4 Haziran 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Kasım Garipoğlu’nun tutuklanan şoförü itirafçı oldu

Kasım Garipoğlu’nun tutuklanan şoförü itirafçı oldu

Haberton - Haberton
22 Aralık 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Kasım Garipoğlu'nun tutuklanan şoförü Akçay'ın ifadesi ortaya çıktı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ünlülere yönelik yürütülen ‘Uyuşturucu’ soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve mal varlığına el konulan Kasım Garipoğlu’nun tutuklanan şoförü Ahmet Akçay’ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ‘Uyuşturucu’ soruşturmanda hakkında yakalama kararı çıkarılan ve mal varlıklarına el konulan Kasım Garipoğlu’nun evinde yapılan aramalarda, 3 ruhsatsız tabanca, 111 adet uyuşturucu hap, 4 parça kristal şeklinde uyuşturucu madde, çok sayıda uyuşturucu madde kullanmaya yarayan aparatlar ve uyuşturucu madde öğütücüsü, 9 deste üstünde ve altında 100’er dolar bulunan boş kağıtlarının bulunduğu deste ve 19 adet orta kısımları kesik sahte dolar ele geçirildi. Soruşturma kapsamında Garipoğlu’nun şoförü İsmail Ahmet Akçay, ‘Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak’ suçundan tutuklandı. Akçay’ın ifadesi ortaya çıktı. Akçay ifadesinde, ‘Yapılan partilere Kasım Garipoğlu’nun kardeşi Fatih Garipoğlu, Burak Ateş, Şeyma Subaşı, Şevval Şahin, Derin Talu, Defne Samyeli gibi isimler katılıyordu’ dedi.

‘BİRÇOK KEZ ÜNLÜ İSİMLERİN KATILDIĞINA ŞAHİT OLDUM’

Garipoğlu’nun şoförü Ahmet Akçay savcılığa verdiği ifadesinde, “Ben yaklaşık 10 yıldır Kasım Garipoğlu’na ait GKG Yönetim Danışmanlığı A.Ş. isimli firmada makam şoförü olarak çalışmaktayım. Bana sormuş olduğunuz bu firma Kasım Garipoğlu’na aittir. Ben çalışmış olduğum bu süre zarfında Kasım Bey’in şahsi makam şoförü olarak görev yapmaktayım. Benim haricimde, yine Kasım Bey’in ikametinden çıkıp iş yerine götürülmesi için yaklaşık 2 yıldır şirkette başka bir şoför arkadaşımız da vardır. Ancak benim iş günümün çoğunluğu Kasım Bey’in yalısında geçer. Kasım Bey 15 günde bir ya da ayda bir olacak şekilde yakın arkadaşları ile parti vermektedir.

Ben Kasım Garipoğlu’na ait yalıda verilen partilerde, esasen parti verilmeden önce yalının üst katında bulunan ve parti günlerinde kullanılmak üzere dizayn edilmiş yaklaşık 200 metrekarelik yalının en üst katında herhangi bir teknik eksiklik olup olmadığı hususunda kontrol yaparım. Karşılama yapmak üzere bina girişine inerim. Daha önce sıklığı belli olmayan bu partilere birçok kez ünlü isimlerin geldiğine şahit oldum. Partilerde sızıp kalan misafirler olmuştur. Kasım Bey gecenin ilerleyen saatlerinde uyumak üzere odasına çekilir ancak parti devam edebilirdi. Söz konusu partilerde Kasım Bey bizim gözükmemizi, parti yapılan alana çıkmamızı istemezdi. Hatta ben bir keresinde bir ihtiyaçları olup olmadığını sormak için yalının parti yapılan katına çıktığımda, ‘Bir ihtiyacım olursa ben çağırırım’ diyerek benim yukarı çıkmamı istemedi” dedi.

‘KOKAİN İÇİLDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM RULO HALİNDE KAĞIT BANKNOTLARIN OLDUĞUNU GÖRDÜM’

Akçay ifadesinde, ‘Bahsettiğim partilerde, parti bittikten sonra biz parti alanını misafirlerin herhangi bir eşya unutup unutmadığı yönünde kontrol ederiz. Ben yapmış olduğumuz kontrollerde birkaç kez tabak içerisinde, tahminimce kokain içildiğini düşündüğüm rulo halinde kağıt banknotların olduğunu gördüm. Bana sormuş olduğunuz C. lakaplı kişi, Kasım Bey tarafından organize edilen partilerin hemen hemen hepsine katılan kişidir. Bu kişinin yapılan partilere ilk gelen ve son ayrılan kişi olduğunu bilirim. Kasım Bey’in yakın arkadaşıdır. Hal ve hareketlerinden uyuşturucu ve alkol etkisinde olduğunu görmüşlüğüm vardır. Bana gönderilen liste dışında bir misafir yalıya geldiğinde, ben bu kişilerin icazeti üzerine misafirin yalıya girip girmemesi konusunda yönlendiriliyordum” dedi.

‘PARTİLERE KADINLAR ÇAĞIRILIRDI’

Akçay ifadesinin devamında, ‘Bana sormuş olduğunuz cep telefonuma gelen ve Kasım Bey’e ait yalıda yapılan partilere ilişkin ihbarlar yapılacağı yönünde mesajlar gönderen kişi G.Y. isimli şahıstır. Bu şahıs, Kasım Bey yurt dışındayken yaklaşık 15 gün önce yalıya gelmiş ve Kasım Bey ile görüşmek istemiştir. Ancak Kasım Bey görüşmek istemeyince benim irtibatımı alarak, benim üzerimden iletilmek üzere bana sormuş olduğunuz mesajları tarafıma göndermiştir. Bildiğim kadarıyla bu kişi K.Y.’nin kardeşi olan G.Y.’dir ve söylediği kadarıyla Kasım Bey’in babası Hayyam Garipoğlu’ndan çok eski bir tarihe dayalı alacağı varmış. Bu konuyla ilgili görüşmek için yalıya geldiğini biliyorum ancak olayın detaylarını bilmemekteyim. Bana sormuş olduğunuz B.E. isimli kişi, partilere sık sık gelir.

Kendisiyle buradan tanışırım. Ancak bana sormuş olduğunuz ‘Ünlülerin bir torbacısı patlamış, Sercan diye mevzu oradan başlamış, bunun telefon kayıtlarından mevzu açığa çıkmış, liste oluşturmuşlar’ şeklindeki mesajı, gündeme dair bir haber olması sebebiyle bana gönderdiğini düşünüyorum. Bu kişi bildiğim kadarıyla galericilik ve yat alım satım işiyle uğraşır, benim arkadaşımdır, Kasım Bey ile doğrudan irtibat kuracak bir münasebeti yoktur. Yalıda yapılan partilere dışarıdan cinsel birliktelik yaşamak amacıyla eskort olarak tabir edilen kadınlar çağrılırdı. Bu kişilerin içeride ne yaptığını, kiminle birlikte olduğunu bilmemekteyim. Yine bu kişiler bize bildirilen liste dışında olduğundan, biz bu kişilerin eskort olduğunu anlardık” ifadelerini kullandı.

‘ŞEYMA SUBAŞI, ŞEVVAL ŞAHİN, DERİN TALU, DEFNE SAMYELİ GİBİ İSİMLER PARTİLERE KATILIRDI’

Akçay, “Bize her zaman Kasım Bey tarafından liste verilmezdi. Ben uzun süredir burada çalıştığım için gelen kişileri simayen tanırım ve bu kişilerin yalıya alınıp alınmaması hususunda inisiyatif sahibi olmam sebebiyle girişlerine müsaade ederdim. Cep telefonumda yapılan incelemede tespit edilen mesajlara ilişkin olarak; Kasım Bey, yalıya gelen ve eskort olduğunu bildiğimiz kadınlara esasen bizim uhdemizde bulunan harcırah hesabından para göndermemizi isterdi. Yaklaşık 10 bin liraya kadar olan ödemeleri ben banka havalesi yoluyla bu kadınlara gönderirdim. Bu paraların gönderilmesine ilişkin bir rutinimiz yoktu. Parti olmadığı günlerde dahi para göndermişliğim olmuştur. Ancak bu gönderim işlemleri Kasım Bey’in talimatları üzerine olmuştur. Ben yaklaşık 10 yıldır Kasım Bey’in yanında çalışırım. Bu süreçte birbirimize espri dahi yapmadık. Aramızdaki bu mesafe hiçbir zaman değişmedi.

Yukarıda belirttiğim gibi ben yapılan partilerden sonra parti yapılan alanı kontrol ettiğimde 4-5 kez uyuşturucu madde kullanıldığını bildiğim tabakları gördüm. Bu sebeple ikamette yapılan aramada ele geçirilen uyuşturucu maddelerin kime ait olduğunu bilmiyorum. Yine yapılan partilerde eskort adı altında kadınların çağrıldığını biliyorum ancak kim tarafından çağrıldığını bilmiyorum. Ben etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum. Bildiklerimi samimi bir şekilde makamınıza anlatmak isterim. Esasen ben suçtan dolayı gözaltına alınınca, yanında çalıştığım şirket avukatları benimle irtibata geçerek cep telefonumu temizlemem hususunda beni uyardılar. Ben bu uyarı üzerine bildiklerimi samimi bir şekilde anlatma kararı aldım.

Kasım Garipoğlu, partilerde C. isimli şahıs, E.M. ve H. olarak bildiğim ve S. lakaplı kişiler söz konusu partilere kokain maddesi getirirler. Bu kişiler uyuşturucu madde tedarikçileridir. Bu şahısların kokain ve ketamin isimli uyuşturucu maddeleri getirdiklerini biliyorum. Yapılan partilere Kasım Garipoğlu’nun kardeşi Fatih Garipoğlu, Burak Ateş, Şeyma Subaşı, Şevval Şahin, Derin Talu, Defne Samyeli gibi isimler katılıyordu” dedi.

Etiketler: Uyuşturucu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yusuf Güney serbest bırakıldı

Sonraki Haber

Yalova Belediyesi’ndeki ‘zimmet’ davasında 7 sanığın cezası arttı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Mahir Polat'tan Özkan Yalım tartışmalarına net yanıt; Affedilmedi, zaten istifa etmişti!
Öne Çıkan

Mahir Polat’tan Özkan Yalım tartışmalarına net yanıt; Affedilmedi, zaten istifa etmişti!

4 Haziran 2026
Dorukhan Büyükışık'ın ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gözaltı
Öne Çıkan

Dorukhan Büyükışık soruşturmasında 1 kişi daha tutuklandı

4 Haziran 2026
CHP'de Özgür Özel dönemindeki ihraçlar iptal edildi
Öne Çıkan

CHP’de Özgür Özel dönemindeki ihraçlar iptal edildi

4 Haziran 2026
Trump'tan ‘savaş yetkileri’ tasarısının kabul edilmesine tepki
Öne Çıkan

Trump’tan ‘savaş yetkileri’ tasarısının kabul edilmesine tepki

4 Haziran 2026
Öne Çıkan

Polat ailesinin koruması için cenaze töreni: Dilan Polat ayakta durmakta güçlük çekti

4 Haziran 2026
Mehmet Akif Ersoy hakkında hazırlanan iddianame savcılığa iade edildi
Öne Çıkan

Mehmet Akif Ersoy hakkında hazırlanan iddianame savcılığa iade edildi

4 Haziran 2026
Sonraki Haber
Yalova Belediyesi'ndeki 'zimmet' davasında 7 sanığın cezası arttı

Yalova Belediyesi'ndeki 'zimmet' davasında 7 sanığın cezası arttı

En Güncel Haberler

Uyuşturucuları klozete dökerken yakalanan şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler

Uyuşturucuları klozete dökerken yakalanan şüpheli tutuklandı

4 Haziran 2026
Hakan Safi’den Merih Demiral bombası
Spor Haberleri

Hakan Safi’den Merih Demiral bombası

4 Haziran 2026
Uyuşturucuyla yakalanan plakasız motosikletin ehliyetsiz sürücüsüne 128 bin lira ceza
Yerel Haberler

Uyuşturucuyla yakalanan plakasız motosikletin ehliyetsiz sürücüsüne 128 bin lira ceza

4 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bıçaklanarak öldürülen Tahsin’in annesi: Oğlum çok gençti, başka analar yanmasın

4 Haziran 2026
Yaşam

İzmit Körfezi’ne 100 yapay resif ile 6 bin balık bırakıldı

4 Haziran 2026
Yaşam

Bağcılar’da yangından dönen itfaiye aracı devrildi; 2 yaralı 

4 Haziran 2026
Yaşam

Sivil polisler bıçaklı kavgaya havaya ateş açarak müdahale etti

4 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç Parlamentosu Başkanı Norlen ile görüştü

Numan Kurtulmuş, İsveç Parlamentosu Başkanı ile görüştü

- Haberton
4 Haziran 2026

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İsveç Parlamentosu Başkanı Andreas Norlen ile bir araya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi...

Altın fiyatları neden yükseliyor? Uzmanlar 2026 için beklentilerini paylaştı

Sıcak havada sağlık alarmı: Isı çarpması belirtileri nelerdir, nasıl korunulur?

Elektrik faturasında yaz moduna geçiş: Klima kullanırken tasarruf sağlayan planlama yöntemleri

Evde bakım ürünleri: Doğru kullanım rehberi ve sık yapılan hatalar

Güncel Haber

Uyuşturucuları klozete dökerken yakalanan şüpheli tutuklandı

Uyuşturucuları klozete dökerken yakalanan şüpheli tutuklandı

4 Haziran 2026
Hakan Safi’den Merih Demiral bombası

Hakan Safi’den Merih Demiral bombası

4 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton