26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - İsrail’in amacı Gazze’ye yerleşmektir

İsrail’in amacı Gazze’ye yerleşmektir

Haberton - Haberton
11 Kasım 2024
- Dış Haberler
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
İsrail'in amacı Gazze’ye yerleşmektir

İsrail'in amacı Gazze’ye yerleşmektir

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail’in amacı Gazze’ye yerleşmek, Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria’daki Filistin varlığını yok etmek ve nihayetinde ilhak etmektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirve Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Riyad’da toplantı kapsamında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Gazze’deki mevcut duruma ilişkin, “İsrail’in Gazze ve diğer Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlarda bugüne kadar yüzde 70’i çocuk ve kadın olmak üzere 50 bin Filistinli şehit oldu. Şehitlerimiz arasında siyasetçiler, direniş önderleri ve Hamas’ın siyasi kanadında ateşkes ve barış için gayret gösteren kardeşlerimiz bulunuyor. Netanyahu hükümeti bir yandan İran’a yönelik askeri gerilimi tırmandırırken diğer yandan Lübnan’a saldırılarını sürdürüyor. İsrail insani yardımların dahi Gazze’ye ulaştırılmasına tahammül edemiyor, sevk edilen yardım malzemelerini aylardır Mısır’da bekletiyor. Bin yandan acil ateşkes sağlanmasına odaklanırken diğer yandan Gazze’ye insani yardımların ulaştırılmasında acil çözüm yolları bulmamız şarttır.

Türkiye bugüne kadar Gazze’ye 84 bin tondan fazla yardım malzemesi göndermiştir. Engellemeler kalktığında çok daha fazlasını göndermeye hazırdır. İsrail Parlamentosu geçtiğimiz günlerde BM yardım kuruluşu UNRWA’yı yasaklamak suretiyle iki devletli çözümü ortadan kaldırmayı Filistinli mültecilerin ana vatanlarına dönüşüne engel olmayı amaçlamaktadır. İsrail’in amacı Gazze’ye yerleşmek, Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria’daki Filistin varlığını yok etmek ve nihayetinde ilhak etmektir. Adım adım buraya doğru gidilmektedir. Buna engel olmalıyız. Bir avuç batılı ülke İsrail’e askeri, siyasi ekonomik açıdan her türlü desteği verirken Müslüman ülkelerin tepki göstermekte yetersiz kalması maalesef sahadaki durumun buraya gelmesine yol açmıştır. Uluslararası hukuk ve BM şartı temelinde Filistin’de soykırım suçu işleyenlere zorlayıcı tedbirler alınması için girişimlerimizi eş güdümlü şekilde almamız önemlidir. Aramızdaki görüş ve tutum farklılıklarının ortak davamızda bize ayak bağı olmasına izin veremeyiz. Filistinli kardeşlerimizin de kendi içlerinde milli birlik sağlayabilmelerini gönülden arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İslam ülkelerinin Filistin meselesinde aynı noktada durmasının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam ülkeleri olarak İsrail’e karşı atılabilecek adımlara öncülük etmeliyiz. Her şeyden önce İsrail’e silah ambargosu uygulanması, İsrail ile ticaretin sonlandırılması ve İsrail’in saldırganlığı sona ermediği sürece uluslararası alanda tecrit edilmesi son derece mühimdir. İsrail’e silah satışının durdurulması aralarında Güvenlik Konseyi’nin daimi 2 üyesinin de bulunduğu girişimimize 52 ülke ve 2 Uluslararası teşkilat destek vermiştir. Güney Afrika tarafından İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı nezdinde açılan davaya teşkilat üyeleri başta olmak üzere azami sayıda ülkenin müdahil olmasını teşvik etmeliyiz. Türkiye olarak İsrail’e yönelik ticari kısıtlamaları yürürlüğe koyduk. Netanyahu hükümetine Filistin topraklarını işgalinin maliyeti olduğunu hissettirecek somut ve gerçekçi tüm önerileri hayata geçirmeye hazırız.

BM Genel Kurulu, Uluslararası Adalet Divanı’nın istişari kararının hayata geçirilmesine ilişkin Filistin kararını 18 Eylül’de kabul etti. Bunun uygulanmasını yakından takip etmemizin önemli olduğunu düşünüyorum. Mevcut İsrail hükümetinin rızasını aramak suretiyle iki devletli bir çözüme ulaşmanın imkansızlığını hepimiz görüyoruz. Bu şartlar altında daha fazla ülkenin Filistin devletini tanımasını teşvik etmeliyiz. 7 Ekim’den bu yana 9 ülke daha Filistin’i tanıdı. Filistin devletinin BM üyesi olduğu günleri göreceğimize inanıyorum. İki devletli çözümü ilerletmek için 30- 31 Ekim tarihlerinde Riyad’da düzenlenen Uluslararası İttifak Toplantısı’na 90’dan fazla ülkenin katılması mutluluk vericidir. İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’nin Filistin meselesinde tek ses ve tek yürek olduğunu tüm dünyaya göstermesini Rabbimden niyaz ediyor, alınacak kararların tüm ülkeler tarafından takip edilmesini ümit ediyorum” diye konuştu.

Etiketler: İsrailRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

PKK’yı silip atmak durumundayız

Sonraki Haber

SAP Dönüşüm Ödülleri 2024 sahiplerini buldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti
Dış Haberler

İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
ABD'de orman yangınlarında 120'den fazla ev yandı
Dış Haberler

ABD’de orman yangınlarında 120’den fazla ev yandı

26 Nisan 2026
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan müzakere açıklaması
Dış Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan müzakere açıklaması

26 Nisan 2026
Çin, AB’den yaptırım listesini geri çekmesini istedi
Dış Haberler

Çin, AB’den yaptırım listesini geri çekmesini istedi

26 Nisan 2026
ABD: Ablukanın başlamasından bu yana 37 gemi geri gönderildi
Dış Haberler

ABD: Ablukanın başlamasından bu yana 37 gemi geri gönderildi

26 Nisan 2026
Mars'ta yaşamın yapı taşları bulundu
Dış Haberler

Mars’ta yaşamın yapı taşları bulundu

26 Nisan 2026
Sonraki Haber
SAP Dönüşüm Ödülleri 2024 sahiplerini buldu

SAP Dönüşüm Ödülleri 2024 sahiplerini buldu

En Güncel Haberler

Hülya Avşar Cup, 25’inci kez düzenlendi
Spor Haberleri

Hülya Avşar Cup, 25’inci kez düzenlendi

26 Nisan 2026
Seyir halindeki hafif ticari araçta çıkan yangın söndürüldü
Yerel Haberler

Seyir halindeki hafif ticari araçta çıkan yangın söndürüldü

26 Nisan 2026
Başakşehir'de iki grup arasında çıkan kavga kamerada
Yerel Haberler

Başakşehir’de iki grup arasında çıkan kavga kamerada

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Yörükler 27’nci kez geleneklerini canlandırdı

26 Nisan 2026
Yaşam

Antalya’da sıcak havayı fırsat bilenler sahile akın etti

26 Nisan 2026
Yaşam

Didim 2. Ege Lezzetleri Festivali’ne 2’nci günde de yoğun ilgi

26 Nisan 2026
Yaşam

Doktordan hemşire annesine sürpriz

26 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Aliağa FK'da Çetin gitti, Çavuş geliyor

Aliağa FK’da Çetin gitti, Çavuş geliyor

- Haberton
26 Nisan 2026

2'nci Lig Kırmızı Grup'ta normal sezonun son maçında şampiyonluğu da kaptırdığı Bursaspor'a evinde 5-0 yenilerek play-off öncesi ikincilikten de olan...

Kadına şiddet vakalarında artış iddiası: Gerçek tablo ne?

Gençlerde anksiyete ve depresyon artıyor mu? Uzmanlar uyardı

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahte nasıl ayırt edilir?

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

Güncel Haber

Hülya Avşar Cup, 25’inci kez düzenlendi

Hülya Avşar Cup, 25’inci kez düzenlendi

26 Nisan 2026
Seyir halindeki hafif ticari araçta çıkan yangın söndürüldü

Seyir halindeki hafif ticari araçta çıkan yangın söndürüldü

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton