16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İyi Parti Haberleri - İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

Haberton - Haberton
24 Ocak 2024
- İyi Parti Haberleri, Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Meral Akşener, İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını Buğra Kavuncu olarak açıkladı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul ve Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adaylarını açıkladı. İYİ Parti’nin İstanbul adayı Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, Balıkesir adayı ise Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez oldu.

Meral Akşener, partisinin TBMM‘deki grup toplantısında konuştu. Akşener, İsveç’in NATO’ya üyeliğine ilişkin TBMM’de yapılan oylamaya değinerek, “Öyle bir oylama yaşadık ki adeta bir turnusol kağıdı niteliğindeydi. Bir tarafta madde madde şartlar açıklayıp, bol keseden atanların, içeride efelenip, dışarıda sus pus olanların daha önce nicesine şahit olduğumuz tornistanlarını izledik.

Diğer taraftaysa; ‘İktidar ile hizalanmayacağız’ diyenlerin, ‘AK Parti’yle, aynı bildiriye imza atmayız’ diyenlerin iktidarla birlikte aynı vahim yanlışa şaşırtıcı bir uyum içerisinde el kaldırışlarına şahit olduk. Peki, şaşırdık mı? Elbette şaşırmadık. İsveç meselesinde, bu tavrı ortaya koyanlar, tıpkı Rahip Brunson rezaletinde ve Kaşıkçı davasında olduğu gibi bir kıskaç siyasetini, yine milletimize dayatmış oldular. Terörle mücadele tezkeresini sakıncalı bulup, ‘hayır’ diyenler de teröre alan açanları NATO’da müttefikimiz yapmakta en küçük sakınca görmediler” diye konuştu. 

İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu
İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

‘İSTATİSTİK KURUMU DEĞİL, METEOROLOJİ ENSTİTÜSÜ MÜBAREK’

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin milletin gerçek gündeminin konuşulmaması olduğunu söyleyen Akşener, enflasyon oranı üzerinden Türkiye İstatistik Kurumu’nu (TÜİK) eleştirerek, “TÜİK’in yüzde 64,7 olarak açıkladığı 2023 yılı tüketici enflasyonu, yine TÜİK’in yaptığı hesaplamalara göre; vatandaşlarımızca yüzde 129,4 olarak hissediliyormuş. Güler misin, ağlar mısın? İstatistik kurumu değil, meteoroloji enstitüsü mübarek. Üstelik aradaki farkın sebebi de böyle ciddiyetsiz bir tespitten beklenenin aksine Balkanlar’dan gelen yüksek enflasyon dalgası veya döviz kurlarındaki yüksek nem oranı değil, tüketim alışkanlıkları ve harcama kalıplarıymış. Sorun TÜİK’te değil, 85 milyon olarak bizzat bizlerdeymiş. Sorun; TÜİK’in uydurma rakamlarında değil, bizim tüketim alışkanlıklarımızdaymış” dedi. 

‘EMEKLİLERİMİZİ YOKSULLUĞA VE ÇARESİZLİĞE MAHKUM EDEMEZSİNİZ’

En düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Akşener, en düşük emekli maaşının bir an önce asgari ücret seviyesine çıkartılması çağrısında bulunarak, “En düşük emekli maaşında yapılan artışlardan tüm emeklilerimizin faydalanmasını sağlayın. Kök maaş işinden derhal vazgeçin. Yüksek ücret üzerinden ve yüksek günle prim ödeyenleri daha fazla cezalandırmayın. Şunu unutmayın ki emeklilerimiz sadece kendi hayatlarından değil, evlatlarının hayatlarından da sorumlu. Çocuk okutuyorlar, oğullarını, kızlarını evlendiriyorlar. Torunlarının geleceğine destek olmaya çalışıyorlar. Sırtlarındaki yük ortada. Emeklilerimizi açlık sınırına bile denk gelmeyen maaşlar ile yoksulluğa ve çaresizliğe mahkum edemezsiniz” diye konuştu. 

‘İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ BUĞRA KAVUNCU’

Türkiye’de yoksulluğun, fakirliğin ve sosyal adaletsizliğin her geçen gün daha da derinleştiğini savunan Akşener, bunun sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu belirtti. Akşener, İYİ Parti olarak 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerle beraber yerelden başlayarak 2028’e uzanan süreçte Türkiye’nin kalkınma yolunu adım adım inşa edeceklerini söyleyerek, İstanbul’un bu anlamda örnek bir şehir olacağını belirtti.

Akşener, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayını da açıklayarak, “Buğra Kavuncu geldi bana dedi ki ‘Genel başkanım, İstanbul’u istiyorum. Almak için, başarmak için, orayı yönetmek için istiyorum’. Bir mecburiyet, bir kişiyi bulamama, aday yokluğundan ziyade; Buğra Kavuncu geldi, ‘Orada il başkanlığı yaptım, şimdi de teşkilat başkanıyım. Bana düşer. Sonuç itibarıyla istiyorum’ dedi. Ben de ‘Peki’ dedim. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayımız Buğra Kavuncu” dedi. 

Akşener, aynı şeyin Balıkesir için de geçerli olduğunu belirterek, “Turhan Çömez kardeşim de aynısını yaptı. Ayyüce Türkeş, Ümit Özlale ve Selçuk Türkoğlu’ndan sonra milletvekillerimizi şehirlerde aday yapmayı istemiyordum. Balıkesir’i alacağına inanan, belediye başkanlığı görevini layıkıyla sürdüreceğine inandığımız bir arkadaşımız da Balıkesir Belediye Başkan adaylığını kendi talep etti” diye konuştu. 

Meral Akşener, İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını Buğra Kavuncu olarak açıkladı. 
Meral Akşener, İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını Buğra Kavuncu olarak açıkladı. 

KAVUNCU: DOSTLUKLAR, VEFA RAFA KALKAR

Akşener’in kürsüye davet ettiği Buğra Kavuncu, “Vazife her şeyin üstündedir. Bu konu gündeme geldiğinde her kafadan ‘Nasıl yapacaksın, nasıl edeceksin?’ diye bir ses çıkıyor. Bir görev düştüğünde; bugün partimiz için, yarın da ülkemiz için en zoru sırtlamak zorunda olduğumuz şuuruyla yetiştik. O günler geldiğinde dostluklar, birilerine olan vefa rafa kalkar.

Söz konusu milletse, devletse gerisi teferruattır. Allah yolumuzu açık etsin” dedi. Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kavuncu, adaylığının İstanbul ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, “Buradan İstanbul’a geçeceğim. Çok yoğun bir hazırlık çalışmamız olacak. İstanbul’la ilgili hayallerimize, projelerimize, nasıl bir İstanbul istediğimizi, İstanbul’a neleri vadettiğimizi, İstanbul’u neden çok daha iyi yöneteceğimizi İstanbullulara anlatacağız” dedi.

Kavuncu, “O günler geldiğinde dostluklar, birilerine olan vefa, rafa kalkar” sözüyle kime mesaj verdiği sorulan Kavuncu, “Hiç kimseye bir mesaj değil. Bu, bir görevdir. Vurgulanan şey şu; hür ve müstakil olarak seçime girme kararı aldık. Bu karar doğrultusunda da partimizin her ferdi üstüne düşeni yapacaktır. Bu tür anlarda, kurumlar için, partiniz için, ülkeniz ve devletiniz için size sorumluluk geldiğinde, buna her Türk vatandaşı ‘evet’ demekle mükelleftir. Söylediklerim çok açık” değerlendirmesinde bulundu. 

Etiketler: İyi Parti
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Türk denizcilerin bulunduğu gemi battı 21 denizci kurtarıldı

Sonraki Haber

Yılda yaklaşık 170 bin kişide kalça kırığı meydana geliyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026
İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi
Politika

İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi

15 Mayıs 2026
Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak
Politika

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

15 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak
Politika

Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak

15 Mayıs 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz
Politika

Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Vali Gül: Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak
Politika

Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Yılda yaklaşık 170 bin kişide kalça kırığı meydana geliyor

Yılda yaklaşık 170 bin kişide kalça kırığı meydana geliyor

En Güncel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
Yerel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026
İzmir’de 2 firari hükümlü yakalandı
Yerel Haberler

İzmir’de 2 firari hükümlü yakalandı

16 Mayıs 2026
Çaykur Rizespor - Beşiktaş maçının ardından
Spor Haberleri

Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının ardından

15 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Yaşam

Muğla’da engellilerin askerlik sevinci

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

- Haberton
15 Mayıs 2026

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostane ilişkiler, herhangi iki devlet arasındaki münasebetlerin çok ötesindedir. Bizleri...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026
İzmir’de 2 firari hükümlü yakalandı

İzmir’de 2 firari hükümlü yakalandı

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton