27 Nisan 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - ‘Kadınlar Omuz Omuza’ projesinin farkındalık filmleri tanıtıldı

‘Kadınlar Omuz Omuza’ projesinin farkındalık filmleri tanıtıldı

Haberton - Haberton
6 Mart 2026
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
‘Kadınlar Omuz Omuza’ projesinin farkındalık filmleri tanıtıldı

‘Kadınlar Omuz Omuza’ projesinin farkındalık filmleri tanıtıldı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Memorial Sağlık Grubu ve İyi Niyet Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Kadınlar Omuz Omuza’ projesi, bu yıl toplumsal farkındalığı artırmayı hedefleyen özel bir video serisi yayımladı.

Programda konuşan Memorial Sağlık Grubu Ceo’su Bora Uludüz, “Dezavantajlı ve depremzede kadınlara istihdam desteği sağlamak için bir program yaptık. Fakat bu sene itibarıyla biraz değiştiriyoruz. İstihdamı sonuç gibi düşünüyoruz. Kadınlar için bu sonuca giden yolu nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye odaklanıyoruz. Bu süreç boyunca istihdama giden yolda kadınlara hem sağlık desteği hem psikolojik destek hem de öz güvenlerini artıracak her türlü desteği sunmak üzere bir program geliştiriyoruz” dedi.

Memorial Sağlık Grubu ve İyi Niyet Derneği iş birliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hazırlanan ‘Kadınlar Omuz Omuza’ farkındalık filmlerinin lansmanı gerçekleşti. Video gösterimlerinin ardından Memorial Sağlık Grubu Ceo’su Bora Uludüz ve projeye destek veren sanatçıların katılımıyla bir sohbet düzenlendi. Etkinlikte gösterimi yapılan farkındalık filmlerinin yapımcılığını ve yönetmenliğini Zuhal Ceran üstlenirken, yönetmen koltuğunda Cengiz Dikbaş yer aldı. Görüntü yönetmenliğini Tuğra Aksaç, kurgusunu Emre Aksaç, animasyonlarını Yalın Şen yaptı. Projede moda tasarımlarını Tanju Babacan, styling çalışmasını ise Umay Uzay gerçekleştirdi.

Projede, kadınların yaşamın her alanında güçlenmesine katkı sunmayı hedeflediği belirtildi.

Bora: Çıkış Noktası Depremzede Kadınlar İçin İstihdam Desteği Sağlamak

Lansmanda konuşan Memorial Sağlık Grubu Ceo’su Bora Uludüz, “Bütün emekçi, cesur, güçlü kadınların gününü kutlamak için buradayız. Kurum olarak kadınlar bizim için çok değerli. Bizim istihdamımızın yaklaşık yüzde 70’i kadınlardan oluşuyor. Yönetimin, çalışan arkadaşlarımızın her kademesinde kadınlarımız güçlü bir şekilde temsil ediliyor. Onlarla daha güzel, daha güçlü işler yapabiliyoruz. İyi Niyet Derneği ile 2022 yılından bu yana 'Kadınlar Omuz Omuza' projesini başlattık. Bu aslında bir sosyal sorumluluk projesi. İlk çıkış noktası, dezavantajlı ve depremzede kadınlara istihdam desteği sağlamak için bir program yapmak oldu. Fakat bu sene itibarıyla biraz değiştiriyoruz. İstihdamı sonuç gibi düşünüyoruz. Kadınlar için bu sonuca giden yolu nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye odaklanıyoruz. Bu süreç boyunca istihdama giden yolda kadınlara hem sağlık desteği hem psikolojik destek hem de öz güvenlerini artıracak her türlü desteği sunmak için bir program geliştiriyoruz. Bunu daha fazla sunmaya çalışacağız. Aynı zamanda ünlülerimizin katılımıyla bir film serisi çektik. Bunları da yaygınlaştırmak istiyoruz. Amacımız kadınların gücünden ilham alınması, insanların daha fazla kendilerine güvenmeleri ve topluma çok daha fazla değer yaratmaları” dedi.

Memorial Sağlık Grubu İnsan Kaynakları Gülhiz Demir de “Filmlerde tamamen toplumsal duyarlılık ve farkındalık yaratma üzerine çalıştık. Çünkü mağduriyet yaşayan kadınlarımızın tekrar hayata kazandırılması, burada öncelikli olarak kendilerini tam hissetmeleri, akabinde istihdama yönelmeleri kısmı var. Filmde de bu anlamda farkındalık yaratma anlamına odaklanıyoruz” diye konuştu.

Proje sayesinde Memorial ile tanışan ve projede yer alan Filiz Atay, “6 Şubat depremlerin de maalesef her yer yıkıldığı için Ankara'ya taşındık. Daha sonra bir şekilde Memorial Hastanesi'ne başvurdum. Beni görüşmeye çağırdılar. Ama o anda gidemedim çünkü hiç kıyafetim yoktu. Şubat'ın 18'i gibi birkaç tane kıyafet bulup gidip görüştüm. Daha sonra kabul edildim. Ama hemen başlayamadım. O zaman psikolojim uygun değildi. Daha sonra 1 Mart'ta göreve başladım. 3 yıldır da Memorial Hastanesi'nde çalışıyorum. Bu projeye de Ankara'dan geliyorum. Kadınlar için kesinlikle çok destek gerekli. Özellikle depremde kesinlikle kadınlar çok mağdur oldu. Böyle projeleri çok destekliyorum çünkü kadınlar gerçekten her yerdeler. Evimizde, iş yerimizde. Ben ebeyim, doğum yaptırıyorum sürekli. Bebeklerle sürekli temas halindeyim. Onlara o anda destek olmak, sancı anında destek olmak, onlarla o doğum hikayelerini beraber yönetmek çok güzel oluyor” diye konuştu.

Subaşı: Kadınların Toplum İçerisindeki Yerini Anlatmak İstiyoruz

Oyuncu Hande Subaşı da "Bu güzel projede İyi Niyet Derneği ve Memorial ile böyle bir buluşma gerçekleştirdik. Gönülden bu projenin içinde olmak istedik. Tabii 8 Mart Dünya Kadınlar Günü aslında bir simge. Bütün yıla bir farkındalık çekmek istiyoruz.

Tek bir gün değil, bütün yıl boyunca kadınların toplum içerisindeki yeri, hayatımız içerisindeki kıymetini anlatmak istiyoruz. Bunları yaşamak ve ihtiyacımız olan kadın kadına birbirimize bu desteği, bu cesareti verebilmek, ışık olabilmek istiyoruz. Umuyorum ki bu farkındalıkta bizim bir araya gelişimizden birilerine ilham olur” dedi.

Kardeş: Kadın Her Zaman Öndedir

Sanatçı Suzan Kardeş, “Ben her şeyden önce burada olduğum için gururluyum. Böyle bir destek kampanyasının içinde olmak her kadın için çok özel. Ben de kendimi seçilmiş hissediyorum, o yüzden de çok mutluyum. Kadının gücünü hepimiz biliyoruz. Hani şu klasik lafı söylemeyeceğim 'Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır' diye. Çünkü arkasında değildir kadın hiçbir zaman, hiç kimsenin arkasında değildir, o hep öndedir. Ama kendini gösterir ya da göstermez, canı isterse. Biz görülmeyi çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Motosikletiyle kaza yapan Goncagül öldü

Sonraki Haber

İyilik Derneği’nden Dünya Yetimler Günü’ne özel iftar yemeği

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Zeynep Avcı’nın sahnesinde Demet Akalın kutlaması
Kültür ve Sanat

Zeynep Avcı’nın sahnesinde Demet Akalın kutlaması

26 Nisan 2026
Emine Erdoğan'dan Rami Çocuk ve Sanat Bienali'ne ilişkin paylaşım
Kültür ve Sanat

Emine Erdoğan’dan Rami Çocuk ve Sanat Bienali’ne ilişkin paylaşım

26 Nisan 2026
İZKİTAP’ta edebiyat şöleni yaşanıyor
Kültür ve Sanat

İZKİTAP’ta edebiyat şöleni yaşanıyor

26 Nisan 2026
Tokat'ta 950 yıllık Selçuklu motifleri, çini ve seramikte yaşatılıyor
Kültür ve Sanat

Tokat’ta 950 yıllık Selçuklu motifleri, çini ve seramikte yaşatılıyor

26 Nisan 2026
Armoni Müzik Grubu’ndan Görkemli Gece
Kültür ve Sanat

Armoni Müzik Grubu’ndan Görkemli Gece

26 Nisan 2026
Sanattan spora gençlerin buluşma noktası: Gençlik Merkezleri
Kültür ve Sanat

Sanattan spora gençlerin buluşma noktası: Gençlik Merkezleri

26 Nisan 2026
Sonraki Haber
İyilik Derneği’nden Dünya Yetimler Günü’ne özel iftar yemeği

İyilik Derneği’nden Dünya Yetimler Günü’ne özel iftar yemeği

En Güncel Haberler

Niğde ve Hatay’da Galatasaray’ın derbi galibiyeti coşkuyla kutlandı
Spor Haberleri

Niğde ve Hatay’da Galatasaray’ın derbi galibiyeti coşkuyla kutlandı

27 Nisan 2026
Galatasaray’ın derbi galibiyeti İzmir’de coşkuyla kutlandı
Spor Haberleri

Galatasaray’ın derbi galibiyeti İzmir’de coşkuyla kutlandı

27 Nisan 2026
Osimhen, minik İkra'yı sevindirdi
Spor Haberleri

Osimhen, minik İkra’yı sevindirdi

27 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne ve Tekirdağ’da Galatasaray taraftarları galibiyeti kutladı

26 Nisan 2026
Yaşam

Küçükçekmece Sahili’nde yunuslar görüntülendi

26 Nisan 2026
Yaşam

Dev derbide ‘Dezenformasyona kırmızı kart’ mesajı

26 Nisan 2026
Yaşam

Elazığ’da dolu yağışı etkili oldu

26 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Küçükçekmece Sahili'nde yunuslar görüntülendi

Küçükçekmece Sahili’nde yunuslar görüntülendi

- Haberton
26 Nisan 2026

Küçükçekmece Menekşe Sahili'nde havalarının ısınmasıyla beraber denizde gözüken yunuslar çevredeki kişiler tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Küçükçekmece Menekşe Sahili'nde öğle saatlerinde...

Kadına şiddet vakalarında artış iddiası: Gerçek tablo ne?

Gençlerde anksiyete ve depresyon artıyor mu? Uzmanlar uyardı

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahte nasıl ayırt edilir?

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

Güncel Haber

Niğde ve Hatay’da Galatasaray’ın derbi galibiyeti coşkuyla kutlandı

Niğde ve Hatay’da Galatasaray’ın derbi galibiyeti coşkuyla kutlandı

27 Nisan 2026
Galatasaray’ın derbi galibiyeti İzmir’de coşkuyla kutlandı

Galatasaray’ın derbi galibiyeti İzmir’de coşkuyla kutlandı

27 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton