28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İZBETON davasında 2’nci duruşma

İZBETON davasında 2’nci duruşma

Haberton - Haberton
13 Ekim 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İZBETON davasında 2'nci duruşma
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İZBETON davasında 2’nci duruşmada 65 sanığın yargılanmasına bugün devam edilecek. Tunç Soyer’in de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu, 65 sanık bugün yeniden hakim karşısına çıkacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON’a yönelik soruşturmada kooperatiflerdeki usulsüzlük iddiaları ile ilgili açılan davada eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu, 65 sanığın yargılanmasına bugün devam edilecek.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Temmuz’da İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ’ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında; aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın da bulunduğu 157 kişi hakkında ‘İhaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma’ ve ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla gözaltı kararı verildi. Emniyet ve adliyedeki işlemlerin tamamlanmasının ardından aralarında Soyer ve Aslanoğlu’nun da bulunduğu bazı şüpheliler tutuklandı, bazıları da serbest bırakıldı.

3 FARKLI İDDİANAME HAZIRLANDI

İZBETON AŞ’ye yönelik soruşturma kapsamında 3 farklı iddianame hazırlandı. Savcılık tarafından ‘asfalt kaplaması, yol ve inşaat bakım onarım ve yenileme işlerindeki yolsuzluk’ iddiasıyla hazırlanan iddianame, İzmir 28’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Bu iddianame kapsamında 44 kişi hakkında 3 yıldan 14 yıla kadar hapis istendi. Yine başsavcılık tarafından ‘iş makinesi ve araç kiralanması hizmet alımı’ işlerine yönelik iddianame, İzmir 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Bu iddianame kapsamında da 56 kişi hakkında 3 yıldan 12 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Tunç Soyer, Şenol Aslanoğlu ve Heval Savaş Kaya’nın da aralarında bulunduğu 11’i tutuklu, 65 kişi hakkında ise ‘İştirak halinde ve zincirleme şekilde kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık’, ‘Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılık’, ‘Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık’ ve bu suçlara teşebbüs suçlarından 3’er yıldan 45’er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, İzmir 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

5 SANIĞA TAHLİYE

Soyer, Kaya ve Aslanoğlu’nun aralarında bulunduğu 11 tutuklu 65 sanık gecen ay İzmir Adliyesi 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı. Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen ve 3 gün süren duruşmanın ardından İZBETON Yönetim Kurulu Üyesi Levent İşler, İZBETON Yönetim Kurulu Üyesi Sevcan Tınaztepe, İZBETON Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Sertaç Dölek, İZBETON Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gürhan Özata ve eski İZBETON Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Alphan Bozan tahliye edildi. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, SS İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Cihangir Lübiç, eski İZBETON Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Şimşek, eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve İZBETON Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Karcı ve eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, savunması alınan tüm tutuksuz sanıkların adli kontrol şartları da kaldırıldı.

SALON YETERSİZ KALDI

Salonun dolması sebebiyle birçok izleyici ve basın mensubu dışarıda kaldı. Dışarıda kalanlar duruma tepki gösterdi. Duruşmayı izleyemeyenlerin slogan atmasına tepki gösteren mahkeme başkanı koridorun boşaltılmaması yönünde talimat verip, “Burası slogan atılacak yer mi, ‘İzmir Adliyesi’nde duruşmayı yapalım’ dediniz, bakın ne oldu” dedi. Kimlik tespitiyle birlikte duruşma başladı.

Suçtan zarar görenler listesinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden mahkemeye sunulan yazıda seyahat bedeli, konaklama ve organizasyon harcamalarındaki usulsüzlük iddiaları ile ilgili kamu zararına rastlanılmadığını belirten yazının geldiği ve dosyaya konduğu belirtildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, SS İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Cihangir Lübiç, eski İZBETON Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Şimşek, eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve İZBETON Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Karcı ve eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın yanı sıra bazı tutuksuz sanıklar, müştekiler, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sanık yakınları ve partililer katıldı.

TUTUKLU SANIKLARDAN TAHLİYE TALEBİ

Duruşmada söz verilen tutuklu sanık Barış Karcı, “Belediye ve kooperatif işin devamı konusunda anlaşmaya vardı. Bugüne kadar İZBETON ile Büyükşehir arasındaki protokol hiçbir zaman feshedilmemişti. Protokol hükümleri devam ediyor. 41,9 milyon zarardan bahsediliyor. Bu teminat mektubu hala belediyenin elindedir ve bozdurulmamıştır. Kira bedelleri meclis kararıyla ödenmeye devam ediliyor. Burada bir kamu zararından söz edilemez, tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Tahliyesini isteyen tutuklu sanık Cihangir Lübiç, “Tek tutuklu kooperatif başkanı benim. Verilmeyecek hiçbir hesabımız yok. Kooperatifte inşaat da devam ediyor. Benim 70 yıllık firmam batmak üzere. Kızımın düğününe gitmek istiyorum. Kızımdan özür diliyorum. Tahliyemi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanıklar Tunç Soyer, Şenol Aslanoğlu, Hüseyin Şimşek ve Heval Savaş Kaya da beraat talebinde bulundu. Soyer’in avukatı Murat Aydın, “Aynı statüde yargılananların bazıları gözaltına alınmadı, dışarıda. Eğer iddia makamı tutukluluk devam yönünde görüş bildirirse bunun gerekçesini açıklamasını istiyoruz” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bursaspor, Menemen FK’yı 3-0 mağlup etti

Sonraki Haber

Fırında patlama meydana geldi: 9 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği 'Antonia S' isimli geminin geçişi nedeniyle askıya alındı
Öne Çıkan

İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği ‘Antonia S’ isimli geminin geçişi nedeniyle askıya alındı

28 Ekim 2026
Mansur Yavaş AK Parti’ye mi geçiyor? Murat Kurum ile görüşmesi gündem oldu
Öne Çıkan

Mansur Yavaş AK Parti’ye mi geçiyor? Murat Kurum ile görüşmesi gündem oldu

28 Ekim 2026
Bakanlıktan 29 il için kritik yağış uyarısı: 4 ilde 'turuncu', 25 ilde 'sarı' kod alarmı!
Öne Çıkan

Bakanlıktan 29 il için kritik yağış uyarısı: 4 ilde ‘turuncu’, 25 ilde ‘sarı’ kod alarmı!

28 Ekim 2026
İspanya'da iki yüksek hızlı tren çarpıştı: 64 ölü
Öne Çıkan

İspanya’da iki yüksek hızlı tren çarpıştı: 64 ölü

28 Ekim 2026
Bakırköy Belediyesine operasyon: Gözaltı sayısı 62'ye yükseldi
Öne Çıkan

Bakırköy Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu! 5 başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu 62 gözaltı

28 Ekim 2026
Maltepe'de çöken Kardeşler Apartmanı'ndaki hak sahiplerine yeni konutlar teslim edilmeye başlandı
Öne Çıkan

Maltepe’de çöken Kardeşler Apartmanı’ndaki hak sahiplerine yeni konutlar teslim edilmeye başlandı

28 Ekim 2026
Sonraki Haber
Fırında patlama meydana geldi: 9 yaralı

Fırında patlama meydana geldi: 9 yaralı

En Güncel Haberler

Yerel Haberler

Bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

28 Ekim 2026
Bakan Ersoy, AK Parti'li İnan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’ı kabul etti
Politika

Bakan Ersoy, AK Parti’li İnan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’ı kabul etti

28 Ekim 2026
Türkiye'den İspanya'ya tren faciası için taziye mesajı
Dış Haberler

Türkiye’den İspanya’ya tren faciası için taziye mesajı

28 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

110 yıl sonra ulaşılan belgeler, esir yüzbaşının torununa teslim edildi

28 Ekim 2026
Yaşam

Tunceli’de jandarmadan 29 metre derinlikte Türk bayraklı Cumhuriyet kutlaması

28 Ekim 2026
Yaşam

Malatya’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

28 Ekim 2026
Yaşam

Evlilik yıl dönümünde üzerine yıldırım düşen çoban öldü

28 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Yüksekova Spor - Galatasaray: 1-1

Galatasaray Kadın Futbol Takımı, Hakkari deplasmanında takıldı! Yüksekova Spor ile puanlar paylaşıldı

- Haberton
28 Ekim 2026

Galatasaray, Kadınlar Futbol Süper Ligi’nin 8’inci haftasında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde oynanan maçta Yüksekova Spor ile 1-1 berabere kaldı. Kadınlar Futbol...

Türkiye’de dijital kimlik cüzdanı dönemi başlıyor: Kimlik ve diploma tek sistemde buluşacak

Okullarda devamsızlık takibinde yeni dönem: Öğrencilerin okuldan kopması erken tespit edilecek

Kasım 2026 kira zammı için geri sayım: Kiracıları bekleyen yeni oran nasıl hesaplanacak?

2027 evlilik desteğinde yeni dönem hazırlığı: Genç çiftlerin merak ettiği şartlar ve kredi tutarları

Güncel Haber

Bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

28 Ekim 2026
110 yıl sonra ulaşılan belgeler, esir yüzbaşının torununa teslim edildi

110 yıl sonra ulaşılan belgeler, esir yüzbaşının torununa teslim edildi

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton