26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Karabük’teki orman yangınlarında 4’üncü gün

Karabük’teki orman yangınlarında 4’üncü gün

Haberton - Haberton
26 Temmuz 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Karabük'teki orman yangınlarında 4'üncü gün
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Karabük’teki orman yangınlarında 4’üncü günde havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. Yanık kokusu ise kent merkezinde belirgin şekilde hissediliyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlara ilişkin, “Antalya Muratpaşa Güzeloba, Antalya Alanya Söğüt, Uşak Sivaslı, Adana Kozan, Denizli Acıpayam, Manisa Akhisar, Karabük Ovacık Kışla yangınlarını kontrol altına aldık. Yangınlar, yani 6 ilimizdeki 7 yangın tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları burada devam edecek. Özellikle, hava sıcaklığının çok ciddi bir şekilde yükseldiği bu birkaç gün, buna arkadaşlarımız kesintisiz bir şekilde devam edecekler” dedi.

Safranbolu ilçesi Çavuşlar köyü Mezarlık mevkisinde 23 Temmuz’da saat 14.30 ve Ovacık ilçesi Kışla köyü Merkez Mahallesi Pazar Yeri mevkisinde de aynı gün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Çevre ilçe ve illerden yangınla mücadele için itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile polis TOMA’ları sevk edildi. Kent genelinde ormanı yangınlarıyla havadan ve karadan mücadele sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün geldiği kentte yetkililerden bilgi alarak geceyi de burada geçirdi. Bakan Yumaklı, sabah saatlerinde de yangını yerinde takip ederken Cemaller Orman Deposu’nda kurulan koordinasyon merkezine ‘Orman Yangın Yönetim Aracı’ da konumlandırıldı. Harita üzerine ekipler ve yangın bölgeleri işaretlenirken aracın içi görüntülendi.

Bakan Yumaklı, 6 ildeki 7 yangının tamamen kontrol altına alındığını söyleyerek, “Son açıklamamızdan sonra devam ettiğini söylediğimiz, Antalya Muratpaşa Güzeloba, Antalya Alanya Söğüt, Uşak Sivaslı, Adana Kozan, Denizli Acıpayam, Manisa Akhisar, Karabük Ovacık Kışla yangınlarını kontrol altına aldık. Yangınlar, yani 6 ilimizdeki 7 yangın tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları burada devam edecek. Özellikle, hava sıcaklığının çok ciddi bir şekilde yükseldiği bu birkaç gün, buna arkadaşlarımız kesintisiz bir şekilde devam edecekler. Bu yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.

Yine bu orman yangınlarıyla alakalı bütün kurumlarımız canla başla mücadele ettiler. Bundan sonraki günlerde de hem önleme faaliyetleri açısından hem de çıkan yangınlara çok hızlıca müdahale ederek onların büyümesini engelleme açısından da aynı ciddiyetle devam edecekler. Ben gayret gösteren bütün orman kahramanlarımızla ilgili kurum ve kuruluşlarımıza, bizlere her zaman destek olan o bölgelerdeki vatandaşlarımıza canıgönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karabük'teki orman yangınlarında 4'üncü gün
Karabük’teki orman yangınlarında 4’üncü gün

KARABÜK, ANTALYA VE MERSİN’DE YANGINLAR DEVAM EDİYOR

Devam eden yangınlarla ilgili bilgi veren Bakan Yumaklı, “Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gece boyu mücadelemiz sürdü. Yine arazi şartlarının çok kırıklı, engebeli, kanyonlarla, derin yarlarla dolu olduğunu söylemiştim. Mümkün olduğu kadar hem iş makinelerimizin hem de arasözlerimizin buralara ulaşması için de gece boyu çalışmalar devam etti. Sabahın ilk saatlerinde hava araçlarının müdahalesine başlamak istedik ama yoğun sis ve duman buna izin vermedi.

Çok lokal olarak hava araçlarının mücadelesi söz konusu şu an. Rüzgar lehimize, gün içinde maksimum 25 kilometre/saate ulaşacağı bilgisi var bizde. Dolayısıyla bu açıdan herhangi bir problemimiz olmayacak. Burada 2 uçak 23 helikopterle bugün bu mücadelemizi sürdürmüş olacağız. Tabii bütün hava araçlarını havada görmeyecekler, onlar belli bir prensipte, planlama dahilinde çalışıyorlar” diye konuştu.

Antalya Gazipaşa’daki yangına dair bilgi veren Bakan Yumaklı, “Yangına gece boyu yoğun müdahalemiz sürdü, sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahaleye de başladık. 2 uçak, 11 helikopter görevlendirilmiş durumda. Karadan arkadaşlarımızı müdahalesi sürüyor” ifadelerini kullandı.

Dün gece saat 01.50’de Mersin’in Silifke ilçesinde orman yangını çıktığını belirten Bakan Yumaklı, “Aslına bakarsanız bu orman dışı alanda başlayıp, ormana sirayet eden bir yangın. Bunu sıklıkla söylüyoruz, bizim müdahalelerimizin yarıdan fazlası orman alanı dışında başlayan yerlerde oluyor. Onların büyük bir kısmı da ormana sirayet eden yangınlardan oluşuyor. Dolasıyla hem Gazipaşa’da hem Silifke Çaldırlı mevkisindeki yangınlarda bölgenin şiddetli rüzgara maruz kaldı, bu bölgeler çok şiddetli rüzgar altında. Arkadaşlarımız gerçekten gece boyu buna dikkat ederek müdahalelerine devam ettiler. Gün içinde de şiddetli rüzgarın devam edeceğiyle ilgili meteorolojik veriler var elimizde. Hem Karabük Safranbolu, hem Antalya ve Mersin yangınlarında yani Gazipaşa ve Silifke yangınlarında aktif 3 yangından bahsediyoruz. An itibarıyla yerleşim yerlerini tehdit eden herhangi bir yangın söz konusu değil” dedi.

YEŞİL VATAN İÇİN HASSASİYET ÇAĞRISI

Bugün ve yarın sıcaklıkların daha da artacağını belirten Bakan Yumaklı, şöyle konuştu:

“Bizim öngörümüz 28’ini geçecek şekilde, Ağustos’un ilk haftasına kadar sürecek, şiddetli sıcak ve kuraklıkla birlikte rüzgarların olacağı yönünde. Biz bu yangınları söndürecek kabiliyete sahibiz. Ancak bizi zorlayan aynı il içerisinde birden fazla farklı alanlarda yangın çıkması ya da riskli gördüğümüz alanlarda yangın çıkmasıyla güçlerimizin bölünmesi. Hatırlatmalarımızı yapacağız. Bu, orman içerisinde dikkat edilmesi olmayacak. Altını özellikle çiziyorum, bizi en çok zorlayan orman alanları dışında başlayarak ormana sirayet eden yangınlar. Özellikle bugün için Kuzey Ege ve Güney Marmara çok büyük risk teşkil ediyor. Ama her bölgemiz için teyakkuz halinde olmamız gerekiyor.

Bütün vatandaşlarımızdan 81 ilimiz için, ülkemizin her bir noktası için yangına sebebiyet verecek herhangi bir faaliyette bulunulmamasıyla ilgili hassasiyet istirham ediyorum. Bu hassasiyeti, yeşil vatanımız için istiyorum. Burada mücadele eden, etmek durumunda olan bütün kardeşlerim için istiyorum. Vatandaşlarımızın sağduyusuna güveniyorum. Umarım sadece bu 3 yangına odaklanmış oluruz, başka bir yangın haberi almadan inşallah bu yangınlarla ilgili güzel haberleri vermeye devam edebiliriz.”

DUMANLAR 40 KİLOMETRE UZAĞA YAYILDI

Kentin 2 ilçesinde 4 gündür süren orman yangınları nedeniyle yangın bölgelerine yaklaşık 40 kilometre uzaklığa kadar dumanlar yayıldı. Yüksek kesimlerde duman tabakası görünür hale geldi. Yanık kokusu ise kent merkezinde belirgin şekilde hissediliyor.

Etiketler: Orman Yangını
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Musah Mohammed transferin gözde oyuncularından biri oldu

Sonraki Haber

Çuvala dolanan caretta caretta kurtarıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Beykoz’da ormanlık alanda yangın çıktı; 3 hektarlık alan zarar gördü
Öne Çıkan

Beykoz’da ormanlık alanda yangın çıktı; alevler yeniden yükselmeye başladı

26 Nisan 2026
Derbide kazanan belli oldu! Galatasaray - Fenerbahçe maçına bu sonuç damga vurdu
Öne Çıkan

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin kazananı belli oldu!

26 Nisan 2026
Muş bir anda sallandı! Bulanık’ta deprem paniği
Öne Çıkan

Muş bir anda sallandı! Bulanık’ta deprem paniği

26 Nisan 2026
Çatalca'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Öne Çıkan

Çatalca’da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

26 Nisan 2026
Özgür Özel, Sakarya’dan seslendi; Düşman hukuku uygulayanlarla oturup konuşmam
Öne Çıkan

Özgür Özel, Sakarya’dan seslendi; Düşman hukuku uygulayanlarla oturup konuşmam

26 Nisan 2026
Siirt’te koyun yüklü kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı
Öne Çıkan

Siirt’te koyun yüklü kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

26 Nisan 2026
Sonraki Haber
Çuvala dolanan caretta caretta kurtarıldı

Çuvala dolanan caretta caretta kurtarıldı

En Güncel Haberler

Kerkük'te zincirleme trafik kazası: 6 ölü, 16 yaralı
Dış Haberler

Kerkük’te zincirleme trafik kazası: 6 ölü, 16 yaralı

26 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

26 Nisan 2026
Beykoz’da ormanlık alanda yangın çıktı; 3 hektarlık alan zarar gördü
Öne Çıkan

Beykoz’da ormanlık alanda yangın çıktı; alevler yeniden yükselmeye başladı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dev derbide ‘Dezenformasyona kırmızı kart’ mesajı

26 Nisan 2026
Yaşam

Elazığ’da dolu yağışı etkili oldu

26 Nisan 2026
Yaşam

Gaziantep’te dolu yağışı etkili oldu

26 Nisan 2026
Yaşam

Düzce’de plajda hafta sonu yoğunluğu

26 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bursaspor Başkanı Enes Çelik: Kampa kadar tüm transferlerimizi bitirmiş olacağız

Bursaspor Başkanı Enes Çelik: Kampa kadar tüm transferlerimizi bitirmiş olacağız

- Haberton
26 Nisan 2026

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, şampiyonluk kutlamalarının ardından yaptığı açıklamada, 25 Haziran’a kadar transferlerin tamamlanacağını söyleyerek, “Kampa kadar tüm transferlerimizi bitirmiş...

Kadına şiddet vakalarında artış iddiası: Gerçek tablo ne?

Gençlerde anksiyete ve depresyon artıyor mu? Uzmanlar uyardı

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahte nasıl ayırt edilir?

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

Güncel Haber

Kerkük'te zincirleme trafik kazası: 6 ölü, 16 yaralı

Kerkük’te zincirleme trafik kazası: 6 ölü, 16 yaralı

26 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton