17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İzmir’de taksici Oğuz Erge cinayetinde sanığın cezasını Yargıtay onadı

İzmir’de taksici Oğuz Erge cinayetinde sanığın cezasını Yargıtay onadı

Haberton - Haberton
8 Aralık 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İzmir'de taksici Oğuz Erge cinayetinde sanığın cezasını Yargıtay onadı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İzmir’de taksici Oğuz Erge’yi (44) tabancayla öldürüp, cep telefonuyla kulaklığını gasbeden Delil Aysal’a (19) verilen indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl 8 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı.

Olay, geçen yıl 1 Şubat’ta saat 03.30 sıralarında, Gaziemir ilçesinde meydana geldi. Maskeli ve kapüşonlu Delil Aysal, evli, 2 çocuk babası Oğuz Erge’nin kullandığı taksiye bindi. Bir süre taksiyi çeşitli adreslere dolaştıran Aysal, ineceğini söyleyip cebinden para alır gibi yaparak, yanındaki tabancayı çıkardı. Delil Aysal, tabancayla ateş edip taksici Erge’yi yaraladı. Ardından taksiyi ve şoförün cebini karıştıran Aysal, Oğuz Erge’nin kulaklık ve cep telefonunu gasbedip, kaçtı. Silah sesini duyan çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Erge’yi, ambulansla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan Oğuz Erge, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, taksinin araç kamerasıyla bölgedeki yaklaşık 70 güvenlik kamerasından görüntü inceledi. Toplam 110 saatlik görüntüden şüphelinin Delil Aysal olduğu tespit edilip, olayın ertesi günü saklandığı evde yakalandı. Gözaltına alınan Aysal, polisteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

ARAÇ KAMERASI KAYDETTİ

Olay anını anbean kaydeden araç kamerasının görüntüsünde, cebinden para çıkarır gibi yapan Delil Aysal’ın tabancayla ateş edip vurduğu taksi şoförü Erge’nin, yan koltuğa devrilip hareketsiz kaldığı görüldü. Görüntülerde ayrıca, Aysal’ın tabancayla yaraladığı Oğuz Erge’ye tokat atıp, üzerinde ve takside bir şeyler aradıktan sonra kaçtığı yer aldı.

VURDUĞU TAKSİCİNİN KIZINI ARAMIŞ

Soruşturmanın ardından Delil Aysal hakkında 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Nitelikli kasten öldürme’, ‘Nitelikli yağma’ ve ‘Ruhsatsız silah taşıma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı İddianamede, olayın özeti, sanığın savunması ve öldürülen taksicinin kızı N.E.’nin (16) ifadesine ve taksideki araç kamerasınca kaydedilen diyaloglara yer verildi. Sanık Delil Aysal’ın ifadesinde, ailesiyle yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bunaldığını, kendisini öldürmek için dışarı çıktığını söylediği kaydedildi. Aysal ifadesinde, olayda kullandığı silahı kimden aldığını hatırlamadığını belirtip, “Taksi ücretini kredi kartıyla ödemek istedim. Ancak taksici pos cihazının şarjının bittiğini söyledi. Ücreti daha sonra ödemeyi teklif ettim ancak ‘Şimdi ödemen gerekiyor’ diye karşılık verdi” dediği kaydedildi. Olayı bir anlık sinirle gerçekleştirdiğini anlatan Aysal, ifadesinde ayrıca, “Biraz ilerledikten sonra pişman olup döndüm. Taksiciye ait telefonu alarak ‘kızım’ diye kayıtlı numarayı arayıp durumu anlattım. 112’yi aramadım” dedi.

Taksideki telefonu ve kablosuz kulaklığı aldığına da ifadesinde yer veren Delil Aysal, toza karşı duyarlılığı olduğu için olay sırasında maskeli olduğunu, delilleri ortadan kaldırmak için kovanları topladığını kaydetti. Erge’nin kızı N.E. ifadesinde, “Babamın kullandığı telefondan arama geldi. Telefonu açtığımda tanımadığı bir erkek, ‘Baban Gaziemir Belediyesi’nin arkasında Migros’un arkasındaki ara sokakta takside. Ağır yaralı, ambulans çağır, ben çağıramıyorum’ dedi, ardından da telefonu kapattı” dedi.

Savcının olaya ilişkin değerlendirmesinde Aysal’ın suç tarihinde tanınmasına engel olabilecek şekilde başı kapüşonla kapalı ve yüzü maskeli olduğu belirtildi. Ruhsatsız tabancayla Oğuz Erge’ye ateş edildiği, kendisini savunamayacak durumda bulunan maktule ait cep telefonuyla kablosuz kulaklığın yağmalandığı kaydedilerek, “Böylelikle şüphelinin üzerine atılı nitelikli adam öldürme, nitelikli yağma ve ruhsatsız silah taşıma suçlarını işlediği anlaşılmaktadır” denildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 17 YIL 8 AY HAPİS CEZASI

Davanın karar duruşması 8 Mart 2024 tarihinde görüldü. Mahkeme heyeti, sanık Aysal’ı ‘Nitelikli öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Nitelikli yağma’ suçundan 14 yıl 10 ay ve ‘Ruhsatsız silah taşıma’ suçundan da 2 yıl 10 ay olmak üzere toplam 17 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Delil Aysal’a verilen bu cezada indirim de yapılmadı.

Sanık Aysal’ın avukatı kararı geçen şubat ayında istinaf mahkemesine taşındı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 24’üncü Ceza Dairesi, itirazı inceledi. Daire, yerel mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin hukuka aykırılığın bulunmadığı ve herhangi bir eksikliğin de olmadığı görüşüne vardı, itirazı reddetti. Bu kez sanık avukatı kararı, Yargıtay’a götürdü.

‘SANIK LEHİNE UYGULANABİLECEK BAŞKACA HÜKÜM OLMADIĞI ANLAŞILDI’

Yargıtay 1 Ceza Dairesi, hem mahkeme sürecinin usulüne uygun yürütüldüğünü hem de delillerin yeterli ve hukuka uygun olduğunu belirtti. Yargıtay ilamında, suç vasıflarının doğru biçimde belirlendiği, yağma suçunda değer azlığı hükmünün somut olayda uygulanma yeri bulunmadığı, takdiri indirimin mahkemenin takdir yetkisi kapsamında, yasal, yerinde ve yeterli gerekçelerle uygulanmamasına karar verildiği ve sanık lehine uygulanabilecek başkaca hükmün bulunmadığı anlaşıldığı vurgulandı. Yargıtay, böylece temyiz başvurusunu reddedip, daha önce verilen kararı onadı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Antalya Serik’te 4.9 büyüklüğünde deprem

Sonraki Haber

Toprağa gömülü bulunan Amir’in dayısı suçlamaları reddetti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu
Öne Çıkan

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu

16 Mayıs 2026
Cesedi Kırşehir'de bulunan İranlı kadının cinayet şüphelileri adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Cesedi Kırşehir’de bulunan İranlı kadının cinayet şüphelileri adliyeye sevk edildi

16 Mayıs 2026
Ahırkapı'da gemide ölü bulunan Rus mürettebatın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı
Öne Çıkan

Ahırkapı’da gemide ölü bulunan Rus mürettebatın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında hastaneden açıklama!

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İBB soruşturmasını yürüten Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü görevden alındı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Başhekim, Gülistan’ın son görüldüğü bölgeden aracıyla geçmiş

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Toprağa gömülü bulunan Amir'in dayısı suçlamaları reddetti

Toprağa gömülü bulunan Amir'in dayısı suçlamaları reddetti

En Güncel Haberler

Bursa'da tekstil atölyesinde yangın
Yerel Haberler

Bursa’da tekstil atölyesinde yangın

17 Mayıs 2026
Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü
Yerel Haberler

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

17 Mayıs 2026
Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi
Kültür ve Sanat

Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Niğde’de otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

Niğde’de otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

- Haberton
17 Mayıs 2026

Niğde’de otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kaza, akşam saatlerinde Ulukışla ilçesine bağlı Kılan köyünde...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Bursa'da tekstil atölyesinde yangın

Bursa’da tekstil atölyesinde yangın

17 Mayıs 2026
Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton