6 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - İzmirli sporcular artistik buz pateninde parlıyor

İzmirli sporcular artistik buz pateninde parlıyor

Haberton - Haberton
3 Ocak 2024
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İzmirli sporcular artistik buz pateninde parlıyor

İzmirli sporcular artistik buz pateninde parlıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Artistik buz pateninde İzmir’i temsil eden milli sporcular son dönemde ulusal ve uluslararası turnuvalarda elde ettikleri başarılarla alkış topluyor.

Kulüp ve Milli Takım Antrenörü Gamze Güner, 2011’den bu yana artistik buz pateninde sporcu yetiştirdiklerini belirterek, “Çocuklar çok zor şartlarda çalışıyorlar. Sabah saat 05.45’te buraya geliyorlar, 06.00’da antrenmanları başlıyor. Daha sonra okula gidip akşam tekrar buza geliyorlar. Çocukların neredeyse bütün günü burada geçiyor. Çalışmalar akşam 20.30, 21.00’e kadar sürüyor” dedi.

“İzmir olarak son milli takım kampına en fazla sporcu gönderen il olduk. Yaşları küçük olmasına rağmen ulusal ve uluslararası güzel başarılar elde etmeye başladık. Başarının gelmesi onları mutlu ediyor” diyen Antrenör Güner, şunları kaydetti: “Bu kadar çalıştıktan sonra düzenli ve sistemli başarı kaçınılmaz oluyor. En yakın hedefimiz 22 Şubat-3 Mart’ta Tayvan’da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası. Arkasından uluslararası müsabakalar var ama en önemlisi bu. Bunun için arenada yarışıp, gerekli puanın alınması lazım. Bunu yapabileceklerine inanıyorum. Çalışıyorlar ve başarı geleceğini düşünüyoruz.”

Eski milli sporcu olan antrenör Gamze Güner, Türkiye’de artistik buz pateni branşının hızla geliştiğini söyleyerek, “Çalışma şartlarımız okul açısından yurtdışına göre daha zor ama çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” yorumunu yaptı.

GAMZE GÜNER: SAĞLIK AÇISINDAN DA ÇOK GÜZEL BİR BRANŞ

Artistik buz pateninin ekipman maliyeti açısından aileleri zorlayabileceğini ancak çok keyifli bir branş olduğunu anlatan milli antrenör Güner, “Buzda virüs var ve kanımıza girdiği zaman vazgeçemiyoruz. Görsel olarak da sağlık açısından da çok güzel bir branş. Aileler, ‘Çocuğum üşür, düşer’ diye düşünmesin. Tam dersi astım hastalığına iyi gelen güzel bir spor” diye konuştu.

DENİZ TARIM’DAN İKİ ALTIN GELDİ

Babası Türk, annesi Çinli olan 12 yaşındaki milli sporcu Deniz Tarım, geçen ay Uluslararası Bosphorus Cup’ta Advanced Novice kategorisinde altın madalya kazandı. Deniz, bu yarışmadan sonra Kocaeli’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda da birincilik kürsüsüne çıktı. Buz sporuna bir AVM’de hobi olarak başladığını daha sonra daha büyük bir piste geçmek istediğini dile getiren küçük sporcu, “Çok mutluyum. Antrenörlerime teşekkür ediyorum.

Yarışmalara hazırlanırken çok sıkı çalıştım, sonucunu da aldığım için çok mutluyum. İleride uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil etmek, başarılar elde etmek istiyorum. Bu sporu çok seviyorum. Okulla sporcu dengelemek zor olabiliyor. Antrenmanlarda zorluklar yaşayabiliyorum. Çok sevdiğim için bu zorlukların üstesinden gelebiliyorum” dedi. Deniz, Çin ve Türk kültürünü birlikte yaşamanın çok keyifli olduğunu sözlerine ekledi. 

İzmirli sporcular artistik buz pateninde parlıyor
İzmirli sporcular artistik buz pateninde parlıyor

DERYA TAYGAN: HEDEFİM OLİMPİYATLAR

Annesi Rus olan ve 9 yıldır buz pateni yaptığını belirten 14 yaşındaki milli sporcu Derya Taygan, Türkiye Şampiyonası’nda junior kategorisinde bronz madalya kazandı. Derya, “Annemle gelip bu pistte kayıyordum, antrenörüm beni gördü, seçti ve kulübe girdim.

Bir günümüz çok uzun geçiyor. Sabah 04.00’te kalkıp antrenmana geliyorum, okula gidiyorum, sonra tekrar antrenman. Seviyorsan yapabilirsin. En son Türkiye Şampiyonası’nda 3’üncü oldum. Milli takım puanlarının hepsini aldım. Hedefim grandprixlerde, olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında Türkiye’yi temsil etmek” diye konuştu.

DOĞA GÜNER: ANNEMİN KARNINDA BAŞLADIM

Milli antrenör Gamze Güner’in kızı olan 10 yaşındaki Doğa Güner, Denkova Staviski Cup’ta basic kategorisinde birinci oldu. Doğa, “Bu spora annemin karnında başlamış gibiyim. Annem hamileyken buzda kayıyormuş, ben de karnındaymışım. Annem sürekli beni bırakıp yarışmalara gidiyordu, ben de bir gün ‘Anne ben de seninle geleceğim. Bu sporu yapıp seninle vakit geçirmek istiyorum’ dedim. Aslında amacım ilk başladığımda annemle sadece vakit geçirmekti. Çok eğlenip bu sporu kendim için yapmaya başladım. Hedefim iyi bir buz patenci olmak” şeklinde konuştu.

GÖKÇE DOĞA SEZGİ: KÜÇÜK ADIMLARLA İLERLEYECEĞİM

İzmirli 14 yaşındaki milli artistik buz patenci Gökçe Doğa Sezgi, son yapılan Türkiye Şampiyonası’nda intermediate kategorisinde 3’üncü oldu. Gökçe Doğa, “6 yıldır buz pateni yapıyorum. Başlarda zor gelebilecek bir spor, uzun vadede kolay gelecektir. Zaten istiyorsanız bu sporu yapmalısınız. Sevdiğimiz için yapıyoruz. Bırakmayı düşündüğüm dönemler oldu ancak sevdiğim için bırakmadım. Küçük adımlarla ilerleyeceğim. İlk başta Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu, daha sonra olimpiyat hedefim var” dedi.

İZMİR’DEN 12 SPORCU MİLLİ TAKIM KAMPINA KATILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 30 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen Artistik Buz Pateni Aday Milli takım kampına 12 sporcu, 3 antrenör yolladı. Sporculardan Defne Günce Kılıç, Derya Taygan, Deniz Tarım, Batu Tasasız, Duru Çimen, Ezgi Özer, Masal Oran, İpek Kara, Atlas Baydurak, Mustafa Emir Çobanel, Batı Güdül, Doğa Güner antrenörlerden ise Gamze Güner, Zeynep Yiğit ve İrina Dalkıran da kampta yer aldı.

Etiketler: İzmir
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sokak hayvanlarına yönelik kalıcı çözüm kısırlaştırma projesidir

Sonraki Haber

Antalya’da artan trafik yoğunluğu turistleri üzüyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Salah yerel basını da fethetti
Spor Haberleri

Salah yerel basını da fethetti

6 Ağustos 2026
Altay sahaya iniyor
Spor Haberleri

Altay sahaya iniyor

6 Ağustos 2026
TFF ile Trendyol arasındaki isim sponsorluğu sözleşmesi iki yıl daha uzatıldı
Spor Haberleri

TFF ile Trendyol arasındaki isim sponsorluğu sözleşmesi iki yıl daha uzatıldı

6 Ağustos 2026
Somaspor'da transfer sürüyor
Spor Haberleri

Somaspor’da transfer sürüyor

6 Ağustos 2026
Manisa FK sezonu deplasmanda açıyor
Spor Haberleri

Manisa FK sezonu deplasmanda açıyor

6 Ağustos 2026
Göztepe ve Galatasaray'ın 53 yıllık yarım kupası
Spor Haberleri

Göztepe ve Galatasaray’ın 53 yıllık yarım kupası

6 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Antalya'da artan trafik yoğunluğu turistleri üzüyor

Antalya'da artan trafik yoğunluğu turistleri üzüyor

En Güncel Haberler

Oyuncu ve Yazar Naci Adıgüzel: "Günde 1 Saatinizi Hayalini Kurduğunuz Hayatı İnşa Etmeye Ayırın"
Yazarlar

Oyuncu ve Yazar Naci Adıgüzel: “Günde 1 saatinizi hayalini kurduğunuz hayatı inşa etmeye ayırın”

6 Ağustos 2026
Sultangazi'de camilerden ayakkabı çalan şüpheli kamerada
Yerel Haberler

Sultangazi’de camilerden ayakkabı çalan şüpheli kamerada

6 Ağustos 2026
Nepal'de yolcu otobüsü üst geçide çarptı: 1 ölü, 19 yaralı
Dış Haberler

Nepal’de yolcu otobüsü üst geçide çarptı: 1 ölü, 19 yaralı

6 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gölde kaybolan kişinin cansız bedeni bulundu

6 Ağustos 2026
Yaşam

Tedavi edilen yaralı deniz kaplumbağası Kaan-19, 1 yıl sonra doğal yaşam ortamına bırakıldı

6 Ağustos 2026
Yaşam

Mahalle bazlı kentsel dönüşümde 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde yıkım başlayacak

6 Ağustos 2026
Yaşam

Silahlı kavga ihbarında yakalanan 6 şüpheliden 2’si tutuklandı

6 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

22 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü, havalimanında yakalandı

22 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü, havalimanında yakalandı

- Haberton
6 Ağustos 2026

Muğla Dalaman Havalimanı'nda, hakkında çeşitli suçlardan kesinleşmiş 22 yıl 2 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü M.G., yakalandı. Dalaman Havalimanı...

Güneş lekeleri kalıcı mı? Nasıl geçer? Ciltte oluşan lekeler hakkında bilinmesi gerekenler

Göz seyirmesi neden geçmez? Uzun süren göz kapağı atmasının olası nedenleri

Aç karnına kahve içmek zararlı mı? Bilimsel araştırmalar ne diyor?

Sosyal medya detoksu gerçekten işe yarıyor mu? Araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor

Güncel Haber

Oyuncu ve Yazar Naci Adıgüzel: "Günde 1 Saatinizi Hayalini Kurduğunuz Hayatı İnşa Etmeye Ayırın"

Oyuncu ve Yazar Naci Adıgüzel: “Günde 1 saatinizi hayalini kurduğunuz hayatı inşa etmeye ayırın”

6 Ağustos 2026
Sultangazi'de camilerden ayakkabı çalan şüpheli kamerada

Sultangazi’de camilerden ayakkabı çalan şüpheli kamerada

6 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton