1 Ekim 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Medeniyet Teknopark arasında eğitim ve teknoloji iş birliği

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Medeniyet Teknopark arasında eğitim ve teknoloji iş birliği

Haberton - Haberton
10 Eylül 2026
- Yaşam
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Medeniyet Teknopark arasında eğitim ve teknoloji iş birliği

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Medeniyet Teknopark arasında eğitim ve teknoloji iş birliği

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Medeniyet Teknopark ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında öğrencilerin ve öğretmenlerin teknoloji, yapay zekâ, yazılım, robotik ve girişimcilik alanlarındaki yetkinliklerini geliştirmeye yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında öğrencilere eğitim, mentorluk, kariyer, staj ve istihdam imkânları sunulması; öğretmenlere ise yapay zekâ ve teknoloji eğitimlerinin yanı sıra proje geliştirme ve girişimcilik programlarının düzenlenmesi planlanıyor. Medeniyet Teknopark Üsküdar Yerleşkesi’nde düzenlenen programa İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Genel Sekreteri ve Medeniyet Teknopark Genel Müdürü Ali Ramazan Tak, dekanlar, teknoloji firmalarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Teknoloji firmalarıyla görüşme gerçekleştirildi

Program öncesinde İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ve beraberindeki heyet, Medeniyet Teknopark Üsküdar Yerleşkesi’ndeki kuluçka alanında faaliyet gösteren teknoloji eğitim firmalarının temsilcileriyle bir araya geldi. Yentür, firmaların geliştirdiği ürün, proje ve teknolojik çözümler hakkında bilgi alırken teknoloji ekosistemindeki bilgi birikiminin eğitim alanında nasıl değerlendirilebileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmelerde öğrencilerin teknoloji ekosistemini yakından tanımaları, öğretmenlerin yeni teknolojiler konusundaki yetkinliklerinin geliştirilmesi ve eğitim kurumları ile teknoloji firmaları arasında kurulabilecek iş birliği modelleri ele alındı.

Görüşmelerin ardından iş birliği protokolü programının açılışı gerçekleştirildi. Programda Medeniyet Teknopark’ın Ar-Ge, teknoloji, girişimcilik ve yenilikçilik çalışmalarının aktarıldığı tanıtım filmi gösterildi.

Yentür: ‘Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize katkı sunacağız’

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Medeniyet Teknopark’ın teknoloji ekosisteminin eğitimle buluşturulmasının önemine dikkat çekti.

Geleceğin bilgi ve teknoloji dünyasının insani değerlerle birlikte ele alınması gerektiğini belirten Yentür, şöyle konuştu: “İnşallah buradaki ekosistemle buluşarak öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ülkenin gelişimine fayda ve katkı sunacağız. Yarının bilgi dünyasını, teknoloji dünyasını; erdemiyle, değeriyle, vicdanıyla ve adaletiyle harmanlayarak bilgisini, görgüsünü ve ilmini tüm insanlığın hayrına sarf edebilecek bir nesil için bu ortamı en güzel şekilde değerlendireceğiz.”

‘Dünya çok farklı bir yere evriliyor’

Teknolojik dönüşüme de değinen Yentür, teknoloji geliştirme bölgelerinin değişimi görmek ve bu değişime hazırlanmak açısından önemli merkezler olduğunu ifade etti.

Yentür, “Dünya çok farklı bir yere evriliyor. O değişim için gerçekten başlangıç noktası önce insanların hazır bulunuşluk düzeyi ve bunu görebilmesi. Bu mekânlar, teknoloji geliştirme merkezleri ve teknoparklar bunu sağlıyor.” dedi.

İş birliğinin kısa sürede somut çalışmalara dönüşmesini hedeflediklerini belirten Yentür, öğretmen eğitimlerinin öncelikli başlıklardan biri olacağını söyledi.

Yentür, “İki ayaklı bir çalışmayla inşallah hemen ekim başında başlamamız lazım. Birinci husus öğretmenlerin eğitimi. Buranın hakkını verelim. Burası ülkenin bir değeri.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere yapay zekâ, yazılım ve robotik eğitimi

İş birliği kapsamında öğrencilere yapay zekâ, yazılım, robotik ve girişimcilik alanlarında eğitimler verilmesi planlanıyor.

Ayrıca fikir yarışmaları, ideathon ve hackathon etkinlikleri düzenlenmesi, öğrencilerin geliştirdiği fikirlerin projelere ve iş modellerine dönüştürülmesi için mentorluk desteği sağlanması hedefleniyor. Medeniyet Teknopark bünyesindeki firmalar ve alanında uzman isimlerle öğrencilerin bir araya geleceği kariyer söyleşileri düzenlenmesi de planlanıyor. Bu çalışmalarla gençlerin teknoloji sektörünü ve geleceğin mesleklerini sektör temsilcilerinden tanımaları amaçlanıyor. Öğrenciler için teknik alanlarda staj ve istihdam fırsatlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar da yürütülecek.

Öğretmenlere teknoloji ve proje geliştirme eğitimi

İş birliğinin ikinci ayağını öğretmenlere yönelik çalışmalar oluşturacak. Öğretmenlerin teknolojik dönüşüme uyum sağlamaları ve yeni teknolojileri eğitim süreçlerinde daha etkin kullanabilmeleri amacıyla yapay zekâ ve teknoloji eğitimleri düzenlenecek. Bunun yanı sıra teknoloji, girişimcilik ve proje geliştirme alanlarında eğitimler verilmesi planlanıyor. Öğretmenlerin proje üretme ve destek mekanizmalarından yararlanma kapasitelerinin artırılması amacıyla TÜBİTAK, KOSGEB, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği desteklerine ilişkin bilgilendirme eğitimleri de gerçekleştirilecek. Ayrıca öğretmenlerin girişimcilik fikirlerini geliştirebilmeleri için şirket kurulumu ve kuluçka programlarına katılım süreçlerinde Medeniyet Teknopark ekosisteminin imkânlarından faydalanmaları hedefleniyor.

Protokol imzalandı

Programın sonunda İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Genel Sekreteri ve Medeniyet Teknopark Genel Müdürü Ali Ramazan Tak, iş birliği protokolünü imzaladı.

Protokolle İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünün eğitim alanındaki deneyimi ve insan kaynağı ile Medeniyet Teknopark’ın teknoloji, Ar-Ge, girişimcilik ve inovasyon ekosisteminin bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

İş birliği kapsamında öğretmenlerin teknolojik yetkinliklerinin geliştirilmesi; öğrencilerin ise yapay zekâdan robotiğe, yazılımdan girişimciliğe uzanan alanlarda eğitim, mentorluk, kariyer, staj ve istihdam imkânlarıyla buluşturulması hedefleniyor.

Etiketler: EğitimİstanbulÖğretmenTeknolojiTürkiyeYapay Zeka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Troya Antik Kenti’nde 2 bin 800 yıllık agora gün yüzüne çıkarılıyor

Sonraki Haber

Antalya lezzetleri COP31’de dünyaya tanıtılacak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Minibüs şoförlerinden 'Hattımızı iptal edin' eylemi
Yaşam

Minibüs şoförlerinden ‘Hattımızı iptal edin’ eylemi

1 Ekim 2026
Yüksekova’da okuldaki yangında köylüler, gönderdeki Türk bayrağını indirip muhafaza altına aldı
Yaşam

Yüksekova’da okuldaki yangında köylüler, gönderdeki Türk bayrağını indirip muhafaza altına aldı

1 Ekim 2026
Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın teması 'Cami ve sosyal hayat' olarak belirlendi
Yaşam

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın teması ‘Cami ve sosyal hayat’ olarak belirlendi

1 Ekim 2026
Türkiye'de 17 milyon 704 bin 308 öğrenci örgün eğitim aldı
Yaşam

Türkiye’de 17 milyon 704 bin 308 öğrenci örgün eğitim aldı

1 Ekim 2026
Portekiz’li öğretmenler Avcılar'da; öğrencilerle şarkı söyleyip oyun oynadılar
Yaşam

Portekiz’li öğretmenler Avcılar’da; öğrencilerle şarkı söyleyip oyun oynadılar

1 Ekim 2026
Fatma Sena, 18 yaşında kaynak ustası oldu
Yaşam

Fatma Sena, 18 yaşında kaynak ustası oldu: Firmadaki tek kadın kaynakçı

1 Ekim 2026
Sonraki Haber
Antalya lezzetleri COP31'de dünyaya tanıtılacak

Antalya lezzetleri COP31'de dünyaya tanıtılacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Fenerbahçe’nin FIFA transfer yasağı kaldırıldı
Spor Haberleri

Fenerbahçe’nin FIFA transfer yasağı kaldırıldı

1 Ekim 2026
Hülya Terzioğlu Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu
Politika

Hülya Terzioğlu Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu

1 Ekim 2026
Kapatma kararı verilen T24’e Özgür Özel’den dayanışma ziyareti
Öne Çıkan

Kapatma kararı verilen T24’e Özgür Özel’den dayanışma ziyareti

1 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Minibüs şoförlerinden ‘Hattımızı iptal edin’ eylemi

1 Ekim 2026
Yaşam

Yüksekova’da okuldaki yangında köylüler, gönderdeki Türk bayrağını indirip muhafaza altına aldı

1 Ekim 2026
Yaşam

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın teması ‘Cami ve sosyal hayat’ olarak belirlendi

1 Ekim 2026
Yaşam

Türkiye’de 17 milyon 704 bin 308 öğrenci örgün eğitim aldı

1 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İBB davasında çarpıcı savunma: “150 gündür neden tutukluyum diye soruyorum”

- Haberton
1 Ekim 2026

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında, aralarında görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 57’si tutuklu 436 sanık, 91’inci duruşmada hakim karşısına çıktı....

Türk kuru meyvesi dünyanın sofrasında: Kayısı, incir ve üzümde Türkiye’nin küresel liderliği

Türkiye’de kanser taraması: Erken tanı neden hayat kurtarıyor, kimler hangi testleri yaptırmalı?

Robot süpürgeniz eviniz hakkında ne biliyor? Haritadan kameraya topladığı veriler şaşırtıyor

Borç verirken havale açıklamasını boş bırakmayın: Paranızı geri alamayabilirsiniz

Güncel Haber

Fenerbahçe’nin FIFA transfer yasağı kaldırıldı

Fenerbahçe’nin FIFA transfer yasağı kaldırıldı

1 Ekim 2026
Hülya Terzioğlu Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu

Hülya Terzioğlu Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu

1 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton