28 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İstanbul’da sıcaklık yer yer 39 dereceye çıkabilir

İstanbul’da sıcaklık yer yer 39 dereceye çıkabilir

Haberton - Haberton
25 Haziran 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İstanbul'da sıcaklık yer yer 39 dereceye çıkabilir
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, “İstanbul’da sıcaklık yer yer 39 dereceye çıkabilir. Tabii beraberinde özellikle İstanbul’da nem de var. Nemle bunaltıcılık daha da artıyor” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM’dan 25-27 Haziran arasında aşırı sıcakların etkili olacağı uyarısı yapıldı. AKOM’dan yapılan yazılı açıklamada, “Çarşamba gününden Cuma gününe kadar süreceği öngörülen sıcak hava dalgası nedeniyle İstanbul’un farklı bölgelerinde sıcaklıkların 34-37 derece aralığına kadar yükseleceği beklenmektedir. Tehlikeli sıcaklıkların etkili olacağı bu günler güneş ışınlarının dik geleceği 11.00 ile 16.00 saatleri arası güneş çarpması açısından en riskli zamanlardır.” ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili konuşan Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, “Kuzey Afrika üzerinden gelen bir sıcak hava dalgası var. Bu sıcak hava dalgası bugünden itibaren etkisini daha da fazlasıyla göstermeye başladı. Hafta sonuna kadar da bu sıcak hava dalgasının etkisi sürecek. Öncelikle güney bölgelerimiz etkileniyor. Özellikle Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’da sıcaklık değerleri 40 derecelere yaklaşıyor. Güneydoğu Anadolu’da da 40 derecelerin üzerine çıkıyor. Örneğin Antalya’da 39 derecelere kadar çıkacak sıcaklıklar. Ege’de Aydın civarında yine 40 dereceler, İzmir’de 37-38 dereceleri buluyor. Kuzeye geldiğimizde yavaş yavaş başkente gelin. Başkentte de 35- 36 dereceler görülecek. İstanbul’da da yine 35 derecelere kadar çıkıyor sıcaklıklar” dedi.

‘NEMLE BUNALTICILIK DAHA DA ARTACAK’

Tek, “İstanbul’da şöyle bir şey var. Poyraz biraz hafif rahatlatıyor gibi gözükse de bazen, iç kesimlerde bu sıcaklık değerlerini 30’lu derecelerde görüyoruz. Tabii ki bu sıcaklık değerleri gölgedeki sıcaklık değerleri. Güneşe çıktığınızda bu sıcaklık değerlerini biraz daha fazla hissedebilirsiniz veya sirkülasyonun yüksek olmadığı yerlerde, rüzgar almadığınız yerlerde yer yer bu sıcaklık değerleri 39 derecelere kadar çıkabilir. Tabii beraberinde özellikle İstanbul’da nem de var. Nemle bunaltıcılık daha da artıyor.

Nem arttığı için vücudun terleme mekanizması, yani soğuma mekanizması vücudu soğutan mekanizma düzgün çalışmıyor. Normalde vücudumuz bir ısı enerjisi üretir. Biz ısı enerjisini terleme yoluyla vücut sıcaklığını düşürürüz; ama havadaki nem miktarı fazla olduğunda vücudumuz üzerinde biriken ter yani su havaya karışamaz yüzümüzden ter akmaya başlar” dedi.

‘10.00 – 16.00 ARASINDA GÜNEŞTE KALMAMALIYIZ’

Sıcak havalarda dikkat edilmesi gerekenlere de değinen Tek, “Önce ısı bitkinliği oluşuyor. Daha sonra sıcaklık çarpması meydana geliyor. Isı bitkinliğinde bulantı, bilinç kaybına doğru gitmeye başlıyor. Halsizlik medyana geliyor. Bunun için de alınması gereken önlemler var. Sıcak hava dalgasında özellikle saat 10.00 -16.00 saatleri arasında direkt güneş ışınına maruz kalmamamız gerekiyor. Yine spor ve egzersiz faaliyetlerimiz varsa, yürüyüş gibi faaliyetlerimiz, bunları sabah ve akşam saatlerinde yapmamız gerekiyor. Yine aynı şekilde bol su tüketmemiz gerekiyor.

Günde 8-10 bardak su tüketmemiz gerekiyor vücudun dengesini yerine getirebilmek için. Gölge ve serin yerleri tercih edeceğiz. Alkol ve aşırı kafein ürünlerinden kaçınıyoruz. Ağır proteinli, yağlı ürünlerden kaçınıyoruz. Yine açık renk elbiseler, şemsiye, güneş gözlüğü, pamuklu elbiseler, bunları kullanıyoruz. Bol sebze tüketiyoruz, suyu bol tüketiyoruz. Tabii AVM’ler alternatif olabilir. Klima imkanı olamayanlar için. Tabii risk grupları var. Yaşlılar, çocuklar, kronik hastalar, bir de ayrıca doğadaki hayvanlar var sokak hayvanları ve diğer hayvanlar. Onlar için de uygun alanlara su bırakmamızda fayda var” diye konuştu.

‘TEMMUZ VE AĞUSTOS’TA SICAK HAVA DALGASINA MARUZ KALACAĞIZ’

Adil Tek, “Özel bir adı yok; ama tabi ki Haziran ayında bu sıcaklık değerleri daha önceki yıllarda rastlanmış değerler; ama yine de bir sıcak hava dalgası bu. Buna karşı önlemler almak gerekiyor. Bu sıcak hava dalgalarının sıklığı önümüzdeki günlerde devam edecek. Pazar gününe kadar yükselen sıcaklık değerleri var; ama Pazartesi’den sonra bir serinleme olacak. Temmuzun başında, ilk haftasında yine bir sıcak hava dalgası uzun vadeli tahminlerimizde gözüküyor.

Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında sıcak hava dalgalarına maruz kalacağız. Geçen sene küresel anlamda en sıcak yıl olmuştu. Bundan ülkemiz de etkilenmişti. Geçen yıl ülkemizde sıcaklık rekorları kırıldı. Bu sene de geçen sene kadar olmasa da yine sıcak hava dalgalarına maruz kalacağız. Bunlar zaman zaman birkaç günlük olacak. Zaman zaman 4-5 günlük olacak; ama geçen seneki kadar çok fazla olmayacak. Şunu da söyleyelim yine, 2023’ten fazla 2024’ten az bir sıcak hava dalgası yani sıcak bir yaz bekliyoruz” dedi.

ISI BİTKİNLİĞİNE KARŞI NE YAPMALI

Tek, “Isı bitkinliği oluştuğu zaman hızlı harekete geçilmesi gerekiyor. Isı bitkinliğine maruz kalmış birisini önce serin bir alana geçireceğiz. Giysilerini gevşeteceğiz. Soğuk su yudumlatacağız ve semptomları düzelmezse tıbbi yardım. Bu aşamadan sonraki kademede sıcaklık çarpması oluşuyor. Kişiyi serin bir alana taşıyoruz. Giysilerini gevşetiyoruz. Su veya buzla hafif soğutmaya çalışıyoruz sıcaklığını düşürmeye çalışıyoruz” dedi.

‘SICAKTAN ÇALIŞAMIYORUZ’

Yaz aylarını özlediğini söyleyen Muzaffer Köse, “Sıcak havalar, boğaza yakın olduğumuz için bizi fazla etkilemiyor. Yani bunaldığımız zaman geliyoruz. Buradan denize giriyoruz açılmamak şartıyla. Güvenli bir şekilde serinliyoruz. Onun haricinde sıcaklıkla aramız iyi. Beni etkilemez çünkü kışın da bayağı bir çetin geçti. Yazı özlemiştik; sıcağı özlemiştik. Hiç etkilemiyoruz. Deniz yanımızda” dedi. Barış Burgucuoğlu ise, “Sıcaklıklar çok fazla geldi. Normalde ben kuryeyim. Sıcaklıklardan dolayı çalışamıyoruz. Biz de soluğu denizlerde aldık, sahillerde aldık. Allah yardımcımız olsun. Önümüzdeki günler daha da kötü olacakmış. Bakalım” dedi.

Etiketler: İstanbul
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İran-İsrail savaşı Türkiye için alarm zili- 25 maddede milli güvenlik yol haritası

Sonraki Haber

Zeytin vatan demektir, bu toprağın bereketine sahip çıkacağız

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanını eleştirmişti: İngiliz ekonomist Timothy Ash hakkında soruşturma başlatıldı
Öne Çıkan

Katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanını eleştirmişti: İngiliz ekonomist Timothy Ash hakkında soruşturma başlatıldı

27 Ağustos 2026
Tartışmaların odağındaydı: 'Manifest' grubunun menajeri Tolga Akış gözaltına alındı
Öne Çıkan

Tartışmaların odağındaydı: ‘Manifest’ grubunun menajeri Tolga Akış gözaltına alındı

27 Ağustos 2026
Ödemiş’te orman yangını! 2 uçak ve 3 helikopter bölgeye sevk edildi
Öne Çıkan

Ödemiş’te orman yangını! 2 uçak ve 3 helikopter bölgeye sevk edildi

27 Ağustos 2026
Bebek'te korku dolu gece! Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın oğluna silahlı saldırı: İki bacağından vuruldu
Öne Çıkan

Bebek’te korku dolu gece! Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın oğluna silahlı saldırı: İki bacağından vuruldu

27 Ağustos 2026
HSK Başmüfettişinin acı günü! Diş hekimliğini kazanan 18 yaşındaki Sena son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

HSK Başmüfettişinin acı günü! Diş hekimliğini kazanan 18 yaşındaki Sena son yolculuğuna uğurlandı

27 Ağustos 2026
Üsküdar’da seçim yeniden mi yapılacak? Belediyeden kafa karışıklığına son verecek açıklama
Öne Çıkan

Üsküdar’da seçim yeniden mi yapılacak? Belediyeden kafa karışıklığına son verecek açıklama

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Zeytin vatan demektir, bu toprağın bereketine sahip çıkacağız

Zeytin vatan demektir, bu toprağın bereketine sahip çıkacağız

En Güncel Haberler

Otoyolda yanan TIR, kullanılmaz hale geldi
Yerel Haberler

Otoyolda yanan TIR, kullanılmaz hale geldi

28 Ağustos 2026
Bursa'da hafif ticari araç kaldırıma çarptı: 1 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da hafif ticari araç kaldırıma çarptı: 1 yaralı

28 Ağustos 2026
Bingöl'de hafif ticari araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Yerel Haberler

Bingöl’de hafif ticari araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı

28 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de yol kenarında oluşan hortum kamerada

27 Ağustos 2026
Yaşam

Maltepe’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Yaşam

Döktüğü gibi topladı: Çevre katliamına hem ceza hem temizlik görevi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Koruyucu Aile Festivali’nde çocuklar aileleriyle eğlendi

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Çıldır’da şiddetli dolu ve fırtına: 20’den fazla evin çatısı uçtu

Çıldır’da şiddetli dolu ve fırtına: 20’den fazla evin çatısı uçtu

- Haberton
28 Ağustos 2026

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan şiddetli dolu ve fırtına, büyük hasara yol açtı. Fındık büyüklüğünde yağan dolu, ekili...

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Otoyolda yanan TIR, kullanılmaz hale geldi

Otoyolda yanan TIR, kullanılmaz hale geldi

28 Ağustos 2026
Bursa'da hafif ticari araç kaldırıma çarptı: 1 yaralı

Bursa’da hafif ticari araç kaldırıma çarptı: 1 yaralı

28 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton