24 Haziran 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - Kağıthane’de otizmli Zümre’nin öldüğü kazada yeni görüntüler ortaya çıktı

Kağıthane’de otizmli Zümre’nin öldüğü kazada yeni görüntüler ortaya çıktı

Haberton - Haberton
4 Haziran 2026
- Yerel Haberler
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kağıthane’de Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününde akrabalarını ziyaret ettikten sonra evine dönen otizmli Hamidiye Zümre Karkar (5), annesi Bircan Karkar (35) ve kardeşi E.E.K. (7) ile birlikte yolun karşısına geçmek istedi.

Bu sırada bir otomobil aileye yol vermek için durdu. Yolun karşısına geçmeye başlayan aileye motosiklet çarptı. Ağır yaralanan Karkar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazanın ardından gözaltına alınan motosiklet sürücüsü Mustafa Efe T. (18) tutuklanırken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Ailenin 9 yıl önce bebeklerini yaklaşık 15 günlükken hastalık nedeniyle kaybettikleri ortaya çıktı. Ailenin en büyük çocuğu M.C.K.’nin (9) da otizmli olduğu öğrenildi. Diğer yandan anne Bircan Karkar’ın çocuğunu kaybetmesinin ardından psikolojisinin bozularak evden ayrıldığı, hakkında kayıp ihbarı yapıldığı ve bir süre sonra polis ekipleri tarafından bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Kaza, 29 Mayıs Cuma günü saat 18.30 sıralarında Sultan Selim Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre anne Bircan Karkar, bayram ziyareti dönüşünde çocukları E.E.K. ve Hamidiye Zümre Karkar çocuğuyla yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada yoldan geçen bir otomobil durarak anne ve çocuklarına yol verdi. Yolun karşısına geçmeye başlayan aile, yolun ortasına geldiğinde Mustafa Efe T. yönetimindeki 34 KJS 234 plakalı motosikletin çarpmasıyla yola savruldu.

Hastanede Hayatını Kaybetti

Kazada Hamidiye Zümre Karkar ağır yaralanırken, anneyle diğer çocuğun kazayı yaralanmadan atlattığı öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Seyrantepe Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Hamidiye Zümre Karkar, sevk edildiği hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Sürücü Tutuklandı

Kazanın ardından gözaltına alınan motosiklet sürücüsü Mustafa Efe T., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüpheli, ‘Taksirle öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hayatını kaybeden Hamidiye Zümre Karkar, 30 Mayıs cumartesi günü Kağıthane Sultan Selim Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

9 Yıl Öncede Bebeğini Kaybetmiş

Otizmli olduğu öğrenilen Hamidiye Zümre Karkar’ın ölümü ailesini yasa boğdu. Ailenin bebeklerini 9 yıl önce yaklaşık 15 günlükken kaybettiği öğrenildi. Ayrıca ailenin en büyük çocuğu olan M.C.K.’nin (9) da otizmli olduğu ortaya çıktı. Diğer yandan anne Bircan Karkar’ın çocuğunu kaybetmesinin ardından psikolojisinin bozularak evden ayrıldığı, hakkında kayıp ihbarında bulunulduğu ve bir süre sonra polis ekipleri tarafından bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Kaza Anı Güvenlik Kamerasında

Kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, bir otomobilin anne ve çocuklarına yol vermek için durduğu, ailenin yolun karşısına geçmeye başladığı sırada motosikletin çarptığı anlar görülüyor. Kazanın ardından çevredeki vatandaşların yardıma koştuğu anlar da görüntülerde yer alıyor.

Yaralanmıştı Annesinde Kucağındaydı

Olayla ilgili konuşan esnaf Adem Albayrak, “Bayramın ikinci günü şu yoldan çocuklu bayan zaten geçerken, buradaki bir araç durdu. Tam yolu ortaladı, diğer taraftan tabi ki o da dikkatsizlik mi diyelim, artık şansa mı diyelim, kısmet mi diyelim. Gelir gelmez hem yayaya hem çocuğa hem annesine vurmuş oldu. Tabi burada esnaf olarak koştuk. Tabi sonuçta kız yaralanmıştı bebek. Annesinin kucağında sonra hemen bu arada bir tane araç geldi, ambulansı beklemedi çünkü durum biraz vahimdi. Direkt bir sivil normal bir vatandaşın arabasıyla hastaneye gönderdik” dedi.

Bayramı Acı Geçirmiş Oldu

Albayrak, “Tabi ki değerli bir arkadaşımızın çocuğu aynı zamanda, çok sevdiğimiz bir çocuktu. Buna da tabii ki çok üzüldü ama sonuçta bir ecel veya bir kader diyelim. Dün de bayramın 3’üncü gününde duyduk ki vefat etmiş çocuk. Allah rahmet eylesin. Ailesine sabır versin. Tabi üzücü bir olay. Mahallemizin çocuğu, mahallemizin gençleri. Bunların hepsi mahallede yetişen çocuklar. Tabi isteyerek olmasa da sonuçta bir acı olay. Allah rahmet eylesin. Anası babasına başsağlığı diliyoruz. Allah böyle kazalar göstermesin. Bayramın 2’nci günü ya gezmeden parktan ya dondurmacıdan dönüyorlardı. Sonuçta bizim yan komşumuz aynı zamanda. Aile temiz bir aileydi. Onu iyi biliyorum. Babası çok değerli bir insandır; annesi yine öyle. Tabi yazgı kader diyelim. Nasıl diyelim, acı bir olay. Bayramı acı geçirmiş oldu. Çocuğa çok üzüldük; 5 yaşındaki bir kız çocuğu olduğu için. Özellikle ben çocuğu bizzat görmeme rağmen üzüldük. Allah rahmet eylesin. Tabi ki bunlara dikkat etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Dikkat Her Şeyin Önüne Geçer

Albayrak, “Aslında bütün motorcu arkadaşlara özellikle belirteyim. Bir araç duruyorsa sen de dur kardeşim. Acelen ne nereye gidiyorsun. Kuryeler bak mesela. Kardeşim bekle iyi motorcu olabilirsin; ama iyi dikkatsizsin. İyi motorcusun ama dikkatin sıfır. Motorunun tekerini kaldırırsın ama arkadaki hep tek teker yürüyemezsin. İnsan iki ayağında zor yürüyor yüksek motorla. Tabi buradaki tek diyeceğim şey motorcu arkadaşlara lütfen biraz daha hassasiyet gösterip dikkatli olalım. Bu vakalar çok yaşanıyor; gerek araç olarak gerek motor olarak. Özellikle de bu bölgede Sanayi Mahallesi şu anda çok kalabalık bir yer. Herkesin birbirini tanıdığı bir yer. Esnaf olarak biz de rahatsız oluyoruz. Dikkatli sürün; dikkat her şeyin önüne geçer” diye konuştu.

Etiketler: EğitimKazaKurban BayramıPolis
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Gaziantep’te TIR devrildi; 17 ton arpa yola saçıldı

Sonraki Haber

Şırnak’ta tek katlı binada yangın çıktı, itfaiyeci duvardaki Türk bayrağını korumaya aldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Diyarbakır'da çıkan anız yangını söndürüldü
Yerel Haberler

Diyarbakır’da çıkan anız yangını söndürüldü

24 Haziran 2026
Yön levhasına çarpan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
Yerel Haberler

Yön levhasına çarpan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı

24 Haziran 2026
Beykoz’da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 10 binden fazla obje ve sikke ele geçirildi
Yerel Haberler

Beykoz’da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 10 binden fazla obje ve sikke ele geçirildi

24 Haziran 2026
Kayseri'de iş makinesinin altında kalan işçi öldü
Yerel Haberler

Kayseri’de iş makinesinin altında kalan işçi öldü

24 Haziran 2026
Manisa Kula'da uyuşturucu ve asayiş operasyonları; 6 tutuklama
Yerel Haberler

Manisa Kula’da uyuşturucu ve asayiş operasyonları; 6 tutuklama

24 Haziran 2026
Otomobille çarptığı yayanın ölümüne neden olan sürücü tutuklandı
Yerel Haberler

Otomobille çarptığı yayanın ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

24 Haziran 2026
Sonraki Haber
Şırnak’ta tek katlı binada yangın çıktı, itfaiyeci duvardaki Türk bayrağını korumaya aldı

Şırnak’ta tek katlı binada yangın çıktı, itfaiyeci duvardaki Türk bayrağını korumaya aldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Kadınların başarısını konuşmak yerine kıyafetlerini tartışmak
Yazarlar

Kadınların başarısını konuşmak yerine kıyafetlerini tartışmak

24 Haziran 2026
ATSO Başkanı'nın ölümüne ilişkin davada eşi: Kanaatim, tartışma sırasındaki itiş kakıştan denize düştü
Öne Çıkan

Ali Bahar davasında eşinden çarpıcı ifade: “İtiş kakış sonucu denize düştü”

24 Haziran 2026
Araçta ölü bulunan Cansu ve Ufuk'tan biyolojik numune alındı, cenazeleri toprağa verildi
Öne Çıkan

Araçta ölü bulunan Cansu ve Ufuk’tan biyolojik numune alındı

24 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sakarya’da tren raylarının yer altına alınması için ilk adım atıldı

24 Haziran 2026
Yaşam

Düştüğü havuzda çamura saplanan inek kurtarıldı

24 Haziran 2026
Yaşam

Diyarbakır sıcağında, minibüsüne kurduğu ‘sulu klima’ ile yolcularını serinletiyor

24 Haziran 2026
Yaşam

Van Gölü’nden 2 milyon 100 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı

24 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sakarya’da tren raylarının yer altına alınması için ilk adım atıldı

Sakarya’da tren raylarının yer altına alınması için ilk adım atıldı

- Haberton
24 Haziran 2026

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mithatpaşa-Gar arasındaki tren raylarının yer altına alınması projesinde ilk adım atıldı. Şehrin merkezini ikiye...

Sık unutkanlık neyin habercisi olabilir? Uzmanlardan kritik uyarılar

Karın şişkinliğini hafife almayın: Uzmanlar uyardı

Bankadan arıyoruz diyenlere dikkat! Telefon dolandırıcılığında yeni tuzak büyüyor

Ghosting neden bu kadar arttı? Modern ilişkilerin görünmeyen krizi büyüyor

Güncel Haber

Kadınların başarısını konuşmak yerine kıyafetlerini tartışmak

Kadınların başarısını konuşmak yerine kıyafetlerini tartışmak

24 Haziran 2026
ATSO Başkanı'nın ölümüne ilişkin davada eşi: Kanaatim, tartışma sırasındaki itiş kakıştan denize düştü

Ali Bahar davasında eşinden çarpıcı ifade: “İtiş kakış sonucu denize düştü”

24 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton