15 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - ‘İzmir’i pis kokulardan kurtaramıyorsun’

‘İzmir’i pis kokulardan kurtaramıyorsun’

Haberton - Haberton
15 Eylül 2022
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
'İzmir'i pis kokulardan kurtaramıyorsun'

'İzmir'i pis kokulardan kurtaramıyorsun'

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İzmir’de belediye başkanı çıkıyor, Osmanlı’ya hakaret ediyor. Be haddini bilmez, be ahlaksız. İzmir’i pis kokulardan kurtaramıyorsun. İzmir’i, körfezi pis kokulardan kurtaramıyorsun. Acaba diktiğin ne var? Sen onu söyle” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yeni Yurtlar Kampüsü’nde 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, konuşmasının başında Ermenistan’ın Azerbaycan’a olan saldırılarına değinerek, “Vatan topraklarını müdafaa için yürüttüğü mücadeledeki son şehitlerimize Allah’tan rahmet dilemek istiyorum. Bu gelişme karşısında Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tüm dünya bilmelidir. Karabağ Savaşı’nın akabinde imzalanan anlaşmanın şartlarını yerine getirmediği gibi, Ermenistan tarafı için bu tutumun elbette sonuçları olacaktır. Temennimiz Ermenistan’ın bu yanlış yoldan bir an önce dönmesi, vaktini ve enerjisini, barışı güçlendirme yönünde kullanmasıdır. Kardeşim Aliyev olmak üzere, tüm Azerbaycanlı kardeşlerime başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘TOPLAM YURT SAYIMIZI 800’E ÇIKARDIK’

Erdoğan, öğrenci yurtlarının ülkeye kazandırılmasına vesile olan ve inşasında görev alan tüm emek sahiplerini yürekten kutladığını ifade ederek şunları söyledi:

“Eğitim öğretimini sürdürecek evlatlarımıza okullarında ve hayatlarında başarılar temenni ediyorum. Toplam yurt sayımızı 800’e ve yatak sayımızı da 850 bine çıkardık. Bay Kemal, bu iş lafla olmuyor, ‘şöyle yurt yaparız, böyle yurt yaparız’, elini kolunu tutan mı var? Büyükşehir belediyelerine yaptır bakalım. Göreve geldiğimizde bu rakam 190 yurt binası ve 182 bin yatak kapasitesinden ibaretti. Bu yurtlar eski sisteme göre inşa edilmiş, gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak köhne yapılardı. Bu binanın yerinde olan eski binada, gençlik yıllarımda, Ankara’ya gelişimde arkadaşlarımla beraber kalmıştık. Şimdi muhteşem bir yurt binasına sahip olduk.

‘İzmir’i pis kokulardan kurtaramıyorsun’

‘Gençlerimiz en iyisine en güzeline layıktır’ diyerek kolları sıvadık. Bu kötü tabloyu tersine çevirdik. Otel konforuna sahip yurt binaları inşa ettik. 81 vilayetimizin tamamına bu imkanı götürdük. Bugün Türkiye, öğrencilere tanınan fırsatlar bakımından dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer alıyor. Hizmetlerle yurtlarımız, öğrencilerimiz için donanımlı yaşam merkezi haline gelmiştir. Kendini sosyal devlet olarak tanıtan ABD ve Avrupa dahil bir çok ülkede böyle bir hizmet yoktur.”

‘ENFLASYON KARŞISINDA GENÇLERİMİZE YENİ DESTEKLER SAĞLIYORUZ’

Erdoğan, Türkiye’nin yurt kapasitesinin İspanya, Hollanda, Almanya’nın toplamından daha fazla olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye geçen sene başvuru taleplerinin yüzde 90’nından fazlasını karşılamıştır. Yurt ücretlerinde herhangi bir artışa gidilmemiştir. 250 TL ile 450 TL arasında değişen yurt ücretlerinin değişmeyeceğinin müjdesini vermek istiyorum. Kredi ve yurtlar meselesinde Türkiye’nin son yıllarda katettiği mesafe hepimiz için gurur meselesi olmalıdır. Bu imkanı sadece okul dönemiyle kısıtlı tutmayarak sürdürüyoruz.

Toplamda 150 binden fazla gencimiz tatil ve seyahat yapma fırsatı buldu, konaklamalara ücret vermediler. Bu tarz projeleri gençlerimize sunmayı devam ettireceğiz. Üniversite harçları en büyük sorunlardan biriydi. Marjinal örgütler sokakları ve üniversiteleri karıştırma vasıtası olarak kullanırlardı. 2002’de 45 TL olan kredi ve bursu her yıl arttırdık. Şu an lisans öğrencilerine 850, yüksek lisansa 1750 TL, doktora öğrencilerine de 2 bin 500 TL kredi ve burs veriyoruz, yılbaşında kredi, burs ve beslenme ihtiyaçlarına göre yeniden belirleyeceğiz.

Önümüzdeki dönemde hem yurt hem burs imkanlarını geliştirmeyi sürdüreceğiz. Enflasyon karşısında gençlerimize yeni destekler sağlıyoruz. Temmuz’daki kabine toplantımızda öğrencilerimize herhangi bir kredi faizi almadan geri ödenmesinin kararını aldık. Kredi geri ödemelerinde toplamda 26 milyardan fazla yükü gençlerimizden almış olduk” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İzmir’de belediye başkanı çıkıyor, Osmanlı’ya hakaret ediyor. Be haddini bilmez, be ahlaksız. İzmir’i pis kokulardan kurtaramıyorsun. İzmir’i, körfezi pis kokulardan kurtaramıyorsun. Acaba diktiğin ne var? Sen onu söyle” dedi.

‘GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ’

Gençlere umut aşılamaya ve vizyon kazandırmaya devam edeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri gençlerimizi siyasi malzeme yapma peşinde koşarken biz onları geleceğe hazırlıyoruz. Biz gençlerimize umut aşılamaya, vizyon kazandırmaya devam edeceğiz. Yalan ve çarptırma üzerinden gençlerimizi provoke etmeye çalışanları bastıracağız. Gençlerimize güveniyoruz, istikbalimize güveniyoruz. Bu ülkenin tek bir gencinin bile heba olmasına gönlümüz razı değildir. Her evladımız paha biçilmez değerdedir. Yakın geçmişte gençlerimiz üzerinden oyanan oyunlar sebebiyle çok acılar çektik. Sinsi oyunlara kurban verdik” ifadelerini kaydetti.

‘İzmir’i pis kokulardan kurtaramıyorsun’

Erdoğan, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in Kurtuluş Günü Programı’nda Osmanlı Devleti ile ilgili olarak söylediği sözlere de tepki göstererek, “İzmir’de belediye başkanı çıkıyor, Osmanlı’ya hakaret ediyor. Be haddini bilmez, be ahlaksız. İzmir’i pis kokulardan kurtaramıyorsun. İzmir’i, körfezi pis kokulardan kurtaramıyorsun. Acaba diktiğin ne var? Sen onu söyle. Sen Osmanlı’ya laf edecek hadsizliğe ne zaman ulaştın? Bunun babası da aynıydı, kendisi de aynı. Ama inanıyorum ki bu gençlik ilk seçimlerde bunlara haddini bildirecek. Kendi evlatlarını lüks ve şatafat içinde yaşattılar, Anadolu’nun evlatlarını Paris’e, Brüksel’e gönderip, lüks ve şatafat içinde yaşattılar. Anadolu’nun yoksulluğa fakirliğe hatta göz göre göre ölüme mahkum ettiler. Biz bu oyunu bozduk. 81 vilayetimizde üniversite var artık. Öğrenciler İstanbul’a Ankara’ya gelmiyor artık. Öğrencilerimiz artık memleketlerinde okuyor, biz bu oyunu böyle bozduk” dedi.

Etiketler: CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Mersin’de terör operasyonu; 10 gözaltı kararı

Sonraki Haber

Hulusi Akar Zakir Hasanov ile görüştü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da gençlerle buluştu: 'Terörsüz Türkiye' ve gençlik politikalarını değerlendirdi
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’da gençlerle buluştu: ‘Terörsüz Türkiye’ ve gençlik politikalarını değerlendirdi

14 Eylül 2026 - Güncellenme Tarihi 15 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PISA 2025 raporuna göre Türkiye, puanını en fazla artıran ülke oldu
Politika

Erdoğan’dan PISA 2025 mesajı: “Türkiye üç alanda da başarısını artıran tek ülke oldu”

14 Eylül 2026
Bakan Bolat’tan ekonomi mesajı: “Türkiye 16’ncı büyük ekonomi olacak”
Politika

Bakan Bolat’tan ekonomi mesajı: “Türkiye 16’ncı büyük ekonomi olacak”

14 Eylül 2026
AK Parti'li Zorlu: Ahilik'i tüm dünyaya sunmak istiyoruz
Politika

AK Parti’li Zorlu: Ahilik’i tüm dünyaya sunmak istiyoruz

14 Eylül 2026
Bilal Erdoğan 'Terörsüz Türkiye' sürecini değerlendirdi: "Herkesin elini, taşın altına koyması lazım"
Politika

Bilal Erdoğan ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini değerlendirdi: “Herkesin elini, taşın altına koyması lazım”

14 Eylül 2026
Cevdet Yılmaz’dan gençlere dikkat çeken mesaj: “Sosyal medya aslında asosyal medya”
Politika

Cevdet Yılmaz’dan gençlere dikkat çeken mesaj: “Sosyal medya aslında asosyal medya”

14 Eylül 2026
Sonraki Haber
Hulusi Akar Zakir Hasanov ile görüştü

Hulusi Akar Zakir Hasanov ile görüştü

En Güncel Haberler

Zelenskiy: Rusya’nın herhangi bir anlaşmaya uyacağına ikna olmadık
Dış Haberler

Zelenskiy: Rusya’nın herhangi bir anlaşmaya uyacağına ikna olmadık

15 Eylül 2026
Kayserispor’dan İstanbulspor’a gol yağmuru: Zirveye oturdu!
Spor Haberleri

Kayserispor’dan İstanbulspor’a gol yağmuru: Zirveye oturdu!

15 Eylül 2026
Trump: Ukrayna ile Rusya birbirlerinin enerji hedeflerini vurmayacak
Dış Haberler

Trump: Ukrayna ile Rusya birbirlerinin enerji hedeflerini vurmayacak

15 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emniyet Müdürü, şehit çocuğunu okuldan özel harekat aracıyla alıp evine bıraktı

14 Eylül 2026
Yaşam

Adana’da okul önlerinde denetim gerçekleştirildi

14 Eylül 2026
Yaşam

Yerde gördüğü Türk bayrağını alan kuryeye vali tebriği

14 Eylül 2026
Yaşam

Bodrum’da Çorum lezzetleri, ‘En Büyük Sofra Çorum’ etkinliğiyle tanıtıldı

14 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bursa'da soğuk hava deposunda yangın

Bursa’da soğuk hava deposunda yangın: Çıkış nedeni araştırılıyor

- Haberton
15 Eylül 2026

Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan soğuk deposunda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Yangın, saat 23.30 sıralarında İznik ilçesi Elbeyli Mahallesi Hesbekli...

Türkiye’de erken çocukluk eğitimi: Kreş ve anaokulu standartları

İnternetten alışveriş yaparken sitenin güvenilir olduğu nasıl anlaşılır? İşte kontrol edilmesi gerekenler

WhatsApp’tan gelen APK dosyalarına dikkat: Tek dokunuşla telefonunuz tehlikeye girebilir

Yemekten kısa süre sonra yeniden acıkıyorsanız dikkat: Nedeni sadece az yemek olmayabilir

Güncel Haber

Zelenskiy: Rusya’nın herhangi bir anlaşmaya uyacağına ikna olmadık

Zelenskiy: Rusya’nın herhangi bir anlaşmaya uyacağına ikna olmadık

15 Eylül 2026
Kayserispor’dan İstanbulspor’a gol yağmuru: Zirveye oturdu!

Kayserispor’dan İstanbulspor’a gol yağmuru: Zirveye oturdu!

15 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton