24 Ağustos 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İYİ Parti’de liste krizi, grup toplantısına da yansıdı

İYİ Parti’de liste krizi, grup toplantısına da yansıdı

Haberton - Haberton
6 Ekim 2020 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- Politika, İyi Parti Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İYİ Parti'de, 2'nci Olağan Kurultay'ın ardından başlayan liste krizi, TBMM'de yeni dönemin ilk grup toplantısına da yansıdı.

İYİ Parti'de, 2'nci Olağan Kurultay'ın ardından başlayan liste krizi, TBMM'de yeni dönemin ilk grup toplantısına da yansıdı.

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti’de, 2’nci Olağan Kurultay’ın ardından başlayan liste krizi, TBMM’de yeni dönemin ilk grup toplantısına da yansıdı.

‘Oy verilmeyecekler’ listesini hazırlattığı iddia edilen Koray Aydın’ın Teşkilat Başkanlığı görevini sürdürmesine tepki gösteren muhalif milletvekilleri, grup toplantısına katılmadı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de yeni yasama yılının ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. Grup toplantısına, muhalif milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti. 2’nci Olağan Kurultay’da Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için delegelere gönderildiği iddia edilen ‘oy verilmeyecekler’ listesine tepkileri süren muhalif milletvekilleri, dün akşam yaptıkları toplantıda grup toplantısına katılmama kararı almıştı. Aralarında Aytun Çıray, Ayhan Erel, Ümit Özdağ, İsmail Koncuk’un da bulunduğu 13 muhalif isim, toplantıya katılmadı. Muhalif olarak bilinen Durmuş Yılmaz ve Aylin Cesur ise toplantıda yer aldı. Covit-19 testi pozitif çıkan Fahrettin Yokuş ve Aslan Kabukçuoğlu da karantinada oldukları için toplantıya katılmadı. Muhalif isimlerin, liste krizinden sorumlu tuttukları Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın, Başkanlık Divanı’nda görevine devam etmesine tepki olarak grup toplantısına katılmadığı belirtildi.

‘YÜREĞİMİZ AZERBAYCAN’DA ATIYOR’

Akşener, grup toplantısındaki konuşmasında parti içi konulara değinmedi. Akşener, Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısına değinerek, “Allah şahit, yüreğimiz Azerbaycan’da atıyor. İki gün önce yeni bir muştu geldi. Dediler ki, koca yürekli Mübariz İbrahimov’un şehit olduğu karakolda artık ay-yıldızlı bayrak dalgalanıyor. Yüce Allah’tan niyaz ediyorum ki, o kutlu bayrak bir gün Karabağ’da da dalgalansın” dedi.

‘İKTİDAR, AZERBAYCAN’A DESTEK KONUSUNDA DOĞRU YAPIYOR’

Azerbaycan’ın ünlü şairi Bahtiyar Vahapzade’nin şiirine atıfta bulunan Akşener “Bir ananın iki oğlu, bir emelin iki kolu. O da ulu, bu da ulu, Azerbaycan-Türkiye. İktidar, Azerbaycan’a destek konusunda doğru bir duruş sergiliyor. Bu duruşu destekliyoruz. Umarım ki; bu vesileyle gözlerini, gönüllerini ve akıllarını, ihvan coğrafyasından alıp, Türk Dünyası’na çevirirler. Umarım ki;  geçmişimizin ve geleceğimizin bu kutlu coğrafyasının, ne anlama geldiğini anlarlar. Ve umarım ki; geçmişte attıkları, kardeşliğimizin ruhuna aykırı adımları, bir daha tekrarlamazlar.

Desteğimizle birlikte, aynı zamanda iktidarı uyarmak istiyorum. Bu konuda, tek bir devletle değil,  taraf olabilecek tüm devletler ve kuruluşlarla diplomasi yürütülmeli. Aklı devreye sokmak ve sonuç alacak adımlar atabilmek çok önemli. Azerbaycan’ın haklılığı en büyük gücümüz. Bu gerçeği, doğru zaman ve zeminlerde ortaya koyabildiğimiz takdirde sonuç alabiliriz. Ermenistan’ın işgalci olduğu gerçeği, Azerbaycan topraklarının 5’te birinin işgal altında olduğu gerçeği, elimizdeki en önemli kozdur” ifadelerini kullandı. 

‘ANAYASA MAHKEMESİ, ÜLKENİN TEMİNATIDIR’

Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına karış MHP’nin gösterdiği tavrı eleştiren Akşener, “Biliyorsunuz, son günlerde yeni bir suni tartışmanın fitili ateşlendi. Suni gündemleri fısıldayan adam Sayın Bahçeli, ‘Anayasa Mahkemesi’nin yapısı değiştirilmeli’ dedi. Sayın Erdoğan da, Meclis açılışında, Anayasa Mahkemesi ile ilgili bir değişiklik önerisi gelirse, ‘evet’ diyebileceğini ima etti. Anayasa Mahkemesi; demokrasi ile yönetilen bir devletin en önemli güvencelerinden biridir. Hukuk sisteminde, kuvvetler ayrılığı ilkesinin olmazsa olmaz unsuru ve hukuki gücüdür. Güçlü bir Anayasa Mahkemesi, ülkenin teminatıdır. Güçlü bir Anayasa Mahkemesi, milletin teminatıdır. Anayasa Mahkemesi, bizim de onaylamadığımız birçok karara imza attı. Ancak karar çıktıktan sonra, hukuk devletine olan inancımız gereği, bu kararlara hep uyduk. Çünkü sözünü ettiğim devlet ciddiyeti bunu gerektirir” değerlendirmesinde bulundu.

AKŞENER SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Akşener, grup toplantısından sonra basın mensuplarının bazı milletvekillerinin toplantıya katılmamasına ilişkin sorularına da cevap vermedi.

Etiketler: İyi PartiTBMM
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Can dostlarımız için “Pet taksi”ler kesintisiz görevde

Sonraki Haber

Kerim Alıcı’nın hevesi kursağında kaldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yeni Parti'nin üye sayısı 400 bini geçti
Politika

Yeni Parti’nin üye sayısı 400 bini geçti

24 Ağustos 2026
Politika

Çerçeve yasa sonrası yeni aşama! Takip ve Değerlendirme Kurulu toplandı

24 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Silva ile görüştü

24 Ağustos 2026
İYİ Partili Kavuncu: Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden uzaklaşmak, bizi felakete sürükleyecektir
Politika

İYİ Parti’den ittifak iddialarına net yanıt: “Bizi dahil eden haberlere itibar etmeyin”

24 Ağustos 2026
Karadeniz'de güvenli seyrüsefer için çalışılıyor
Politika

Karadeniz’de güvenli seyrüsefer için çalışılıyor

24 Ağustos 2026
Rahatsızlanan vali yardımcısı sıraya girdi, acil servisteki gözlemini sosyal medyadan paylaştı
Politika

Rahatsızlanan vali yardımcısı sıraya girdi, acil servisteki gözlemini sosyal medyadan paylaştı

24 Ağustos 2026
Sonraki Haber
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'dan 1 milyon 750 bin TL karşılığında Göztepe'ye transfer olan sağ bek Kerim Alıcı'nın hevesi kursağında kaldı.

Kerim Alıcı'nın hevesi kursağında kaldı

En Güncel Haberler

Yazarlar

Mevlid Kandili: Bir doğumun ötesinde, toplumsal hafızanın ve insanlığın aynası

24 Ağustos 2026
Yeni Parti'nin üye sayısı 400 bini geçti
Politika

Yeni Parti’nin üye sayısı 400 bini geçti

24 Ağustos 2026
Aziz İhsan Aktaş davasında kritik kararlar! Kim ne ceza aldı, kim beraat etti?
Öne Çıkan

Aziz İhsan Aktaş davasında kritik kararlar! Kim ne ceza aldı, kim beraat etti?

24 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kütahya’da sportif balıkçılar 7 günlük kampta tuttukları 12 balığı doğaya saldı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Yardıma koştu, hayatının acısını yaşadı! Kazada ölenin oğlu olduğunu görünce yıkıldı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Yalçın Sevim Akademi’den YKS’de büyük başarı!

24 Ağustos 2026
Yaşam

Bodrum’da hava sıcaklığı 40 dereceyi aştı, sahillerde yoğunluk yaşandı

24 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Aziz İhsan Aktaş örgüt suçlamasından beraat etti

Aziz İhsan Aktaş “örgüt” suçlamasından beraat etti

- Haberton
24 Ağustos 2026

Aziz İhsan Aktaş davasında mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Aziz İhsan Aktaş ile Baki Nugay hakkında yöneltilen “örgüt kurma” suçlamasına ilişkin...

Çamaşırlarınız yıkandıktan sonra neden kötü kokuyor? En sık yapılan hatalar ve kesin çözümleri

Telefonunuz çaldığında tehlike başlamış olabilir: Dolandırıcıların yeni yöntemi numaranın çok ötesinde

Ayağa kalkınca neden başımız döner? Göz kararmasının arkasındaki gizli fizyolojik ve tıbbi nedenler

İstifa eden çalışan hangi haklarını kaybeder? İş Kanunu’na göre istifa ve fesih rehberi

Güncel Haber

Mevlid Kandili: Bir doğumun ötesinde, toplumsal hafızanın ve insanlığın aynası

24 Ağustos 2026
Yeni Parti'nin üye sayısı 400 bini geçti

Yeni Parti’nin üye sayısı 400 bini geçti

24 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton