27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kadının rolünü, misyonunu birlikte güçlendireceğiz

Kadının rolünü, misyonunu birlikte güçlendireceğiz

Haberton - Haberton
23 Mayıs 2023 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Kadının rolünü, misyonunu birlikte güçlendireceğiz

Kadının rolünü, misyonunu birlikte güçlendireceğiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Sporuyla, siyasetiyle, sanatı ve iş dünyasıyla kadının rolünü, misyonunu birlikte artıracağız, birlikte güçlendireceğiz. Son 21 yıllık çabamız, bu anlamdaki liderimizin ortaya koyduğu performans, bizim en büyük referansımızdır” dedi.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Kadın Sivil Toplum Kuruluşları, Kooperatifler ve Muhtarlar Toplantısı’, İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ’ın ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın katılımıyla gerçekleşti.

Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, “Sporuyla, siyasetiyle, sanatı ve iş dünyasıyla kadının rolünü, misyonunu birlikte artıracağız, birlikte güçlendireceğiz. Son 21 yıllık çabamız, bu anlamdaki liderimizin ortaya koyduğu performans, bizim en büyük referansımızdır. Buradaki samimiyet ve sahici yaklaşımdır, bizim referansımız.

Kadını ailede de, sporda da, siyasette de bir figüran değil ana aktör olarak görüyoruz. Türkiye, köklü bir medeniyet ve bu ülkede bu medeniyetin yücelmesinde kadının rolü apayrıdır. Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde, kalkınma mücadelesinde bu medeniyeti bugünlere getiren bu kutlu mücadelede kadınların rolü çok farklı. Diğer milletlerle karşılaştırdığımızda bizim ülkemizin kadınlarının özverisi, çabası ve katkısı çok özel. Kadınların yer aldığı her bir çalışma, onların misyon taşıdığı her bir gayret çok farklı noktalara ulaşan gayretler, bunları siyasete, iş hayatına, aileye baktığımızda görüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KADIN ODAKLI SİYASET’

Sporda kadınların yerinden söz eden Bakan Kasapoğlu, “Sporda yükselen marka Türkiye’nin kadınlarının öncü misyon üstlendiğini görüyoruz. Kadınların olduğu her alan, kadınların dokunduğu, temas ettiği her bir çalışma zaferle, başarıyla taçlanıyor ve ayrı bir zarafeti ortaya koyuyor. Bizim hem siyaset tarzımızda hem hayat anlayışımızda kadına olan saygımız, kadınların bizim misyonumuzdaki, hayat yürüyüşümüzdeki yeri apayrı.

Siyasette kadının olduğu yeri nereden nereye getirdik. Bu kadın odaklı siyasetin sonucudur. Cumhurbaşkanımızın lider olarak kadın odaklı siyaseti ne kadar ciddiye aldığının bir sonucudur. 2020’de Tokyo Olimpiyatları vesilesiyle Tokyo’daydım. Tokyo’da pek çok ülkeyle temasım oldu. Pek çok ülkenin sporcularıyla, bakanlarıyla bir araya geldik. Özellikle gelişmiş ülkeler kıyaslaması yaptığımızda, kafilemizde kadın erkek oranı hemen hemen yarı yarıya. Örneğin Japonya’da bu oran 20 kadın 80 erkekti. Demek ki ülke olarak ciddi adımlar atmışız. Adımları daha da büyütmenin enerjisi ve inancı var” dedi.

Kadının rolünü, misyonunu birlikte güçlendireceğiz

‘TÜRKİYE KAZANACAK’

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın iki ana odağı olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Biri genç odaklı Bakanlık politikaları, diğeri de kadın odaklı. Dedik ki odağımızda kadınlar ve gençler olsun. Hamdolsun bunu da güçlü bir şekilde başardık. Geçen hafta 2 kadın takımı Avrupa’da yarıştı. Türk takımı yarıştı. Jimnastikte, atletizmde sporcularımızı görüyoruz. Kadın boksörümüz ilk kez bize altın olimpiyat madalyası getirdi.

İzmir’de pek çok tesisimiz var. Bu tesislerde kadınların talepleri, ihtiyaçları önceliğimizdir. 14 Mayıs’ta bir seçime gittik. Bu seçimin bir demokrasi şöleni olacağını söyledik. Türkiye seçim kalitesi, güvenliği ve objektifliğiyle batı ülkelerine fersah fersah meydan okuyacak bir ülke. Buna kimse gölge düşüremedi ve düşüremez. Hamdolsun ülkemiz olgunlukla, soğukkanlı bir şekilde yüksek katılım oranıyla sandığa gitti.

Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir. ‘Milletimiz ne derse o’ dedik. ‘Milli irade başımızın tacıdır’ dedik. Her zamanki gibi çıkan sonuca, bize oy versin vermesin sandığa giden her vatandaşımıza saygımız sonsuzdur. Seçimin kazananı Türkiye olmuştur. 28 Mayıs’ta yine bir seçime gideceğiz. İnanıyoruz ki yine Türkiye kazanacak” diye konuştu.

‘İZMİR KADIN ŞEHRİ’

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da konuşmasında, “Eğer şehirlerin bir cinsiyeti olsaydı, İzmir’in cinsiyeti kadındı. Kadınlar İzmir’i temsil etme ve İzmir’e sahip olma noktasında analığıyla, işverenliğiyle, yapmış olduğu projelerle, siyasette, sporda her türlü alanda önde. İzmir çok güçlü bir şehir. İzmir kadın şehri.

Biz de AK Parti olarak, iktidar partisi olarak, kadın politikalarını her daim önde tutan bir parti olarak, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, her geçen gün bu alanda hem siyasette hem ticarette, sanatta, sporda çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz ve her geçen gün de sayılarımız hızla çoğalıyor. Bu başarı hepimizin başarısı. Bu bir takım çalışması. Biz, TBMM’de yıllarca temsil olarak çok azdık. Şu an yüzde 20’lerle Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamıyla temsildeyiz. Bu sayının daha fazla olması bizleri çok daha güçlendirir. Kadını güçlendirdiğimizde aileyi, anneyi güçlendiriyoruz” dedi.

‘KADINLARA FIRSAT VERİLDİĞİNDE MUAZZAM İŞLER BAŞARIR’

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ise “Bizler ekip arkadaşlarımızla birlikte yola düştüğümüzde, İzmir’i karış karış gezdiğimizde birbirinden değerli hem kendi hayatını, hem de ailesini hatta yaşadığı toplumu dönüştüren, değiştiren nice yürekli Anadolu kadını tanıdık. Ve şunu fark ettik; kadınlara fırsat verildiğinde muazzam işler başarır. Hem kendisine, hem işine, hem ailesine katma değer sağlar.

İşte AK Parti, tam da bunu temsil ediyor. Bizler kadim bir medeniyetin temsilcileriyiz. Geçmişimizden aldığımız ilhamla geleceği inşa ediyoruz. Bunu yaparken milli ve manevi değerlerimizi inşa ediyoruz. AK Parti bundan tam 22 yıl önce kurulurken işte tam da bu amaçla yola çıktı ve 22 yıl boyunca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kadını siyasetten ekonomiye, eğitimden sosyal hayata kadar her alanda destekleyen politikaların mimarı AK Parti’dir, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: İzmir
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Tarsus’ta sağanak; araçlar hasar gördü

Sonraki Haber

Kaliteli baharat rengi ve kokusuyla ayırt edilebilir

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

27 Ağustos 2026
Bakanlar Kacır ve Çiftçi bir araya geldi
Politika

Bakan Kacır ile Bakan Çiftçi bir araya geldi!

27 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da esnafı ziyaret etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da esnafı ziyaret etti

27 Ağustos 2026
İyi Parti Genel Başkanı Dervişoğlu sert konuştu: "Türk milleti ihanet yasasını not etti"
Politika

İyi Parti Genel Başkanı Dervişoğlu sert konuştu: “Türk milleti ihanet yasasını not etti”

27 Ağustos 2026
CHP’li Saraç: Asgari ücret 45 bin lira olmalıdır
Politika

CHP’den asgari ücret için dikkat çeken çıkış! “Minimum 45 bin lira olmalı”

27 Ağustos 2026
AK Parti'li Ayan: Türkiye, COP31 sorumluluğunu diyalog, uzlaşı ve eylem temelinde yürütecek
Politika

Türkiye’den COP31 için dünyaya mesaj: “Diyalog değil, artık eylem zamanı”

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Kaliteli baharat rengi ve kokusuyla ayırt edilebilir

Kaliteli baharat rengi ve kokusuyla ayırt edilebilir

En Güncel Haberler

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü
Dış Haberler

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"
Spor Haberleri

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
Zaferin 104'üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı
Gündem

Zaferin 104’üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de yol kenarında oluşan hortum kamerada

27 Ağustos 2026
Yaşam

Maltepe’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Yaşam

Döktüğü gibi topladı: Çevre katliamına hem ceza hem temizlik görevi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Koruyucu Aile Festivali’nde çocuklar aileleriyle eğlendi

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

İzmir’de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

- Haberton
27 Ağustos 2026

İzmir Ödemiş'te çıkan orman yangını, ekiplerin fedakâr çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. İzmir’in Ödemiş ilçesinde saat 15.00 sıralarında çıkan orman...

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton