16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - İzmir’in en neşeli festivali başladı

İzmir’in en neşeli festivali başladı

Haberton - Haberton
8 Aralık 2024
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İzmir'in en neşeli festivali başladı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte ilk kez düzenlenen İzmir’in en neşeli festivali Kültürpark’ta renkli görüntülerle başladı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte ilk kez düzenlenen Yeni Yıl Festivali Kültürpark’ta renkli görüntülerle başladı.  Alışveriş ve yiyecek stantlarının yanı sıra çocuk oyun alanları ve yapay buz pistinin de yer aldığı festival,  konserlerden dans gösterileri ve sahne şovlarına kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.  İzmirliler için hazırlanan rengarenk ve coşku dolu festival 31 Aralık’a kadar devam edecek. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Karşıyaka’daki görevi sırasında hayata geçirdiği Yeni Yıl Festivali artık tüm İzmir’e hitap ediyor. 2025 yılına sayılı günler kala İzmirlileri Kültürpark’ta buluşturacak festivalin açılışını İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır yurttaşlarla birlikte yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan  açılış töreni konser ve gösterilerle devam etti. Festival kapsamında 40 uluslararası firmanın yanı sıra üretici, işletmeci ve esnaf stant açtı.  

“Kara bulutları dağıtmak için buradayız”
Festivalin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, “Bütün İzmirlilerle birlikte Kültürpark’ta olmak istiyoruz. Biz bugün buradayız, birlikteyiz ve dayanışma içinde olduğumuzu hissetmek istiyoruz. Ortak değerlerimizi sahiplenelim. Bağlılığımızı bir kez daha doğrulayalım. Yeni yıla yeni bir ruhla giriş yapalım istedik. Kara bulutları dağıtmak için buradayız. Elimizden geleni yapacağız. İzmir mutlu bir kent olarak yaşamına devam edecek. Belediye olarak bu kentte yaşayanlara daha iyi hizmet edebilmek için her geçen gün daha iyisini yapmak için uğraşacağız. Kimsenin bundan endişesi olmasın. Herkesi festivale bekliyoruz” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte ilk kez düzenlenen İzmir'in en neşeli festivali Kültürpark’ta renkli görüntülerle başladı. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte ilk kez düzenlenen İzmir’in en neşeli festivali Kültürpark’ta renkli görüntülerle başladı. 

Festival İzmirlilerde büyük mutluluk yarattı
Yeni yıl festivali, festivale katılan firmalar ile festivali alanını ziyaret eden İzmirliler de coşku yarattı. Ailesiyle birlikte festivale katılan Muammer Çakır, “Çok güzel olmuş. Çocuklarımız eğleniyor, Büyükşehir Belediyesi her türlü imkanı sağlamış. Teşekkür ederiz. Yeni yıl herkese güzel şanslar getirsin” dedi. Ceyhan Gülten, “Çok eğlenceli, ışıl ışıl bir ortam. Yeni yıla hazırlanırken İzmirlilerin güzel zaman geçirmesi için gereken her şey yapılmış. İzmir’de yaşamanın güzellikleri bunlar. Çok beğendim” diye konuştu. Arzu Cengiz ise “Harika bir organizasyon olmuş. İzmir’in böyle bir motivasyona ihtiyacı var. İzmirliler huzuru ve eğlenceyi sever. Böyle bir etkinlikten keyif aldım. Kent merkezinde tramvayla, otobüsle çok kolay ulaşılabilecek bir yer. Bence herkes bu festivale gelmeli” ifadelerini kullandı. 

Başkan Tugay’a teşekkür
Festivalde stant açan oyuncak üreticisi Senem Şenyuva Başdönmez, ülke olarak çok zor zamanlardan geçildiğini vurgulayarak “Böyle bir festivale hepimizin çok ihtiyacı vardı. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Dilekte bulunmak istiyorum; umarım bu yıl hiçbir çocuk ağlamaz, acı çekmez ve hepsi çok mutlu olur. Bir çocuk gülümserse tüm dünya gülümser. Umarım bu yıl herkes çok mutlu olur” dedi. 

Dolu dolu program
Festivalin ilk gününde renkli anlar yaşandı. Pakistan Pavyonu’nda Turgut Pura Vakfı Seramik Atölyesi kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ile Armoni Bandosu konser verdi.  İzmirliler ayrıca Adasu Akın Çello konseri, Anıl Gale DJ performansı, Grup 1 oda konseri, DJ perküsyon performansı, Flow Chill Sirk Sanatları Gösterisi ve Flow Jam Ateş Gece Gösterisi ile keyifli anlar yaşadı. 

İzmir’in ilk yeni yıl festivali 
Festival kapsamında alışveriş ve yeme içme stantlarının yanı sıra çocuk oyun alanları ve yapay buz pisti de kuruldu. Konserlerden dans gösterileri ve sahne şovlarına kadar birçok etkinlik devam edecek. Kültürpark Lozan Kapısı’ndan itibaren ziyaretçileri dev bir yılbaşı ağacı karşılıyor. Stantlar, yılbaşına özel temalarla süslendi. Festival alanında kurulacak sahne İzmirli amatör müzik ve gösteri gruplarına, okullara, derneklere açık durumda. Sahnede her gün 13.00-22.00 saatleri arasında etkinlik yapılacak. Festival kapsamında yılbaşı tatlarından uluslararası mutfaklara uzanan geniş bir yelpazede lezzetler, ziyaretçilerin damak zevkine hitap edecek şekilde planlandı. Türkiye’nin her bölgesinden ziyaretçinin beklendiği festivalin İzmir’de gelenekselleşmesi ve önümüzdeki yıllarda yabancı turistlerin de uğrak noktalarından biri olması hedefleniyor. Bu kapsamda İzmirli turizmciler ve esnafla ortak bir çalışma modeli oluşturmak üzere çalışmalar yapılıyor. Işıl ışıl süslemeleri, özel tasarlanmış yılbaşı köşeleri ile dikkat çeken İzmir Yeni Yıl Festivali hem eğlencenin hem de ticaretin merkezi olacak.  

Etiketler: İzmir
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sekonder İnfertilite nedir?

Sonraki Haber

Kilis’te yaşayan Suriyeliler kutlama yaptı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Üsküdar'da 19 Mayıs coşkusu; Pinhani konser verecek
Kültür ve Sanat

Üsküdar’da 19 Mayıs coşkusu; Pinhani konser verecek

15 Mayıs 2026
Liseli Zeynep'in kara kalem çalışmaları kent müzesinde sergileniyor
Kültür ve Sanat

Liseli Zeynep’in kara kalem çalışmaları kent müzesinde sergileniyor

15 Mayıs 2026
TV+ mayıs ayı içeriklerini paylaştı
Kültür ve Sanat

TV+ mayıs ayı içeriklerini paylaştı

15 Mayıs 2026
Kadınların el emeği motifleri, dev Türkiye haritasına dönüştü
Kültür ve Sanat

Kadınların el emeği motifleri, dev Türkiye haritasına dönüştü

15 Mayıs 2026
Necip Fazıl’ın 90 yıl önce kaleme aldığı 'Bir Adam Yaratmak' beyazperdede
Kültür ve Sanat

Necip Fazıl’ın 90 yıl önce kaleme aldığı ‘Bir Adam Yaratmak’ beyazperdede

15 Mayıs 2026
“Kemeraltı’nın büyüsü” konuşulacak
Kültür ve Sanat

“Kemeraltı’nın büyüsü” konuşulacak

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Kilis'te yaşayan Suriyeliler kutlama yaptı

Kilis'te yaşayan Suriyeliler kutlama yaptı

En Güncel Haberler

Çaykur Rizespor - Beşiktaş maçının ardından
Spor Haberleri

Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının ardından

15 Mayıs 2026
Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu
Spor Haberleri

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

15 Mayıs 2026
Arca Çorum FK - Sipay Bodrum FK: 2-0
Spor Haberleri

Arca Çorum FK – Sipay Bodrum FK: 2-0

15 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Yaşam

Muğla’da engellilerin askerlik sevinci

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Silivri'de elektrik panosunda çıkan yangın söndürüldü

Silivri’de elektrik panosunda çıkan yangın söndürüldü

- Haberton
15 Mayıs 2026

Silivri’de elektrik panosunda çıkan yangın, inşaatta bulunan kalıp tahtalarına sıçradı. Kısa süreli patlamaların yaşandığı yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, zarar...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Çaykur Rizespor - Beşiktaş maçının ardından

Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının ardından

15 Mayıs 2026
Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

15 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton