17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - ‘Kadın Enerjisi’ projesi bin 500 kişiye ulaştı

‘Kadın Enerjisi’ projesi bin 500 kişiye ulaştı

Haberton - Haberton
6 Nisan 2023
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
'Kadın Enerjisi' projesi bin 500 kişiye ulaştı

'Kadın Enerjisi' projesi bin 500 kişiye ulaştı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Akkök Holding’in ‘Kadın Enerjisi’ projesinin liderliğini üstlenen Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Özlem Ataünal, “Enerji sektöründe kadın istihdamı ve kadın yönetici sayısını artırma hedefiyle başladığımız projemizi, Türkiye genelinde de yaygınlaştırmak için kolları sıvadık. Projenin ilk yılında bin 500 kişiye ulaştık” dedi.

Akkök Holding iştiraklerinden Akenerji, SEDAŞ ve Sepaş Enerji tarafından hayata geçirilen Kadın Enerjisi projesi, 1’inci yılında bin 500 kişiye ulaştı. Akenerji ‘Kadın Enerjisi – Kampüste’, SEDAŞ ‘Kadın Enerjisi – Next’ ve SEPAŞ ‘Kadın Enerjisi – Bi’şey Olmalı’ programlarını organize ediyor. Projeler kapsamında, üniversite öğrencileri, çalışanların ortaokul, lise ve üniversitede eğitim gören kız çocukları ile grup şirketlerindeki kadınların, kariyer yolculuklarını desteklemek amacıyla birçok farklı çalışma hayata geçirildi. Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Özlem Ataünal, projenin detaylarını paylaştı.

“KADIN ENERJİSİNİ TÜRKİYE’YE YAYIYORUZ”

Ataünal, kadınların sosyoekonomik olarak güçlenmesi ve enerji sektörünün karar mekanizmalarında daha fazla yer almaları gerektiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

“Gelecekte hem ülkemizde hem de dünyada sürdürülebilir kalkınma için kadınların ekonomiye katılımı olmazsa olmaz. Bu proje ile iş yaşamında kadınların önüne konan engelleri yok etmeye ve onları cesaretlendirmeye çalışıyoruz. “Kadın Enerjisi projemizin 1’inci yılında toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliği konusunda somut adımlar atarak daha fazla kadına ulaştığımız için çok mutluyuz”

Üniversite öğrencilerinin enerji grubu şirketlerinin kadın çalışanları ve çalışanların ortaokul, lise ve üniversitede eğitim gören kız çocuklarının eş zamanlı olarak projeden faydalandığının altını çizen Ataünal, “Projemizin 1’inci yılında bin 500 kişiye doğrudan fayda sağladık. Bu sayıyı Türkiye genelinde artırmak üzere projemizin kapsamını genişletmek için kolları sıvadık” diye konuştu.

‘Kadın Enerjisi’ projesi bin 500 kişiye ulaştı

KAMPÜSTE PROJESİYLE 110 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

Akenerji’nin ‘Kadın Enerjisi – Kampüste’ projesi, enerji sektöründe kadın istihdamıyla beraber kadın lider sayısını artırmayı ve cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Türkiye İşverenler Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Yenibirlider Derneği’nin birlikte yürüttüğü Genç Kadın Liderler Programı ve Bahçeşehir Üniversitesi ile UNITAR’ın (Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü) Yönetici ve Liderler için Uluslararası Eğitim Merkezi CIFAL İstanbul ortaklığında hayata geçirilen Kampüste projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerle toplamda 110 öğrenciye ulaşıldı.

Aldıkları eğitim sonrasında jüriye projelerini sunan öğrencilerden 30’u staj ve mentorluğa hak kazandı. Bu öğrencilerin staj ve mentorluk süreçleri devam ediyor. Eğitimlere katılan ve projesi seçilen 1 öğrenci, Erzin Doğalgaz Çevirim Santrali’nde mühendis olarak işe başladı.

NEXT PROJESİ İLE ELEKTRİK BÖLÜMLERİNDEN MEZUN KIZ ÖĞRENCİ SAYISININ ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

SEDAŞ’ın yürüttüğü ‘Kadın Enerjisi – Next’ projesi ise kız çocuklarının lise ve üniversite eğitimlerinde elektrik bölümlerini seçmelerini teşvik ediyor. İstatistiklere göre her yıl üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan kız öğrencilerin oranı yüzde 18, liselerden mezun olanlar ise yüzde 16 seviyesinde. Next projesi ile bu oranların yükseltilmesi hedefleniyor.

Birinci yılında 5 öğrenciye burs imkanı sağlayan projede, her geçen yıl sayının artırılması planlanıyor. ‘Next Öğrenci Buluşmaları’ ile toplamda 103 öğrenciye ulaşılan projede saha gezileri, uygulamalı teknik eğitimler ve mentorluk yoluyla gelişim hedefleniyor. Programı tamamlayanlara, Akkök Holding’in enerji grubu şirketlerinde işe alımlarda öncelik tanınacak.

Bİ’ŞEY OLMALI İLE BİN 200’Ü AŞKIN ÇALIŞANLA BİR ARAYA GELİNDİ

Sepaş Enerji’nin liderliğinde Akkök Holding Enerji Grubunda görev yapan başta kadın çalışanlar olmak üzere tüm çalışanlara dokunan ‘Kadın Enerjisi – Bi’şey Olmalı’ projesinde, 202 kadınla birebir temas kuruldu. Proje kapsamında çevrim içi ve fiziksel olmak üzere ‘Bi’şey Olmalı Atölye’ adı altında atölye çalışmaları düzenlendi. Katılımın gönüllülük esasına dayalı olduğu atölyelerde uzman psikologlar eşliğinde; iş hayatında kadınların maruz kaldığı cam tavan sendromu, ebeveynlik, duygular ve kişinin hayattaki rolleri ile farkındalık geliştirmesine yönelik çalışmalar yapıldı. Yıl boyunca süren atölyelerden Akenerji, SEDAŞ ve Sepaş Enerji’de görev yapan her iki kadın çalışandan biri yararlandı.

‘Bi’şey Olmalı Buluşmaları’ adı altında Özlem Ataünal’ın ev sahipliği yaptığı kahvaltı etkinliklerinde bir araya gelen kadın çalışanlar, kadının iş hayatındaki rolü hakkında sohbet etme fırsatı yakaladı.

‘Bi’şey Olmalı Talks’ etkinlikleriyle, alanında uzman isimlerin konuşmalarını dinlemek isteyen kadın ve erkek çalışanlar çevrimiçi platformlar üzerinden bir araya gelerek, iş hayatını başka perspektiflerden görme fırsatını buldu. Bugüne dek Murat Yeşildere, Evrim Kuran, Özlem Çakır ve Zümra Atalay’ın konukluğuyla gerçekleşen Talks etkinlikleri yaklaşık bin 200 çalışan tarafından takip edildi. Proje kapsamında planlanan mentorluk projesi ise bu yılın ikinci yarısında hayata geçecek.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Emekçiler açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildi

Sonraki Haber

İbrahim Büyükak yeni filmi için gelinlik giydi!

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ericsson Mobilite Raporu: Dünyada 5G abone sayısı 3 milyarı aştı
İş Dünyası

Ericsson Mobilite Raporu: Dünyada 5G abone sayısı 3 milyarı aştı

16 Temmuz 2026
İnşaat üretimi mayısta azaldı
İş Dünyası

İnşaat üretimi mayısta azaldı

16 Temmuz 2026
Araştırma: Kahve tüketiminin yüzde 70’i artık evlerde gerçekleşiyor
İş Dünyası

Kahve tüketiminin yüzde 70’i artık evlerde gerçekleşiyor

16 Temmuz 2026
Hizmet üretimi mayısta azaldı
İş Dünyası

Hizmet üretimi mayısta azaldı

16 Temmuz 2026
Tarım üretici fiyatları aylık yüzde 9,02 azaldı
İş Dünyası

Tarım üretici fiyatları aylık yüzde 9,02 azaldı

16 Temmuz 2026
Enerjisa Üretim ENfluencer ile işveren markasını güçlendirme hedefi
İş Dünyası

Enerjisa Üretim ENfluencer ile işveren markasını güçlendirme hedefi

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
İbrahim Büyükak yeni filmi için gelinlik giydi!

İbrahim Büyükak yeni filmi için gelinlik giydi!

En Güncel Haberler

Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Tekirdağ’da devrilen TIR’ın sürücüsü öldü

17 Temmuz 2026
Baraj gölünde boğulan Arda’nın cansız bedenine ulaşıldı
Yerel Haberler

Baraj gölünde boğulan Arda’nın cansız bedenine ulaşıldı

17 Temmuz 2026
Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası Sinop'ta başladı
Spor Haberleri

Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası Sinop’ta başladı

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

17 Temmuz 2026
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Arnavutköy'de seyir halindeki otomobil alev alev yandı

Arnavutköy’de seyir halindeki otomobil alev alev yandı

- Haberton
16 Temmuz 2026

Arnavutköy'de seyir halindeki otomobilden yükselen alevler kısa sürede büyüyerek aracı sardı. Yangın, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın,...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

17 Temmuz 2026
Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü

Tekirdağ’da devrilen TIR’ın sürücüsü öldü

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton