17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı davasında 3 sanığa tahliye

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı davasında 3 sanığa tahliye

Haberton - Haberton
22 Ocak 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı davasında 3 sanığa tahliye

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı davasında 3 sanığa tahliye

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

13 Kasım 2022 tarihinde 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı davasında 3 sanığa tahliye verildi.

Terör saldırısında bomba düzeneğini bırakan Ahlam Albashır’ın arasında bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davada,  tutuklu sanıklardan Bakar Carkes, Hasan Aburas ve Muhap Ammari’nin yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyelerine karar verildi. Aralarında Ahlam Albashır’ın bulunduğu 13 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 6’ncı duruşmaya, Ahlam Albashır’ın arasında bulunduğu bazı tutuklu sanıklar getirildi. Bir kısım tutuklu sanıklar ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklaması beklenen savcı, bazı hususların araştırılması talebinde bulundu. Savcı, sanıkların terör örgütüyle irtibat veya iltisaklı olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi veya belge veya beyan olup olmadığı hususunda Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Komutanlığı ve MİT Başkanlığına müzekkere yazılmasını talep etti. 

SANIKLAR TAHLİYELERİNİ TALEP ETTİLER

Bunun üzerine tahliye konusunda talepleri alınan sanıklardan Ahlam Albashır, bir şey söylemek istemediğini belirtti. Sanık Fatma Berkel, olaylarla bir ilgisinin olmadığını belirterek tahliyesini ve beraatini talep etti. Berkel’in avukatı ise “Ahlam’ı Taksim’e götüren taksici, keşif yaptıran çocuk tahliye edildi. Hakkında örgüt üyesi olduğuna dair tek bir delil bile bulunmayan müvekkilim ise cezaevindedir. Müvekkilim Ahlam’ı sadece evinde misafir etmiştir, kaldığı sürece hiçbir diyalogları olmamıştır, aralarında mesajlaşma bulunamamıştır. Tutuklu kalması hukuka aykırıdır, tahliyesini talep ederim” dedi. Avukat, “Ahlam, Hatay sınırından Türkiye’ye girerken askere rüşvet verdiğini söylemişti. Bu iddialar neden araştırılmıyor” ifadesini de kullandı.

Diğer sanıklar da tahliye ve beraatlerini talep ettiler.

13 SANIĞIN TUTUKLULUĞU DEVAM

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Bakar Carkes, Hasan Aburas ve Muhap Ammari’nin yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyelerine karar verdi. Sanıklar Ahlam Albashır, Ahmad Alhaj Mwas, Ahmad Haj Hasan, Ahmed Carkes, Ammar Jarkas, Fatma Berkel, Ferhat Habeş, Hasan Ali, Hazni Gölge, Hüseyin Güneş, Mahmud Elabid, Mahmud El Yusuf ve Rama Eltaha’nın suçun vasıf ve mahiyeti gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 

Aralarında Cemil Bayık, Bilal Elhacmos, Velid Halil, Fehman Hüseyin, Saliha Bişkin, Sabri Ok, Hülya Oran, Ferhat Abdi Şahin, Layika Gültekin ve Khalil Manja Hüseyin’in ise yakalama kararlarının infazının beklenmesine karar verildi. Bilal Elhacmos hakkında yurt dışında olduğu bilindiğinden hakkındaki gıyabi tutukluluk kararının  da devamına hükmedildi. Mahkeme, savcının talebi üzerine sanıkların terör örgütüyle irtibat veya iltisaklı olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi veya belge veya beyan olup olmadığı hususunda Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Komutanlığı ve MİT Başkanlığına  müzekkere yazılmasına karar verdi. Dosyanın mütalaa için savcılığa gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 12 Şubat tarihine erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, 13 Kasım 2022 tarihinde Taksim İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleşen bombalı saldırının PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantısı YPG/PYD/SDG tarafından planlanıp gerçekleştirildiği belirtiliyor. Saldırı sonucu olay yerinde bulunan çocuk yaştaki Ecrin Meydan, babası Yusuf Meydan, Adem Topkara ile eşi Mukaddes Elif Topkara, Arzu Özsoy ile kızı Yağmur Uçar’ın vefat ettikleri, 99 kişinin yaralandığı ve birçok iş yerinin maddi hasara uğradığı anlatılıyor.

El yapımı bomba bulunan çantayı bırakan Suriye uyruklu Ahlam Albashır’ın 14 Kasım 2022 tarihinde yakalanıp gözaltına alındığı, YPG/PYD terör örgütünün özel istihbarat elemanı olduğu ileri sürülen sanıklar Ahlam Albashır ve Bilal Elhacmaos’un kamu düzenini bozmak, otoriteyi zayıflatmak, kaos ve kargaşa yaratmak ve böylece devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma amacına ulaşmak maksadı ile örgüt tarafından özel eğitime tabi tutularak talimatlandırılıp patlayıcı malzeme eşliğinde Türkiye’ye gönderildikleri belirtiliyor.

CEZA İSTEMLERİ

İddianamede, bombayı yerleştiren şüpheli Ahlam Albashır’ın 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 949 yıl 6 aydan 3 bin 9 yıla kadar hapsi isteniyor. Firari sanık örgüt elebaşlarından Cemil Bayık’ın da aralarında bulunduğu diğer şüphelilerin ise 7’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 16 yıl 6 aya kadar hapisleri talep ediliyor. İddianamede eylemi gerçekleştiren 36 sanık hakkında “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Çocuğa Karşı Adam Öldürme, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Adam Öldürme, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Adam Öldürmeye Teşebbüs Etme, Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme, Göçmen Kaçakçılığı” suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Etiketler: Terör
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Filistin’deki katliamda can kaybı 25 bin 295’e yükseldi

Sonraki Haber

Saadet Partisi 5 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İlyas Yalçıntaş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi için tutuklama talebi
Öne Çıkan

Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İlyas Yalçıntaş’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi için tutuklama talebi

16 Temmuz 2026
CHP'de 8 il yönetimi görevden alındı, 7 ile yeni il başkanı atandı
Öne Çıkan

CHP’de 8 il yönetimi görevden alındı, 7 ile yeni il başkanı atandı

16 Temmuz 2026
Oyuncu Levent Üzümcü hakkında 'Ev hapsi' kararı verildi
Öne Çıkan

Oyuncu Levent Üzümcü hakkında ‘Ev hapsi’ kararı verildi

16 Temmuz 2026
'78 can için adalet yürüyüşü' Ankara'ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor
Öne Çıkan

’78 can için adalet yürüyüşü’ Ankara’ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor

16 Temmuz 2026
Haluk Levent, Çorlu'daki cezaevine konuldu
Öne Çıkan

Haluk Levent, Çorlu’daki cezaevine konuldu

16 Temmuz 2026
İzmir’de orman yangını
Öne Çıkan

İzmir’de korkutan yangın! Bornova’da ormanlık alanda alevler yükseldi

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Saadet Partisi 5 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı

Saadet Partisi 5 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı

En Güncel Haberler

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı
Yerel Haberler

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı

17 Temmuz 2026
Fatih'te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü
Yerel Haberler

Fatih’te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü

17 Temmuz 2026
Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Tekirdağ’da devrilen TIR’ın sürücüsü öldü

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

17 Temmuz 2026
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Trabzonspor’un yeni transferi Cenk Özkaçar Trabzon'da

Trabzonspor’un yeni transferi Cenk Özkaçar Trabzon’da

- Haberton
16 Temmuz 2026

Trabzonspor'un İspanya'nın Valencia kulübünden transfer ettiği milli savunma oyuncusu Cenk Özkaçar, Trabzon'a geldi. Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özkaçar, bordo-mavili...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı

17 Temmuz 2026
Fatih'te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü

Fatih’te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton