26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kanal İstanbul rant projesi

Kanal İstanbul rant projesi

Haberton - Haberton
6 Nisan 2021 - Güncellenme Tarihi 20 Ağustos 2021
- Politika, Deva Partisi Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Kanal İstanbul rant projesi

Kanal İstanbul rant projesi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Herkes etrafına rant gözlüğüyle bakmıyor, yarınları düşünen bizler de varız, Kanal İstanbul rant projesi” dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Şırnak İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi. İşte Ali Babacan’ın konuşmasından satır başları:

‘Kanal İstanbul rant projesi’

“Dün sabah bir televizyon programında dedim ki ‘Kanal İstanbul’a karşı çıkanlara darbeci diyecekler.’ Üzerinden bir gün geçmedi, tam 8 saat sonra Sayın Erdoğan açıklama yaptı, ‘Kanal İstanbul’a karşı çıkanlar en büyük Atatürk ve Cumhuriyet düşmanıdır’ diye. Lafların ağırlığına bakar mısınız? Ama biz bildik. Maalesef o bildiriyi yayınlayanlar da böyle bir fırsatı altın tepsi içinde bu hükümete sundular. Kaş yapalım derken göz çıkarma, en hafifinden… Belki de başka şeyi var mıdır yok mudur, orasını bilmeyiz. Herkes etrafına bu hükümet gibi rant gözlükleriyle bakmıyor. Bu ülkenin yarınlarını, istikbalini düşünenler de var. Biz varız biz! Biz bu düşman dile de, rant peşindeki heveslere de karşı çıkacağız, sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

“Kürtçe ağıtların yankısını Ankara’da yüreğimizde taşıyacağız”

“1994 yılında Şırnak’ta, Koçağılı ve Kuşkonar köylerinde ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Tahir Elçi’nin ısrarlı hukuk mücadelesinin sonucunda; 26 yıl sonra Anayasa Mahkemesi 1994 yılında yaşanan acının aydınlanmasına katkı sundu. Ama Şırnak hâlâ adalet bekliyor. Uludere’de Roboski’de hayatını kaybeden 34 vatandaşımız için adalet bekliyor.

Etkili bir hukuk soruşturması yapılmadı. Kimse bu olayın hesabını vermedi. Sorumlular açığa çıkmadı. Kimse çıkıp bir özür dahi dilemedi. Biz, vatandaşlarımızın, terör örgütünün tehdidiyle, devletin hukuksuz uygulamaları arasında sıkışmasına razı değiliz. Bu topraklarda yakılan Kürtçe ağıtların yankısını Ankara’da yüreğimizde taşıyacağız. O ağıtları, acıları dindirmek için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Bu coğrafyanın çığlığına sağır kalmayacağız.”

“Generallere mektup yazıp ‘iktidarı uyarın’ diyen Bahçeli’ydi’’

“Ne yapıyor büyüklü küçüklü ortaklar? Hemen acı darbe hafızamızı suistimal etmeye, ülkemizi kutuplaştırmaya çalışıyorlar. Şu andaki iktidar partisinin ilk yıllarında, generallere mektup yazıp ‘iktidarı uyarın’ diyen krizlerin ortağı Bahçeli’ydi. Vesayet odaklarından besleniyor. Tabii o günlerde 2002 krizinden sonra baraj altı kalmış Meclis’e bile girememiş, generallere mektup yazıyor… Hepsi kayıtlarda. Zaten kendisinin en tutarlı olduğu konu tutarsızlık. Bir de krizlerin ortağı olması. Bu iki konuda çok tutarlı.”

“Ağzını açanın kapısına polis gidiyor”

“Geçtiğimiz günlerde bazı emekli askerler bir bildiri yazmışlar. Anayasal sınırlar içerisinde düşüncesini ifade etmesi tabii ki herkesin en temel hakkı. Elbette ifade sahipleri, sözlerinin nereye varacağını hesaplamak, bunları ölçmekle de sorumludur. Bunlar tecrübesiz insanlar değil.

Bu insanların rasgele, hesapsız kitapsız konuşması, açıklama yapması, hareket etmesi de düşünülemez… Bugünkü iktidar ülkeyi tamamen sessizliğe mahkum etmek istiyor. Ağzını açanın kapısına polis gidiyor, vatandaşlarımız gözünü mahkemede açıyor. Durum böyle olup da, emekli askerler açıklama yapınca da iktidar şaşırıyor, ‘acaba darbe tehdidi mi’ diyor. Öyle bir susturdular ki herkesi, kimse sesini çıkartamaz oldu.”

‘Meclisimizi bir kez daha hukuksuzluğun adresi yaptılar’

“Geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulu’na bir kanun teklifi geldi. Oylamada teklif reddedildi. Kanun teklifini getiren parti de iktidar partisi. İlgili teklifin bir yıl süreyle askıya alınması gerekiyordu. Değil bir yıl değil, bir gün sonra Meclis’e yeniden getirdiler. Ağzımız açık bakıyoruz. E tabii, anayasayı her gün çiğneyen kişiler, meclisi de iç tüzüğünü de çiğnemekten kaçınmıyor. Bir kere daha meclisimizi hukuksuzluğun adresi yaptılar. Peki konu ne? Hani şu, kamuda işe alımlarda reddederken ‘senin şu akrabanın şu akrabası terörle iltisaklıymış’ gibi gerekçeler öne sürdükleri güvenlik soruşturması.”

‘Kamuda işe alımlarda mülakatı kaldıracağız’

“Biz suçların şahsiliği ilkesi ve masumiyet karinesi gereğince, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanunu teklifinin sorunlu olduğunu düşünüyoruz. Elbette devletin güvenliğiyle doğrudan ilişkili olan ve gizlilik gerektiren mesleklerde bu önemlidir. Bu meslek gruplarının açıkça zikredilmesi lazım. Raporları değerlendiren komisyon için şeffaf kriterlerin belirlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Kamuda işe alımlarda önemli gördüğümüz bir diğer nokta ise mülakat sistemi. Birilerini kayırma aracı olmuş. Biz kesinlikle bu mülakat sistemini kaldıracağız. DEVA Partisi, devleti halka açacak. DEVA Partisi, kamu haklarından sadece belli kesimlerin değil, herkesin yararlanmasını sağlayacak.”

“Valilerimize, kaymakamlarımıza sesleniyorum. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı partili ve taraflı olabilir ama bu sizi bağlamaz. Devletin partisi olmaz. Siz vatandaşlara adil davranmak zorundasınız. Birinci sınıf ve eşit vatandaş muamelesi yapmak sizin göreviniz.”

Etiketler: Ali Babacan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Gökyüzünde iftar açmanın bedeli 18 bin dolar

Sonraki Haber

Çiftçilerin yüzü gülmeye devam ediyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze'dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir
Politika

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze’dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir

25 Haziran 2026
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Politika

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

25 Haziran 2026
Bakan Bolat: Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı
Politika

Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı

25 Haziran 2026
TMO hububat alımlarında ödemelere başladı
Politika

TMO hububat alımlarında ödemelere başladı

25 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi canlarımızı asla ihmal etmedik
Politika

Erdoğan’dan Alevi vatandaşlara mesaj: Asla ihmal etmedik

25 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz
Politika

BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Çiftçilerin yüzü gülmeye devam ediyor

Çiftçilerin yüzü gülmeye devam ediyor

En Güncel Haberler

Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu
Moda ve Kadın

Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu

26 Haziran 2026
Fatih’te 5 katlı iş hanında yangın: 1 yaralı
Yerel Haberler

Fatih’te 5 katlı iş hanında yangın: 1 yaralı

26 Haziran 2026
Her Kadının Dolabında Mutlaka Olması Gereken Zamansız Parçalar
Moda ve Kadın

Her Kadının Dolabında Mutlaka Olması Gereken Zamansız Parçalar

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada'da Darlington Nükleer Tesisi'ni ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

- Haberton
26 Haziran 2026

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kanada'da Darlington Nükleer Tesisi'ni ziyaret etti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kanada...

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

Market fiyatları neden sürekli artıyor? Uzmanlar perde arkasını anlattı

Güncel Haber

Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu

Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu

26 Haziran 2026
Fatih’te 5 katlı iş hanında yangın: 1 yaralı

Fatih’te 5 katlı iş hanında yangın: 1 yaralı

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton