6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Moda ve Kadın - Kadınlar Eşitlikçi Hikayeler Zirvesi’nde buluştu

Kadınlar Eşitlikçi Hikayeler Zirvesi’nde buluştu

Haberton - Haberton
18 Mart 2022
- Moda ve Kadın
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Kadınlar Eşitlikçi Hikayeler Zirvesi'nde buluştu

Kadınlar Eşitlikçi Hikayeler Zirvesi'nde buluştu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kadınların güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yolunda değişimin yöneticileri, ‘Eşitlikçi Hikayeler Zirvesi’nde’ bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, Milliyet Gazetesi ve Shopsa ortaklığıyla gerçekleştirilen zirvede; iş, sanat ve sporda kadınların yükselişi ele alındı. Cinsiyet eşitsizliği, çabalara rağmen ortadan kaldırılamıyor. Milliyet Gazetesi’nin bunu ortadan kaldırmak amacıyla desteklediği Nesiller Boyu Eşitlik Hareketi kapsamında bugün; ‘Eşitlikçi Hikayeler Zirvesi’ gerçekleştirildi. İstanbul Pera Palas Otel’deki zirvede liderler, özellikle pandemiden sonra kadınların yaşadığı zorlukların daha da arttığına değindi.

Dünyaca el ele verilerek zorlukların aşılabileceğine inanılan zirveye, özel sektörden birçok isim katıldı. Bu sektörlerin birbiriyle yapacağı iş birliğiyle ise toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçmek amaçlandı. Toplumsal eşitsizliğin ortadan kalkmasına en büyük vesilenin ise nesiller arası diyaloğun gelişmesi olarak görüldü.

“BM KADIN BİRİMİ KÜRESEL MEDYA BİRLİĞİ’NE DAHİL İLK TÜRK GAZETESİ”

Toplumsal cinsiyet eşitliği alanında yıllardır çalışmalar sürdüren Milliyet Gazetesi, kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesi konusunda çalışmaları nedeniyle 6 Ekim 2020’de Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Küresel Medya Birliği’ne dahil olan ilk Türk gazetesi oldu.  Milliyet, kadının güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında geçen Temmuz ayında da Türkiye ve dünyada bir ilki daha gerçekleştirerek Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi’nin küresel düzeyde toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını yön veren Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’nda yer alan ilk medya kuruluşu oldu.

Kadınlar Eşitlikçi Hikayeler Zirvesi'nde buluştu
Kadınlar Eşitlikçi Hikayeler Zirvesi’nde buluştu

“11 TAAHHÜTTEN BİRİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Milliyet, beş yıl boyunca somut faaliyetler içeren taahhütlerini belirleyerek Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’nda yerini aldı. Forumun eylem başlıkları içerisinde kadınların saygın bir iş sahibi olarak ekonomi içinde istihdam edilmesini, verimli kaynaklara erişiminin artırılmasını, ekonomide cinsiyet dönüşümünü teşvik edilmesini hedefleyen ‘Ekonomik Adalet ve Haklar’ kategorisi altında 11 taahhütte bulundu. Bu taahhütlerden biri olan ‘Eşitlikçi Hikayeler’ sayfasında son bir yıldır kadın istihdamının gelişimine; iş, sanat ve spor hayatında kadınların yükselişine yer veren Milliyet, bu kapsamda ‘Eşitlikçi Hikayeler Zirvesi’ni gerçekleştirdi.

“HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Kadınların istihdam oranını artırmak ve yaşadıkları zorlukları azaltmak adına yaklaşık 2 yıl önce Birleşmiş Milletler ile iş birliği yaptıklarını belirten Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı şunları söyledi:

“Biz yıllardır kadın, eğitim, çocuk konusunda hassasız. Fakat pandemiyle inanılmaz bir dönem yaşamaya başladık. Bu dönemde sadece sağlık sorunlarıyla değil, aynı zamanda kadına şiddet haberlerinin de oldukça arttığı döneme girdik. Biz her zaman gazetemizde kadın ve çocuklarımıza gerek haberlerimizle gerekse manşetlerimizle yer verdik. Baktık ki sadece bunu yapmak işe yaramıyor. Bu yüzden başka projeler gerçekleştirerek sürdürülebilirliği amaçladık. Sorunu topyekün çözmek aslında hiçbir şeyi çözmemektir. Bir tek kadının ekonomik bağımsızlığını elde etmesi bile çok önemli etkiye sahip. Herkes elini taşın altına koymalı. Bunu da iş birlikleriyle gerçekleştirebiliriz.”

“BU TÜRKİYE VE DÜNYA İÇİN KALKINMA MESELESİDİR”

BM Kadın Birimi Ülke Direktörü Asya Varbanova ise “Milliyet bizimle bir arada olmaya karar verdiğinde, çok iyi şeyler olacağını fark ettik. Burada özellikle medya kurumlarının yaptığı somut taahhütler söz konusu. Milliyet de Türkiye’de ilki gerçekleştirmiş oldu. 2 yıldan kısa sürede birlikte çok güzel işler yaptık. Özellikle haberleri ve manşetleriyle kadınların güçlenmesi için birçok destek çalışması yaptılar. Bu dünyanın tamamı ve Türkiye için kalkınma meselesidir. Umarım diğer kurumlar da bu mücadeleye katılır. Mete Belovacıklı’ya desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.

Kadınlar Eşitlikçi Hikayeler Zirvesi'nde buluştu
Kadınlar Eşitlikçi Hikayeler Zirvesi’nde buluştu

“KADINLAR HER ZAMAN DEVRE DIŞI BIRAKILIYOR”

Ekonomi yapılanırken kadınların genellikle bunun dışında tutulduğunu, izole edildiğini belirten Asya Varbanova, “Böyle olmamalı. İklim krizi, savaşla iç içeyiz. Dünya artık yangın yeri. Bütün bu krizler düşünüldüğünde kadın ve kız çocuklar en fazla etkilenen kesim oluyor. Her zaman devre dışı bırakıyorlar. Genellikle erkekler karar verici oluyor. Hızlıca cüretkâr adımlar atmalıyız. Özel sektör de bunları başarmak için çok önemli. Biz iş birliğimizle daha da iddialı hale geleceğiz. Bizi bekleyen çok daha büyük işler ve heyecanlı günler var” şeklinde konuştu.

“GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURDUK”

Kadın girişimcilerin buluştuğu E ticaret platformu Shopsa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ise konuşmasında, “Toplumumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın daha güçlü ve öz güvenli olmaları gerekiyor. Bunun için de birçok çalışma yapılıyor. Biz de kadın üreticilerimizin, emekçilerimizin ürünlerinin daha göz önünde olması, satılabilir olması için bir e-ticaret platformu kurduk. Çünkü inanıyoruz ki üreten, kazanan kadınlar daha iyi yetişmiş çocukların daha mutlu ailelerin anahtarıdır. Bu sebeple kadınlarımızın daha güçlü olması çok kıymetli. Bugün de burada Milliyet Grubu ve Shopsa olarak bir araya geldik. Kurumlararası güç birliği yaparak bugün kadınların hikayelerini ele alacağız. Umuyorum kasım ayında daha büyük bir organizasyonla tekrar birlikte olacağız” dedi.

Etiketler: Kadın
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Strese karşı tarçınlı sütlaç tüketin

Sonraki Haber

İletişim Başkanlığı’ndan Çanakkale belgeseli

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Makyaj artistleri açıkladı: Yüzü anında genç gösteren 6 makyaj tekniği
Moda ve Kadın

Makyaj artistleri açıkladı: Yüzü anında genç gösteren 6 makyaj tekniği

5 Haziran 2026
Paris Moda Haftası'na damga vuran kadın trendleri: 2026'nın en güçlü stil akımları belli oldu
Moda ve Kadın

Paris Moda Haftası’na damga vuran kadın trendleri: 2026’nın en güçlü stil akımları belli oldu

5 Haziran 2026
Kalıcı makyajda yeni beklenti: İşlem görünmesin, güzellik görünsün
Moda ve Kadın

Kalıcı makyajda yeni beklenti: İşlem görünmesin, güzellik görünsün

4 Haziran 2026
Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinden Şile Bezi defilesi
Moda ve Kadın

Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinden Şile Bezi defilesi

3 Haziran 2026
Sağlıklı kilo kontrolü: Hızlı diyetler neden işe yaramıyor?
Moda ve Kadın

Sağlıklı kilo kontrolü: Hızlı diyetler neden işe yaramıyor?

3 Haziran 2026
Yazın cilt bakımı: SPF gerçekleri ve güneşten korunmanın altın kuralları
Moda ve Kadın

Yazın cilt bakımı: SPF gerçekleri ve güneşten korunmanın altın kuralları

3 Haziran 2026
Sonraki Haber
İletişim Başkanlığı'ndan Çanakkale belgeseli

İletişim Başkanlığı'ndan Çanakkale belgeseli

En Güncel Haberler

Konya'da sağanak, taşkınlara neden oldu
Yerel Haberler

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama
Yerel Haberler

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Tarkan, Ankara'da sevenleriyle buluştu
Kültür ve Sanat

Tarkan, Ankara’da sevenleriyle buluştu

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Vincenzo Montella: Hayallerimiz büyük ama adım adım ilerlememiz lazım

Hayallerimiz büyük ama adım adım ilerlememiz lazım

- Haberton
5 Haziran 2026

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “Duygusal olarak milli takımda her şeyi hissedersiniz. Çok çalışmamız lazım tabii ki...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Konya'da sağanak, taşkınlara neden oldu

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton