6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - İsrail savaş makinesini durdurun, acilen sürekli bir ateşkes sağlayın

İsrail savaş makinesini durdurun, acilen sürekli bir ateşkes sağlayın

Haberton - Haberton
17 Temmuz 2025
- Dış Haberler
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İsrail savaş makinesini durdurun
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Yapılması gereken şey çok açık: İsrail savaş makinesini durdurun, cezasızlığa son verin” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta ‘Ortadoğu’da Durum, Filistin’ Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyine katıldı. Fidan, “Yapılması gereken şey çok açık: İsrail savaş makinesini durdurun, cezasızlığa son verin. Şimdi acilen sürekli bir ateşkes sağlayın. Şimdi engelsiz insani yardım sağlayın. Ve şimdi, iki devletli çözüme yönelik yenilenmiş bir taahhüt gerçekleştirelim” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta BM Güvenlik Konseyi’nin ‘Ortadoğu’da Durum, Filistin’ konulu oturumuna katıldı. Programda konuşma yapan Fidan, İsrail’in Filistin halkına karşı savaşının hız kesmeden devam ettiğine değinerek, “Gazze Şeridi’nde 2 milyondan fazla insan tarifsiz acılara katlanıyor. Kitlesel yerinden edilme ve yaygın yıkım devam ediyor. İnsani yardımın kasıtlı olarak engellenmesi ise artık günlük olarak karşılaştığımız bir olay. Siviller, yardım dağıtım noktalarında gıda ve suya erişmeye çalışırken, ayrım gözetilmeksizin öldürülmekte. Açlık, bir savaş silahı olarak kullanılmakta. Uluslararası insani hukukun İsrail tarafından ihlal edilmeyen tek bir ilkesi bile yok. Lafı dolandırmaya gerek yok. Gerçeklerle olduğu gibi yüzleşmek gerekiyor” dedi.

‘80 YIL SONRA, DÜNYA BİR KEZ DAHA TOPLAMA KAMPLARINA TANIKLIK EDİYOR’

Fidan, 80 yıl sonra dünyanın bir kez daha toplama kamplarına tanıklık ettiğinden bahsederek, “Bütün bir nüfusa karşı bir imha kampanyası devam ediyor. İster aileniz için su getirmeye çalışan bir çocuk olun ister çocuklarınız için yiyecek arayan bir anne olun; durum fark etmiyor. İsrail savaş makinesinin hedefi haline geliyorsunuz. Bu, nefretle beslenen bir makine ve cezasızlıkla beslenen bir makine. Ve bu, bazılarımızın kuşkusuz desteğiyle beslenen bir makine. Bu, sadece bazılarımızın, aşırı acılar karşısında bile görmezden gelmeyi tercih etmesiyle mümkün olabiliyor” ifadelerini kullandı.

‘TEMEL İNSANİ İLKELER MUTLAKA UYGULANMALI VE KORUNMALIDIR’

Dört ayı aşkın bir süredir Gazze’de insani yardıma güvenli erişim sağlanamadığından bahseden Fidan, “Yardım ulaştırmanın tek etkili yolu olan Birleşmiş Milletler ve alternatif modeller, yardım dağıtımının tarafsızlığı ve saygınlığı tehlikeye atılmakta. Yardımlar, uluslararası insani hukuku tam olarak uygulayarak ve Birleşmiş Milletler’le koordinasyon halinde, mevcut tüm geçitler aracılığıyla hızlı, yeterli ve engelsiz bir şekilde ulaştırılmalıdır. Temel insani ilkeler olan insanlık, tarafsızlık, yansızlık ve bağımsızlık mutlaka uygulanmalı ve korunmalıdır” dedi.

‘İSRAİL’İN SALDIRGANLIĞI BÖLGESEL İSTİKRARI TEHDİT EDİYOR’

Bakan Fidan, temel insani ilkelerin uygulanması ve korunması için en başından itibaren uluslararası topluluğu savaşın yayılmasını önlemek üzere acilen harekete geçmeye çağırdığını belirterek, “İsrail, saldırganlık stratejisini sadece Filistin’de değil; Lübnan, Suriye ve İran’da da uygulamaya çalışıyor. Burada çok açık bir model var. Eğer kontrol edilmezse bu örüntü daha geniş çaplı bir istikrarsızlık riski taşıyor. Suriye’de de yaşanan tam olarak budur. İsrail saldırganlığı, Suriye halkının büyük bedeller ödeyerek ulaştığı kırılgan barışı tehdit ediyor. Bu saldırılar, bölgedeki etnik fay hatlarını derinleştiriyor. Şu aşamada artık hepimiz için net olmalı: İsrail barış istemiyor, İsrail istikrar istemiyor. İsrail’in daha fazla kan dökmenin peşinde olduğunu biliyoruz. Hep birlikte Suriye’nin bu şiddet sarmalına düşmesini engellemeliyiz. Riskler çok yüksek. Ortaya çıkan istikrarsızlık, tüm bölgeyi ve ötesini etkileyebilir” diye konuştu.

Bakan Fidan, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Filistin halkının meşru haklarının tanınması ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması, Orta Doğu’da kalıcı barış için elzem olmaya devam etmektedir. İşte bu nedenle, Filistin devletinin uluslararası tanınırlığının artması ve Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam üyeliğinin sağlanması için çalışmaya devam edeceğiz. Bir gerçek şüpheye yer bırakmayacak kadar açıktır. Güvenlik Konseyi, sadece Gazze halkını hayal kırıklığına uğratmakla kalmadı, insanlık onurunu da yüzüstü bıraktı. Birleşmiş Milletler’in üzerine kurulduğu değer ve ilkeleri yüzüstü bıraktı. Gazze’deki kriz, insani bir acil durum olma noktasını çoktan aştı. Bu artık kolektif insanlığımızın temellerini derinden sarsan bir sınavdır. Bu sınavı ya hep birlikte geçeceğiz ya da bütün olarak başarısız olacağız. Yapılması gereken şey çok açık: İsrail savaş makinesini durdurun, cezasızlığa son verin. Şimdi acilen sürekli bir ateşkes sağlayın. Şimdi engelsiz insani yardım sağlayın. Ve şimdi, iki devletli çözüme yönelik yenilenmiş bir taahhüt gerçekleştirelim.”

Etiketler: Hakan Fidanİsrail
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

BMGK, İsrail’in Suriye saldırıları için acil toplanıyor

Sonraki Haber

Orman yangınları sadece doğayı değil insan sağlığını da tehdit ediyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İran'dan ABD saldırısına kınama: Ateşkesin açık bir ihlali
Dış Haberler

İran’dan ABD saldırısına kınama: Ateşkesin açık bir ihlali

6 Haziran 2026
Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş ziyaretini değerlendirdi
Dış Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş ziyaretini değerlendirdi

6 Haziran 2026
İrlanda'dan İsrailli iki bakana ülkeye giriş yasağı
Dış Haberler

İrlanda’dan İsrailli iki bakana ülkeye giriş yasağı

6 Haziran 2026
CENTCOM: İran tarafından fırlatılan füzeler ve İHA'lar imha edildi
Dış Haberler

İran tarafından fırlatılan füzeler ve İHA’lar imha edildi

6 Haziran 2026
İran Devrim Muhafızları: Kuveyt ve Bahreyn'deki ABD üsleri füzelerle hedef alındı
Dış Haberler

Kuveyt ve Bahreyn’deki ABD üsleri füzelerle hedef alındı

6 Haziran 2026
İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 3 bin 558'e yükseldi
Dış Haberler

İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılarda can kaybı 3 bin 558’e yükseldi

6 Haziran 2026
Sonraki Haber
Orman yangınları sadece doğayı değil insan sağlığını da tehdit ediyor

Orman yangınları sadece doğayı değil insan sağlığını da tehdit ediyor

En Güncel Haberler

Tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi: 1'i ağır 4 yaralı
Yerel Haberler

Tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi: 1’i ağır 4 yaralı

6 Haziran 2026
AK Partili Yayman: Atatürk hayatta olsaydı, bugün partinin yönetimindekileri kovardı
Politika

AK Partili Yayman: Atatürk hayatta olsaydı, bugün partinin yönetimindekileri kovardı

6 Haziran 2026
Serinlemek için girdiği çayda kaybolan Ömer'in 7'nci günde pantolonu bulundu
Yerel Haberler

Serinlemek için girdiği çayda kaybolan Ömer’in 7’nci günde pantolonu bulundu

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kamyonetin kasasından yola saçılan meyve ve sebzeler, diğer sürücülerin yardımıyla toplandı

6 Haziran 2026
Yaşam

5 yaşındaki Miraç, evden çıkıp yere düşen Türk bayrağını aldı; on anlar kamerada

6 Haziran 2026
Yaşam

Bakan Uraloğlu: İstanbul-Çanakkale arası ulaşım süresi 3,5 saatten 2 saate düşecek

6 Haziran 2026
Yaşam

Dünya Kaykay İniş Şampiyonası Ergan Dağı’nda başladı

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Duvara çarpan otomobildeki yaşlı çift öldü

Duvara çarpan otomobildeki yaşlı çift öldü

- Haberton
6 Haziran 2026

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde, sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, bir işyerinin duvarına çarptı. Kaza, sürücü Ahmet Gözlek (86) ile yanındaki eşi Ayşe...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi: 1'i ağır 4 yaralı

Tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi: 1’i ağır 4 yaralı

6 Haziran 2026
AK Partili Yayman: Atatürk hayatta olsaydı, bugün partinin yönetimindekileri kovardı

AK Partili Yayman: Atatürk hayatta olsaydı, bugün partinin yönetimindekileri kovardı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton