3 Eylül 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Kamu işçisine 3’üncü zam teklifi

Kamu işçisine 3’üncü zam teklifi

Haberton - Haberton
18 Temmuz 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Kamu işçisine 3'üncü zam teklifi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kamu işçisine 3’üncü zam teklifi; ilk 6 ay yüzde 24, sonraki 6 aylar için gerçekleşecek enflasyon oranı.

Kamuda yaklaşık 600 bin işçinin ücret artışının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde işveren tarafını temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’nın (TÜHİS) 3’üncü teklifi ilk 6 ayı için yüzde 24, ikinci ve sonraki 6 aylar için gerçekleşecek enflasyon oranında oldu.

Karayolları, demir yolları, enerji santralleri, bakanlıklar, üniversiteler ve hastaneler gibi kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 600 bin işçiyi ilgilendiren 2025 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri kapsamında kamu işverenini temsil eden TÜHİS ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) heyetleri bir araya geldi. Toplantıda, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar ve HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert de yer aldı. TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’in ortak zam talebini 27 Şubat’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunmasıyla başlayan görüşmeler kapsamında işvereni temsil eden TÜHİS, 3’üncü teklifini yaptı. 3’üncü teklif ilk 6 ay için yüzde 24, 2’nci ve sonraki 6 aylar için gerçekleşecek enflasyon oranında oldu.

Bakan Işıkhan: İşçilerimizin ekonomik ve sosyal haklarını artıracağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamuda yaklaşık 600 bin işçinin ücret artışının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde işveren tarafını temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’nın (TÜHİS) verdiği teklife ilişkin, “Bu genel artışların yanında önümüzdeki hafta başında sendikalarımızla birlikte iş kollarına ilişkin meseleleri ve geneli ilgilendiren bazı konularda işçilerimizin ekonomik ve sosyal haklarını artıracak müzakerelere devam edeceğiz” dedi.

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, sürecin şeffaf ve sosyal diyalog içinde yürütüldüğünü belirterek, “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yaklaşık 600 bin kamu işçisini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecimiz devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, AK Parti iktidarları döneminde tüm işçilerimiz ve emekçilerimiz bilir ki onları enflasyona ezdirmeme ilkesini daima uyguladık” dedi.

Teklifin ayrıntılarını paylaşan Bakan Işıkhan, “Hükümet olarak teklifimizi açıklamak isterim; işçilerimize birinci altı ay için yüzde 24, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için gerçekleşen enflasyon oranını teklif ediyoruz. Bu genel artışların yanında önümüzdeki hafta başında sendikalarımızla birlikte iş kollarına ilişkin meseleleri ve geneli ilgilendiren bazı konularda işçilerimizin ekonomik ve sosyal haklarını artıracak müzakerelere devam edeceğiz. TÜHİS ile birlikte sendikalarımızla bir araya gelerek Kamu Çerçeve Protokolünü inşallah sizlerle birlikte kaleme almaya başlayacağız. İşçilerimizin ve sendikalarımızın da müsterih olmalarını özellikle istirham ediyorum. Sürecin hayırlı olmasını diliyor, toplantıya katılımınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘BİR İLERLEME VAR’

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Çalışma Bakanlığımız bize daha önceki sunmuş olduğu teklifler sonucunda bugün de 3’üncü teklifini verdiler. Dolayısıyla daha önce biliyorsunuz yüzde 16, yüzde 17 birinci 6 ay itibarıyla teklif verildi. Bugün itibarıyla birinci 6 ay yüzde 24, ikinci 6 ay gerçekleşen enflasyon, üçüncü 6 ay gerçekleşen enflasyon, dördüncü 6 ay gerçekleşen enflasyon adı altında verildi. Ancak sadece bu şekliyle bugün bize bu teklif verildi. Ancak esas sosyal haklar, çalışma düzeni, iş yerlerine özgü sorunlar bunların tamamı ücretler kadar daha önemli. Orada da büyük ücretler var. Pazartesi itibarıyla tekrar bir araya gelinerek bu sosyal hakları, iş düzenini, iş yerine özgü sorunları görüşeceğiz, TÜHİS ve Çalışma Bakanlığımızla birlikte. Dolayısıyla bugün itibarıyla aylardan beri görüşmemizin sonucunda bir ilerleme var. Burada bunu söylemek isterim. Biz her zaman ‘Masabaşında müzakere yaparak, görüşerek bir sonuca gidelim’ diyoruz. Bir yere kadar gelindi” dedi.

‘SONUÇ ALMIŞ DEĞİLİZ’

Ağar, gelecek hafta tekrar görüşmelere devam edeceklerini söyleyerek, “Bir sonuç almış değiliz. Biz gerek HAK-İŞ Konfederasyonumuz, gerek biz koordinasyon kurullarımızla bugün tekrar bir araya gelerek bunu yine değerlendireceğiz. Önümüzdeki pazartesi günü tekrar bir araya gelip o görüşmelerimizi de kendi aramızda değerlendireceğiz. Temennimiz iyi niyet kuralları içerisinde işçi arkadaşlarımızın daha dayanacak gücü kalmadığından dolayı ve işçiye yakışacak ücret, işçinin geçinebileceği ücret gerek ailesine mahcup olmayacak şekilde gerek çalışırken daha azimli çalışacak şekilde, işine giderken huzurlu, evine giderken huzurlu gitmesi gerekçesiyle inşallah iyi bir sonuç alırız. Temennimiz o” değerlendirmesini yaptı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sigarayla ilgili yeniden etkin ve çok kapsamlı bir çalışma yapmamız gerekiyor

Sonraki Haber

Uzaydan atlayan Felix Baumgartner hayatını kaybetti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında duruşma maratonu sürüyor
Öne Çıkan

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında duruşma maratonu sürüyor

3 Eylül 2026
Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik ‘yolsuzluk’ davasında duruşma yarına ertelendi
Öne Çıkan

Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik ‘yolsuzluk’ davasında duruşma yarına ertelendi

3 Eylül 2026
Gemi kazasında çarpıcı bilirkişi raporu: “Gözcü olsaydı, batma engellenebilirdi”
Öne Çıkan

Gemi kazasında çarpıcı bilirkişi raporu: “Gözcü olsaydı, batma engellenebilirdi”

3 Eylül 2026
Davutoğlu'na açılan soruşturmayla ilgili avukatından açıklama geldi: "Süreç, Bingöl'deki olayla ilgili"
Öne Çıkan

Davutoğlu’na açılan soruşturmayla ilgili avukatından açıklama: “Süreç, Bingöl’deki olayla ilgili”

3 Eylül 2026
Gülistan Doku soruşturmasında kritik gelişme: Eski jandarma komutan yardımcısı ve eşi tutuklandı
Öne Çıkan

Gülistan Doku soruşturmasında kritik gelişme: Eski jandarma komutan yardımcısı ve eşi tutuklandı

3 Eylül 2026
Olayı anbean anlattı: Tuğyan’ın, annesi Güllü’yü nasıl öldürdüğünü gösterdi
Öne Çıkan

Olayı anbean anlattı: Tuğyan’ın, annesi Güllü’yü nasıl öldürdüğünü gösterdi

3 Eylül 2026
Sonraki Haber
Uzaydan atlayan Felix Baumgartner hayatını kaybetti

Uzaydan atlayan Felix Baumgartner hayatını kaybetti

En Güncel Haberler

Kaza yapan sürücü alkolmetreyi üflemek yerine içine çekti
Yerel Haberler

Kaza yapan sürücü alkolmetreyi üflemek yerine içine çekti

3 Eylül 2026
Bingöl’de otomobil dere yatağına devrildi: 1 ölü, 4 yaralı
Yerel Haberler

Bingöl’de otomobil dere yatağına devrildi: 1 ölü, 4 yaralı

3 Eylül 2026
Araştırmalar 2 yaşa kadar şeker tüketiminin 70'li yaşlardaki sağlığı etkileyebildiğini ortaya koydu
Sağlık Haberleri

Araştırmalar 2 yaşa kadar şeker tüketiminin 70’li yaşlardaki sağlığı etkileyebildiğini ortaya koydu

3 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avusturyalı turist Rize’de yaylada kaybolmuştu: Ekipler kurtardı

3 Eylül 2026
Yaşam

Telefonla aradıkları kadının 1,5 milyon TL’lik altınını alıp dolandıran şüpheliler yakalandı

3 Eylül 2026
Yaşam

Elmalı’da 12. Temsili Yörük Göçü: “Yörük kültürü bu toprakların en büyük zenginliği”

3 Eylül 2026
Yaşam

Van’da yasa dışı avcılığa geçit yok: Para cezası kesildi

3 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Fındık çuvalı taşırken yamaçtan yuvarlandı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Fındık çuvalı taşırken yamaçtan yuvarlandı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

- Haberton
3 Eylül 2026

Ordu’nun Korgan ilçesinde fındık çuvalı taşıdığı sırada yaklaşık 30 metrelik yamaçtan yuvarlanan İsa Öğme (56), hayatını kaybetti. Olay, Aşağıyaylacık Mahallesi’nde...

Türkiye’de tarım ilacı kalıntıları: Meyve ve sebzeler ne kadar güvenli?

SGK primleriniz yatıyor mu? e-Devlet’ten sigorta kaydı kontrolü nasıl yapılır?

Kullanmadığınız telefon hattını nasıl iptal edebilirsiniz? e-Devlet’ten hat kapatma işlemi

Mevsim geçişinde bağışıklık nasıl desteklenir? İşte bilimin önerdiği besinler

Güncel Haber

Kaza yapan sürücü alkolmetreyi üflemek yerine içine çekti

Kaza yapan sürücü alkolmetreyi üflemek yerine içine çekti

3 Eylül 2026
Bingöl’de otomobil dere yatağına devrildi: 1 ölü, 4 yaralı

Bingöl’de otomobil dere yatağına devrildi: 1 ölü, 4 yaralı

3 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton