16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İyi Parti’de kurultay günü: Akşener veda konuşması yaptı

İyi Parti’de kurultay günü: Akşener veda konuşması yaptı

Haberton - Haberton
27 Nisan 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
İyi Parti'de kurultay günü: Akşener veda konuşması yaptı

İyi Parti'de kurultay günü: Akşener veda konuşması yaptı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener veda konuşması yaptı. Akşener, “Başarısızlığı ben aldım artık başarıyı sizler yakalayacaksınız. Ben de İYİ Parti’yi sizlere bir ev, bir yuva yaptım. Bu günden sonra bu evi artık siz koruyacaksınız” dedi.

İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı, Ankara Congresium Salonu’nda başladı. Seyirciye kapalı yapılan kongrede Meral Akşener, alkış ve sloganlarla salona girerek, partilileri selamladı. Salona ilk gelen aday Günay Kodaz oldu ve salonda adaylık için eksik kalan imzalarını topladı. Ardından, Müsavat Dervişoğlu, Mehmet Tolga Akalın ve Koray Aydın giriş yaptı. Genel başkan adayları, Meral Akşener ile tokalaşarak, yerlerini aldı. Divan Başkanı Şükrü Kuleyin seçildi. Ardından partinin kuruluş hikayesinin anlatıldığı video izlendi.

’30 YIL BOYUNCA MEMLEKETİM İÇİN ÇALIŞTIM’

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hakan Şeref Olgun’un yaptığı selamlama konuşmasının ardından Akşener, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Akşener, kürsüden son kez konuştuğunu belirterek, “Bugün emaneti devretme günü. Hayatımın 30 yılını farklı dönemlerde, farklı mekanlarda, farklı imkanlarla memleketimizin geleceği, insanımızın iyiliği, devletimizin güvenliği için siyaset sahnesinde çalışarak geçirdim.

Siyasi kariyerim boyunca beni motive eden tek bir şey vardı; o da tüm eğitim hayatım boyunca beni yatılı okutan milletimize, bana büyük fırsatlar sunan Cumhuriyetimize ve her geçen gün tahrip edilen devletimize karşı vefa borcumu ödemekti. Bu uğurda 30 yıl boyunca bir kadın olarak zorluklarla, iftiralarla, tehditlerle karşılaştım. Her devrin fırsatçılarıyla, ahlaksızlıklarıyla, zalimleriyle mücadele ettim” dedi.

‘SORUMLULUKLARIMIN ARKASINDA DURDUM’

Akşener, hayatının her döneminde sahip olduğu ahlaki değerleri, Cumhuriyetin temel ilkelerini, Türkiye’nin ihtiyaçlarını gözeterek sorumluluklar aldığına vurgu yaparak, “Mesele millet, mesele memleket olduğunda inandığım yolda yürümekten hiçbir zaman çekinmedim. Milletin hakkı, devletin itibarı için karşısında durduklarım, parmak sallayan elleri beni yıldırmadı. Hedef tahtasına koyan dilleri beni sindiremedi. Cazip teklifleri beni susturamadı. Makam vaatleri beni durduramadı. ‘Tutuklanacaksın’ tehditleri umurumda bile olmadı. Rabbime şükürler olsun ki bugüne kadar verdiğim tüm kararların, aldığım tüm tutumlarım, üstlendiğim tüm sorumlulukların hep arkasında durdum. Bugün de durmaya devam ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘BU ARKADAŞLARIN HALİNİ ACIYARAK SEYREDİYORUM’

Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, “2023’te ‘Milletle inatlaşılmaz’ diyerek hem iktidarı hem de ana muhalefeti defalarca uyardım. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, yeri geldi feragatta, yeri geldi fedakarlıkta bulundum. Yeri geldi herkes sustuğunda bile milletin sesini haykıran oldum. Çok değil, daha geçen yıl söylediklerimi hararetle reddedenler, şahsıma her türlü hakareti, iftirayı ve hatta küfrü edenler, hırsından hızını alamayıp iftira atanlar, bugün benimle aynı şeyleri söylemeye başladılar.

Hatta bazıları kısık sesle de olsa ‘Haklıymış’ bile diyenler var. Ne diyeyim ‘sabah şerifleriniz hayrolsun.’ Rahmetli İnönü’nün bir sözü vardır; ‘Tarih kürsüsünden halinizi seyrediyorum, suçluların telaşı içindesiniz.’ İşte ben de bugün arkadaşların halini acıyarak seyrediyorum. Çünkü benim için esas mesele benim haklı çıkmam değildi, milletimizin haklı çıkmasıydı. Milletimizde yokluğun, yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun 5 yıl daha sürmemesiydi. Türkiye’nin 5 yılını daha kaybetmemesiydi” diye konuştu.

İyi Parti'de kurultay günü: Akşener veda konuşması yaptı
İyi Parti’de kurultay günü: Akşener veda konuşması yaptı

‘PARTİYİ KARİYER BASAMAĞI OLMAK İÇİN KURMADIK’

Akşener, 31 Mart yerel seçimlerine hür ve müstakil olarak girdiklerini hatırlatarak, “Bu karar bizim için fabrika ayarlarımıza dönmek demekti. Çünkü biz İYİ Parti’yi iki kutba mahkum edilen Türk siyasetinin yaşam odası olması için kurduk. Çünkü biz İYİ Parti’yi kavgalara, korkulara, mecburiyetlere mahkum edilen milletimize yeni bir seçenek olmak için kurmuştuk. Çünkü biz İYİ Parti’yi bir kişiye, bir zümreye, bir gruba, bir başka partiye kaldıraç olma imkanı sağlama, kariyer basamağı olmak için değil milletin istiklali memleketin istikbali için kurmuştuk” dedi.

‘BEDEL ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE DURUYORUM’

Akşener, partisi adan aldığı tüm kararların arkasında durduğunu kaydederek, “Ne kadar zorlu bir yola çıktığımızın farkındaydım. İftiralarla, karalamalarla, çirkin oyunlarla üzerimize gelineceğinin farkındaydım. Satın alınmışlara karşı yürekten inanmışların mücadelesini yürüttüğümüzün farkındaydım. Taşın altına elini, gövdesini koyanların farkında olduğum gibi o taşın bizi ezmesi için çalışanların da iştahla el ovuşturanların da elbette farkındaydım. Ezcümle seçim sonuçları doğrultusunda aldığımız riskin elbette farkındaydım. İşte bu yüzden bugüne kadar olduğu gibi bugün de Türkiye’nin alıştırılmış normallerinin dışında sadece söz söyleme sırasında değil, bedel ödeme sırasında da en önde karşınızda duruyorum.

Bugün üzerime düşen her şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım. Hiçbir hesaba, hiçbir pazarlığa, hiçbir sahtekarlığa girmeden milletin sesini duyurmuş olmanın mutluluğuyla son kez karşınızdayım. İYİ Parti olarak varlığımızı, onurumuzu, duruşumuzu pazarlık masalarına meze ettirmemiş olmanın gururuyla son kez karşınızdayım. İYİ Parti’yi kurduğumuz ilk günkü gibi bir an bile pes etmeden mücadele etmiş olmanın gönül rahatlığıyla son kez karşınızdayım. Allah herkese böyle veda etmeyi nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

‘GEREKİRSE BEDELİNİ ÖDEYECEĞİM DEDİM’

Akşener, bu günlere çiçek bahçelerinden, değil mayın tarlalarından geçerek geldiklerini belirterek “Bu günlere önümüzü çekilen tel örgüleri, barikatları, engelleri teker teker aşarak geldik. Işıkları kesilen salonlara, yolumuzu kesen kamyonlara, adressiz kurşunlara direnerek geldik. Cümle aleme meydan okuduk. 25 Ekim 2017’de kadim bir ateşin etrafında toplandık. Kutlu bir davada şanlı bir mücadeleyi vermek için İYİ Parti’mizin güneşinde buluştuk. ‘Türkiye İYİ olacak’ diyerek yola çıktık. Sesi kısılanların, sözü kesilenlerin, iftiraya uğrayanların partisi olduk.

‘Memleket meselesi’ dedik, il il, ilçe ilçe, köy köy gezdik. Anadolu’nun partisi olduk. Bir yerlerden garanti beklemedik. Bir yerlere sırtımızı dayayarak da ilerlemedik. Kirli pazarlıkların peşine düşüp ilkelerimizden taviz vermedik. Yokluklar içinde bir araya gelip ayakta kaldığımızı unutmayın. Ben hiçbir zaman unutmadım, Allah şahidim olsun ki hiçbir zaman unutmayacağım. Yağmur nereye yağarsa tarlasını oraya çekenlere mani oldum. ‘Tek kişi olsam da bu mücadeleden vazgeçmeyeceğim’ dedim, vazgeçmedim. ‘Gerekirse bedelini ödeyeceğim’ dedim, bugün de karşınıza, aziz milletimize, sizlere karşı ben bu bedeli ödemeye razıyım” dedi.

‘EN SON KOŞUMUZDUR BU’

Akşener, “Kennedy’nin çok meşhur bir sözü vardır; ‘Zaferin bin babası vardır, mağlubiyet yetimdir.’ İşte ben o bin babanın kaçıştığı yerde yetim mağlubiyeti öksüz bırakmadım. Haksız olduğumuz için değil söz verdiğimiz için bırakmadım. Başarısızlığı ben aldım artık başarıyı sizler yakalayacaksınız. Bedeli ben ödedim artık hesabı siz tutacaksınız. Kiminiz ‘abla’, kininiz ‘kardeş’, kiminiz ‘anne’ diyerek geldiniz, benden bir ev, bir yuva istediniz. Ben de İYİ Parti’yi sizlere bir ev bir yuva yaptım.

Ocağını tüttürdüm, içini ısıttım, bahçesini genişlettim. Yıkmak isteyenlere, dağıtmak isteyenlere, çökmek isteyenlere müsaade etmedim. Bu günden sonra bu evi artık siz koruyacaksınız. Bu evi artık ayakta siz tutacaksınız. Bu eve artık siz bakacaksınız. Şairin de dediği gibi ‘Bizdik o hücumun tüm aşkıyla kanatlı, bizdik o sabah ilk atılan safta yüz atlı. Dünyaya veda ettik atıldık doludizgin, en son koşumuzdur bu asırlarca bilinsin.’ Bu duygularla genel başkan adaylarımıza başarılar diliyorum. Kurultayımızın milletimiz, memleketimiz, partimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun” dedi.

Etiketler: İyi PartiMeral Akşener
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında 4 sanıktan 3’üne tahliye

Sonraki Haber

Nüfus olarak Türkiye’nin beşinci büyük şehrini kazandık

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Milas için kritik gün: İşçiler ve muhtarlardan Ankara’da çağrı
Öne Çıkan

Milas için kritik gün: İşçiler ve muhtarlardan Ankara’da çağrı

15 Eylül 2026
65 yaşındaki kadını darbedip, cinsel saldırıda bulunmuş; ölümüne neden olmuştu: Kan donduran vahşiliğe müebbet hapis cezası
Öne Çıkan

65 yaşındaki kadını darbedip, cinsel saldırıda bulunmuş; ölümüne neden olmuştu: Kan donduran vahşiliğe müebbet hapis cezası

15 Eylül 2026
Fatih’te döviz bürosunda silahlı kavga: 2 ölü, 2 yaralı
Öne Çıkan

Fatih’te döviz bürosunda silahlı kavga: 2 ölü, 2 yaralı 

15 Eylül 2026
Gülistan Doku soruşturmasında 6’ncı dalga: 4 tutuklama, tutuklu sayısı 36’ya yükseldi
Öne Çıkan

Gülistan Doku soruşturmasında 6’ncı dalga: 4 tutuklama, tutuklu sayısı 36’ya yükseldi

15 Eylül 2026
11 aylık Büşra’nın kaybında düğüm büyüyor: Anne babayı suçladı, gözaltı sayısı 10’a çıktı
Öne Çıkan

11 aylık Büşra’nın kaybında düğüm büyüyor: Anne babayı suçladı, gözaltı sayısı 10’a çıktı

15 Eylül 2026
Tuğberk İmamoğlu faciasında acı gelişme: Kaptan Yaşar Kayhan’ın cansız bedeni bulundu
Öne Çıkan

Tuğberk İmamoğlu faciasında acı gelişme: Kaptan Yaşar Kayhan’ın cansız bedeni bulundu

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
Nüfus olarak Türkiye'nin beşinci büyük şehrini kazandık

Nüfus olarak Türkiye'nin beşinci büyük şehrini kazandık

En Güncel Haberler

Avcılar’da park halindeki TIR alev alev yandı
Yerel Haberler

Avcılar’da park halindeki TIR alev alev yandı

16 Eylül 2026
Çatalca’da uyuşturucu operasyonu: 11 kilo 500 gram kokain ele geçirildi
Yerel Haberler

Çatalca’da uyuşturucu operasyonu: 11 kilo 500 gram kokain ele geçirildi

16 Eylül 2026
Ambulans şoförünün, 3 tekerli motosikletteki yangına müdahale ettiği anlar kamerada
Yerel Haberler

Ambulans şoförünün, 3 tekerli motosikletteki yangına müdahale ettiği anlar kamerada

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Üzüm üreticileri TMO’ya akın etti: Traktör kuyruğu oluştu

15 Eylül 2026
Yaşam

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

15 Eylül 2026
Yaşam

TÜGVA’da ‘Akademide Siyonist Baskı Raporu’ açıklandı: “Bilgi siyonizm tarafından esir alınıyor”

15 Eylül 2026
Yaşam

Burdur’da Ahilik Haftası programı: ‘Yılın Ahisi’ne cübbesi giydirildi

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kayseri’de bıçaklı kavga: 1 yaralı

Kayseri’de bıçaklı kavga: 1 yaralı

- Haberton
16 Eylül 2026

Kayseri’de Ali Ö., kimliği henüz öğrenilemeyen kişi ya da kişiler tarafından bıçakla yaralandı. Olay, saat 21:30 sıralarında Talas ilçesi Bahçelievler...

Sonbahar alerjileri: Küf sporları ve iç mekân hava kalitesi neden daha fazla önem kazanıyor?

Çocuk ders çalışmak istemiyorsa ne yapılmalı? Uzmanların önerdiği etkili yöntemler

EYT’den emekli olup çalışmaya devam edenlerin hakları neler? Maaş, kıdem, izin ve SGDP ayrıntıları

İkinci el otomobil alırken motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Ustaların baktığı kritik işaretler

Güncel Haber

Avcılar’da park halindeki TIR alev alev yandı

Avcılar’da park halindeki TIR alev alev yandı

16 Eylül 2026
Çatalca’da uyuşturucu operasyonu: 11 kilo 500 gram kokain ele geçirildi

Çatalca’da uyuşturucu operasyonu: 11 kilo 500 gram kokain ele geçirildi

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton