4 Ağustos 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kadınlar incindiğinde insanlık inciniyor

Kadınlar incindiğinde insanlık inciniyor

Haberton - Haberton
10 Mart 2021
- Politika, Ak Parti Haberleri
Okuma Süresi:8 dakikalık okuma
A A
0
Kadınlar incindiğinde insanlık inciniyor

Kadınlar incindiğinde insanlık inciniyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çelik, “Kadınlar incindiğinde insanlık inciniyor. Kadınların incinmesine karşı çıktığımızda sadece kadınları korumuş olmuyoruz bütün insanlığı korumuş oluyoruz”.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Akdeniz’de kıyıdaş ülkelerin hidrokarbon kaynaklarının kullanılmasıyla ilgili daha çok konuşması gerektiğini belirterek, “Tabii ki Mısır’la bunları konuşabilecek zeminlerimiz vardır. Bölgedeki gelişmelerin konuşulmasındaki zaruretler açısından da bu mekanizmalar her aşamada mümkündür” dedi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde düzenlenen MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu. Çelik, AK Parti’nin gençlik kolları ve büyük kongresine ilişkin hazırlıkları gözden geçirdiklerini belirtti.

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasete girişinin engellenmesinden sonra milletvekili seçilmesinin yıl dönümü olduğunu anımsatan Çelik, “Türk siyasi tarihi açısından AK Parti’nin tarihi açısından önemli bir gün. Sayın Cumhurbaşkanımızın suni gündemlerle o zaman milletvekili olmasının önüne engeller çıkarılmıştı. Milletin iradesinin önüne suni hukuk engelleri çıkarılmıştı.

O dönemde özellikle Sayın Baykal’ın gösterdiği demokratik olgunluğu anıyoruz, not ediyoruz ve tekrar teşekkür ediyoruz. O günlerde Sayın Baykal, millet iradesinin önüne çıkarılan hukuki engellerin aşılması bakımından büyük bir demokratik olgunluk göstermişti. Keşke bu çizgi daha sonraki CHP yönetimleri tarafından da devam ettirilseydi” ifadelerini kullandı.

‘ÖZTEKİN’İN CENAZESİNE KATILACAĞIZ’

Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle dün hayatını kaybeden tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin‘e Allah’tan rahmet dileyen Çelik, “Evlerimizin bir aile ferdi gibi misafiri olmuştu yıllarca. Şimdi de artık kalplerimizde müstesna bir yere sahip olarak yaşamaya devam edecek. Yarın Rasim Öztekin’in cenaze törenine Kültür Bakanımızla beraber, ben, Numan Bey ve Mahir Bey hep beraber katılacağız. Türkiye’nin büyük sanatçısını son yolculuğuna uğurlamakta hepimiz hazır olacağız” dedi.

Diyarbakır Anneleri’nin nöbetinin 554’üncü gününe girdiğini anımsatan Çelik, “Şunu bilsinler ki Diyarbakır Anneleri olarak andığımız annelerimiz her zaman için toplantılarda gündem maddesidir, her zaman için ne durumda olduklarını değerlendiriyoruz. Her zaman için dualarımızı, selamlarımızı kendilerine gönderiyoruz” diye konuştu.

‘KADINA ŞİDDETE KARŞI ÇIKMAK, İNSANLIĞA OLAN ŞİDDETE KARŞI ÇIKMAKTIR’

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne girerken Samsun’da, Denizli’de meydana gelen şiddet olaylarıyla sarsıldıklarını kaydeden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu şiddet olaylarıyla mücadele yasal bir mücadele olması gerektiği gibi aynı zamanda siyasi olarak düşen vazifelerin yanında ahlaki, kültürel duyarlıklıları daha yükseğe taşımak gerektiren mücadeledir. ‘Kadın hakları, kadına olan şiddete karşıyız’ dediğimizde, birileri ‘kadın erkek diye niye bölüyorsunuz kadınla erkek arasında ayrımcılık ortaya koymuyor musunuz’ diyor. Bir hakkın altının çizilmesi, yüz yıllar boyunca sistematik olarak negatif ayrıma uğrayan kadınların haklarının altının çizilmesi insan haklarıyla niye çatıştırılsın? Bunun altını daha çok çizmek gerekiyor ki yüz yıllar boyunca oluşmuş ön yargıların, ataerkil kültlerden kaynaklanan yanlış yaklaşımların ortadan kalkması için daha yüksek bir duyarlılık ortaya koyalım.

Kadına şiddete karşı çıkmak, insanlığa olan şiddete karşı çıkmaktır. Emine Erdoğan Hanımefendi bunu çok güzel formüle etti. Kadınlar her incindiğinde insanlık inciniyor. Yani kadınların incinmesine karşı çıktığımızda sadece kadınları korumuş olmuyoruz. Bütün insanlığı korumuş oluyoruz. Kadınların incinmesiyle mücadele ettiğimizde bütün insanlığın onurunu, haysiyetini korumak açısından bir mücadele vermiş oluyoruz.”

‘ARAP BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE KARARI MESNETSİZ’

Arap Birliği’nin Türkiye’ye dönük olarak yayımladığı bildiriyi doğru bulmadıklarını ifade eden Çelik, “Burada Türkiye’yle ilgili alınan kararların tamamı mesnetsizdir. Türkiye’nin terörle mücadele ve ulusal güvenliğini koruma hakkı çerçevesindeki girişimlerinin Arap toprakları bütünlüğüne, Arap devletlerine saldırı gibi sunulmasının hiçbir mesneti yok.

Bunu Arap sokağı çok iyi biliyor. Aslında bu karara imza atan Arap devletleri de çok iyi biliyor. Türkiye her zaman Arap devletlerinin egemenliğini, esenliğini ve toprak bütünlüğünü savunuyor. Ama herhangi bir komşumuzdan bize dönük bir terör saldırısı olduğu zaman o komşumuz terör unsurlarını temizleyemiyorsa ya da Türkiye’ye yapılan bu saldırılara gereken cevabı veremiyorsa bizim müdahale etmemiz de kaçınılmazdır” diye konuştu.

‘ONLAR GİDER, YUNANİSTAN TÜRKİYE İLE BAŞ BAŞA KALIR’

Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı faaliyetlerini istikşafı görüşmelere rağmen sürdürmesinden büyük üzüntü duyduklarını anlatan Çelik, “25 Ocak’ta bu başlamıştı, devam da edecek bu istikşafı görüşmeler, Yunan tarafına aynı üslubu kullanmaktan vazgeçmeleri gerektiğini söylemiştik ama maalesef buna devam ediyorlar. Arap Birliği’nin Türkiye kararına Yunanistan’ın memnuniyetini açıklamasını not ettiğimizi ifade etmek isterim. Aynı şekilde Mısır, Akdeniz’de hidrokarbon arama bölgelerine izin verince Yunanistan bundan büyük bir telaşa düşerek yine Türkiye karşıtı bir faaliyete başladı. Bu faaliyetini de not ediyoruz.

Dostluk Forumu adı altında Türkiye’ye bir husumet forumu yapmaya çalışıyor. Yine en son yaptıkları açıklamada reddettiğimiz kararlarını hayata geçirmek için çalışacaklarını açıkladılar. Bunu da not ediyoruz. Gerekli karşılıkları sahada ve diplomatik düzeyde vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Yunanistan bugün taktik ittifaklar içerisinde kendisi Türkiye’ye karşı bir saldırganlık üretiyor. Ama Yunanlar şunu bilsin ki Türkiye ile adil bir anlaşma dışında onları güvende ve geleceğe güvenle bakan bir ülke olarak hissettirecek başka bir şey yoktur.

Günlük olarak bir takım devletlerin Türkiye’yle bilek güreşi yapmak için Yunanistan’ı yanına almasını kalıcı bir ittifak olarak zannetmesin. Yarın onlar gider Yunanistan, Türkiye ile baş başa kalır bu bölgede. Şunu da hep beraber göreceğiz. Bunlar çıkarları bittiğinde yine Yunanistan’ı terk edecekler. O sebeple Yunanistan’ın KKTC’ye, Türkiye’ye saygılı bir şekilde müzakere masasında sonuç araması her şeyden daha kıymetlidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkel ve Macron’la bir video konferans, İngiltere Başbakanı Johnson ile de bir telefon görüşmesi geçekleştirdiğini anımsatan Çelik, “Şu anda önümüzde fırsat penceresi var. Hem Gümrük Birliği Anlaşması’nı hem Göçmen Anlaşması’nı güncelleyebileceğimiz bir ortam söz konusudur. AB’nin bu fırsatı, açılan bu pozitif ajandayı daha da ilerleterek Türkiye ile daha iyi işlere imza atması görüşümüzü yineliyoruz” diye konuştu.

‘MISIR’LA İLGİLİ TUTUMDAN VAZGEÇMEDİK’

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çelik, Mısır ile normalleşme mesajlarının sorulması üzerine, “Mısır önemli bir ülke. Mısır devleti ve halkıyla geçmişten, tarihten gelen çok güçlü bağlarımız var. Ortak tarihimiz söz konusu olmadan ne bölgenin ne Orta Doğu’nun tarihi yazılamaz. Mısır’la olan süreç, diplomatik ilişkilerin aksamasının neden olduğu bellidir.

Mısır’da demokrasinin yerleşmesindeki siyasi tutumumuz net bir şekilde ifade edilmiştir. Akdeniz’de yeni bir durum var. Sadece gaz meselesi değil, Suriye meselesi söz konusu olduktan sonra Akdeniz’de neredeyse bütün dünyanın savaş gemileri yerleşmişti.

Libya meselesi söz konusu olduğunda bu daha da arttı. Hidrokarbon kaynaklarının kullanılmasıyla ilgili ortaya çıkan büyük hareketlilik, Akdeniz’de kıyıdaş ülkelerin daha çok konuşması, ortak formüller bulması gerektiriyor. Tabii ki Mısır’la bunları konuşabilecek zeminlerimiz vardır.

Tabii ki bunlar söz konusudur. Dediğim gibi Türkiye geçmişteki ilkeli tutumundan herhangi bir şekilde vazgeçmiş değildir, bir kenara bırakmış değildir.  Bölgedeki bu gelişmelerin konuşulmasındaki zaruretler açısından da bu mekanizmalar her aşamada mümkündür. Bu karşılıklı olarak aynı yaklaşımın söz konusu olmasına bağlıdır” ifadelerini kullandı.

‘YALAN YANLIŞ İŞLER’

Papa Françesko’nın Irak ziyaretini ve bu ziyareti için IKBY’de basılan özel pulda yer alan haritaya Türkiye topraklarının da dahil edilmesini değerlendiren Çelik, “Irak’la ilgili her gelişmeyi yakından takip ediyoruz. Irak’ta Papa’nın ziyaretini yakından takip ettik. Bahsedilen pul ve haritayla mülhem izlenimlere baktık. Bunu çeşitli yerlerde çeşitli kesimler yapıyor. Bunlar yalan yanlış işler. Hicri şekilde Türkiye’ye dönük olarak geçmişte Fransa’da böyle harita çıkmıştı. Ermenistan zaman zaman yapıyor. Bazı odakların zaman zaman yaptığı işler.

Bu ziyaret bağlamının dışında belli bir odağın aklınca Türkiye’ye husumet ürettiği bir şey olduğunu değerlendiriyoruz. O şekilde yorumlandığı takdirde Aynı şekilde burada Irak’la ilgili her gelişme çok önemli. Irak mezhep savaşları, istikrarsız hükümet gibi acı çekiyor. Kardeş ülkemiz. Biz oradan yoğun terör saldırısıyla karşı karşıya kalıyoruz.

Irak’taki her gelişmeyi Irak’ın istikrarı açısından yakın bir şekilde takip ediyoruz. Papa’nın ziyaretini yakın şekilde takip ettik. Ayetullah Sistani çok önemli bir dini liderdir. Dini lider olmanın ötesinde, büyük bir siyasi güçtür orada. Dini liderler arasında görüşmeler her zaman iyidir. Papa ile Sistani arasındaki görüşme de umarız bu açıdan olumlu sonuçlar doğuracak yaklaşımdır. Papa’nın kiliselerle birlikte saldırıya uğrayan camilerle ilgili verdiği mesajın da olumlu olduğunu değerlendiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Etiketler: KadınKadına ŞiddetŞiddet
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Taşıtlara HES kodu sorgulanması zorunluluğu geldi

Sonraki Haber

TÜİK işsizlik verilerini açıklamayı bugüne çekti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Tuncer Bakırhan'dan 'çerçeve yasa' çağrısı: "Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı"
Politika

Tuncer Bakırhan’dan ‘çerçeve yasa’ çağrısı: “Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı”

4 Ağustos 2026
Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur'u ziyaret etti
Politika

Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur’u ziyaret etti

4 Ağustos 2026
Bakan Kurum: Üniversiteler olmazsa COP31'de süreklilik sağlayamayız
Politika

Bakan Kurum: Üniversiteler olmazsa COP31’de süreklilik sağlayamayız

4 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran: Öncelik, terörün tamamen sona ermesidir
Politika

İletişim Başkanı Duran: Öncelik, terörün tamamen sona ermesidir

4 Ağustos 2026
'Çerçeve yasa' teklifinin ismi, 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi' oldu
Politika

‘Çerçeve yasa’ teklifinin ismi, ‘Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi’ oldu

4 Ağustos 2026
Özgür Özel'den dikkat çeken çağrı: "Darbecilerden, cuntacılardan kurtulun, YENİ Parti'ye gelin"
Politika

Özgür Özel’den dikkat çeken çağrı: “Darbecilerden, cuntacılardan kurtulun, YENİ Parti’ye gelin”

4 Ağustos 2026
Sonraki Haber
TÜİK işsizlik verilerini açıklamayı bugüne çekti

TÜİK işsizlik verilerini açıklamayı bugüne çekti

En Güncel Haberler

Tuncer Bakırhan'dan 'çerçeve yasa' çağrısı: "Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı"
Politika

Tuncer Bakırhan’dan ‘çerçeve yasa’ çağrısı: “Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı”

4 Ağustos 2026
Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur'u ziyaret etti
Politika

Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur’u ziyaret etti

4 Ağustos 2026
YAŞ kararları açıklandı! 94 personel terfi etti, Hava Kuvvetleri Komutanı değişti
Öne Çıkan

YAŞ kararları açıklandı! 94 personel terfi etti, Hava Kuvvetleri Komutanı değişti

4 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Vücutlarında 1 kilo 392 gram metamfetamin taşıyan 4 şüpheli tutuklandı

4 Ağustos 2026
Yaşam

Kahverengi kokarcaya karşı 1 milyon 650 bin samuray arısı

4 Ağustos 2026
Yaşam

Gaziosmanpaşa’da metro durağında sigara tartışması kamerada

4 Ağustos 2026
Yaşam

Hükümlünün daksil talebine ‘örgütsel iletişim’ reddi

4 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sakarya, Türkiye MTB Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

Sakarya, Türkiye MTB Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak

- Haberton
4 Ağustos 2026

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle düzenleyeceği Bölgesel Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası, 22-23 Ağustos tarihlerinde Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir? Hafife almayın

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Tuncer Bakırhan'dan 'çerçeve yasa' çağrısı: "Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı"

Tuncer Bakırhan’dan ‘çerçeve yasa’ çağrısı: “Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı”

4 Ağustos 2026
Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur'u ziyaret etti

Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur’u ziyaret etti

4 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton