6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İstanbul’da nemin etkisini daha çok hissedeceğiz

İstanbul’da nemin etkisini daha çok hissedeceğiz

Haberton - Haberton
13 Ağustos 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İstanbul'da nemin etkisini daha çok hissedeceğiz
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, “İstanbul’da nemin etkisini daha çok hissedeceğiz çünkü İstanbul’da sıcaklığın yükselmesini kuzeyden esen, poyrazdan esen rüzgar önlüyor. Poyrazdan esen rüzgar da beraberinde tabii Karadeniz’in nemini İstanbul’un üzerine taşımış oluyor.” dedi.

Tek, “Şu anda İstanbul’da sıcaklıklar 29 derece civarında, güney ilçelerde biraz daha 31-32 derecelere kadar çıkıyor; ama İstanbul’da poyrazdan esen rüzgar nem değerlerini artırıyor bunun da tabii ki bunaltıcılığı fazlalaştırdığını görüyoruz.” diye konuştu.

Türkiye mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ardından poyrazla serinledi. İstanbul’da yer yer etkili olan poyraz nedeniyle İstanbullular rahat bir nefes aldı. Ancak poyraz mega kentte nemin daha fazla hissedilmesine de neden oldu. Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, Ağustos’un son haftasında İstanbul’daki sıcaklıkların mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyredeceğini, sıcak hava dalgasının ise etkili olmayacağını belirtti.

İstanbul'da nemin etkisini daha çok hissedeceğiz
İstanbul’da nemin etkisini daha çok hissedeceğiz

‘MEVSİM NORMALLERİNİN 4-5 ÜZERİNDE SEYREDİYOR’

Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, “Eyyam-ı Bahur sıcaklığı aslında geçti diyebiliriz. Normalde eskiler 1 Ağustos ile 7 Ağustos arasındaki tarihleri en sıcak zamanlardaki 1 haftalık süreyi Eyyam-ı Bahur olarak adlandırmışlar. Aslında geçtiğimiz Temmuz ayının son haftası gelen bir sıcak hava dalgası vardı. Ülkenin genelinde rekor sıcaklıklar meydana getirdi. Şırnak’ta ülke tarihinin 50.5 dereceyle en yüksek sıcaklığı ölçüldü. O sıcak hava dalgaları geçmiş durumda şu anda yine mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık değerleri ama geçtiğimiz haftaki kadar yüksek sıcaklıklar yok.

Mevsim normallerinin yaklaşık 4-5 derece üzerinde seyrediyor daha önceki yıllarla kıyasladığımızda. Sıcak havanın aşırı olduğu yerler var. Örneğin Güneydoğu Anadolu 40 derecelerin üzerine çıkmış vaziyette, ki dün 44 dereceler civarındaydı yine Akdeniz’de Antalya, Adana, Osmaniye çevreleri 40 derecelerin üzerinde Ege’de de Aydın, İzmir’in iç kesimleri 40 derecelerin üzerine çıktı. Kuzey’e geldiğimizde İstanbul’a doğru geldiğimizde sıcaklık değerleri aslında mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde.

‘İSTANBUL’DA NEMİN ETKİSİNİ HİSSEDECEĞİZ’

Adil Tek, “Aşırı bir sıcak hava dalgası mevcut değil ama İstanbul’da nem daha fazla etkili olduğu için hissedilen sıcaklık bizim konfor şartlarımız biraz daha etkileniyor ve çok sıcakmış gibi hissediyoruz. Şu anda İstanbul’da sıcaklıklar 29 derece civarında, güney ilçelerde biraz daha 31-32 derecelere kadar çıkıyor; ama İstanbul’da poyrazdan esen rüzgar nem değerlerini artırıyor bunun da tabii ki bunaltıcılığı fazlalaştırdığını görüyoruz. Geçtiğimiz hafta kısa yağış geçişi olmuştu, yakın dönemde yağış geçişi yok. İstanbul’da aslında sıcaklıklar çok değişmiyor. Belki birkaç derece daha yukarı çıkacak ama aşırı; geçtiğimiz haftalardaki gibi yüksek sıcaklık değerlerine çıkmayacak. ” dedi.

Tek, “İstanbul’da daha çok nemin etkisini hissedeceğiz çünkü İstanbul’da sıcaklığın yükselmesini kuzeyden esen, poyrazdan esen rüzgar önlüyor. Poyrazdan esen rüzgar da beraberinde tabii Karadeniz’in nemini İstanbul’un üzerine taşımış oluyor. Sahil kesimlerinde kıyılarda sıcaklık değerleri 27-28 dereceler civarında ama İstanbul’da iç kesimlere doğru gittiğimizde bu sıcaklık değerleri 30-31 derecelere kadar çıkıyor. Aşırı yüksek sıcaklıklar yok özellikle gündüz güneş ışınımından dolayı ısınan binalar gece saatlerinde binanın içerisine o sıcaklığı kusuyor ve biz kendimizi daha kötü hissediyoruz. Camları açsak da nem var bu sefer. Nemle beraber bunaltıcılık artıyor, o yüzden sanki çok sıcakmış gibi bir his oluşuyor; aslında sıcaklık değerleri çok yukarı seviyelerde değil” ifadelerini kullandı.

‘POYRAZ CUMARTESİ’YE KADAR DEVAM EDECEK’

Tek, “İstanbul’da poyraz etkili poyrazdan dolayı kuzey kıyılarda denize girmek yasaklanmış durumda şu anda. Bu kuzeyli poyrazdan esen rüzgar önümüzdeki Cumartesi’ye kadar devam edecek. Cumartesiden sonra poyrazın etkisi kaybolmaya başlıyor ama sıcaklıklar da kuzeyden sokulan rüzgarlarla biraz daha aşağı gelmiş oluyor. Önümüzdeki hafta içinde yani Eyyam-ı Bahur diye tabir ettiğimiz durum İstanbul için bu hafta sözkonusu değil. Poyrazdan esen rüzgar İstanbul’daki nemi biraz artırıyor sıcaklığın biraz daha fazla hissedilmesine sebebiyet veriyor. Bunaltıcılık biraz daha artmış vaziyette aşırı bir sıcak hava dalgası mevcut değil. İstanbul ile birlikte aslında kuzey orta kesimler Karadeniz, İç Anadolu, Ege’nin kuzeyi buralarda yüksek sıcaklıklar mevcut değil” şeklinde konuştu.

‘KUZEY KESİMLERDE SERİNLEME OLACAK’

Meteoroloji Uzmanı Tek , “Önümüzdeki günlerde aşırı bir sıcak hava dalgası gözükmüyor, güney bölgelerde yine İstanbul da dahil olmak üzere daha önce bahsettiğimiz Kuzey Afrika’dan gelen akışlar oluyordu bazen Basra üzerinden gelen akışlar oluyordu sıcak hava dalgası oluyordu. O tür bir hava dalgası şu an için mevcut gözükmüyor. Bu koşullar önümüzdeki 3-4 gün boyunca devam edecek. Ardından kuzey kesimlerde biraz daha serinleme göreceğiz. Ağustos’un son haftası çok sıcak hava dalgası gözükmüyor. Yine mevsim normallerinin birkaç derece üzeri olma olasılığı bulunuyor” dedi.

’10-12 SENEDİR BÖYLE BİR SICAK GÖRMEDİM’

Sıcaktan bunaldığını söyleyen Aşkın Yener, “Bu sene hiç alışık olmadığımız sıcakları görüyoruz. Arkadaşlarımızla plan yaptık 1 hafta öncesinden. Çalışıyoruz tabii hepimiz halihazırda; geldik plan yaptık. Kuleli Sahili’nde yüzüyoruz. 4-5 senedir buradayız; bu yaz daha çok sıcak oldu geçen yaza istinaden ama biz de böyle bir çözüm yolu bulduk serinliyoruz” dedi. Denizin keyfini çıkaran Oğuzhan Gülen ise, “Havalar bayağı sıcak biz de kendimize böyle bir çözüm yolu bulduk. 10-12 senedir böyle bir sıcak görmedim ben.Bayağı sıcak. Doğma büyüme Üsküdarlıyız; 30 senedir böyle bir sıcak görmedik gerçekten değişik bir sıcak var.” dedi.

Etiketler: İstanbul
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Metroda kadınların fotoğrafını çeken sapık yakalanınca telefonunu kırdı

Sonraki Haber

Sultangazi’de kaldırım işgallerine karşı denetim gerçekleştirdi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı
Öne Çıkan

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
Öne Çıkan

Ankara’da 3 yaşındaki kızını rehin alan baba etkisiz hale getirildi

6 Haziran 2026
Özel: Bu yürüyüşün parolası kararlılıktır
Öne Çıkan

Ant olsun ki baş vereceğim ama baş eğmeyeceğim

5 Haziran 2026 - Güncellenme Tarihi 6 Haziran 2026
İnşaatta ölü bulunan Dorukhan’ın annesi: İnsanlık suçu işlediler
Öne Çıkan

İnşaatta ölü bulunan Dorukhan’ın annesi: İnsanlık suçu işlediler

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında test sonuçları ortaya çıktı

5 Haziran 2026
CHP Sözcüsü Sarı: Kılıçdaroğlu, grup konuşmasını yapacak
Öne Çıkan

CHP Sözcüsü Müslim Sarı duyurdu; Kılıçdaroğlu, grup konuşmasını yapacak

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Sultangazi’de kaldırım işgallerine karşı denetim gerçekleştirdi

Sultangazi’de kaldırım işgallerine karşı denetim gerçekleştirdi

En Güncel Haberler

Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı
Öne Çıkan

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
Tarkan, Ankara'da sevenleriyle buluştu
Kültür ve Sanat

Tarkan, Ankara’da sevenleriyle buluştu

6 Haziran 2026
Hatay'da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı
Yerel Haberler

Hatay’da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

6 Haziran 2026
Yaşam

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Yaşam

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Yaşam

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Babasının cenazesiyle 2 gün aynı evde yaşadı

Babasının cenazesiyle 2 gün aynı evde yaşadı

- Haberton
6 Haziran 2026

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, komşularının haber alamadığı Veysel Bek (65), evinde ölü bulundu. Zihinsel engelli olduğu öne sürülen A.B.’nin, evde babasının...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

İstanbul'da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

6 Haziran 2026
Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton