16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - İzole tatili seçenler doğal ortamı tercih ediyor

İzole tatili seçenler doğal ortamı tercih ediyor

Haberton - Haberton
2 Mart 2021
- Yaşam
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
İzole tatili seçenler doğal ortamı tercih ediyor

İzole tatili seçenler doğal ortamı tercih ediyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Antalya’nın Kemer ilçesindeki otel ve at çiftliği izole tatili seçenlerin uğrak yeri haline geldi, tatil seçimleri doğal ortamdan yana kullanılıyor.

Covid-19 nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin de tatil seçimleri ve seçenekleri değişmeye başladı. Artık daha huzurlu, doğayla iç içe, izole, sosyal mesafe kurallarının uygulanabileceği bölgeler tatil için tercih edilmeye başlandı. Antalya’nın Kemer ilçesindeki otel ve at çiftliği de izole tatili seçenlerin uğrak yeri haline geldi.

İzole tatili seçenler doğal ortamı tercih ediyor
İzole tatili seçenler doğal ortamı tercih ediyor

Geçen yıl tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, yerli ve yabancı turistlerin de tatil seçeneklerinin değişmesine neden oldu. Artık bungalov ya da butik oteller daha çok tercih edilen mekanlar olmaya başladı. Büyük kentlerin kasvetli havasının yanı sıra koronavirüsün yarattığı etkilerden uzaklaşmak isteyenler kendilerini doğal ortamlara atar oldu.

Turizmin başkenti Antalya’da da doğayla iç içe olan ve çeşitli aktivitelerin yapılabildiği tesisler, tercihlerin ilk sırasında yer aldı. Bunlardan biri de Kemer ilçesinde faaliyet gösteren otel ve at çiftliğini bünyesinde barındıran tesis oldu. Bu tesise gelenler sıkı şekilde uygulanan koronavirüs tedbirleri eşliğinde doğayla iç içe hem tatil yapıp hem de at binebiliyor.

Antalya'nın Kemer ilçesindeki otel ve at çiftliği izole tatili seçenlerin uğrak yeri haline geldi, tatil seçimleri doğal ortamdan yana kullanılıyor.
Antalya’nın Kemer ilçesindeki otel ve at çiftliği izole tatili seçenlerin uğrak yeri haline geldi, tatil seçimleri doğal ortamdan yana kullanılıyor.

‘BU TARZ YERLERE İLGİ ARTTI’

Kemer’de faaliyet gösteren otel ve at çiftliği sahibi Ayberk Bozkurt, “Turizm çok farklılaştı. Mas turizm haricinde izole ve natür otellere de ilgi büyük oranda arttı. Biz zaten senelerdir izole bir şekilde doğanın içinde bungalov tarzı, butik tarzı bir işletme anlayışımız olduğu için aslında bizim için fazla bir şey değişmedi. Ama tabii kitle çok arttı. İlgi çok arttı.

İnsanlar bungalovda izole bir şekilde konaklayabiliyor. Kimileri odalarına servis alabiliyor, orman yürüyüşleri yapıp, at binebiliyor, ormanı kullanabiliyor. Yaşam alanları burada çok genişledi. Evlere tıkılıp kalmıyorlar. Dolayısıyla mutlu bir şekilde pandemi sürecini atlatıyorlar” dedi.

‘GÜVENLİ TURİZM SETİFİKASI KURALLARINA UYUYORUZ’

Turizm tesislerinde ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ almanın zorunlu olduğunu hatırlatan Ayberk Bozkurt, “Bütün oteller de küçük ya da büyük almak zorunda. Bununla beraber tabii sosyal mesafe kuralları, masa araları, şezlong araları, hijyen kuralları, odalardaki hijyen düzeyi, raporlama bunlar değişti. Personelin tekrar maske ile korunması, insanların doğal ortam hariç kapalı yerlerde sürekli maske takma zorunluluğu. Yemek haricinde ve açık alanlarda çıkarabiliyorlar tabii ki.

Bu tip şeyler kontrol altına alındı. Bunlarla ilgili eğitimler veriliyor. Sürekli eğitim alıyoruz her ay. Sertifikamız her ay yenileniyor. Bunların eğitiminden geçmediğiniz takdirde sertifika yenilenmiyor. Dolayısıyla da siz hizmet veremiyorsunuz. Sıkı bir tedbir var, yani devletimiz bunu güzel bir şekilde uyguluyor” diye konuştu.

‘2020 YILINDAN ÇOK DAHA İYİ BİR YIL BİZİ BEKLİYOR’

Covid-19 nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin de tatil seçimleri ve seçenekleri değişmeye başladı. Artık daha huzurlu, doğayla iç içe, izole, sosyal mesafe kurallarının uygulanabileceği bölgeler tatil için tercih edilmeye başlandı.
Covid-19 nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin de tatil seçimleri ve seçenekleri değişmeye başladı. Artık daha huzurlu, doğayla iç içe, izole, sosyal mesafe kurallarının uygulanabileceği bölgeler tatil için tercih edilmeye başlandı.

Son dönemde rezervasyonların ve taleplerin arttığını vurgulayan Ayberk Bozkurt, şöyle devam etti:

“Çünkü daha ziyade pandemi sürecinde spor yapabilecekleri, açık alanda nefes alabilecekleri, kapalı bir alanda olmayacakları ve izole tatil yapabilecekleri yerlere, natür yerlere ilgileri arttı. Yani bunlarda daha çok butik oteller, küçük oteller, orman içinde, doğa içinde olan oteller oldu. Ruslardan talepler arttı. Rus bölgesi geçen sene ağustosa kadar kapalıydı. Bu sene şu anda bir yasak yok. Rusya’dan rezervasyonlar geliyor.

Keza İngiltere yeni pandemi genelgesini yayınladı. İngiltere’den gelmeye başladı. Avrupa ülkeleri de yakında artacaktır. Benim beklentim tabii ki 2020’den çok daha iyi olacağı. Çünkü 2020’de biliyorsunuz ağustosa kadar yurt dışı kapalıydı. Sadece iç pazar çalıştık. 2021’de şu an iç pazar da yurt dışı da açık gözüküyor.”

‘DOĞAL ORTAM DAHA ÇOK TERCİHİMİZ OLUYOR’

Öğrenci olan ve aynı zamanda modellik de yapan Yaren Can (23), “Burada atım var, pansiyoner olarak kalıyor. Hafta sonları veya hafta içi pandemiden dolayı çok yoğun şehir hayatında yaşayamıyoruz ve doğal bir ortam daha çok tercihimiz oluyor. Bu doğal ortamda ben buradaki çiftlikte ihtiyaçlarımı gideriyorum. İsa Hocamdan aldığım eğitimle beraber atımla vakit geçiriyorum. Daha az insan, daha yoğunluktan uzak, daha saf oluyor.

Antalya’nın Kemer ilçesindeki otel ve at çiftliği de izole tatili seçenlerin uğrak yeri haline geldi.

Doğal ortam her zaman daha iyi geliyor bize. Bu sebepten dolayı boş vakitlerimi burada geçirmeyi daha çok tercih ediyorum. Aynı zamanda eğitimimizi alıyoruz, aynı zamanda atımla vakit geçiriyorum. Bu şekilde yoğunluktan ve pandemiden uzak huzurlu bir ortam içerisine giriyoruz” dedi.

‘PANDEMİ NEDENİYLE İSTANBUL BİRAZ KASVETLİ OLDU’

İstanbul’da tercümanlık yapan Aylin Yeğin (44), “Pandemi döneminde alternatif bir şeyler aramaya başladım. Yapmak istediklerimiz şu anda mümkün değil. Aynı şehirde, aynı evde uzun süre kapalı kaldık. Bundan dolayı şehrin de dışına çıkmak istiyor insan. Hani özellikle böyle bir yeri bulmuşken. Şimdi yukarıda kar görüyorsunuz, aşağıda ise doğa var.

İstanbul biraz kasvetli oldu, artık bütün bu pandemi vesaire nedeniyle. O yüzden doğanın içinde olmak ve biraz da tabii ki daha steril bir ortamda olmayı tercih ettim. Burası da muhteşem bir şekilde karşıma çıktı” diye konuştu.

‘HAFTA SONLARINI GENELLİKLE BURADA GEÇİRİYORUM’

Antalya merkezinde oturan, izinli günlerinde ve hafta sonu otelde konaklayan Rubin Zeynep Kumsal da şöyle konuştu:

Geçen yıl tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, yerli ve yabancı turistlerin de tatil seçeneklerinin değişmesine neden oldu.
Geçen yıl tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, yerli ve yabancı turistlerin de tatil seçeneklerinin değişmesine neden oldu.

“Pandemi ile beraber daha çok şehir merkezlerinin hem yoğunluğu hem de birçok şeyin kısıtlı olması sebebiyle daha çok doğa ile iç içe olan otel, bungalov tarzı ya da benzeri olan yerlere yöneldik. Açıkçası at biniş eğitimi, yani binicilik eğitimi ya da daha çok hayvanlarla iç içe olduğumuz, olabileceğimiz yerleri, doğal güzellik yoğunluğunda olan yerleri tercih ediyorum. Birçok insan artık öyle oldu.

Sahil kıyısında olan o büyük otelleri, kapsamlı otelleri artık tercih etmiyorum. Çünkü burada hem doğa ile iç içesiniz hem canlılarla iç içesiniz. Yapmak istediğiniz birçok şeyi yapabiliyorsunuz. Ata binmek çok keyifli. Onu eğitiyorlar, burada kalıyor. Ben de onunla beraber eğitim alıyorum.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Fıstık veya ceviz yerine bademli baklava

Sonraki Haber

HDP tarih ve millet önünde suçludur

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Osmaniye’de 'Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir'e geldi
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Erzincan'da saklı cennet; Sohmarik Yaylası
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Çanakkale’de 'Boğazın Minik Çobanları' yarışması
Yaşam

Çanakkale’de ‘Boğazın Minik Çobanları’ yarışması

16 Mayıs 2026
Çankaya Belediyesi, 3’üncü Kent Lokantasını Seyranbağları’nda hizmete açtı
Yaşam

Çankaya Belediyesi, 3’üncü Kent Lokantasını Seyranbağları’nda hizmete açtı

16 Mayıs 2026
Havza'daki sel felaketinde 70 konut ile 385 iş yeri zarar gördü
Yaşam

Havza’daki sel felaketinde 70 konut ile 385 iş yeri zarar gördü

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
HDP tarih ve millet önünde suçludur

HDP tarih ve millet önünde suçludur

En Güncel Haberler

Bursa'da sahte diş hekimlerinin işlettiği kaçak muayenehaneye baskın: 2 gözaltı
Yerel Haberler

Bursa’da sahte diş hekimlerinin işlettiği kaçak muayenehaneye baskın: 2 gözaltı

16 Mayıs 2026
Düzgün Baba Ziyaretgahı’ndaki tahribat soruşturmasında 4 gözaltı
Yerel Haberler

Düzgün Baba Ziyaretgahı’ndaki tahribat soruşturmasında 4 gözaltı

16 Mayıs 2026
Efeler Yolu Ultra Trail’de heyecan başladı
Spor Haberleri

Efeler Yolu Ultra Trail’de heyecan başladı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Yaşam

Çanakkale’de ‘Boğazın Minik Çobanları’ yarışması

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Hatay'da kaybolan Uğur Çalışkan'ı arama çalışmaları 87'nci günde yeniden başlatıldı

Hatay’da kaybolan Uğur Çalışkan’ı arama çalışmaları 87’nci günde yeniden başlatıldı

- Haberton
16 Mayıs 2026

Hatay’ın Antakya ilçesinde 19 Şubat’ta kaybolan Uğur Çalışkan’ı (27) arama çalışmaları, yeniden başladı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin çağrısının ardından tekrar...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Bursa'da sahte diş hekimlerinin işlettiği kaçak muayenehaneye baskın: 2 gözaltı

Bursa’da sahte diş hekimlerinin işlettiği kaçak muayenehaneye baskın: 2 gözaltı

16 Mayıs 2026
Düzgün Baba Ziyaretgahı’ndaki tahribat soruşturmasında 4 gözaltı

Düzgün Baba Ziyaretgahı’ndaki tahribat soruşturmasında 4 gözaltı

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton