1 Mayıs 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Karada, havada, denizde, sınır hattında ve siber alanda tedbirlerimizi artırdık

Karada, havada, denizde, sınır hattında ve siber alanda tedbirlerimizi artırdık

Haberton - Haberton
11 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:8 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Güler: Karada, havada, denizde, sınır hattında ve siber alanda tedbirlerimizi artırdık

Bakan Güler: Karada, havada, denizde, sınır hattında ve siber alanda tedbirlerimizi artırdık

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İran ile İsrail ve ABD arasındaki savaşın bölgeyi yeni bir ateş çemberine sürüklediğini belirterek, “Son gelişmelere göre karada, havada, denizde, sınır hattında ve siber alanlarda tedbirlerimizi artırdık. Ülkemizin hak ve menfaatlerini her koşulda korumaya, milletimizin güvenine layık olmaya yönelik azmimiz, kudretimiz ve kararlılığımız tamdır” dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Muş’a geldi. Muş Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzalayan Bakan Güler, Vali Avni Çakır ile de görüştü. Valilik ziyareti sonrası Ak Parti İl Başkanlığı’na geçen Bakan Güler, Terörsüz Türkiye konusunda değerlendirmede bulundu. Yıllardır ülkenin başına bela olan terörün tamamen ortadan kaldırılmasının, ülkenin geleceği açısından kritik bir hedef olarak durduğunu ifade eden Bakan Güler, “Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devletimizin kararlılıkla yürüttüğü Terörsüz Türkiye hedefi hem kalıcı güvenlik ortamına ulaşmamıza hem de toplumsal barış ve kardeşliğimizin güçlendirilmesine yönelik tarihi bir adımdır. Zira küresel güçlerin maşa olarak kullandığı terör örgütleri yıllardır bu birlik zemininin altını oymaya ve kaynaklarımızı heba etmeye çalışmıştır. Artık milletimizin engin feraseti ve devletimizin sarsılmaz kararlılığıyla bu karanlık sayfanın bir daha açılmamak üzere kapanması için güçlü bir irade ortaya konulmaktadır. Terörün olmadığı, güvenin, huzurun ve refahın hakim olduğu bir Türkiye sadece bugünün değil yarınlarımızın da en güçlü teminatıdır. Son dönemde bölgemizde yaşanan istikrarsızlıklar, çatışmalar ve savaşa evrilen gelişmeler sürekli artan risk ve tehdit gerçeğini her geçen gün daha açık biçimde ortaya koyarken Terörsüz Türkiye hedefimizin de ne kadar gerekli ve stratejik olduğunu bir kez daha bizlere göstermektedir” diye konuştu.

Bulunduğu Her Coğrafyada Güven Veren Bir Ülkedir

İran ile İsrail ve ABD arasında yaşanan gerilimin sıcak çatışmaya dönüşmesinin bölgeyi yeni bir ateş çemberine sürüklediğini vurgulayan Bakan Güler, şunları söyledi:

“Savaşın genişlediği, güvensizliğin sürekli yayıldığı bir coğrafyada Türkiye çatışmanın değil, barışın ve sağduyunun tarafında yer almakta, istikrar adası olarak güvenliğin merkezi olma konumunu sürdürmektedir. Bu güçlü konum, etkin ve saygın askerî kapasitemizle birlikte yerli ve millî savunma sanayimizin, genç ve dinamik nüfusumuzun, gelişen ekonomimizin, en önemlisi de devlet-millet dayanışmamızın ürettiği bir neticedir. Ülkemiz müzakere masalarında etkin çözümler üreten, sahada caydırıcılığı hissedilen, bulunduğu her coğrafyada güven veren bir ülkedir. Bizim önceliğimiz daha fazla felakete yol açmadan karşılıklı saldırıların durdurulması yeniden diyalog ve diplomasi kanallarının açılmasıdır. Bu tutumumuzla birlikte İran’dan Lübnan’a geniş bir alanda etkisini gösteren çatışmaları yakından takip ediyor, hiçbir ihtimali göz ardı etmeden her gelişmeyi ülkemizin çıkarları doğrultusunda dikkatle analiz ediyoruz. Esasen önleyici ve stratejik esaslara dayalı savunma, güvenlik politikamız doğrultusunda sadece bu süreçte değil, önceden beri her türlü kriz ve tehdit durumuna uygun hazırlıklarımız bulunmaktadır. Son gelişmelere göre de karada, havada, denizde, sınır hattında ve siber alanlarda tedbirlerimizi artırdık. Ülkemizin hak ve menfaatlerini her koşulda korumaya, milletimizin güvenine layık olmaya yönelik azmimiz, kudretimiz ve kararlılığımız tamdır. Bu noktada kahraman ordumuzun sahip olduğu yüksek kabiliyet, disiplin ve fedakârlık ile yüksek teknolojik donananım ve milletimizin sarsılmaz desteği en önemli güvencelerimizdir.”

Her Alanda Önemli Gelişmeler

Türkiye’de her alanda önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade eden Bakan Güler, “Savunma sanayinden ekonomiye, altyapıdan ulaştırmaya, sağlıktan turizme kadar her alanda önemli ilerlemeler kaydetmektedir. Yapılan yeni yollarla hastanelerle, okullarla, sosyal yatırımlarla, şehirlerimizin çehresi değişmekte, gelişimi hızlanmaktadır. Esasen şehirlerimizin kalkınması, üretim kapasitelerinin artması ve gençlerimizin geleceğe umutla bakabilmesi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen eser ve hizmet siyasetinin temelini oluşturmaktadır. Bu şekilde Türkiye Yüzyılı hedeflerimize adım adım yaklaşırken her bir şehrimiz de kendi potansiyeliyle bu kutlu yürüyüşümüzün ayrılmaz bir parçası olmaktadır. Teşkilatlarımız da bu konuda kendi bölgelerinde önemli sorumluluklar üstlenmektedirler” dedi.

Şehit Aileleri Ve Gazilerle İftar

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, öğretmenevinde şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde buluştu. Bakan Güler, terörle mücadelede son yıllarda elde edilen tarihi başarıların ülke ve milletin güvenliğinin temin edilmesi bakımında son derece önemli sonuçlar ortaya çıkardığını söyledi. Terör örgütlerinin hareket kabiliyetinin büyük ölçüde sınırlandırıldığını, hudut emniyetinin güçlü bir şekilde tesis edildiğini belirten Bakan Güler, “Aziz şehitlerimiz en kıymetli varlıkları olan canlarını, vatan ve bayrak uğruna feda ederek bizlere bağımsız bir ülke, onurlu bir gelecek bırakmışlardır. Onların geride bıraktığı emanet hepimiz için hem aziz bir hatıra hem de büyük bir sorumluluktur. Şehitlerimize yoldaş kahraman gazilerimiz ise bu milletin gurur nişanesi olarak fedakârlığın ve yurt sevgisinin yaşayan timsalleridirler. Onların emeklerine sahip çıkmak ve fedakârlıklarını daima minnetle yâd etmek de bizim için en önemli görevdir. Elbette bu büyük fedakârlığın en ağır yükünü şehitlerimizin ve gazilerimizin siz kıymetli aileleri taşımaktadır. Sizlerin sabrı, metaneti ve vakur duruşu milletimizin ortak hafızasında çok özel bir yere sahiptir. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki siz şehit ve gazi ailelerimiz başımızın tacısınız. Bu yüzden her zaman yanınızda durmaya ve daima sizlere destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye’nin Dostluğu Ve Yapıcı Çabalarının Kıymetinin Bilinmeli

Yakın coğrafya başta olmak üzere tüm dünyada kritik gelişmelerin yaşandığı, risk ve tehditlerin arttığı karmaşık bir dönemin yaşandığını ifade eden Güler, şunları söyledi:

“Yakın coğrafyamız başta olmak üzere tüm dünyada kritik gelişmelerin yaşandığı risk ve tehditlerin arttığı karmaşık bir dönemi yaşıyoruz. Buna bağlı olarak da savunma ve güvenlik konuları her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Nitekim 28 Şubat’ta ABD ve İsrail’in komşumuz İran’a yönelik başlattığı kapsamlı saldırılar buna mukabil İran’ın bölge ülkelerini hedef alan misillemeleri güney coğrafyamızı büyük bir tehlike sarmalına sürüklemiştir. Türkiye olarak çatışmaların sonlanması için diplomasi ve çözüm odaklı yaklaşımımızı sürdürürken aynı zamanda ülkemizin, hudutlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliği için gereken tüm tedbirleri büyük bir hassasiyetle alıyoruz. Özellikle vurgulamalıyım ki nitelikli ve disiplinli personeli, modern silah ve teçhizatı, etkin, saygın ve caydırıcı özellikleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bu coğrafyanın en güçlü ordularının başında gelmektedir.”

Yeni Bir Dönemin Kapısı Aralandı

Terörsüz Türkiye sürecini başarıya ulaştırma kararlılığında olduklarını kaydeden Güler, “Yakın bölgemizde yaşanan bu çatışma ortamında güvenlik açısından gerekli tüm önlemleri alırken iç cephemizi tahkim etmek amacıyla da Terörsüz Türkiye sürecini başarıya ulaştırma kararlılığımız devam etmektedir. Başta şehit ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları olmak üzere kahraman ordumuzun ve kahraman güvenlik güçlerimizin gayretleriyle terörle mücadelede elde edilen tarihi başarılar ülkemizin geleceği açısından yeni bir dönemin kapısını da aralamıştır. Devletimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner liderliğinde ortaya koyduğu Terörsüz Türkiye hedefi güvenlik ve huzurun kalıcı hâle gelmesi kadar; Malazgirt’ten beri bu aziz topraklarda devam eden kardeşliğimizin ebedî kılınması, çocuklarımızın, terörün gölgesinden uzak bir ülkede büyümesi, ülkemizin daha fazla gelişmesi ve kalkınması ve tüm vatandaşlarımızın refah payının artması anlamına da gelmektedir. Bu konuda devletimizin duruşu açıktır ve herhangi bir tereddüt söz konusu değildir. Bu kapsamda sahadaki gelişmeleri dikkatle takip ediyor çalışmalarımızı planlı biçimde sürdürerek gerekli tedbirlerimizi her zaman ki kararlılığımızla alıyoruz” diye konuştu.

Şehitlerimizin Aziz Hatırasına Kesinlikle Leke Düşürmeyecek

Atılan adımların şehitlerin aziz hatıralarına kesinlikle leke düşürmeyeceğini belirten Güler, “Altını çizmek isterim ki bu süreçte atılan ve atılacak tüm adımlar şehitlerimizin aziz hatırasına kesinlikle leke düşürmeyecek gazilerimizin onuruna ve emeklerine asla zarar vermeyecek niteliktedir. Hedefimiz açık ve nettir. Artık tek bir evladımızı kaybetmediğimiz huzurun kalıcı kardeşliğin ve iç cephenin güçlü olduğu bir Türkiye. Nitekim son yıllarda terör örgütlerinin eylem kapasitesinin sonlandırılmasıyla tehdit ortamı yerini huzura bırakmıştır. Bu sayede bölge illerimiz de hak ettiği yatırımları daha fazla ve güvenli bir şekilde almaya başlamıştır” dedi.

Etiketler: ABDAK PartiDiziİranİsrailŞehitTerörTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Refüje ve su tankerine çarpan otomobilin sürücüsü ağır yaralandı

Sonraki Haber

2 sene önce biz yabancı hakem, yabancı VAR istedik

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Politika

İletişim Başkanı Burhanettin Duran’dan ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ mesajı

1 Mayıs 2026
Doğumun üzerinden 24 hafta geçmemiş anneler, 8 hafta ilave izin kullanabilecek
Politika

Doğumun üzerinden 24 hafta geçmemiş anneler, 8 hafta ilave izin kullanabilecek

1 Mayıs 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' mesajı
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ mesajı

1 Mayıs 2026
Bakan Işıkhan: 32 milyondan fazla vatandaşımız istihdama katılıyor
Politika

2 milyondan fazla vatandaşımız istihdama katılıyor

1 Mayıs 2026
Bakan Bayraktar, Milli güreşçileri ağırladı
Politika

Bakan Bayraktar, Milli güreşçileri ağırladı

30 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 1 Mayıs 2026
Bakan Fidan, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Umerov ile görüştü
Politika

Hakan Fidan, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri ile görüştü

30 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 1 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Abdullah Kavukcu: 2 sene önce biz yabancı hakem, yabancı VAR istedik

2 sene önce biz yabancı hakem, yabancı VAR istedik

En Güncel Haberler

Trafodan yapılan hırsızlık nedeniyle 10 bin abone elektriksiz kaldı
Gündem

Toroslar Edaş’a ait trafoda hırsızlık: 10 bin abone elektriksiz kaldı!

1 Mayıs 2026
1 Mayıs kutlamalarına giden işçileri taşıyan otobüs yoldan çıktı; 1 yaralı
Gündem

1 Mayıs kutlamalarına giden işçileri taşıyan otobüs yoldan çıktı; 1 yaralı

1 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Mecidiyeköy’de izinsiz gösteriye polis müdahale etti; gözaltılar var

1 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mersin’de ilk hasadı yapılan üzüm, kilosu 600 TL’ye ihraç edildi

1 Mayıs 2026
Yaşam

Çılgın Sayısal Loto’da büyük ikramiye 942 milyon TL’yi aştı

1 Mayıs 2026
Yaşam

Sulama kanalına düşüp, kaybolan Yusuf’un cansız bedeni bulundu

1 Mayıs 2026
Yaşam

İş ortağı tarafından tabancayla vurularak öldürüldü

1 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kızılırmak Deltası'nda su papatyaları açtı

Kızılırmak Deltası’nda su papatyaları açtı

- Haberton
1 Mayıs 2026

Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde ilkbaharla birlikte açan su papatyaları, ziyaretçilere masalsı bir atmosfer...

Aç karnına spor yağ yakımını artırıyor mu? Gerçekler ve doğru bilinen yanlışlar

Klima kullanımında en ekonomik yöntem nedir?

Yemeği tekrar tekrar ısıtmak ne kadar riskli?

1 Mayıs: İşçi Bayramı’nın Kökeni, Anlamı ve Tarihi Mücadelesi

Güncel Haber

Mersin'de ilk hasadı yapılan üzüm, kilosu 600 TL’ye ihraç edildi

Mersin’de ilk hasadı yapılan üzüm, kilosu 600 TL’ye ihraç edildi

1 Mayıs 2026
Çılgın Sayısal Loto’da büyük ikramiye 942 milyon TL’yi aştı

Çılgın Sayısal Loto’da büyük ikramiye 942 milyon TL’yi aştı

1 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton