25 Haziran 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İyi Parti Haberleri - İYİ Parti İzmir adayımız Ümit Özlale’ye ‘Evet’ diyeceksiniz

İYİ Parti İzmir adayımız Ümit Özlale’ye ‘Evet’ diyeceksiniz

Haberton - Haberton
23 Şubat 2024
- İyi Parti Haberleri, Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İYİ Parti İzmir adayımız Ümit Özlale'ye 'Evet' diyeceksiniz

İYİ Parti İzmir adayımız Ümit Özlale'ye 'Evet' diyeceksiniz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İYİ Parti İzmir adayımız Ümit Özlale’ye ‘Evet’ diyeceksiniz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İzmir Atatürk’ün, Zübeyde annenin şehridir. İşgale hayır diyen şehirdir. Biz onları doğru anlatamadığımız için Atatürk’ün varisi olanlar ‘Dem’leniyor bugün. 31 Mart’ta bir karar vereceksiniz. Bu karar ‘İzmir benimdir kardeşim, ceketimi assam kazanırım’ diyenlere ‘Hayır’ diyeceksiniz ya da Atatürk’ün bugünkü torunu sayabileceğimiz, onun uğruna adına ne gerekiyorsa yapacağına emin olduğunuz İYİ Parti İzmir adayımız Ümit Özlale’ye ‘Evet’ diyeceksiniz” dedi.

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özlale’nin İzmir için hazırladığı projeleri anlatılacağı tanıtım toplantısı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla İzmir İktisat Kongre Binası’nda yapıldı. Programa İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İYİ Parti il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

‘ZÜBEYDE ANNEMİZİN HAKKINDA KONUŞULAN ÇİRKİNLİKLERİ HAZMEDEMEM’

Toplantıda konuşan Akşener, “Atatürk’ün ailesiyle ilgili o kadar çok şey dinledim ki; ben Zübeyde annemizin hakkında bu dönemde konuşulan çirkinliklerin hiçbirini hazmedemem, zaman zaman küfrettim, şerefsiz dedim. Mahkemeye verildim ama isterdim ki Türkiye’de yer yerinden oynasın. Oynamadı kardeşlerim. Bu yumruk arasındaki sistemden herkes memnun. İzmir Atatürk’ün, Zübeyde Hanım’ın şehridir. İzmir ilk kurşunu atan şehirdir. İlk kurşun sıkıldığında, Atatürk’ümüz İzmir’e gelir, lastik bozulur, arabadan iner, bir köylü çift sürmektedir.

Yakar sigarasını Atatürk, köylünün yanına gider; ‘İzmir’e Yunan girdi bir vatansever kurşun sıktı, kendi de şehit oldu. Sen burada tarlayı sürüyorsun, ne düşünüyorsun’ der. Çiftçi, ‘Beyim bir erkek kardeşim ve oğlum şehit. Şu kadar kadın, şu kadar çocuk bu öküzler bana bakmaktadır’ der. Atatürk’ün gözünden yaş akar; bunu anlattığı kişi Afet İnan’dır. O köylü daha sonra şehit düştü der Atatürk” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İYİ Parti İzmir adayımız Ümit Özlale'ye 'Evet' diyeceksiniz" dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İYİ Parti İzmir adayımız Ümit Özlale’ye ‘Evet’ diyeceksiniz” dedi.

‘TÜRKİYE’Yİ ZORA SOKAN ANLAYIŞI DEĞİŞTİRECEKSİNİZ’

“İzmir Atatürk’ün, Zübeyde annenin şehridir. İşgale hayır diyen şehirdir” diyen Akşener, şöyle devam etti:

“Biz onları doğru anlatamadığımız için Atatürk’ün varisi olanlar ‘Dem’leniyor bugün. Atatürk’ün varis olanlar bu derece bazı konularda geniş düşünceli olamazlar. Bir tarafta bu var. Diğer tarafta da anasından başlayarak Atatürk’ün her bir haline iftira atanlar var. Bunu seyreden yöneticiler var. Ben seyredemem. Seyredemediğim için başıma her şey geldi. Gelmesine de razıyım. Bugün İzmir’de bir karar vereceksiniz. 31 Mart’ta bir karar vereceksiniz. Bu karar ‘İzmir benimdir kardeşim, ceketimi assam kazanırım’ diyenlere ‘Hayır’ diyeceksiniz ya da Atatürk’ün bugünkü torunu sayabileceğimiz, onun uğruna adına ne gerekiyorsa yapacağına emin olduğunuz İYİ Parti İzmir adayımız Ümit Özlale’ye ‘Evet’ diyeceksiniz.”

‘İYİ PARTİ’NİN MİSYONU ‘SEN ADAY ÇIKARIRSAN O KAZANIR’ CÜMLESİNE UYMAMAKTIR

İzmir’in hem ilk kurşunu atan hem ekonominin merkezi bir şehir olduğunu aktaran Akşener, “İzmir’de İktisat Kongresi yapıldı. İzmirlilerin sadece bunun için bile bir emanete sahip çıkma mecburiyeti var. İzmir’in hiç Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen insanlara kötü davrandığını gördünüz mü? İzmir Atatürk’ün şehri olduğu için. Şimdi İzmir’de o yıllarda Yunan, İngiliz, Fransızlar burada diyerek, onlarla el sıkışılsaydı ne olurdu? Atatürk’ümüz manda ya da sığınmacılık sistemi içinde yer alsaydı ne olurdu?

O şartlarda mantıklısı mandayı kabul etmekti, hiçbir şeyimiz yoktu ama meçhule gitti. Samsun’a çıktı, oradan Amasya, Erzurum’a, Sivas’a gitti. Havza’daki çiftçiden Erzurum’daki kadınlara gitti. O meçhulden başarılı çıkacağına inanıyordu, çünkü milletine, milletinin ferasetine güvendi. Türk milletinin misyonu mandayı kabul etmemek, İYİ Parti’nin misyonu sen aday çıkarırsan o kazanır cümlesine uymamaktır. Seni hiçbir zaman velinimet görmemiş, birine göre sen gavur İzmir’sin, diğerine göre sen mecbur İzmir’sin anlayışına ‘hadi oradan’ demek zorundayım” dedi.

‘ÜMİT’İ BEĞENMEZSENİZ YANLIŞ YAPARSA DEĞİŞTİRİN’

Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale için destek de isteyen Akşener, “Zorluğu da bilmelisiniz, zorluğu da bilen birisini seçmelisiniz. İzmir’in ‘Ümit’i var. Hiç kimseye hiçbir şeye mecbur değilsiniz. Siz patronsunuz. Her 5 yılda bir belediye seçimleri olur. Bu defa seçin Ümit’i; beğenmezseniz, yanlış yaparsa değiştirin. Maneviyat üzerinden oluşturulmuş kampanyalar ile kamplaştırılırsanız kazandık zannedersiniz ancak kazanmamış olursunuz. Arka sokaklara gidin. İzmirli olarak kabul edilen, kendini İzmirli olarak kabul eden insanlara karşı hizmetsizliğin nasıl nefret oluşturduğunu görürsünüz. Bu da engellemek için Ümit’i seçmenizi istiyorum” dedi.

ÖZLALE, PROJELERİNİ ANLATTI

Akşener’in ardından sahneye gelen İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, seçimi kazandığı takdirde ilk 300 gün boyunca uygulamaya alacakları projeleri sinevizyon eşliğinde anlattı. Programda Özlale ve ilçe adayları tek tek sahneye çağırılarak tanıtıldı.

Etiketler: İyi Parti
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı adaylıktan çekildi

Sonraki Haber

Hakan Fidan Fransa Dışişleri Bakanı ile görüştü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze'dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir
Politika

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze’dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir

25 Haziran 2026
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Politika

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

25 Haziran 2026
Bakan Bolat: Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı
Politika

Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı

25 Haziran 2026
TMO hububat alımlarında ödemelere başladı
Politika

TMO hububat alımlarında ödemelere başladı

25 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi canlarımızı asla ihmal etmedik
Politika

Erdoğan’dan Alevi vatandaşlara mesaj: Asla ihmal etmedik

25 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz
Politika

BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Hakan Fidan Fransa Dışişleri Bakanı ile görüştü

Hakan Fidan Fransa Dışişleri Bakanı ile görüştü

En Güncel Haberler

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu
Yazarlar

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

25 Haziran 2026
Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı
Öne Çıkan

Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

25 Haziran 2026
oğulun yakılarak öldürüldüğü davada kayıp telefonun araştırılması talebi reddedildi
Yerel Haberler

Baba ve oğulun yakılarak öldürüldüğü davada kayıp telefonun araştırılması talebi reddedildi

25 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Yaşam

Deprem şehidi babasının izinden giden Şehriban, polis oldu

25 Haziran 2026
Yaşam

Polis adayı, mezuniyet töreninde kız arkadaşına evlilik teklifi etti

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

- Haberton
25 Haziran 2026

CHP, sanal medya düzenlemesi olarak bilinen 7578 sayılı 'Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğünün durdurulması...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

25 Haziran 2026
Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

25 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton