16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - KADINSA’dan jinekolojik kansere karşı farkındalık

KADINSA’dan jinekolojik kansere karşı farkındalık

Haberton - Haberton
25 Nisan 2024
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
KADINSA'dan jinekolojik kansere karşı farkındalık

KADINSA'dan jinekolojik kansere karşı farkındalık

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kalkınmada Kadının Sağlık Hakkı Derneği (KADINSA) Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Uzman Hemşire Emine Gök’ün hayata geçirdiği OncoHealth assistant uygulaması jinekolojik kansere karşı farkındalık kazandırıyor.

Uygulama, özellikle metropol dışında yaşayan kadınlara jinekolojik kansere karşı yol gösterici oluyor. Uygulama aracılığıyla ameliyat olan Aysel Bulut (51), “İleri derecede miyom rahatsızlığım vardı ve çekiniyordum, nereye başvuracağımı bilmiyordum. Görümcem uygulamayı gördü ve uygulamadan başvurduk. Rahim ameliyatı olup, sağlığıma kavuştum” dedi.

KADINSA Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Uzman Hemşire Emine Gök’ün kurduğu OncoHealth assistant uygulaması, özellikle metropol dışında yaşayan kadınlar için jinekolojik kansere karşı yol gösterici oluyor. Uygulamayı ücretsiz olarak telefonlara indirilebilen mobil bir uygulama olduğunu belirten Gök, “Bu uygulama içerisinde kadınlar ücretsiz bir şekilde jinekolojik kanserlerle ilgili doğru bilgiye erişim sağlayabiliyorlar.

Uygulamada daha önceki hastaların tanı, tedavi ve sonraki süreçte yaşamış olduğu ve zorlu süreçte neler yaşadıklarını anlatan öyküler bulunuyor. Uygulama içerisinde çok güzel bir alan olarak, soru soran kişilere 24 saat içerisinde geri dönüş yapabiliyor olması yer alıyor. Kadınlar bu uygulamayla aslında doğru bilgiye, doğru hekim tarafından erişim sağlamış olabiliyorlar. Uygulama ile erişebilecekleri jinekoloji, onkoloji cerrahisi, tıbbi onkoloji, diyetisyen, fizik tedavi uzmanı, radyoterapi uzmanlarımıza soru yöneltilebiliyor. Ayrıca uygulamada, kadınlar kendilerinin ilgilenmiş olduğu ya da öğrenmek istediği alanla ilgili makalelere erişim sağlayabilirler” ifadelerini kullandı.

‘UYGULAMA, AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ OLARAK HAYATA GEÇİRİLDİ’

Uygulamanın 6 Şubat depreminin olduğu dönemde Avrupa Birliği Projesi olarak hayata geçirildiğine dikkati çeken Gök, “Covid-19 pandemisi birlikte sağlık hizmetlerine erişimde pek çok sıkıntı ve aksaklık oldu. Hem poliklinik hizmetlerinin aksamış olması hem de vatandaşların hasta olurum korkusuyla bazen tanıda ve tedavi şeklinde zaman zaman aksaklıklar meydana geldi. Serviks kanseri jinekoloji kanserleri içerisinde önce gelen kanserler arasında ve tarama testleriyle erken tanı sağlanabiliyor.

Kalkınmada Kadının Sağlık Hakkı Derneği (KADINSA) Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Uzman Hemşire Emine Gök'ün hayata geçirdiği OncoHealth assistant uygulaması jinekolojik kansere karşı farkındalık kazandırıyor.
Kalkınmada Kadının Sağlık Hakkı Derneği (KADINSA) Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Uzman Hemşire Emine Gök’ün hayata geçirdiği OncoHealth assistant uygulaması jinekolojik kansere karşı farkındalık kazandırıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artık mobil uygulamalardan daha çok bahseder olduk. Tam da bu anlamda bu uygulama çok kıymetli. Çünkü hem metropol dışında sağlık hizmetlerine erişim sağlamayan kadınların erişebileceği bir noktada duruyoruz. Aynı zamanda doğru bilgi sağladığımız için de internetteki o kirli bilgiden korunmuş oluyoruz. Fakat mobil uygulamalar sadece tek başına yeterli olan tarafta değil. Bizim internet altyapımızda çok iyi olması gerekiyor. Her kadına erişim sağlayabilmiş olmamız gerekiyor” diye konuştu.

‘AMACIMIZ DAHA ÇOK KADINA ERİŞİM SAĞLAYABİLMEK’

Uygulamadan soru soran kadınların özellikle deprem bölgesinden olduğunu altını çizen Emine Gök, “Jinekolojik kanser tanısı alıp afetten etkilenen ama sağlık hizmetlerine o esnada erişim sağlayamayan kadınlardan gelen soruları cevaplamış olduk. Uygulamayla birlikte bir hastamızın tedavi edilmesini sağladık. Uzun zaman randevuyla ilgili sıkıntı yaşayıp aslında vücudunda bazı farkındalıkları olduğu halde sağlık kuruluşuna gidemeyen bir kadının bize erişmesiyle birlikte onu şu an tedavisi ve ameliyatı gerçekleştirildi. Amacımız daha çok kadına erişim sağlayabilmek. Sağlıkta dijitalleşme, ulusal politikalarda da yer almakta. 12’inci Kalkınma Planında da bu konuya yer verilmiştir” dedi.

‘DOKTORLARIN VE UYGULAMANIN SAYESİNDE SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM’

Uygulama aracılığıyla ameliyat olan Aysel Bulut (51), “İleri derecede miyom rahatsızlığım vardı ve çekiniyordum, nereye başvuracağımı bilmiyordum. Görümcem uygulamayı gördü ve uygulamadan başvurduk. Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde rahim ameliyatı oldum. Çok şükür doktorların ve uygulamanın sayesinde sağlığıma kavuştum” diye konuştu.

‘UYGULAMADAN HEMEN GERİ DÖNÜŞ YAPTILAR’

Aysel Bulut’un görümcesi olan Rabia Coşkun (49) ise “Uygulamayla tanışmamız yengemin hastalanmasıyla oldu. Yengemin herkesten sakladığı, bizden de sakladığı çekindiği, korktuğu kadın hastalıklarıyla ilgili bir sıkıntısı oldu. Yengemde miyom vardı ama yerleşim yeri kötüydü ve çok ileri derecede kanaması vardı. Yoğun kansızlık da yaşamaya başlamıştı. Doktorlardan utandığını ve hastalığının ilerlemiş olduğunu öğrendik. Artık geciktirmemek gerektiğini ona söyleyerek müdahale ettik. Yengem çok internet kullanmayı bilmiyor. Bu nedenle, ben internetten nereye başvurabiliriz, kime gidebiliriz, diye bir arayışa girdim ve bu uygulama karşıma çıktı.

Uygulamada birkaç hocayı ve röportajlarını görünce hemen yazdım ve bana çok çabuk dönüş yaptılar. Hastamızı hemen doktora yönlendirdiler. Yengemin oturup, düşünüp, ‘Utanıyorum’ demesine bile fırsat bırakmadık. Uygulama sayesinde çok çabuk sonuçlandırdık. Biz de mutlu olduk ve uygulamayı takip ediyoruz. Sıkı bir takipçisiyim ve çevremde bu şekilde doktordan utanan, sıkılan kadınlara elimden geldiğince yönlendirmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler: Kanser
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Histamin intoleransı orta yaşlı kadınları etkiliyor

Sonraki Haber

ABD gemisini hedef alan füze imha edildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Lokman Hekim Akay Hastanesi’nde Toumai cerrahi robotu ile torasik kurulum gerçekleştirildi
Sağlık Haberleri

Lokman Hekim Akay Hastanesi’nde Toumai cerrahi robotu ile torasik kurulum gerçekleştirildi

16 Mayıs 2026
‘Her 3 yetişkinden biri hipertansiyon hastası’
Sağlık Haberleri

Her 3 yetişkinden biri hipertansiyon hastası

16 Mayıs 2026
Sağlık Haberleri

Obezite oranları Türkiye’de hızla artıyor

16 Mayıs 2026
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Karahan: Sanal medyada kanser hastalarını suistimal edenler olabilir
Sağlık Haberleri

Sanal medyada kanser hastalarını suistimal edenler olabilir

15 Mayıs 2026
Uzmanı uyardı: Şekli değişen benler dikkate alınmalı
Sağlık Haberleri

Uzmanı uyardı: Şekli değişen benler dikkate alınmalı

15 Mayıs 2026
‘Çölyak her yaşta ortaya çıkabiliyor’
Sağlık Haberleri

Çölyak her yaşta ortaya çıkabiliyor

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
ABD gemisini hedef alan füze imha edildi

ABD gemisini hedef alan füze imha edildi

En Güncel Haberler

TOMTAŞ'ta 'Özdemir Bayraktar Belgeseli' buluşması
Bilim & Teknoloji

TOMTAŞ’ta ‘Özdemir Bayraktar Belgeseli’ buluşması

16 Mayıs 2026
ABD'de bir eve uçak düştü: 2 ölü
Dış Haberler

ABD’de bir eve uçak düştü: 2 ölü

16 Mayıs 2026
MSB: Efes-2026'da topçu ve havan atışları yapıldı
Yerel Haberler

MSB: Efes-2026’da topçu ve havan atışları yapıldı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erzincan’da aşırı yağış, ekili arazileri vurdu

16 Mayıs 2026
Yaşam

Görme engelli anne, kızına okuyabilmek için kabartma kitap hazırlıyor

16 Mayıs 2026
Yaşam

Nefes borusuna et parçası kaçan turisti, restoran sahibi Heimlich manevrasıyla kurtardı

16 Mayıs 2026
Yaşam

İzmir’de gümrük kaçağı sigara ve uyuşturucu operasyonu; 1 gözaltı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'de gümrük kaçağı sigara ve uyuşturucu operasyonu; 1 gözaltı

İzmir’de gümrük kaçağı sigara ve uyuşturucu operasyonu; 1 gözaltı

- Haberton
16 Mayıs 2026

İzmir'in Gaziemir ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda çok sayıda gümrük kaçağı sigara, elektronik sigara ve uyuşturucu madde ele geçirildi; 1...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

TOMTAŞ'ta 'Özdemir Bayraktar Belgeseli' buluşması

TOMTAŞ’ta ‘Özdemir Bayraktar Belgeseli’ buluşması

16 Mayıs 2026
Erzincan'da aşırı yağış, ekili arazileri vurdu

Erzincan’da aşırı yağış, ekili arazileri vurdu

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton