26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İyi Parti Haberleri - İYİ Parti 34 İlçede belediye başkan adaylarını açıkladı

İYİ Parti 34 İlçede belediye başkan adaylarını açıkladı

Haberton - Haberton
19 Şubat 2024 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- İyi Parti Haberleri, Politika
Okuma Süresi:9 dakikalık okuma
A A
0
İYİ Parti 34 İlçede belediye başkan adaylarını açıkladı

İYİ Parti 34 İlçede belediye başkan adaylarını açıkladı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti İstanbul Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. İYİ Parti 34 İlçede belediye başkan adaylarını açıklarken 5 ilçede ise aday açıklamadı.

Aday açıklanmayan ilçeler Avcılar, Çekmeköy, Esenyurt, Küçükçekmece ve Sarıyer oldu.Lansmanda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Eli, genel merkezlerinde, gözü başka mevkilerde boş zamanlarında da, İstanbul’da olanlar bu şehri yönetemez. Mesela aklı, şahsi siyasi hesaplarında sureti, İstanbullularda olanlar, bu şehri yönetemez. Mesela sırtında ihmallerin, hataların, veballerin, yükünü taşıyanlar da elinde parti içi çıkarların, koltuk kavgalarının, taht oyunlarının, bayrağını tutanlar da bu şehri yönetemez” ifadelerini kullandı. Akşener, seçmene ‘Mecbur değilsiniz’ diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu için ‘Oy istiyorum’ dedi.Genel Başkan Meral Akşener aday tanıtımı öncesi konuşma yaptı. Akşener’in ardından İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu projelerinden bahsetti. Ardından İYİ Parti 34 İlçe belediye başkan adayları açıklandı.

İYİ Parti İstanbul Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı’nı Haliç Kongre Merkezinde düzenlendi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Milletvekilleri ve parti üyelerinin katıldığı toplantı saat 14.00 sıralarında başladı. Genel Başkan Meral Akşener aday tanıtımı öncesi konuşma yaptı. Akşener’in ardından İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu projelerinden bahsetti. Ardından İYİ Parti 34 İlçe belediye başkan adayları açıklandı. Genel Başkan Meral Akşener’in 34 İlçe belediye başkanıyla hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından program sona erdi.

‘MECBUR DEĞİLSİNİZ’ DİYE SESLENDİ

Genel Başkan Meral Akşener, seçmene ‘Mecbur değilsiniz’ diye seslenerek, “Bugün geldğimiz noktada iktidarın da ana muhalefetin de yegane amacı, koltuklarını korumaktan ibaret. Yegane vizyonu iktidar alanlarını, sürdürmekten ibaret. Yöntemleri de yalanla, dayatmayla, sansürle milletimizi, kendilerine mecbur bırakmaktan ibaret. İki tarafın da, milletimize sunduğu, tek bir vaat var o da, diğer tarafın kazanmaması. Yani bir tarafı, denklemden çektiğiniz anda iki tarafın da, milletimize sunacak, hiçbir şeyi kalmıyor. İşte, o nedenle bir şeyi, açıkça söylemek istiyorum. Büyük Türk milleti bu kısır döngüye, mecbur değilsiniz.

Tarafların, birbirini var ettiği bu danışıklı dövüşe, mecbur değilsiniz. Bu milletsiz siyasete, mecbur değilsiniz. Bu vicdansız siyasete, mecbur değilsiniz. Bu vasat siyasete, mecbur değilsiniz. Ülkemiz için güvenliği, özgürlüğe kalkınmayı, adalete vatan sevgisini de, demokrasiye tercih etmeye, mecbur değilsiniz.Çünkü artık, en iyisini sunanlar var. Çünkü artık, hür ve müstakil, İYİ Parti var” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti 34 İlçede belediye başkan adaylarını açıkladı
İYİ Parti 34 İlçede belediye başkan adaylarını açıkladı

“BU ŞEHRİ İKİ AYAĞI DA SAPASAĞLAM YERE BASANLARIN YÖNETMESİ GEREKİYOR”

Akşener, “İstanbul, bizim için Türk milletinin, gözünün bebeği demektir. Ancak geldiğimiz noktada, ne yazık ki o aziz İstanbul, bugün dertlerin düğümlendiği bir şehir. İstanbul, bugün deprem tehlikesiyle, yaşayan bir şehir. İstanbul, bugün sığınmacılarla, dolup taşan bir şehir. İstanbul, bugün yoksullukla boğuşan bir şehir ve ne yazık ki, İstanbul, bugün ranta boğulan bir şehir. İstanbullunun faydalandığı her hizmet için emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ancak görüyoruz ki her ne kadar, çaba sarf edilse de halâ çözülemeyen birçok sorun var. Halâ aşılamayan, birçok engel var, halâ yetersiz kalan, birçok hizmet var. Neden, biliyor musunuz? Çünkü, siyasetin geldiği noktada İstanbul’a hep, paranın şehri olarak bakıldı.

İstanbul’a hep, şahsi hırs ve intikam aracı olarak bakıldı. İstanbul’a hep, kariyer basamağı olarak bakıldı. İşte bu yüzden doğuyla batının iki medeniyetin iki kıtanın iki dünyanın birleştiği, nokta olan, bu büyük şehri, artık iki ayağı da, yere sapasağlam basanların, yönetmesi gerekiyor. Bu şehri, artık yalnızca çaba sarf edenlerin değil İstanbul yoluna, baş koyanların, yönetmesi gerekiyor. Bu şehri, artık aklı sadece, İstanbul’da olanların kalbi sadece, İstanbul’la atanların, yönetmesi gerekiyor. Bu şehri, artık ilgisi ve odağı sadece, İstanbul’un sorunlarında olanların, yönetmesi gerekiyor. Bu şehri, artık amacı sadece, İstanbullu’nun derdine, derman olmak olanların yönetmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ARTIK KARŞINIZDA BUĞRA KAVUNCU VAR”

Akşener, “Mesela eli, Genel Merkezlerinde, gözü, başka mevkilerde boş zamanlarında da, İstanbul’da olanlar bu şehri yönetemez. Mesela aklı, şahsi siyasi hesaplarında sureti, İstanbullularda olanlar, bu şehri yönetemez. Mesela sırtında ihmallerin, hataların, veballerin, yükünü taşıyanlar da elinde parti içi çıkarların, koltuk kavgalarının, taht oyunlarının, bayrağını tutanlar da bu şehri yönetemez. Mesela gölgesine sığındıklarının, emriyle hareket edenler de, kendi gölgesinden cesaret alıp, kibirle hareket edenler de bu şehri yönetemez.

Aziz İstanbullular hal böyleyken gelin artık İstanbul’u, şahsi saplantısı hâline getirenlerin neden olduğu, bu vasatlık, bir son bulsun. Gelin artık İstanbul’u, kendi kariyerleri için, zıplama tahtası hâline getirenlerin, çıkardığı gürültü İstanbullunun sesini, daha fazla bastırmasın. Gelin artık “İstanbul’u kim kazanır?” sorusu İstanbul’un gerçek sorunlarına, gölge düşürmesin. Ez cümle zoraki adaya da, emanet adaya da mecbur değilsiniz. Çünkü artık, karşınızda İstanbul’a layık bir aday var. İstanbul’u, başının üstünde taşıyacak bir aday var. İstanbullunun, hakkını koruyacak hak ettiği düzeni sağlayacak ve İstanbul’dan başka, hiçbir hesabı olmayacak bir aday var. Artık karşınızda Buğra Kavuncu var” şeklinde konuştu.

Meral Akşener, adayları Buğra Kavuncu için oy istediğini söyleyerek, “Ben de bugün, burada, sizden Buğra kardeşime, oy istiyorum. Artık oylarınız, daha fazla heba olmasın istiyorsanız Buğra kardeşime, ey İstanbul oy istiyorum. Artık alın teriniz, birilerinin ihtirasları uğruna, harcanmasın istiyorsanız Buğra kardeşime, oy istiyorum. Artık geleceğiniz, kendisine kariyer kovalayanların peşinde meçhule sürüklenmesin istiyorsanız Buğra kardeşime oy istiyorum.Bugüne kadar, kendimize dair hiçbir hesabımız, hiçbir çıkarımız, hiçbir korkumuz olmadığı için hep harbi durduk hep hasbi çalıştık hep kalbi konuştuk. Bundan sonra da, aynen devam edeceğiz” dedi.

İBB BAŞKAN ADAYI KAVUNCU’NUN VAATLERİ

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, yaptıkları araştırmalarda İstanbulluları en fazla rahatsız eden konuların başında ulaşım, barınma, sığınmacı ve göçmen sorununun geldiğini söyledi. İstanbul’a altı boş vaatlerin değil kapsamlı ve yeni bir yönetim anlayışının gerektiğini söyleyen Kavuncu, vaatlerini şöyle sıraladı. Çeşitli alanlarda uzun yıllar görev almış, gerek emeklilik öncesi gerekse emekli olduktan sonra bilgi ve birikimlerini bilgi alanlarına göre çevresine aktarmak isteyen İstanbullu hemşehrilerimizle istedikleri konularda deneyimlerden faydalanmak isteyen genç İstanbullu hemşehrilerimizi bir araya getirecek merkezler oluşturulacak. Tecrübe Aktarım Merkezi’ne katılım gösteren gençlere her katıldıkları program sonrasında 100 TL İstanbul kart yüklemesi yapılacak.

ULAŞIMDA TARİFELERDE İNDİRİM

Ulaşımda toplu taşıma payı, yüzde 28’den yüzde 40’a çıkartılacak. 5 sene içerisinde, İstanbul şehir merkezindeki her noktadan, yürüyerek 15 dakika içerisinde, otobüs ve metroya erişim çeşitliliği sağlanacak. İstanbul Ulaşım Otoritesi kurulacak. Toplu taşımada ücret reformu yaparak aylık toplu taşıma abonelik ücreti, · şu an yüzde 8 olan tam uygulama için asgari ücretin yüzde 4’ünü, şu an yüzde 1.5 olan öğrenci uygulaması için yüzde 1’ini geçmeyecek.

İSTANBUL AKILLI TRAFİK YÖNETİM SİSTEMİ ( ISTMAS )

Trafik akışını gerçek zamanlı olarak izlemek ve optimize etmek için gelişmiş sensörler, kameralar ve veri analitiği kullanarak kapsamlı bir akıllı trafik yönetim sistemi uygulanacak. ISTMS, trafik sıkışıklığını azaltmak ve hava kalitesini iyileştirmek için akıllı trafik sinyal kontrolü, sürücüler için dinamik yönlendirme bilgileri ve trafik sıkışıklığı fiyatlandırma mekanizmaları gibi özellikler içerecek.

İYİ PARTİ’NİN 34 İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Buğra Kavuncu’nun vaatlerini anlatmasının ardından İstanbul’da 34 ilçe belediye başkan adayları açıklandı.İYİ Parti 34 ilçe belediye başkan adayları şöyle sıralandı. Öte yandan İYİ Parti İstanbul’da 5 ilçede belediye başkan aday isimleri açıklamadı. Açıklanmayan 5 ilçe, Avcılar, Çekmeköy, Esenyurt, Küçükçekmece ve Sarıyer olarak sıralandı.

  • Adalar Belediye Başkan Adayı Ayşe Gülnur Şakir,
  • Arnavutköy Belediye Başkan Adayı İsmail Yaşar,
  • Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Çoşkun,
  • Bağcılar Belediye Başkan Adayı Eyüp Ali Özdemir,
  • Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Tugay Çapun,
  • Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ataner Orkunoğlu,
  • Başakşehir Belediye Başkan Adayı Tevfik Atakan Şakar,
  • Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Vahit Çelik,
  • Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Nurettin Sağırkaya,
  • Beykoz Belediye Başkan Adayı Tuba Alaylı Özgüç,
  • Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Erol Karapınar,
  • Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Çavuşoğlu,
  • Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Nejat Durmuş,
  • Çatalca Belediye Başkan Adayı İsmail İp,
  • Esenler Belediye Başkan Adayı Şeh Ömer Kara,
  • Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu,
  • Fatih Belediye Başkan Adayı Barbaros Hayrettin Mahiroğlu,
  • Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Erhan Özkan,
  • Güngören Belediye Başkan Adayı Pelin Sellitepe Turan,
  • Kadıköy Belediye Başkan Adayı Kübra Dursun,
  • Kağıthane Belediye Başkan Adayı Mustafa Kürşat Ceylan,
  • Kartal Belediye Başkan Adayı Altınok Öz,
  • Maltepe Belediye Başkan Adayı Ramazan Uğural,
  • Pendik Belediye Başkan Adayı Süleyman Turan,
  • Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemal Doğan,
  • Silivri Belediye Başkan Adayı Bihter Akbaş Sezer,
  • Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Fatih Karataş,
  • Sultangazi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öndeş
  • Şile Belediye Başkan Adayı Demet Alkan Tekdemir,
  • Şişli Belediye Başkan Adayı Ahmet Ünal,
  • Tuzla Belediye Başkan Adayı Orhun Ertürkmen,
  • Ümraniye Belediye Başkan Adayı Serkan Yalçın,
  • Üsküdar Belediye Başkan Adayı Ertaç Ergüven,
  • Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Kürşat Özer
Etiketler: İyi PartiSeçim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bozdoğan-3 operasyonlarında 24 mağara imha edildi

Sonraki Haber

Adaylığımın anlamı Gebze’yi işçilerin yönetmesini sağlayabilir miyiz?

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze'dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir
Politika

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze’dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir

25 Haziran 2026
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Politika

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

25 Haziran 2026
Bakan Bolat: Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı
Politika

Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı

25 Haziran 2026
TMO hububat alımlarında ödemelere başladı
Politika

TMO hububat alımlarında ödemelere başladı

25 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi canlarımızı asla ihmal etmedik
Politika

Erdoğan’dan Alevi vatandaşlara mesaj: Asla ihmal etmedik

25 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz
Politika

BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Adaylığımın anlamı Gebze'yi işçilerin yönetmesini sağlayabilir miyiz?

Adaylığımın anlamı Gebze'yi işçilerin yönetmesini sağlayabilir miyiz?

En Güncel Haberler

Arda Güler tarihe geçti
Spor Haberleri

Arda Güler tarihe geçti

26 Haziran 2026
İzmir'de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı
Yerel Haberler

İzmir’de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı

26 Haziran 2026
Avcılar'da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi
Yerel Haberler

Avcılar’da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

- Haberton
26 Haziran 2026

Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biri olan Kayseri’deki Hürmetçi Sazlığı’nda bir tayın suya düşmesinin ardından bölgede yılkı atlarından sorumlu bir personelin...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

Arda Güler tarihe geçti

Arda Güler tarihe geçti

26 Haziran 2026
İzmir'de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı

İzmir’de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton