20 Ekim 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - İyi başladığımız Avrupa serüvenini iyi bitiremedik

İyi başladığımız Avrupa serüvenini iyi bitiremedik

Haberton - Haberton
21 Şubat 2025
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İyi başladığımız Avrupa serüvenini iyi bitiremedik
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “İlk 8’e giremeyerek orada şansımızı kaybettik. Oraya çok yaklaşmıştık. Kiev maçında yapabilirdik. İyi başladığımız Avrupa serüvenini iyi bitiremedik. Daha ilerisini hedefliyorduk ama bu iki maçta buna layık bir futbol ortaya koyamadık. Bu yüzden taraftarlarımızdan özür diliyoruz” dedi.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanşında Galatasaray sahasında AZ Alkmaar ile 2-2 berabere kaldı. İlk maçı 4-1 kaybeden sarı-kırmızılı ekip, Avrupa Ligi’ne veda etti. Mücadelenin ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

Maç planlarının erken gol bulup, yedikleri 3 farkı kapatmak olduğunu belirten Okan Buruk, “Golü bulamadık ve erken bir gol yedik. İlk yarıyı geride kapattık. Bu mental olarak bizi düşürdü. Değişiklikler yaptık. Sanhcez ilk yarı çok depar attı, sakatlık geçmişi olduğu için oyundan çıkartmak istedim. İkinci yarının başında rakip kaleye gitmeyi denedik. Ama ilk gelen şutta ikinci golü yedik. Daha sonra 2-2’ye getirdik. Sonrasında pozisyonlar verdik. Pazartesi günü maç olduğu için sakatlık riski olmaması adına değişiklik yaptık. Tabii ki üzgünüz. Sakatlıklar, cezalar, kadroya yazamadıklarımız, takımdan ayrılanlar. Kadro genişliği anlamında önemli eksiklerimiz var. Sol koridoru iyi kullanan Jakobs ve Yunus yoktu. Morata’nın sakatlığı vardı. Bizim için önemli bir oyuncuydu. Şansız bir döneme denk geldi. İlk 8’e giremeyerek orada şansımızı kaybettik. Oraya çok yaklaşmıştık. Kiev maçında yapabilirdik. İyi başladığımız Avrupa serüvenini iyi bitiremedik. Daha ilerisini hedefliyorduk ama bu iki maçta buna layık bir futbol ortaya koyamadık. Bu yüzden taraftarlarımızdan özür diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Günay Güvenç’in bugünkü performansından sonra derbideki tercihi sorulan Okan Buruk, “Şu anda bu maçı yeni bitirdik. Bir sonraki maçın planını şimdi yapmak imkansız. Bunla ilgili değerlendireceğiz. Yunus’un geri dönmesi önemli olacak. Morata ve Jakobs’un oynamaları zor. Şu andaki görüntülere göre” diye konuştu.

Şampiyonluk yolunda önemli bir kadroları olduğunu aktaran Buruk, “Avrupa Ligi’nde başladığımızda aldığımız skorlarla ilk 8’in içine yaklaşmıştı. Malmö’de son dakikada golü yedik. Burada Kiev maçında 3-1’den verdik. Son 16’ya daha güçlü girebilirdik. Kadro yapımız biraz zorlaştırdı. Transfer döneminde zorlandığımız yerler olabiliyor. Burada kalmak istemeyen oyuncular oldu. Biz 3 tane oyuncu yazabiliyoruz. Sezon başında planladığımızın dışında gelişen şeyler oldu. Oyuncu sizle oynamak istemiyorum dedikten sonra tutamadık. Yazamadığımız önemli oyuncular oldu. Lemina gibi önemli bir ismi yazamadık. Ahmed Kutucu ve Eren geç geldi. Lig için önemli bir kadroya sahibiz ama burada her şey istediğiniz gibi gitmiyor. Geciken yerler oluyor. Önümüzdeki sene için bu sene bize ders olacak. Amacımız şampiyon olmak. Derbide farkı 9 puana getirmek ve ikili averajla bunu daha getirmek bizim elimizde. Doğrudan Şampiyonlar Ligi’nde olmakla bağlantılı bir şey. Önemli bir kadro kurduk. Gelecek sene Şampiyonlar Ligi planlarını bu seneden yapabileceğimiz bir durum olur. Her zaman istediğiniz oyuncuyu buraya getiremiyorsunuz. Türkiye olarak sıkıntılarımız var. Oyuncuların ilk isteği Avrupa’daki 5 büyük lig. Bizim gibi büyük takımların şansızlıklarından biri bu. Türkiye’yi hedef olarak görmeyen oyuncular olabiliyor. Şampiyonluk yolunda önemli bir kadromuz var” şeklinde konuştu.

Takımın fizik kalitesinde bir sıkıntı olup olmadığıyla ilgili gelen bir soru üzerine Okan Buruk şöyle konuştu:

“3 günde bir maç oynuyoruz. Takımdakiler yükleme yapmıyor deniliyor. Ne kadar iyi dinlendirebilirsek oyuncuyu… Bilimi herkesin bilmesi gerekmiyor ama sezon başından beri 3-4 günde 1 maç yapıyoruz. Fiziksel olarak ben geride olduğumuzu düşünmüyorum. 120 kilometrelere çıkan takımlar oluyor. Bir maç önce eksiktik. Bazı oyuncularımızda performans düşüklüğü var bunu net olarak görüyoruz. Sadece koşmayla alakası yok. Top bizdeyken önemli hatalar yapıyoruz. Oyunumuzun değişmesinde özellikle kolay top kayıpları öne çıkıyor. Rize maçının ikinci yarısında daha doğru oynadık. Daha çok pozisyon şansımız oldu. En iyi oyuncular oynadığında takımın performansını daha yukarı çekeceğimize inanıyorum. Çok fazla maç oynadık. Kendi eleştirebileceğim yerlerden birisi de biraz daha rotasyon yapabilirdik. Belirli oyuncular üstünden gittik. Bunun nedenlerinden biri de ligde puan kaybetme şansınız yok. Burada risk aldığımız Kasımpaşa maçı vardı o da 3-0’dan 3-3’e geldi. 6 puan öndeyiz. Hedefim Avrupa’da devam etmekti ama ligi önde götürüp, derbiyi kazanarak yola devam etmek itiyoruz.”

‘TARAFTARIMIZIN BAŞINI HEP DİK TUTTUK’

2.5 sezondur oynadıkları oyunla taraftarların başını dik tuttuklarını dile getiren Okan Buruk, “Geçen sene bugünlerde Prag maçıyla elenip, şampiyonluğa odaklanmıştık. Genel olarak hem kendi adıma hem Galatasaray adına hem de Türk futbolu adına ilerleyemediğimiz için üzgünüz. Kendi içimde bunu yaşıyorum. İlk 8’e kalmak bizim için kolaydı. Burayı oynamadan son 16’ya gidebilirdik. İnişler, çıkışlar oluyor. Dünyadaki birçok takımda bunlar oluyor. Dün Manchester City’i izledik. Daha önce onları örnek vermiştik, oradan beri toplanamadılar. Ben iyi yanından bakıyorum. Sezon başında bize bu haftaya 6 puan önde gireceksiniz ve Fenerbahçe derbisini sahanızda oynayacaksınız deseler müthiş deyip kabul ederdim. Son maçlardaki oyunun çok daha üstüne çıkmamız gerekiyor. Oyunculara destek olacağız. Taktiksel olarak daha iyi hazırlanacağız. Zor bir maç bizi bekliyor. O maç için taraftara seslenmek istiyorum. En iyi şekilde hazırlanacağınız. Sakin kalmamız gerekiyor. Taraflarımızın da öyle. Provokasyonlara katılmamak gerekiyor. Kazanma adına her şeyi yapacağız. Taraftarlarla bu baskıyı birleştireceğiz. Oyun içinde provokasyonlar olacak buna katılmamak gerekiyor” dedi.

‘DERBİNİN HAKEMİYLE İLGİLİ SORU İŞARETLERİMİZ ÇOK FAZLA’

Fenerbahçe derbisinin hakemiyle ilgili de konuşan Okan Buruk, derbi maçta görev alacak Slavko Vincic ile ilgili soru işaretleri olduğunu dile getirdi. Okan Buruk, sözlerini şöyle noktaladı:

“Hakem konusu çok fazla gündem oldu. Hakemin kim olacağını herkes biliyordu. Bununla ilgili toplantılar yapılacaktı. Bunlar olmadığı halde uzun süre önce belirlenmişti. Galatasaray camiasının korktuğu yerler var. Soru işaretleri var. Bunların ortadan kalkması gerekiyor. Tahkim kuruluna başvuru yaptık. Seçilen ismin büyük soru işaretleri var. Bunla ilgili nasıl olacak göreceğiz. Bizim için saha daha önemli. Buna hazırlanacağız ama dediğim gibi maçın hakeminin isminden dolayı şu anda hepimizin soru işaretleri çok fazla.”

Etiketler: Galatasaray
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Türkiye’yi temsil eden tek Türk takımı olduğumuz için gururluyuz

Sonraki Haber

Sahadan üzüntüyle ayrılmıyoruz, iyi bir maç sergiledik

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bursaspor’un golcüsü Iheanacho’dan üst üste 11 maçta gol
Spor Haberleri

Bursaspor’un golcüsü Iheanacho’dan üst üste 11 maçta gol

20 Ekim 2026
Chibuike Nwaiwu: Şampiyon olmanın sıkı bir çalışmadan geçtiğini biliyoruz
Spor Haberleri

Chibuike Nwaiwu: Şampiyon olmanın sıkı bir çalışmadan geçtiğini biliyoruz

20 Ekim 2026
Ernest Muçi: Her maç bizim için ayrı fırsat
Spor Haberleri

Ernest Muçi: Her maç bizim için ayrı fırsat

20 Ekim 2026
Andre Onana: Doğru istikamette ilerlediğimizi düşünüyorum
Spor Haberleri

Andre Onana: Doğru istikamette ilerlediğimizi düşünüyorum

20 Ekim 2026
Ozan Tufan: Önemli olan üç puanı alabilmekti
Spor Haberleri

Ozan Tufan: Önemli olan üç puanı alabilmekti

20 Ekim 2026
Trabzonspor - Beşiktaş maçının ardından
Spor Haberleri

Trabzonspor – Beşiktaş maçının ardından

20 Ekim 2026
Sonraki Haber
Sahadan üzüntüyle ayrılmıyoruz, iyi bir maç sergiledik

Sahadan üzüntüyle ayrılmıyoruz, iyi bir maç sergiledik

En Güncel Haberler

Bursaspor’un golcüsü Iheanacho’dan üst üste 11 maçta gol
Spor Haberleri

Bursaspor’un golcüsü Iheanacho’dan üst üste 11 maçta gol

20 Ekim 2026
Kız arkadaşı tarafından bıçaklanan erkek ağır yaralandı
Yerel Haberler

Kız arkadaşı tarafından bıçaklanan erkek ağır yaralandı

20 Ekim 2026
Pezeşkiyan: ABD ayrıştırıcı politikaları ve müdahalesi ile bölgede anlaşmazlıklara yol açıyor
Dış Haberler

Pezeşkiyan: ABD ayrıştırıcı politikaları ve müdahalesi ile bölgede anlaşmazlıklara yol açıyor

20 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Ankara’daki kaçakçılık operasyonunda 11 şüpheli yakalandı

20 Ekim 2026
Yaşam

Bodrum’da 36 kaçak göçmen kurtarıldı

20 Ekim 2026
Yaşam

Niğde’de berber çıraklarına şiddet iddiası! Demir sopayla dövülüp tuvalete kilitlendiler

19 Ekim 2026 - Güncellenme Tarihi 20 Ekim 2026
Yaşam

İstanbul’da 3 ilçede silahlı saldırı ve kundaklama operasyonu! 15 şüpheli adliyeye sevk edildi

19 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Andre Onana: Doğru istikamette ilerlediğimizi düşünüyorum

Andre Onana: Doğru istikamette ilerlediğimizi düşünüyorum

- Haberton
20 Ekim 2026

Trabzonspor’un kalecisi Andre Onana, “Aslında bizim için bugün önemli de bir adım oldu. Doğru istikamette, doğru yönde ilerlediğimizi düşünüyorum” dedi....

Türkiye’de hayvan deneyleri tartışması: Etik sorunlar, yasal düzenlemeler ve alternatif yöntemler

Tesla’nın uçan otomobili Türkiye’ye gelecek mi? İstanbul trafiğinde kullanılabilecek mi, fiyatı ne kadar olacak?

İkinci el araç alacaklar dikkat! Ekspertiz raporunda yazmayan kusur sonradan çıkarsa ne olur?

Evdeki bu belirtileri görmezden gelmeyin! Camlardaki buğulanma ve duvarlardaki küf neyin habercisi?

Güncel Haber

Bursaspor’un golcüsü Iheanacho’dan üst üste 11 maçta gol

Bursaspor’un golcüsü Iheanacho’dan üst üste 11 maçta gol

20 Ekim 2026
Ankara'daki kaçakçılık operasyonunda 11 şüpheli yakalandı

Ankara’daki kaçakçılık operasyonunda 11 şüpheli yakalandı

20 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton