8 Ekim 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İşsizlik oranı son 25 yılın en düşük seviyesinde

İşsizlik oranı son 25 yılın en düşük seviyesinde

Haberton - Haberton
31 Ocak 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İşsizlik oranı son 25 yılın en düşük seviyesinde
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ” TÜİK tarafından açıklanan 2025 Aralık ayı işgücü istatistiklerine göre, işsizlik oranı son 25 yılın en düşük seviyesinde” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2025 Aralık ayı işgücü istatistiklerine göre işsizlik oranının son 25 yılın en düşük seviyesine gerilediğini belirtti. Bakan Işıkhan, “Açıklanan bu veriler bize şunu çok net bir şekilde gösteriyor ki dezenflasyon politikalarını kararlılıkla uygularken, çalışma hayatını asla ihmal etmedik” dedi.

TOKİ’nin kura çekişili ve çeşitli ziyaretlere katılmak üzere Ordu’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Burada konuşan Bakan Işıkhan, TÜİK tarafından açıklanan 2025 Aralık ayı işgücü istatistiklerine göre, işsizlik oranının son 25 yılın en düşük seviyesine gerilediğini vurguladı. Bakan Işıkhan, “İşsizlik oranı 2025 yılı aralık ayında, bir önceki aya göre 0,8 puan azalarak yüzde 7,7 seviyesinde gerçekleşti. Böylelikle işsizlik oranı, hem 25 yılın en düşük seviyesine geriledi, hem de 32 aydır tekli hanelerdeki seyrini sürdürüyor. Açıklanan bu veriler bize şunu çok net bir şekilde gösteriyor ki dezenflasyon politikalarını kararlılıkla uygularken, çalışma hayatını asla ihmal etmedik. Tam tersine Cumhurbaşkanımızın riyasetinde istihdamı büyüten, işsizliği kalıcı biçimde azaltan dengeli bir politika yürüttüğümüzü görüyoruz. Özellikle gençlerin ve kadınların, işgücüne ve üretime etkin katılımını sağlamak için gayret ediyoruz. Uyguladığımız iş pozitif gibi programların da etkisiyle kadınlarda işsizlik oranı, bir önceki aya göre 1,1 puan azalarak yüzde 10,5 ile 2013 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi. 15 – 24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı, aynı dönemde 1,1 puan azalarak yüzde 14,1’e geriledi” diye konuştu.

‘3 YILDA 3 MİLYON GENCİN İSTİHDAMA KATILMASINI SAĞLAYACAĞIZ’

Gençlerin kalıcı, kayıtlı ve nitelikli istihdam içerisinde yer almasını sağlamak amacıyla, ocak ayının başında ‘Genç İstihdam Hamlesi – GÜÇ Programı’nı hayata geçirdiklerini ve proje kapsamında 3 yılda 3 milyon gencin istihdama katılmasını sağlayacaklarını belirten Bakan Işıkhan, şunları söyledi:

“Bu alanda da tarihimizin en önemli atılımlarından birini yapmış olacağız. Kadınlarda ve gençlerde elde edilen tarihi iyileşmeler, iş pozitif ve genç istihdam hamlesi gibi programlarla üretime daha fazla insanı dahil ettiğimizi ortaya koyuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak çalışma hayatını geliştirme ve sosyal güvenlik sistemimizi güçlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. En son geçen günlerde Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Gençliğin Üretim Çağı – GÜÇ Programımızı duyurduk. Gençlerin eğitimden kopmadan, işgücü piyasasına güçlü ve kalıcı biçimde katılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu programla gençlerimizi stajdan ilk işe, meslek lisesinden üniversiteye ve özel sektöre uzanan kapsamlı bir istihdama teşvik etmek amacındayız. GÜÇ Programımızın Ordulu gençlerimize ve girişimcilerimize ciddi bir motivasyon olacağına inanıyorum. Ayrıca bugün Ordu’ya bir müjde daha vermek istiyorum. Aktif işgücü programlarımızdan önemli bir adım olarak hayata geçirdiğimiz İşgücü Uyum Programımızla, bu dönemde Türkiye genelinde 50 bini aşkın kontenjan tanımlayacağız.” Bakan Işıkhan, Ordu’ya 2 bin 750 İşgücü Uyum Programı (İUP) kontenjanı tanımladıklarını belirterek, salondaki vatandaşların ısrarı üzerine bu rakamı 3 bin 552’ye yükselttiklerini duyurdu.

‘2026’DA 1970’LERİN SORUNLARINI KONUŞULUYOR OLMASI YÜZ KIZARTICI’

AK Parti olarak sürekli hizmet etmeye çalıştıklarını ancak bazılarının bu hizmetlere taş koymaya çalıştığını ifade eden Bakan Işıkhan, şöyle devam etti:

“Biz, yıllardır yorulmadan ve dinlenmeden ülkemizin istikbali için çalışırken, birilerinin de maalesef yıllarca yine yorulmadan ve dinlenmeden milletin alın terini ve emeğini, hakkını çalma, gasp etme derdinde olduğuna şahit olduk, olmaya da devam ediyoruz. Türkiye, gelecek yüzyıla damgasını vurmaya hazırlanırken, iç gündemimizin halen CHP’li belediyelerde ödenmeyen işçi maaşları, çarçur edilen belediye bütçeleri, akmayan sular, dağlara dönüşen çöpler olması son derece vahim ve utanç verici bir durum. 2026 yılının Türkiye’sinde hala 1970’lerin sorunlarının konuşuluyor olması da yüz kızartıcı bir hadisedir. Maalesef CHP’li belediyelerin beceriksiz yönetimleri yüzünden her gün yeni bir rezalete, skandala uyanıyoruz. İşçinin ve emekçinin hakkını sömürerek, her gün yeni bir rezilliğe imza attıkları yetmiyormuş gibi bir de utanmadan ve sıkılmadan milletin lehine olan her hizmeti eleştirmek, yalanla ve iftirayla yapılanı yıkmak derdindeler. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını tatillerde çarçur ederken, maalesef yüzler kızarmıyor. Bizler vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin haklı gayreti içerisindeyiz. Türkiye olarak hedefimiz, ülkemizi büyütecek 100 yıllık planlar yaparken, bu kutlu yürüyüşümüze engel olacak tüm bu sorunları bertaraf ederek, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu gerçekleştirmek.”

Programın sonunda, İYİ Parti’den AK Parti’ye geçen Akkuş Belediyesi Meclis Üyeleri Turhan Yıldız ve Hasan Taşçı’ya da rozetleri, Bakan Işıkhan tarafından takıldı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Danimarka, Şam Büyükelçiliği’ni yeniden açacak

Sonraki Haber

Hedefimiz Arca Çorum FK’yı en iyi yerlere taşımak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı: 11 ilde yapay zeka destekli sulamayı devreye almayı hedefliyoruz
Politika

Bakan Yumaklı açıkladı: 22 bin hektarlık alanda yapay zeka kullanılacak

8 Ekim 2026
Özgür Özel’den Ömer Çelik’e soru: “Osman Arıkan Nacar’ı tanıyor musun?”
Politika

Özgür Özel’den Ömer Çelik’e soru: “Osman Arıkan Nacar’ı tanıyor musun?”

8 Ekim 2026
AK Parti'de 'Gazze' fotoğraf sergisi
Politika

AK Parti Genel Merkezi’nde Gazze sergisi açıldı

8 Ekim 2026
Ümit Özdağ’dan fon soruşturması açıklaması: “Hâlâ buzdağının görünen kısmındayız”
Politika

Ümit Özdağ’dan fon soruşturması açıklaması: “Hâlâ buzdağının görünen kısmındayız”

8 Ekim 2026
Bakan Fidan, Macaristan Başbakan Yardımcısı Orban ile bir araya geldi
Politika

Bakan Fidan, Macaristan Başbakan Yardımcısı Orban ile bir araya geldi

8 Ekim 2026
Bakan Güler, Arnavut mevkidaşı Nufi ile bir araya geldi
Politika

Bakan Güler, Arnavut mevkidaşı Nufi ile bir araya geldi

8 Ekim 2026
Sonraki Haber
Hedefimiz Arca Çorum FK'yı en iyi yerlere taşımak

Hedefimiz Arca Çorum FK'yı en iyi yerlere taşımak

En Güncel Haberler

Şehit polis Ahmet Türkoğlu soruşturmasında 10 gözaltı
Öne Çıkan

Şehit polis Ahmet Türkoğlu soruşturmasında 10 gözaltı

8 Ekim 2026
Çöken binanın mimarı ve şantiye şefi gözaltına alındı
Öne Çıkan

Çöken binanın mimarı ve şantiye şefi gözaltına alındı

8 Ekim 2026
Aracında pompalı tüfekle vurulan Ahmet Arda, yaşam mücadelesini kaybetti
Yerel Haberler

Aracında pompalı tüfekle vurulan Ahmet Arda, yaşam mücadelesini kaybetti

8 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

81 ilin yöresel ürünleri uzay kongresinde buluştu

8 Ekim 2026
Yaşam

Balık tutmak için açıldığı denizde kaybolan madenciyi arama çalışmaları sürüyor

8 Ekim 2026
Yaşam

Depremzede anne ve kızı, Hatay’ın yöresel lezzetlerini Ankara’ya taşıdı

8 Ekim 2026
Yaşam

Yedigöller Milli Parkı’nda güzellik şovu: Geyik kameralara yakalandı

8 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Özgür Özel’den Ömer Çelik’e soru: “Osman Arıkan Nacar’ı tanıyor musun?”

Özgür Özel’den Ömer Çelik’e soru: “Osman Arıkan Nacar’ı tanıyor musun?”

- Haberton
8 Ekim 2026

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ve beraberindeki heyeti partisinin genel merkezinde kabul...

Kastamonu’dan İtalya’ya uzanan cazibe: Asırlık ahşap mirası Avrupa’ya açılıyor

Türk zeytini ve zeytinyağı ihracatında kritik dönem: Akdeniz’in sıvı altını dünya pazarında neden kan kaybediyor?

7 Ekim 2023’ten bugüne Gazze: Üç yılda on binlerce ölüm, büyük yıkım

Yapay zekâ etiği ve AI regülasyonu: Türkiye’de yapay zekâ için hukuki sorumluluk dönemi başlıyor mu?

Güncel Haber

Şehit polis Ahmet Türkoğlu soruşturmasında 10 gözaltı

Şehit polis Ahmet Türkoğlu soruşturmasında 10 gözaltı

8 Ekim 2026
Çöken binanın mimarı ve şantiye şefi gözaltına alındı

Çöken binanın mimarı ve şantiye şefi gözaltına alındı

8 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton