28 Haziran 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İstanbul’un 39 ilçesinde 233 bin konutun dönüşümü sürüyor

İstanbul’un 39 ilçesinde 233 bin konutun dönüşümü sürüyor

Haberton - Haberton
27 Haziran 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İstanbul’un 39 ilçesinde 233 bin konutun dönüşümü sürüyor
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli İrade Platformu’nun düzenlediği 15. Milli İrade Buluşması, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 15’inci Milli İrade Buluşması’nda yaptığı konuşmasında “Bugüne kadar sosyal konut projeleri kapsamında 1 milyon 767 bin konut inşa ederek yaklaşık 7 milyon vatandaşımızı sağlam güvenli modern yuvalarına kavuşturduk. Hep söylüyoruz kentsel dönüşüm bir tercih değil kentsel dönüşüm bir lüks değil ve kentsel dönüşüm ertelenebilecek bir mesele de değil. İstanbul’a bu kapsamda ayrı bir önem veriyoruz, her iki kentsel dönüşümden bir tanesini İstanbul’a yapıyoruz. İstanbul’da dönüşümü çok daha kolay hale getirmek için yarısı bizden kampanyasını başlattık. İstanbul’un 39 ilçesinde 233 bin konutun dönüşüm sürecine devam ediyoruz” dedi.

Milli İrade Platformu’nun düzenlediği 15. Milli İrade Buluşması, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Bakırköy’de düzenlenen programa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Davut Gül, İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan ve birçok davetli katıldı. Kur-an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşma yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Tarih boyunca milletleri ayakta tutan yalnızca sahip oldukları ekonomik güçleri, askeri kapasitesi veya teknolojik imkanları olmamıştır. Asıl belirleyici olan zor zamanlarda kenetlenme kabiliyeti ve geleceğe birlikte yürüme kararlılığıdır. Aziz milletimizi güçlü kılan da işte budur. Bu topraklar Malazgirt‘ten Çanakkale’ye, İstiklal Harbinden 15 Temmuz’a kadar nice sınamalardan geçmiş, her defasında milletimizin birlik ve beraberliği ile yeniden ayağa kalkmıştır. Bu nedenle milli irade bizim için yalnızca seçim meydanlarında, seçim sandığında tecelli eden bir güç değildir. Milli irade, gerektiğinde vatani için nöbet tutan güvenlik güçlerimizin fedakarlığında, afetzedelerin yardımına koşan gönüllerimizin gayretinde, üretmeye devam eden sanayicilerimizin azminde ve milletimizin ortaya koyduğu ortak sorumluluk bilincinde hayat bulan aynı hedefe yürüyebilme kararlılığıdır” dedi.

‘LETONYA, ESTONYA BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR ÜLKEYİ BAŞTAN AŞAĞI YENİDEN İNŞA ETTİK’

Bakan Kurum, “Bildiğiniz gibi 6 Şubat 2023 tarihinde, tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Bir gecede 108 bin kilometrekarelik alanda ki bu yüzden fazla ülkenin yüzölçümünden daha büyük, 11 dilimizde hayat durdu. 53 bin canımızı, kardeşimizi, vatan evladını toprağa verdik. Milyonlarca insanımız evini kaybetti. Bu büyük felaket sadece yüreklerimizde değil ekonomimizde de çok büyük yaralar açtı. Ülkemize doğrudan 104 milyar dolar, dolaylı olarak da 150 milyar dolar maddi kayıp yaşattı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk saatlerde, ilk dakikalarda şu ifadesi çok önemliydi; ‘Bize inanın, bize güvenin, biz vatandaşımızı darda, yoklukta, sokakta bırakmayız’ sözü aslında 11 İl’e aslında 86 milyon vatandaşımıza umut bizlere de talimat oldu. Dile kolay, 11 ilde çalışacaksınız 3 bin 482 ayrı şantiye kurduk. 200 Bin mimar, mühendis, işçi kardeşimle birlikte arı gibi o şehirler için o ilçeler, beldeler, köyler için arı gibi çalıştık. Tabi konut üretimde öyle bir hıza ulaştık ki saatte 23, günde 550 konut inşa ettik ve iki yıl gibi kısa bir sürede bazı yerler bir yıl da bitti. Letonya, Estonya büyüklüğünde bir ülkeyi baştan aşağı yeniden inşa ettik” dedi.

‘7 MİLYON VATANDAŞIMIZI SAĞLAM GÜVENLİ MODERN YUVALARINA KAVUŞTURDUK’

Kurum, “Bugüne kadar sosyal konut projeleri kapsamında 1 milyon 767 bin konut inşa ederek yaklaşık 7 milyon vatandaşımızı sağlam güvenli modern yuvalarına kavuşturduk. Bununla da yetinmedik asrın inşasındaki o tecrübeyi o birikimi 81 ile yayalım istedik. Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini başlattık. Yüzyılın konut projesi, gerçekten Türkiye Yüzyılı’na yakışır 81 ilimizde 500 bin sosyal konut hedefiyle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Hep söylüyoruz kentsel dönüşüm bir tercih değil kentsel dönüşüm bir lüks değil ve kentsel dönüşüm ertelenebilecek bir mesele de değil. Bu anlayışla da Sayın Cumhurbaşkanımızın 2017 yılında Gaziosmanpaşa’da, İstanbul’da başlattığı dönüşüm çerçevesinde 2 milyon 684 bin konuta dönüştürdük. İstanbul’a bu kapsamda ayrı bir önem veriyoruz, her iki kentsel dönüşümden bir tanesini İstanbul’a yapıyoruz. Vatandaşımızın bize burada desteği çok önemli, onları da kentsel dönüşüme teşvik etmek için farklı adımlar atıyoruz. İstanbul’da dönüşümü çok daha kolay hale getirmek için yarısı bizden kampanyasını başlattık. Bu kampanya genelinde İstanbul’da 233 bin, bu da 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde vaat edildi. O zaman dediler ki yine vaat işte yaparlar mı yapmazlar mı milletimiz bize Sayın Cumhurbaşkanımız inandı. Her seçimde olduğu gibi ve biz de verdiğimiz sözü yerine getirebilmek için süreci başlattık ve bugün İstanbul’da hemen hemen 39 ilçesinde her bir mahallesinde 233 bin konutun dönüşüm sürecine devam ediyoruz” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Uyuşturucuyla mücadelemiz kesintisiz devam edecek

Sonraki Haber

Erhan Karaal’ın kaçırılmasına ilişkin 10 şüpheli tutuklandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Terörü ve teröristi kollayanlara bayrak açıyorum
Politika

Terörü ve teröristi kollayanlara bayrak açıyorum

27 Haziran 2026
Ya bu oyunu bozacağız, ya yeni bir yol açacağız
Politika

Ya bu oyunu bozacağız, ya yeni bir yol açacağız

27 Haziran 2026
İHA'ları yapay zeka takip edecek
Politika

İHA’ları yapay zeka takip edecek

27 Haziran 2026
AK Parti'nin 25'inci yıl şarkısı ilk kez dinletildi
Politika

AK Parti’nin 25’inci yıl şarkısı ilk kez dinletildi

27 Haziran 2026
'Yenilenmiş Ürünler Hakkında Yönetmelik' Resmi Gazete'de
Politika

‘Yenilenmiş Ürünler Hakkında Yönetmelik’ Resmi Gazete’de

27 Haziran 2026
1 yılda yaptığımız ihracatı artık 1 ayda yapıyoruz
Politika

1 yılda yaptığımız ihracatı artık 1 ayda yapıyoruz 

27 Haziran 2026
Sonraki Haber
Erhan Karaal'ın kaçırılmasına ilişkin 10 şüpheli tutuklandı

Erhan Karaal'ın kaçırılmasına ilişkin 10 şüpheli tutuklandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Sarıyer’de fren yerine gaza bastığı araçla denize düştü: 'Tam köprü manzarasına karşı battı'
Yerel Haberler

Sarıyer’de fren yerine gaza bastığı araçla denize düştü: ‘Tam köprü manzarasına karşı battı’

28 Haziran 2026
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Birkaç hafta içinde istifa edeceğim
Dış Haberler

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Birkaç hafta içinde istifa edeceğim

28 Haziran 2026
Uzmanından anne adaylarına yaz tatili uyarıları
Sağlık Haberleri

Uzmanından anne adaylarına yaz tatili uyarıları

28 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde 23 pilot bröve alarak mezun oldu

28 Haziran 2026
Yaşam

Avcılar’da motosikletle gezmeye çıkan 4 arkadaş kaza yaptı: 1 ölü 3 yaralı

28 Haziran 2026
Yaşam

Tekirdağ Saray ve Kırklareli Vize’de denize girmek yasaklandı

28 Haziran 2026
Yaşam

Beypazarı’nda takla atan otomobilin sürücüsü öldü

28 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Paris'te dün aşırı sıcaklar nedeniyle 109 kişi hayatını kaybetti

Paris’te dün aşırı sıcaklar nedeniyle 109 kişi hayatını kaybetti

- Haberton
28 Haziran 2026

Fransa'nın başkenti Paris'te aşırı sıcakların etkili olduğu dün 109 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Fransa basını, başkent Paris'te dün aşırı sıcaklar...

Seyahat sigortası gerekli mi? Tatil planı yapmadan önce bunu bilin

Plaj ve tatil güvenliği: Çocuklarla risk yönetimi nasıl yapılmalı?

Sosyal medyada en çok konuşulan uygulamalar hangileri? Yeni trendler dikkat çekiyor

İşten çıkarılan çalışanların hangi hakları var? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar

Güncel Haber

Sarıyer’de fren yerine gaza bastığı araçla denize düştü: 'Tam köprü manzarasına karşı battı'

Sarıyer’de fren yerine gaza bastığı araçla denize düştü: ‘Tam köprü manzarasına karşı battı’

28 Haziran 2026
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Birkaç hafta içinde istifa edeceğim

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Birkaç hafta içinde istifa edeceğim

28 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton