16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İsrail’e casusluk davasında 12’şer yıl hapis talebi

İsrail’e casusluk davasında 12’şer yıl hapis talebi

Haberton - Haberton
4 Temmuz 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
İsrail'e casusluk davasında 12'şer yıl hapis talebi

İsrail'e casusluk davasında 12'şer yıl hapis talebi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

18’i tutuklu 57 sanığın yargılandığı İsrail’e casusluk davasında mütalaa açıklandı. Savcı 57 sanığın “yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini” suçundan 12’şer yıla kadar hapsini istedi. Mahkeme heyeti tutuklu bulunan 18 sanığın tahliyesine karar vererek mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için duruşmayı erteledi.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 20 sanık tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmada, 8 tutuksuz sanık ve avukatları da hazır bulundu. Duruşmada savcı mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, İsrail istihbarat servisinin internet tabanlı mobil uygulamalar üzerinden uzaktan, çevrim içi operasyon ekibi oluşturduğunu, bu ekip tarafından “Abdalla Qassem”, “Abu Halid Abdalla Qassem”, “Janet Foster”, “Ali Al Jafrı”, “Şhirin Alayan”, “Roman Romanov”, “Cemal”, “Igor” ve “Ilya” isimlerinin kullanıldığını ifade edildi. Canlı kuryelerle MOSSAD’ın sahadaki hedeflerine yönelik taktik bazda işler yapılmasının amaçlandığı kaydedilen mütalaada, sanıkların elde ettikleri bilgilerin devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerden olduğunun sabit olmadığı, bu bilgilerin nitelikleri itibarıyla gizli kalması gereken bilgilerden olduğu anlatıldı.

57 SANIĞA AYRI AYRI 12’ŞER YIL HAPİS TALEBİ

Mütalaada, 57 sanığın “yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini” suçundan 8’er yıldan 12’şer yıla kadar hapis cezası talep etti. Mütalaanın ardından söz alan tutuklu sanıkların avukatları, tahliye talebinde bulundu. Tutuksuz sanıkların avukatları da müvekkilleri haklarındaki yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

18 SANIĞA TAHLİYE KARARI

Mahkeme heyeti, tutuklu bulunan 18 sanığın cezaevinde geçirdikleri süre ve delil karartma ihtimallerinin olmadığı gerekçesiyle tahliyesine karar verdi. Heyet sanık ve avukatlarına mütalaaya karşı savunma yapmak üzere süre vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İsrail istihbarat servisinin, internet tabanlı mobil uygulamalar üzerinden uzaktan, çevrim içi operasyon ekibi oluşturduğu, bu ekip vasıtasıyla uzaktan kaynak temini, canlı kurye ile kaynaklarına para transferi ve sahadaki hedeflerine yönelik taktik bazda işler yapılmasının amaçlandığı kaydediliyor. İlk temasın, cep telefonlarına kodlanan Telegram ve WhatsApp uygulamaları, sosyal medya hesapları, e-posta üzerinden sağlandığı anlatılan iddianamede, irtibatın operasyonel Telegram ve WhatsApp uygulamaları üzerinden sürdürüldüğü, kesinlikle görüntülü veya sesli görüşme yapılmadığı, yapılan işler karşılığında ödemelerin uluslararası para transfer şirketleri, kripto paralar, havale ofisleri ve canlı kuryeler vasıtasıyla gerçekleştirildiğine yönelik tespitlere yer veriliyor.

İddianamede, profesyonelce yapılması istenilen işlerde dedektiflerden istifade edildiği, taktik işlerde ise ağırlıklı olarak şüphe uyandırmayan şahıslardan faydalanıldığı, taktik iş verilen şahıslara WhatsApp grubu kurma ve yönetme, web sitesi kurma ve yönetme, internet haber gazetesi tasarlama, araştırma, para transferi, foto ve video dokümante, takip, darp ve yaralama, soygun, operasyonel hat temini, Suriye ve Lübnan’da araştırma yapması yönünde talimatların verildiği anlatılıyor.

Dedektiflere biyografik bilgi toplama, keşif tahkikat, fotoğraf/video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme, canlı kurye bulma ve siber faaliyet görevlerinin verildiği de belirtilen iddianamede, dedektiflerin sistem açıklarından ve kritik öneme haiz devlet kurumlarında görev yapan çevrelerinden, devletin veri tabanında bulunan bilgileri temin edebildiklerinin belirlendiği vurgulanıyor. İddianamede, 57 sanığın, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” suçundan 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Etiketler: İsrail
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ablasının ölümüne neden olan cip sürücüsü serbest kaldı

Sonraki Haber

15 Temmuz şehitleri, Polis Müzesi’nde yaşatılıyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'78 can için adalet yürüyüşü' Ankara'ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor
Öne Çıkan

’78 can için adalet yürüyüşü’ Ankara’ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor

16 Temmuz 2026
Haluk Levent, Çorlu'daki cezaevine konuldu
Öne Çıkan

Haluk Levent, Çorlu’daki cezaevine konuldu

16 Temmuz 2026
İzmir’de orman yangını
Öne Çıkan

İzmir’de korkutan yangın! Bornova’da ormanlık alanda alevler yükseldi

16 Temmuz 2026
Beykoz Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon! 6 gözaltı
Öne Çıkan

Beykoz Belediyesi’ne ikinci dalga operasyon! 6 gözaltı

16 Temmuz 2026
Aybüke Albere'nin avukatından açıklama: "Müvekkilimin isnat edilen iddialarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır"
Öne Çıkan

Aybüke Albere’nin avukatından açıklama: “Müvekkilimin isnat edilen iddialarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır”

16 Temmuz 2026
Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle gözaltına alındı
Öne Çıkan

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle gözaltına alındı

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
15 Temmuz şehitlerinin anısı, Polis Müzesi'nde yaşatılıyor

15 Temmuz şehitleri, Polis Müzesi'nde yaşatılıyor

En Güncel Haberler

'78 can için adalet yürüyüşü' Ankara'ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor
Öne Çıkan

’78 can için adalet yürüyüşü’ Ankara’ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor

16 Temmuz 2026
Iğdır’da kadınlar saç saça kavga etti
Yerel Haberler

Iğdır’da kadınlar saç saça kavga etti

16 Temmuz 2026
Bakan Uraloğlu: Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız
Politika

Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Yaşam

Cilo Sat Dağı’nda kaybolan dağcı için arama çalışmaları 2’nci gününde

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Durak başkanının öldüğü kavgaya ilişkin 10 tutuklama

Durak başkanının öldüğü kavgaya ilişkin 10 tutuklama

- Haberton
16 Temmuz 2026

Afyonkarahisar'da minibüs durağında durak başkanı Osman Bulaş'ın (43) pompalı tüfekle vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 şüpheliden 10'u...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

'78 can için adalet yürüyüşü' Ankara'ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor

’78 can için adalet yürüyüşü’ Ankara’ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor

16 Temmuz 2026
Iğdır’da kadınlar saç saça kavga etti

Iğdır’da kadınlar saç saça kavga etti

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton