17 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İzmir’de tarihi direniş; Bu haksızlık bitmedikçe eylem de bitmez

İzmir’de tarihi direniş; Bu haksızlık bitmedikçe eylem de bitmez

Haberton - Haberton
17 Nisan 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İzmir’de tarihi direniş; Bu haksızlık bitmedikçe eylem de bitmez
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Meslek Fabrikası nöbetinin 11’inci gününde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Başkan Tugay, “Bu konu, herkesin sorunu. Bu haksızlık bitmedikçe bu direniş, bu eylem bitmeyecektir. Bunu artık biz de durduramayız” dedi. Başkan Tugay bir kişi kalsa bile direnişe Cemil Tugay olarak desteğini sürdüreceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, binlerce genç için gelecek umudu olan Meslek Fabrikası’na Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hukuksuz bir şekilde el konulmasının ardından başlatılan nöbetin 11’inci gününde düzenlenen basın toplantısına katıldı. Meslek Fabrikası karşısında oluşturulan Pankart Atölyesi Alanı’ndaki buluşmaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Aykut Akdemir, milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, gençler, CHP örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların temsilcileri ile İzmirliler destek verdi.

“Kimsiniz siz be kimsiniz”

Nöbete İzmir dışından da milyonlarca insanın destek verdiğini aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Burada bir davanın parçasıyız. Dava arkadaşlarım, burada olduğunuz için çok teşekkür ederim. Gerçekten burada büyük bir yanlışa, haksızlığa karşı bir direniş var. Ama Türkiye’de sürekli yeni bir kötü güne uyanıyoruz. Türkiye yangın yeri. Demokratik bir ülkede bu kadar hukuksuzluk, baskı kabul edilemez” dedi.

Meslek Fabrikası önündeki barikatlara değinen Başkan Tugay, “Israrla polisleri yığan birileri var. Mesele polisler değil, onları oraya gönderenler. Birileri Türkiye ve devletin sahip olduğu her şeyi kendisinin ve babasının çiftliği sanmaya başladı. Zannettiler ki 23 yıl iktidar olunca 123 yıl daha iktidar olacaklar. Bunun adı güç zehirlenmesi değil midir? Bu işi buraya getiren İzmir’in bir ya da iki milletvekilidir. Sınırı çok aştılar. Bizden korkun diyorlar. Bu ülkenin sahibi biziz diyorlar. Kimsiniz siz be, kimsiniz siz! Böyle bir hakkı nasıl iddia edersiniz? Siz sadece demokratik bir ülkede geçici olarak bazı görevlere getirildiniz” diye konuştu. 

“Bir kişi bile kalsa Cemil Tugay olarak yanındayım”

Başkan Tugay ayrıca şunları söyledi: “Çağatay Başkan ile mücadeleyi İzmir’in her tarafına yayalım dedik. O yüzden cuma gününden sonra Meslek Fabrikası’nda toplanmayalım, başka eylemlilikler devam etsin dedik. Ama ben öyle anlıyorum ki bizim söylememizle bir şey değişmeyecek. Çünkü artık bu mücadeleyi herkes kabullenmiş, kendisini bu işin bir parçası olarak görmüş. Burada bir tane kişi kalsa bile bilsin ki ben Cemil Tugay olarak onun yanında kalacağım. Bu konu herhangi bir siyasi partinin kendi siyaseti için yaptığı bir şey değil. Biz CHP olarak burada olduk çünkü şunu biliyoruz; burada bir AKP’li belediye olsa onlardan almazlardı. CHP’li bir belediye bu binayı kullanıyor diye yapıyorlar. Bu iş herkesin sorunu. Bu haksızlık bitmedikçe bu direniş, bu eylem bitmeyecektir. Bunu artık biz de durduramayız.” 

“Er ya da geç Meslek Fabrikası tekrar İzmirlinin olacaktır”

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da okullara yönelik gerçekleşen saldırılara değinen CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, “Bugün konuşmak gerçekten çok zor. Dün yüreğimiz yandı. Ülkenin evlatlarını toprağa verdik. Bu ülkenin çocukları okula giderken neden korkmak zorunda? Bu yaşananlar kader değildir, kabul etmiyoruz. Artık bir adım atılmalıdır. Mesele siyaset değil, çocuklarımızın hayatıdır. Bugün burada geleceğe sahip çıkmak için bir aradayız. Bugün İzmir’in malına göz diken bir anlayışla karşı karşıyayız. İzmir ile inatlaşılmaz. İzmir’in hakkı gasp edilmez. İzmir’in halkı boyun eğmez. Biz buradayız. Direniyoruz. Çünkü bu kent, gelecek bizim. Er ya da geç Meslek Fabrikası tekrar İzmirlinin olacaktır. Gençlerin olduğu, halkın olduğu her yerde biz olacağız” dedi.

“Burası aynı zamanda bir dayanışma fabrikasıdır”

Direnişe güç katmak için İzmir’e gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın da, “Bugün burada hep birlikte bir duruş gösteriyoruz. Kimlere karşı? Halkı umursamayanlara karşı. Halkın ihtiyaçlarını görmezden gelenlere karşı. Mesele çok net; bu ülkede halk için çalışan kim varsa o hedef alınıyor. Bu ülkede sosyal belediyecilik yapan kim varsa o hedef alınıyor. Bugün burada Meslek Fabrikası’na el koymak isteyenlerle karşı karşıyayız. Burası iş arayan bir gencin umut bulması için tasarlandı. Burada kadınların meslek sahibi olması planlandı. Yeni bir sayfa açmak isteyen tüm İzmirlilerin çaldığı bir kapı oldu burası. Burası aynı zamanda bir dayanışma fabrikasıdır. Aynı zamanda yoksullukla, işsizlikle mücadele fabrikasıdır. Burada savunduğumuz şey halkçı belediyecilik anlayışıdır. İzmirlilere, gençlere, herkese çağrıda bulunuyorum; gelin buraya sahip çıkın. Burada verilen mücadele bizim gelecek mücadelemizdir. Bugün yaşadıklarımızdan tüm gençler etkileniyor. Hangi genç kendini özgür hissediyor?” ifadelerini kullandı.

“DGM’yi kovduk AKP’yi de kovarız”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir ise, “Halkın olanın halkta kalması için buradayız. Yarın da, bu mücadele sürdükçe de geri adım atmayacağız. İzmir kentine, halkına ait olan binanın kent hafızasında önemli bir yeri var. DGM’yi kovduk AKP’yi de kovarız. Burayı kimseye teslim etmeyiz. Burası salt bir bina değildir. Binlerce genç burada meslek edindi” açıklamasına imza attı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İzmir’in kalbi çiçek açtı

Sonraki Haber

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Bakan Fidan’ı kabul etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ayazağa'da jandarma ekipleri sel sonrası temizlik çalışmalarına katıldı
Öne Çıkan

Ayazağa’da jandarma ekipleri sel sonrası temizlik çalışmalarına katıldı

17 Ekim 2026
Galata Kulesi 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' kapsamında pembe ışıklarla aydınlatıldı
Öne Çıkan

Galata Kulesi ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında pembe ışıklarla aydınlatıldı

17 Ekim 2026
Üsküdar Belediyesi'nde Başkan Vekili seçimi 20 Ekim'de yapılacak
Öne Çıkan

Üsküdar Belediyesi’nde Başkan Vekili seçimi 20 Ekim’de yapılacak

16 Ekim 2026
Cafer Mahiroğlu'na yönelik soruşturmada gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi -1
Öne Çıkan

Cafer Mahiroğlu soruşturmasında yeni gelişme! 7 şüpheli tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

16 Ekim 2026
Kubilay Kaan Kundakçı davasında karar
Öne Çıkan

Kubilay Kaan Kundakçı cinayeti davasında karar! Aleyna Kalaycıoğlu beraat etti, Alaattin Kadayıfçıoğlu’na müebbet

16 Ekim 2026
Bakan Kurum: Kalıcı çözümler için vatandaşlarla istişare edeceğiz
Öne Çıkan

Bakan Kurum ve Bakan Çiftçi, İstanbul’da selin vurduğu Ayazağa’da incelemelerde bulundu

16 Ekim 2026
Sonraki Haber
Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Bakan Fidan'ı kabul etti

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Bakan Fidan'ı kabul etti

En Güncel Haberler

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti

17 Ekim 2026
Traktör ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Traktör ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

17 Ekim 2026
Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes : 70-85
Spor Haberleri

Zalgiris Kaunas – Anadolu Efes : 70-85

17 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor

17 Ekim 2026
Yaşam

Ankara’da sağanak etkili oldu

17 Ekim 2026
Yaşam

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘sağanak’ ve ‘fırtına’ uyarısı

17 Ekim 2026
Yaşam

YÖK Başkanı Erol Özvar’dan üniversitelere ‘Terörsüz Türkiye’ çağrısı

16 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ordu’da yolcu minibüsü kamyonla çarpıştı: 1 ölü 23 yaralı

Ordu’da yolcu minibüsü kamyonla çarpıştı: 1 ölü 23 yaralı

- Haberton
17 Ekim 2026

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yolcu minibüsü ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 18’i öğrenci 23 kişi yaralandı....

Türkiye’de şehirlerin gizli sakinleri: Beton binaların arasında yaban hayatı nasıl varlığını sürdürüyor?

Markette aldığınız her ürün güvenli mi? Gıda etiketlerinde gözden kaçan 10 kritik ayrıntı!

Zayıflama iğneleri sanıldığı kadar masum mu? Uzmanları endişelendiren yan etkiler ve bırakınca yaşananlar!

Türkiye’de dondurulmuş gıda sektörü büyüyor: Soğuk zincir ve lojistikte yeni dönem

Güncel Haber

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti

17 Ekim 2026
AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor

AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor

17 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton