16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - İzmir’de göz sağlığı zirvesi düzenlendi

İzmir’de göz sağlığı zirvesi düzenlendi

Haberton - Haberton
2 Mayıs 2023
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İzmir'de göz sağlığı zirvesi düzenlendi

İzmir'de göz sağlığı zirvesi düzenlendi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İzmir’de düzenlenen göz sağlığı zirvesinde dünyanın çeşitli ülkelerinde gelen göz doktorları deneyimlerini paylaştı.

Çeşme ilçesinde, dünyanın çeşitli ülkelerinden ve yurt içinden gelen göz doktorları, ‘Yeni Nesil Göz İçi Merceklerin Kullanımı ve Değişen Teknolojileri’ hakkında gerçekleştirilen eğitimle deneyim paylaşımı yapıldı. Bir otelde düzenlenen eğitimde, cerrahlar sunum yaparken bugüne kadar yapmış oldukları cerrahi operasyonlarda elde ettikleri sonuçları diğer meslektaşları ile paylaştı.

Eğitimle ilgili bilgi veren Dünyagöz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Levent Akçay, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Almanya, Macaristan gibi dünyanın farklı yerlerinden gelen cerrahlarla bilgi paylaşımı yapıldığını söyledi. Türkiye’de bu konuda en çok ‘Yakın ya da uzak gözlüğümden kurtulmanın bir yolu var mı?’ sorusunun sorulduğunu belirten

Doç. Dr. Akçay, “Özellikle 40 yaşın üzerinde hastalarda bu problem var. Bunları çok odaklı merceklerle tedavi diyoruz. Halkımız buna ‘Akıllı mercek’ diyor. Dünyanın farklı yerlerinden gelen cerrahlarla tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız cerrahilerden elde ettiğimiz sonuçları diğer meslektaşlarımızla tartışarak halkımıza nasıl daha iyi cerrahileri yapabiliriz? Kaliteyi nasıl sunabiliriz? gibi konular panelimizin konusunu oluşturuyor. Profesyonel cerrahlar kendi tecrübelerini diğer cerrahlara aktarıyorlar” dedi.

İzmir’de göz sağlığı zirvesi düzenlendi

‘HASTAYA GÖRE MERCEK UYGULAMAK GEREKİYOR’

Akıllı lensin takılabilmesi için ilk önce bir hastada uzak ya da yakın görme bozukluğunun olması gerektiğine değinen Doç. Dr. Akçay, mercek türleri hakkında bilgi vererek şöyle konuştu:  

“Hastada katarakt olabilir, olmayabilir. Yaşı 40-50 civarında ise yakın gözlük kullanıyorsa ya da katarakt sahibi bir hastaysa bu kişilere özel tetkikler yapılarak, uygun olup olmadığına bakmak gerekir. Herkese bu ameliyat yapılmaz. Kişiye uygun merceği seçmek gerekir. Çok odaklı mercekler kendi aralarında ayrılıyor. Halkalı mercekler ve ‘Edof’ dediğimiz mercekler var. Halkalı mercekler akıllı mercekler olarak geçiyor ama ‘Edof’lar da kısmen akıllı mercekler. Bunu hastaya göre uygulamak gerekiyor.”

‘YAKIN-UZAK DÜZELTMELİ GÖZ İÇİ LENSLER ÇOK FAZLA KULLANILIYOR’

Günümüzde yakın-uzak düzeltmeli göz içi lenslerin çok fazla kullanıldığını belirten Dünyagöz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Baha Toygar, “Dolayısıyla hastalar tarafından bu konuya büyük talep var. Hastalar katarakt ameliyatında olsun veya katarakt yokken de uzak-yakın gözlük takıyorlarsa ameliyat olmak istiyorlar. Bu hasta grupları içinde önemli bir grup ise yıllar önce lazer tedavisi geçirmiş kişiler.

20-30 yıl önce lazer tedavisi geçirmiş kişiler gözlükten kurtulmak için ameliyat olmuşlar. Ama yaş ilerlemiş bu sefer yakın gözlük takıyorlar ve yakın gözlükten kurtulmak istiyorlar. Bunları inceliyoruz. Yıllar içerisinde lazer tedavisinde büyük bir gelişme oldu. Şu andaki teknoloji ile 20 yıl önceki teknoloji aynı değil. O yüzden hastaları çok iyi bir şekilde inceliyoruz. Daha önce geçirdiği tedaviler bir probleme yol açmış mı, bizim yeni takacağımız yeni lense engel bir durum var mı bakıyoruz.

Yeni gelişmiş cihazlarla gözün ön tabakasını, korneayı, iç ve arka tabakasını inceliyoruz. Gözün içerisine bir lens takarsak hastanın mutlu olup, olmayacağını ya da nasıl göreceğini önceden tespit edebiliyoruz. Bu tetkikleri yaptıktan sonra bazı hastaların gözü yeni jenerasyon uzak-yakın bir arada gören lenslere uygun çıkıyor. Uygun çıkmayanlara ise daha değişik lensler kullanıyoruz” dedi.

İzmir’de düzenlenen göz sağlığı zirvesinde dünyanın çeşitli ülkelerinde gelen göz doktorları deneyimlerini paylaştı.

‘YAPAY ZEKA İLE ÖLÇÜM YAPILIYOR’

Yapay zeka ile hastaya hangi tip lensin takılacağı konusunda ölçüm yapıldığını aktaran Op. Dr. Toygar, “Hiç dokunulmamış gözde işlem yapmak daha kolay oluyor ama daha önce lazer yapılmış kişilerde problem ortaya çıkabiliyor. En önemli problemlerden birisi de göz içerisine kaç numara lens takılacağı. ‘Lazer tedavisi olursanız ileride katarakt ameliyatı ya da farklı bir ameliyat olamıyorsunuz’ algısı doğru değil. Göz için lensin gücünün hesaplanması problemliydi. Bugün çok özel cihazlar var. Artık işin içerisine yapay zeka girdi. Yapay zeka ölçüm aletlerine yükleniyor.

Ölçümler yapılıyor, yapay zeka hastanın gözüne hangi tip lensin uygun olduğu konusunda tavsiye verebiliyor. Hastaların gözünün içerisine takılacak lensin numarasını tutturmak daha olanaklı hale geldi. Hiç gözüne dokunulmamış kişilerde ölçüm daha iyi. Numarayı tutturabilme olasılığımız yüzde 95 seviyesinde. Lazer geçirmiş kişilerde bu yüzde 80’e düşebiliyor” ifadelerini kullandı.

‘UZAK GÖZLÜKLERDEN KALICI OLARAK KURTULUŞ’

Modern tıpta ‘ICL’in giderek önem kazanan ve daha çok uygulanan bir tedavi olduğunu dile getiren Dünyagöz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Umut Güner, “ICL tedavisi, özellikle ‘Excimer lazer’ tedavisine uygun olmayan hastalarımızda karşımıza çıkan tek seçenektir. Excimer lazer tedavisine gözlükten kurtulmak için yapılan lazer tedavisine göre tek fark, iki gözün birer, ikişer gün arayla yapılmasıdır. Cerrahi başarısı sonucu ‘Excimer lazer’le aynı olup, hastamızın gözü ameliyat öncesi yapılan testlerde uygunsa hayatı boyunca uzak gözlüklerinden kalıcı olarak kurtulmaktadır.

ICL tedavisinin en büyük avantajı numara sınırının tama yakın olmamasıdır. Yüksek numaralarda güvenle 24 saat içerisinde iyileşmek üzere ICL tedavisi uygulayabiliyoruz. Cerrahi tedaviye yeni başlayan genç meslektaşlarımıza ICL tedavisinin nasıl ve hangi hastalara uygulanması gerektiği, dikkat edilmesi gerekenler, olumlu sonuçları, olumsuz sonuçlarla nasıl başa çıkılması gerektiği gibi konularda hem bir toplantı hem de küçük bir cerrahi eğitim oldu” diye konuştu.

Etiketler: İzmir
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kars’ta 500 yataklı devlet hastanesinin temeli atıldı

Sonraki Haber

Nisan ayında ihracat yüzde 17,2 azaldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Karahan: Sanal medyada kanser hastalarını suistimal edenler olabilir
Sağlık Haberleri

Sanal medyada kanser hastalarını suistimal edenler olabilir

15 Mayıs 2026
Uzmanı uyardı: Şekli değişen benler dikkate alınmalı
Sağlık Haberleri

Uzmanı uyardı: Şekli değişen benler dikkate alınmalı

15 Mayıs 2026
‘Çölyak her yaşta ortaya çıkabiliyor’
Sağlık Haberleri

Çölyak her yaşta ortaya çıkabiliyor

15 Mayıs 2026
Nutricia Türkiye’den inek sütü proteini alerjisine yönelik ‘Bi’ Nedeni Var’ projesi
Sağlık Haberleri

Nutricia Türkiye’den inek sütü proteini alerjisine yönelik ‘Bi’ Nedeni Var’ projesi

15 Mayıs 2026
Kontrolü zor hipertansiyon sessizce hayatı tehdit ediyor
Sağlık Haberleri

Kontrolü zor hipertansiyon sessizce hayatı tehdit ediyor

15 Mayıs 2026
Obezite ile mücadelede yeni dönem
Sağlık Haberleri

Obezite ile mücadelede yeni dönem

14 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Nisan ayında ihracat yüzde 17,2 azaldı

Nisan ayında ihracat yüzde 17,2 azaldı

En Güncel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
Yerel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

- Haberton
15 Mayıs 2026

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi. Öte...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton