Güçlü 50 İK Lideri’ araştırması açıklandı

4 Ağustos 2026
Yarının Köyleri eğitimleriyle kırsalda ürünler markaya dönüşüyor
İş Dünyası

Yarının Köyleri eğitimleriyle kırsalda ürünler markaya dönüşüyor

4 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Bakan Yardımcısı, UNESCO Genel Konferansı'na katılacak

Bakan Yardımcısı, UNESCO Genel Konferansı'na katılacak

En Güncel Haberler

Ümit Özdağ'dan Güvenpark çağrısı: "Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur"
Politika

Ümit Özdağ’dan Güvenpark çağrısı: “Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur”

5 Ağustos 2026
Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekili seçiminde gerginlik
Öne Çıkan

Üsküdar Belediyesi’nde başkan vekili seçiminde gerginlik

5 Ağustos 2026
Seyir halindeyken alev alan otomobil kullanılamaz hale geldi
Yerel Haberler

Seyir halindeyken alev alan otomobil kullanılamaz hale geldi

5 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bitlis’te koruma altındaki Arap tavşanı görüntülendi

5 Ağustos 2026
Yaşam

Trabzon Mutfağı UNESCO yolunda

5 Ağustos 2026
Yaşam

Anaia Höyüğü, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girdi

5 Ağustos 2026
Yaşam

Bardacık inciri Torbalı’da toplanmaya başladı

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Yeni James Bond kim olacak: Yıl sonunda açıklanabilir

Yeni James Bond kim olacak: Yıl sonunda açıklanabilir

- Ayşegül Yenilmez
5 Ağustos 2026

James Bond serisinin yeni filmi için hazırlıklar sürerken, rolün yeni sahibi belli olmaya çok yakın. Yönetmenliğini Denis Villeneuve'un üstlendiği, yapımcılığını...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Ümit Özdağ'dan Güvenpark çağrısı: "Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur"

Ümit Özdağ’dan Güvenpark çağrısı: “Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur”

5 Ağustos 2026
Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekili seçiminde gerginlik

Üsküdar Belediyesi’nde başkan vekili seçiminde gerginlik

5 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton